Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@03:59:52 GMT

پر کردن ۴۰۹۰ حلقه چاه غیرمجاز در زنجان

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۸۱۷۳۸

پر کردن ۴۰۹۰ حلقه چاه غیرمجاز در زنجان

ایسنا/زنجان مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای زنجان گفت: از ابتدای طرح تعادل‌بخشی تاکنون ۴۰۹۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان پر شده است.

اسماعیل افشاری در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه طرح تعادل‌بخشی، اظهار کرد: از ابتدای این طرح تا آبان‌ماه امسال‌ ۴۰۹۰ حلقه چاه غیرمجاز پر شده که با عملیات انسداد این تعداد، از هدررفت آب به حجم حدود ۲۱۹ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با انسداد این چاه‌ها، از اضافه برداشت ۴۲۱ حلقه چاه مجاز جلوگیری شده و حجم آب صرفه‌جویی شده با عملیات جلوگیری از اضافه‌برداشت‌های این چاه‌ها حدود ۴۸ میلیون مترمکعب بوده است.

این مسئول، آبگیری طرح‌های تغذیه مصنوعی را حدود ۳۳۱ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: از این میزان، حدود ۱۱ میلیون مترمکعب مربوط به بازه زمانی یکم فروردین‌ماه تا هشتم آبان‌ماه سال‌جاری است و این در حالی است که از ابتدا تاکنون، ۲۷۰۴ کنتور هوشمند بر روی چاه‌های استان زنجان نصب شده است.

مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای زنجان تصریح کرد: ۹۰ درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی، ۶ درصد شرب و ۴ درصد در صنایع مصرف می‌شود و کاهش بارندگی به ذخیره آب پشت سدها تاثیر گذاشته، به‌ طوری‌ که کاهش بارندگی موجب کاهش ۷۰ درصدی ورودی آب به سدهای استان زنجان شده است.

افشاری یادآور شد: سالانه تقریباً ۱۰۰ میلیون اضافه‌برداشت از سفره‌های آب‌ زیرزمینی داشتیم اما مصرف امسال به ۲۲۰ میلیون مترمکعب رسیده که تقریباً دو برابر میانگین مصرف سالیانه است و این امر موجبات فرونشست دشت‌ها و خسارت وارده به زیرساخت‌ها اعم از راه‌آهن‌ و جاده‌ها و ... را فراهم می‌سازد و امیدواریم که در شرایط خشکسالی با برنامه‌ریزی و مصرف درست و برداشت حداقل از سفره‌های آب‌زیرزمینی، برای نسل‌های آینده آب مطمئنی تامین شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی زنجان انسداد چاه غیرمجاز بحران کم آبی میلیون مترمکعب حلقه چاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۱۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان

داریوش حسن‌نژاد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سطح آب‌های زیرزمینی استان به‌طور متوسط حدود ۴.۸ متر افت کرده و حدود ۴۲۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن داشته است که معادل افت سالانه حدود ۰.۲ متر (۲۴ سانتیمتر) و کسری مخزن حدود ۲۱ میلیون مترمکعب است که نشان‌دهنده روند کاهشی منابع آب زیرزمینی در استان است.

وی بیان کرد: در این مدت، بیشترین افت سطح آب زیرزمینی مربوط به محدوده‌های مطالعاتی کوهدشت و ازنا - الیگودرز به ترتیب حدود ۱۶ متر و ۷.۸ متر بوده که معادل حجم آب حدود ۸۹ و ۱۵۵ میلیون مترمکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان ادامه داد: سطح آب‌های زیرزمینی استان در بلندمدت منتهی به سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به‌طور متوسط حدود ۶.۴ متر افت کرده و کسری مخزن حدود ۵۲۲ میلیون مترمکعب بوده است که معادل افت سالانه حدود ۰.۲ متر (۲۳ سانتیمتر) و کسری مخزن حدود ۱۹ میلیون مترمکعب است و نشان‌دهنده روند کاهشی منابع آب زیرزمینی در استان است.

حسن‌نژاد گفت: بیشترین افت سطح آب زیرزمینی در بلندمدت مربوط به محدوده‌های مطالعاتی کوهدشت و ازنا - الیگودرز به ترتیب حدود ۲۱.۵ متر و ۹.۴ متر بوده که معادل حجم آب حدود ۱۱۸ و ۱۸۵ میلیون مترمکعب است.

وی ادامه داد: کاهش و شکل بارش در این سال آبی نسبت به دوره آماری (بلندمدت) باعث شده منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های استان همچنان در مقایسه با بلندمدت با کاهش مواجه شوند به‌طوری که متوسط دبی اندازه‌گیری‌شده رودخانه‌های استان در اسفند ماه این سال آبی نسبت به سال گذشته حدود ۲۳ درصد افزایش و نسبت به متوسط اسفند ماه طول دوره آماری حدود ۳۹ درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان اضافه کرد: لازم است با استفاده از روش‌های صحیح و رعایت الگوی کشت، مصرف آب را مدیریت کنیم تا در گذر از تابستان ۱۴۰۳ با مشکل کم‌آبی و چالش‌های آن روبه‌رو نشویم و با استفاده اصولی از منابع آب، این میراث ارزشمند را برای آیندگان حفظ کنیم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • ذخیره ۲ میلیون مترمکعب آب در بند خاکی فهرج
  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه
  • مسدود شدن ۹ حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • لایروبی و رسوب برداری ۲۸۰ هزار مترمکعب از بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد
  • افزایش ۵ درصدی میزان مصرف گاز در زنجان
  • انسداد ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان