Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@23:28:35 GMT

پشت پرده خبر جعلی علیه انسیه خزعلی چه بود؟

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۷۸۳۷۸

پشت پرده خبر جعلی علیه انسیه خزعلی چه بود؟

جمعه هفته گذشته  عکس‌نوشت جعلی با متن وقیحی به نقل از خانم انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور درباره مسئله فرزندآوری و روابط زناشویی در توییتر دست به دست شد که سازندگان این مطلب جعلی برای القای مستند و رسمی بودن این اظهارنظر، به جعل لوگوی تسنیم و انتشار مطلب به نام این خبرگزاری روی آورده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیرو این اتفاق و علیرغم آنکه با توجه به فعالیت سازمان‌دهی شده گروهک منافقین در توییتر و همچنین ورود تیم‌هایی از عربستان سعودی برای شایعه پراکنی درباره ایران، چنین مسائلی بویژه طی ماه‌های گذشته به یک روند معمول تبدیل شده بود، اما  بار دیگر این موضوع را به صورت مصداقی تکذیب کرد و از مخاطبان خواست که همچون همیشه برای اطلاع از صحت و سقم انتساب یک مطلب به تسنیم، ابتدا آن را در صفحات رسمی تسنیم در فضای وب و همچنین فضای مجازی جستجو کنند.

در این تکذیبیه که با تیتر "تکذیب یک جعل آماتور درباره تسنیم و اظهارنظر خانم خزعلی" منتشر شد، آمده بود: " از ساعاتی پیش یک اظهار نظر جعلی از خانم خزعلی معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور درباره موضوع افزایش جمعیت‌ در برخی اکانتهای فضای مجازی منتشر شده که نگاهی به طراحی، فونت، لوگو و جستجوی اصل خبر که هیچگاه در تسنیم منتشر نشده نشان میدهد که تا چه حد این اقدام جعلی به نحو آماتور، ناشیانه و فریبکارانه انجام شده است.

بررسی و جستجو در سابقه انتشار این عکس‌نوشت جعلی در توییتر نیز نشان می‌دهد که ماجرا سرمنشأ بیرونی دارد و ابتدا اکانت‌های تازه تاسیسی که شعار سلطنت‌طلبانه سر می‌دهند، چنین مطلبی را در توییتر منتشر کرده‌اند.  وقتی بر مبنای جستجوی خود توییتر، به نخستین توییتها در این باره در تاریخ 19 نوامبر 2021 مراجعه می‌کنیم، اکانتهایی مثل "بچه ناخلف گرشاسب"، "  (هرج و مرج مطلق) Absolute Chaos"، "حشاشین" و اکانتهایی مشابه آنها به چشم می‌خورد که قریب به اتفاق آنها در بخش Bio عنوانهایی مثل برانداز و سلطنت‌خواه را قید کرده‌اند.

غیر از منشأ بیرونی، یک نگاه ساده به ابعاد خبر و فرم  و محتوای آن و همچنین جستجوی ساده‌تر درباره آن می‌توانست برای هر تحقیق‌کننده‌ای این اطمینان را ایجاد کند که مطلب نه حتی تقطیع و تحریف یک اظهارنظر، بلکه از اساس و پایه جعلی است. کما اینکه بعضی اکانتهای توییتری داخلی با اشاره به مصداقهای مشابه قبلی، این کذب بودن را هشدار دادند.

با این حال عملکرد برخی اکانتهای مجازی در داخل کاملاً قابل تامل و مشکوک به نظر می‌رسد؛ به نحوی که اگر این حساب‌های کاربری که از قضا ادعای درک سیاست و رسانه هم دارند، چنین مطلبی را بازنشر نمی‌کردند احتمالاً این موضوع در داخل کشور چندان جدی گرفته نمی‌شد و یا دست‌کم اینقدر دیده نمی‌شد.

آقای عبدالرضا داوری مشاور سابق احمدی‌نژاد یکی از این افراد است. او بدون آنکه موضوع را بررسی کند- و شاید هم علیرغم بررسی اولیه- به انتشار همان عکس‌نوشت جعلی سلطنت‌طلبها اقدام کرده و تفسیر شرم‌آوری هم برای آن نوشته بود. عبدالرضا داوری البته مدتی بعد رسماً اعلام می‌کند که این عکس نوشت جعلی بوده، امّا در همین فاصله تعداد قابل توجهی از افراد بر مبنای همان ادعای او، تفاسیری ارائه کرده بودند و آقای داوری بدون عذرخواهی، صرفاً اعلام کرد که این مطلب جعل بوده است.

به نظر می‌رسد با توجه به تکرار این موارد بخصوص از ناحیه افراد فوق و با عنایت به اصرار آنها به کمک در پیشبرد اهداف جعل‌کنندگان لوگو رسانه‌های رسمی، مدعی‌العموم می‌تواند در این موارد ورود کرده و از افرادی که از این طریق به آنها ظلم جدی می‌شود اعاده حیثیت کند.

217

کد خبر 1576785

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: انسيه خزعلي حقوق زنان عکس نوشت جعلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۸۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایسنا: تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری

خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری و پرداخت مبلغی به خانوارها جعلی است.

به گزارش ایسنا، خبری با عنوان فعال شدن دهک ریاست جمهوری در فضای مجازی دقایقی است که به نقل از این خبرگزاری منتشر و لینکی هم برای ورود شهروندان معرفی شده است، اما این خبر واقعیت نداشته و جعلی است و ایسنا نیز چنین خبری را منتشر نکرده است.

مردم از باز کردن این لینک خودداری کنند.

این برای چند بار است که سودجویان و کلاهبرداران به‌دنبال کلاهبرداری از شهروندان هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کلاهبرداری از طریق پیام‌ها و لینک‌های جعلی
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • واکنش جالب توییتر وولفسبورگ به بازگشت‌های لحظه آخری بایرلورکوزن / عکس
  • مسابقات «سدید»‌ مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تقویت می‌کند
  • ایسنا: تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • انسیه خزعلی : الگوی ایرانی - اسلامی را در خانواده ها احیا می کنیم/ جنبش تعهد به خانواده را مطرح کرده ایم
  • روایت خزعلی از جنبش تعهد به خانواده
  • طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده اند این مطلب را بخوانند