Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، وحید عابدین‌پور مدیر دفتر مطالعات و پژوهش اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان گفت: اجرای طرح تدوین برند گردشگری استان اصفهان از ابتدای امسال  توسط اداره کل میراث فرهنگی و با مشارکت دانشگاه هنر اصفهان آغاز شد.

وی اظهار داشت: در این طرح تلاش می‌شود با توجه به تنوع گسترده جاذبه‌های فرهنگی و طبیعی استان، یک شعار واحد و مورد توافق همگان بمنظور توسعه متوازن گردشگری در همه مناطق استان حاصل و بعنوان برند گردشگری معرفی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عابدین پور با بیان اینکه در این طرح استان اصفهان به مناطق پنجگانه شمال، جنوب، غرب، شرق و مرکز تقسیم شده است، خاطرنشان کرد: تیم‌های پژوهشی از جمله استادان، دانشجویان و متخصصان، مطالعاتی را در هر یک از این مناطق درباره فرهنگ‌های بومی، خرده فرهنگ‌ها، سوغات، صنایع‌دستی، محصولات باغی و کشاورزی و شرایط اقلیمی انجام می‌دهند.

وی با تاکید بر اینکه اجرای این طرح مراحل مختلفی دارد و در نهایت، برند گردشگری استان اصفهان باید توسط وزارتخانه میراث فرهنگی مورد تایید و تصویب قرار بگیرد، افزود: این مراحل شامل شناخت و تحلیل موقعیت، تدوین طرح برند، جایگاه سازی برند، طراحی هویت حسی برند (کلامی و بصری) و شعار و مفهوم برند است که پس از اجرای آن‌ها یک هویت کلامی و بصری واحد که بتواند ظرفیت‌های گردشگری استان را معرفی کند، بدست می‌آید.

مدیر دفتر مطالعات و پژوهش اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان با اشاره به مشارکت یک گروه از دانشگاه هنر اصفهان در اجرای طرح مذکور، گفت: این گروه پیش از این با تیم تدوین برند ملی گردشگری همکاری داشت و در جریان مصوبات وزارتخانه میراث فرهنگی برای تدوین برند استانی و مراحل مختلف آن قرار دارد.

عابدین پور با بیان اینکه تا کنون حدود ۵۰ درصد از کار‌های مطالعاتی طرح تدوین برند گردشگری استان اصفهان انجام شده و در حال طی کردن مراحلی مانند پرسشنامه ها، فراخوان و کیفی سازی است، تصریح کرد: برند گردشگری استان پس از تایید و تصویب نهایی توسط وزارت میراث فرهنگی در بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی و بمنظور رونق صنعت گردشگری بویژه در ایام پسا کرونا استفاده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه برند، نوعی هویت سازی و ایجاد تمایز در ظرفیت‌های یک مجموعه مانند جامعه یا محصول از زاویه‌های مختلف است که با تمایز بخشی، کیفیت بخشی و استقلال در ویژگی‌ها همراه و در زمینه‌های مختلف قابل تدوین است، اظهار داشت: برای تدوین برند گردشگری، ظرفیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری در یک مکان جغرافیایی مانند شهر یا روستا یا کشور و وجه تمایز آن نسبت به جوامع دیگر مورد بررسی قرار می‌گیرد.

عابدین پور با بیان اینکه پس از تدوین برند ملی گردشگری کشور، استان‌ها نیز بعنوان تکه‌های تشکیل دهنده این برند ملی موظف به تدوین و ارائه یک برند گردشگری استانی شدند، تصریح کرد: تدوین این برند برای نظم بخشیدن به فعالیت‌ها و رونق صنعت گردشگری ضروری است و وظیفه آن از سوی وزارت میراث فرهنگی به اداره‌های میراث فرهنگی استان‌ها واگذار شده است.

وی خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح از تجربه‌های موجود مانند برند ملی گردشگری و برند شهر اصفهان استفاده می‌شود.

استان اصفهان با پنج میلیون نفر جمعیت به‌عنوان قطب گردشگری جهان و ایران، بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد که از میان آن‌ها افزون بر یک‌هزار و ۸۰۰ اثر ثبت ملی شدند.

هفت اثر از آثار تاریخی اصفهان به نام‌های میدان نقش‌جهان، کاخ چهل‌ستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع و سه قنات به نام‌های وزوان، مزدآباد و مون به ثبت جهانی رسیده و کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.

اصفهان حدود ۱۵۰ هتل، ۴۴۴ اقامتگاه برمگردی، ۷۰ هتل سنتی، ۱۵۰ خانه مسافر و ۲۳۰ مهمان‌پذیر و افزون بر ۳۵ هزار تخت دارد.

منبع:ایرنا

انتهای پیام

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی و گردشگری برند گردشگری صنعت گردشگری برند گردشگری استان اصفهان میراث فرهنگی تدوین برند عابدین پور برند ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۶۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس

مریم جلالی در مراسم واگذاری تعدادی از اتاق‌های ارگ کریم‌خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی استان فارس گفت: امید است این اقدام در فارس زمینه‌ای شود تا در تمامی ابنیه‌های میراثی حضور و فعالیت هنرمندان صنایع‌دستی را ببنیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: آنچه امروز در موزه‌ها می‌بینیم، کار دست هنرمندان صنایع‌دستی دیروز است و هنرمندان امروز حافظان و پاسداران میراث فرهنگی ما محسوب می‌شوند.

جلالی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم ایجاد و توسعه خانه‌های صنایع‌دستی تأکید کرد و گفت: ضروری است برای توسعه و ترویج و عرضه درست محصولات دست‌ساز هنرمندان خانه‌های صنایع‌دستی متعددی، چون نمد، منبت، خاتم، شیشه و... ایجاد شود.

او با اشاره انتخاب «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی در شیراز گفت: در حال حاضر به‌منظور حفظ میراث فرهنگی، هنر و معماری و صنایع‌دستی نهفته در بافت تاریخی شیراز، «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی شیراز تعیین‌شده است و جا دارد در این محله خانه‌های صنایع‌دستی متعددی ایجاد شود تا گردشگری تجربه محور رخ دهد.

معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: در محله‌های قدیمی آسیب‌های اجتماعی زیادی وجود دارد که می‌توان از محل مسئولیت‌های اجتماعی وضعیت این محلات را به سازی کرد و با ایجاد فرصت برای هنرمندان در این مناطق صنایع‌دستی را رونق داد.

جلالی در ادامه سخنانش به جهانی و ملی شدن شهر‌ها اشاره کرد و گفت: همواره تأکید کرده‌ام که ملی و جهانی‌شدن شهر‌ها امتیاز نیست بلکه مسئولیت است و اگر مسئولیت خوب انجام نشود ممکن است این امتیاز سلب شود از این روباید مصوبات شورای جهانی صنایع‌دستی ضمانت اجرایی داشته باشند؛ بنابراین گزارش با حضور مریم جلالی معاون صنایع‌دستی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه، ۵ اتاق در عمارت ارگ کریم خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی استان فارس به مدت دو سال واگذار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • جشنواره‌های گردشگری با رویکرد ملی و بین‌المللی تدوین شود