Web Analytics Made Easy - Statcounter

صداوسیما در سال‌های گذشته به لحاظ نیروی انسانی فربه شده و دارای یک لختی و انفعالی بوده است که امیدواریم در دوره جدید این مشکلات برطرف شود و صداوسیما تحول یابد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پس از گذشت مدت کوتاهی از حضور پیمان جبلی در جایگاه ریاست رسانه ملّی، وی هفته گذشته با حضور در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ضمن تبیین برنامه و رویکرد خود در اداره صداوسیما و چالش‌هایی که در این حوزه وجود دارد در جریان نظرات و دغدغه‌های اعضای کمیسیون فرهنگی و نمایندگان مجلس  قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس نسبت به تحولات و رویکردهای ریاست جدید سازمان نگاه مثبتی دارند و حمایت خود را از این رویکرد  اعلام کرده‌اند.

همان‌طور که سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس چند روز پیش در گفت‌وگویی با خبرنگار تسنیم به برنامه‌های تحول‌ساز رئیس رسانه ملّی اشاره کرد. جبلی برای اولین بار با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی دیدار کرد و خیلی از ابعادِ این جلسه و بحث‌هایی که مطرح شده، حرفی به میان نیامد. تنها به همان دیدار و صحبت‌های کوتاهِ پیمان جبلی بعد از جلسه بسنده کردند. رئیس سازمان صدا و سیما بر ضرورت رابطه بسیار نزدیک و همدلانه با نمایندگان تأکید کرد و گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس به تعبیری خانه صدا و سیما در دستگاه قانون‌گذاری است. او همچنین گفت: این جلسه نخستین جلسه در دوره مسئولیت بنده با اعضای این کمیسیون است. 

 

رئیس رسانه ملی بیان کرد: ملاحظات، نکات و محور‌هایی که به نظر نمایندگان مجلس باید در دستور کار صدا و سیما در دوره جدید باشد در این جلسه مطرح شد و تقریباً تمام موارد، مورد تاکید کمیسیون فرهنگی، جزو برنامه‌های تحولی دوره جدید در صدا و سیما است.

حالا بعد از گفت‌وگو با حجت‌الاسلام مجید نصیرایی سخنگوی کمیسیون فرهنگی با دو عضوِ دیگر از این کمیسیون مجلس شورای اسلامی به گفت‌وگو نشستیم و آنها روایت‌های تازه‌ای از برنامه تحولی «پیمان جبلی» دارند. 

بیژن نوباوه‌وطن خبرنگار سابق رسانه ملی و نائب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به رویکرد تحول‌خواهانه مقام معظم رهبری در انتخاب آقای جبلی گفت: انتخاب رئیس جدید سازمان صداوسیما از سوی مقام معظم رهبری یک رویکرد و  انتخاب جوانگرایانه و تحول‌خواهانه بود که ما باید برای موفق شدن این رویکرد تلاش کنیم. باید اثبات کنیم که جوانان می‌توانند برنامه‌محور حرکت و  افکار عمومی را نسبت به نظام و انقلاب اسلامی جلب کنند و در ارتقای رسانه مطابق با استانداردهای علمی و جهانی بیشترین موفقیت را داشته باشند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس، بیان کرد: آقای جبلی فرزند صداوسیما و رسانه است و ضرورت داشت فردی تحولخواه از دل خود مجموعه که آشنای با رسانه و متخصص آن باشد در این جایگاه قرار گیرد. رؤسای سابق سازمان معمولاً دارای تخصص‌های فنی بودند و با صداوسیما آشنایی کمتری داشتند. در دوره‌ای که فضای مجازی با سرعت زیادی در حال رشد است رئیس صداوسیما باید بتواند جایگاه این سازمان  را در بین مردم حفظ کند.

باید برای تولید آثار فاخر ردیف بودجه قرار دهیم

نوباوه با اشاره به رویکرد عدالت‌خواهانه رسانه ملی در دورۀ جدید افزود: عدالت در رسانه با فهم عمومی از آن در جامعه کمی متفاوت است. در کنار اطلاع‌رسانی سریع و حرفه‌ای، آموزش و تبلیغ، پرکردن اوقات فراغت مردم با محتواهای غنی و آموزنده  و فرهنگسازی با آثار فاخر می‌تواند از مصادیق عدالتخواهی در رسانه باشد که در جلسه کمیسیون فرهنگی با دکتر جبلی نیز بر آن تأکید شد و آقای جبلی برنامه خود را در زمینه به نتیجه رساندن آثار فاخر ملی تشریح و اعضای کمیسیون نیز بر حمایت از تولید این آثار تأکید کردند. تولید آثار در سطح ملی مانند سریال "سلمان فارسی"، "حضرت موسی (ع)"، "حضرت معصومه(س)" و آثاری از این دست  نیازمند کمک و همراهی در سطح ملی است و صداوسیما به تتهایی ظرفیت تولید آثار متعدد در این اندازه را ندارد بر همین اساس نمایندگان به دنبال حمایت از رسانه ملی در این زمینه‌اند. ما در گذشته به این موارد کمک کرده‌ایم اما در آینده باید سازماندهی شود و ردیف بودجه به آن اختصاص یابد.

صداوسیما می‌تواند در درازمدت استقلال مالی داشته باشد

او با تأکید بر لزوم استقلال مالی صداوسیما ابراز کرد: وابستگی بودجه صداوسیما به درآمد آگهی‌ها برای مردم آسیب‌زا  و با سبک زندگی ایرانی اسلامی در تعارض است و آسیب‌پذیری صداوسیما را نیز بالا می‌برد. در حال حاضر وابستگی بودجه صداوسیما به درآمد آگهی‌ها از 5-6 درصد در سال‌های گذشته به 50 درصد در بودجه سال جاری رسیده و این تخلفی بوده که در قانون صورت گرفته است و باید اصلاح شود. آقای جبلی در جلسه گفتند که صداوسیما می‌تواند در درازمدت استقلال مالی داشته باشد به شرطی که از تولیدات خود بتواند کسب درآمد کند. البته دولت نیز در قبال صداوسیما مسئولیت  دارد و وظیفۀ ذاتی اوست که از رسانۀ ملی حمایت کند.

برنامه‌محوری راه‌حل مشکلات است

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی با اشاره به مخالفت‌هایی که در بیرون رسانه ملی با تحول در این سازمان صورت می‌گیرد تصریح کرد: آقای جبلی معتقد است که باید برنامه‌محور حرکت کنیم و من باور دارم که در دوره ایشان نسبت به ادوار گذشته کمترین تغییرات در چینش نیروی انسانی اتفاق افتاده است و ایشان روی برنامه تمرکز دارد. بنابراین هرکسی با این برنامه‌ها همراهی کند ریاست سازمان آمادگی همکاری با  او  را دارد و این موضوع مطرح نیست که چون مدیر جدیدی آمده است پس حتماً باید افراد تغییر کنند. افرادی که مخالفت می‌کنند یا نسبت به برنامه‌های آقای جبلی انتقاد دارند یا اساساً نگاهشان به جای دیگری است و بحث حرفه‌ای در رسانه ندارند. در حوزۀ رسانه ما الگوهای حرفه‌ای و استانداردی داریم که باید در قالب آن‌ها عمل کرد، کسانی که این رویه حرفه‌ای را برنمی‌تابند احتمالاً  یا تاکنون منفعت مالی داشته‌اند یا جهت‌گیری صحیح فرهنگی در صداوسیما را در درجه دوم می‌دانند.

نوباوه ادامه داد: به نظر بنده  راه‌حل فائق آمدن بر مشکلات سازمان، عملیاتی شدن این رویکرد برنامه‌محور آقای جبلی است و در این صورت، هم مردم از صداوسیما منتفع می‌شوند و هم برنامه‌سازان از آن بهره‌مند. به نظر من این مخالفت‌ها سطحی است و در درون خانوادۀ رسانۀ ملی یک زمینۀ خوب همکاری مشاهده می‌شود و هنرمندان مجرب و باسابقه نگاه بسیار مثبتی دارند و آینده مثبتی را متصورند چراکه آقای دکتر جبلی از دل خانوادۀ صداوسیما برآمده است.

از روحیه ایشان در اعتماد به جوانان و تکریم بازنشستگان قدردانی کردم

سیدعلی یزدی‌خواه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز درباره  اولین حضور رئیس رسانه ملی در کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در جلسه‌ای که در کمیسیون فرهنگی مجلس با حضور آقای جبلی برگزار شد، بنده مطالبی را مطرح کردم. از تغییر رویکرد صداوسیما در پوشش اخبار، خصوصاً مسئله بنزین و زلزله تشکر کردم البته آن زمان مسئلۀ اعتراض مردم اصفهان به حق ‌آب این استان از زاینده‌رود پیش نیامده بود و این مورد هم شایسته قدردانی است. از روحیه ایشان در اعتماد به جوانان و تکریم بازنشستگان قدردانی کردم. همچنین مطرح کردم که ضریب افزایش حقوق کارمندان صداوسیما در چند سال گذشته اعمال نشده که باید بعد از این دنبال شود و معیشت کارکنان صداوسیما تأمین شود. همچنین تذکراتی نسبت به نظارت بر وی‌او‌دی‌ها داده شد که البته ایشان در ابتدای راه‌اند اما برای آینده باید مدنظر داشته باشند. همچنین در زمینه درآمد سازمان از آگهی‌های بازرگانی باید شفاف‌سازی صورت بگیرد.

نماینده مردم تهران، بر حمایت مجلس از تغییر و تحول در صداوسیما تأکید کرد و گفت: کمیسیون فرهنگی انگیزه کافی در حمایت از تغییر و تحول در صداوسیما را دارد و پیش از این نیز با وجود اینکه افزایش بودجه صداوسیما در لایحه بودجه 1400 توسط دولت پیش‌بینی نشده بود این افزایش بودجه توسط مجلس در لایحه گنجانده شد.

او در ادامه  افزود: رسانه ملی دستگاه مهمی است که مسائل و مشکلات متعددی دارد و تحول در آن ضروری است. صداوسیما در سال‌های گذشته به لحاظ نیروی انسانی فربه شده و دارای یک لختی و انفعالی بوده است که امیدواریم در دوره جدید و با حضور آقای جبلی این مشکلات برطرف شود و صداوسیما تحول یابد.

پیگیریِ تسنیم از اولین جلسه «پیمان جبلی» با کمیسیون فرهنگی مجلس/ آیا کنترل نظارت بر نمایش‌خانگی در صداوسیما می‌ماند؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مجلس رسانه ملی مجلس رسانه ملی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اعضای کمیسیون برنامه محور پیمان جبلی رئیس رسانه صدا و سیما دوره جدید برنامه ها آقای جبلی رسانه ملی حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۸۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش دولت برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ دومین جلسه ستاد هماهنگی و پشتیبانی اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش عصر امروز به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد. آقای مخبر در این جلسه با گرامیداشت یاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم گفت: همه ما مدیون تلاش‌ها و زحمات معلمان هستیم و تمامی پیشرفت‌ها و دستاورد‌های کشور آثار خدمات و زحمات معلمین است.
آقای مخبر با تأکید بر اینکه باید از انگیزه‌های مادی، معنوی و شغلی معلمان مراقبت شود خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم در برنامه‌های آموزش و پرورش موفق باشیم ابتدا باید برای تقویت انگیزه معلمان تلاش کنیم چرا که این عزیزان در حقیقت مجری تصمیمات و برنامه‌ها برای آموزش و پرورش دانش آموزان هستند.
وی همچنین بر ضرورت بکارگیری روش‌های نوین آموزشی و تربیتی تأکید کرد و گفت: لازم است از روش‌های جدید و بروز در حوزه آموزش برای تحقق اهداف آموزش و پرورش استفاده کنیم. 
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به گزارش‌های ارائه شده در جلسه در خصوص بازماندگان از تحصیل گفت: جذب بازماندگان از تحصیل نیازمند مشارکت و حضور فعالانه مردم و خیرین کشور است و با اتکا به این ظرفیت بزرگ می‌توانیم گام‌های مؤثری در جهت جذب بازماندگان از تحصیل برداریم.
معاون اول رییس جمهور آموزش و پرورش را موتور پیشران کشور توصیف کرد و با تأکید بر اینکه دستیابی به پیشرفت و توسعه بدون توجه به آموزش و پرورش تصوری خام و نادرست است، از وزیر آموزش و پرورش خواست گزارشی جامع و دقیق از آمار بازماندگان از تحصیل تدوین شود و آیین نامه‌های مرتبط با انسداد بی سوادی هر چه سریع‌تر نهایی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش وارد مرحله اجرا شود. 
وی افزود: به هر میزان که در بخش آموزش و پرورش هزینه کنیم در حقیقت نوعی سرمایه گذاری است که بهره وری بسیار بالایی دارد چرا که هیچ سرمایه گذاری تا این حد توجیه اقتصادی ندارد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به اقدامات و برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش در جهت مهارت آموزی، کار‌های انجام شده را مثبت ارزیابی کرد و گفت: توجه به اوقات فراغت دانش آموزان موضوعی بسیار پراهمیت بشمار میرود و مهارت آموزی یکی از بهترین ابزار‌ها برای پرکردن اوقات فراغت و رشد دانش آموزان است.
در این جلسه که وزیر آموزش و پرورش، وزیر دادگستری، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رییس سازمان تبلیغات اسلامی حضور داشتند، گزارشی از ۶ پروژه ملی در راستای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ارائه شد و اقدامات صورت گرفته در راستای مهارت آموزی و انسداد مبادی بی سوادی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. 
در این نشست همچنین راهکار‌های جذب بازماندگان از تحصیل، شناسایی دلایل دوری از مدرسه، جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان و انسداد مبادی بی سوادی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد وزارت آموزش و پرورش به همراه دستگاه‌های مرتبط برنامه‌ای جامع برای جذب بازماندگان از تحصیل و انسداد مبادی بی سوادی تدوین و در جلسه آتی ارائه کند. 
همچنین در این جلسه مقرر شد آیین نامه‌های مرتبط با سند تحول بنیادین آموزش هر چه سریع‌تر تدوین شود به نحوی که وظایف دستگاه ها، برنامه مشارکت مردم و خیرین و سایر جزئیات مربوطه در آن لحاظ شود.

دیگر خبرها

  • مخبر: باید برای تقویت انگیزه معلمان تلاش کنیم
  • باید برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان تلاش کنیم
  • تلاش دولت برای تقویت انگیزه مادی و معنوی معلمان
  • معاون اول رئیس جمهور: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هرچه سریع‌تر اجرایی شود
  • سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هرچه سریع‌تر اجرایی شود
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران است
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • افشاگری روح الامینی درباره اشتباه انتخاباتی شانا در انتخابات ۱۱ اسفند /شهادت می دهم یزدی خواه به لیست ائتلاف تعهد داده بود
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است