Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@03:32:05 GMT

از این شتاب‌دهنده مهم غافل نباشیم

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۸۱۴۱۴

از این شتاب‌دهنده مهم غافل نباشیم

خبرگزاری فارس-یادداشت، مهدی فضائلی: ساموئل هانتینگتون در پیشگفتار کتاب «اهمیت فرهنگ» با اشاره به اطلاعات اقتصادی دو کشور غنا و کره جنوبی مربوط به اوائل دهه ۱۹۶۰ و مقایسه آن با اطلاعات در سه دهه بعد یعنی اوائل دهه ۱۹۹۰، می‌گوید: «بسیار متعجب شدم که اقتصاد این دو کشور در آن زمان چقدر شبیه به یکدیگر بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. ۳۰ سال بعد کره جنوبی به یک قدرت اقتصادی تبدیل شد که چهاردهمین اقتصاد بزرگ جهان در زمینه های شرکتهای فراملیتی،صادرات اتوموبیل، تجهیزات الکترونیکی و دیگر تولیدات پیشرفته به شمار می رفت...چنین تغییراتی در غنا...هرگز رخ نداده بود».

سپس هانتینگتون در تبیین این فاصله اعجاب‌انگیز می نویسد: «بدون شک عوامل مختلفی در این زمینه  دخالت داشته اند اما به نظر می رسد که فرهنگ نقشی عمده را در این تبیین بر عهده دارد».
از نگاه هانتینگتون ارزش بالا برای صرفه جویی، کار سخت، سرمایه گذاری، آموزش و نظم موجب پیشی گرفتن سریع کره جنوبی از کشور هم ردیف خود غنا بوده است، ارزش های فرهنگی که غنا از آنها بی بهره یا کم بهره بوده است.

امروز جوامع بشری و از جمله جامعه خودمان، به شدت درگیر مشکلات اقتصادی و معیشتی است و تلاش می کند برای حل این مشکلات یا کاهش آنها راه حلی بیابد.

در میان راه حل ها اما، فرهنگ در عین مؤثرترین بودن،مظلوم‌ترین و مغفول ترین راه حل هاست چرا که در لایه های زیرین قرار دارد و درک و فهم آن به خرد و نگاهی نافذ نیاز دارد!

ضمنا" تغییرات و اصلاحات فرهنگی، زمانبر است و دستیابی به آن در کوتاه مدت میسر نیست و این زمان‌بر بودن،خود حوصله و صبر می خواهد که با "عجول" بودن انسان سازگار نیست.

سرعت و شتابزدگی،بیش از گذشته جزو ویژگی های انسان معاصر شده است و نشانه های آنرا در جای جای زندگی خود شاهدیم؛ به رفتارهایمان در فضای مجازی نگاه کنید!

چقدر حوصله خواندن متن،  خصوصا" متن های بلند را داریم؟ چقدر حاضریم حتی برای ویدئو های بلند وقت صرف کنیم؟

اصلا" غالب پلت فرم های موجود چقدر به محتواهای بلند اجازه عرض اندام می دهند؟
اینها همگی ضمن اینکه خودشان فرهنگ سازی می کنند به شدت عرصه را برای کار فرهنگی مبنایی تنگ کرده است.

چه باید کرد؟

آیا با رویگردانی ما از فرهنگ و غفلت از کارهای فرهنگی صحیح، از اهمیت فرهنگ کاسته خواهد شد یا نقش آفرینی واقعی فرهنگ از بین خواهد رفت؟ هرگز!

رهبر حکیم انقلاب اسلامی که بدون تعارف، دغدغه مندترین مسئول نظام در حوزه فرهنگ بوده و هستند بتازگی اعضای جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی را تعیین فرمودند و مجددأ کوتاه اما دقیق و عمیق، تأثیر گذاری فرهنگ را مجددا" اینگونه یادآور شدند.

《فرهنگ، جهت دهند‌ه‌ همه‌ی اقدامهای اساسی و زیر بنائی جوامع بشری و شتاب‌دهنده یا کُندکننده‌ی آن است.》

رهبر انقلاب در ادامه، تحقق این جهت دهنده بودن و شتاب بخشی فرهنگ را در گرو دو چیز می دانند:
۱) ارتقاء نگاه و احساس مسئولیت متصدیان فرهنگی و نخبگان و فعالان عرصه‌های گوناگون کشور به مقوله‌ی فرهنگ و پدیدآمدن این باور عمیق که فرهنگ‌سازی در هریک از اجزاء تمدّنی جامعه، برترین وسیله‌ی پیشرفت و موفقیت آن و بی‌نیازکننده از ابزارهای الزام‌آور و تحکّمی است.

۲)نیاز شاکله و آرایش عمومی فرهنگ در همه‌ی بخشهای گسترده‌ی آن به نظم و محتوای انقلابی.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس "محتوای انقلابی" را یگانه وسیله‌ی مصون‌سازی فرهنگ عمومی کشور در برابر هجوم فرهنگی و رسانه‌ئی برنامه‌ریزی شده‌ی بیگانگان بدخواه معرفی می کنند.

به هر حال، برای پیشرفت در همه ابعاد از جمله اقتصاد، چاره‌ای جز اهتمام به شتاب‌دهنده ای بنام فرهنگ و سرمایه گذاری در این حوزه نداریم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فرهنگ کره جنوبی اقتصاد سرمایه گذاری ی فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۱۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابلاغ رئیس‌جمهور به‌عنوان رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در حکمی عاطفه خادمی را به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور منصوب کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابلاغ رئیس‌جمهور به‌عنوان رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، بر اساس ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی» که در جلسه هشتم اسفند سال گذشته شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بر اساس مصوبه جلسه بیست‌ویکم بهمن سال ۱۴۰۲ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب رسیده، در حکمی عاطفه خادمی را به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور منصوب کرد.

عاطفه خادمی پیش از این به‌عنوان مشاور اجتماعی وزیر و دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این وزارتخانه مشغول به فعالیت بود؛خادمی متولد سال ۱۳۶۳ و دانش آموخته دکترای سیاستگذاری فرهنگی و به‌عنوان اولین زن فارغ التحصیل این رشته در کشور است.


وی عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی اجتماعی و تمدنی و دارای تألیفات پژوهشی با رویکرد سیاستگذاری در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی به‌ویژه با محوریت زنان و خانواده نیز هست.

در سوابق علمی و اجرایی وی می‌توان به تجربه همکاری با نهادهای مختلف مانند سازمان صدا و سیما، پژوهشگاه های مرتبط در حوزه علوم انسانی حول بررسی مسائل مختلف حوزه فرهنگ‌ و اجتماع، متمرکز بر حوزه های تحولی، مسئول دبیرخانه تحول مجتمع های قضایی خانواده در قوه قضاییه و دبیر دبیرخانه کمیته اجتماعی و فرهنگی سند تحول دولت سیزدهم اشاره کرد.

پیش از این سیدمجید امامی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در این مسئولیت خدمت می‌کرد.

کد خبر 749609

دیگر خبرها

  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد
  • رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ارمنستان چه می‌کند؟
  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • انتصاب عاطفه خادمی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد