Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

استفاده از دارو‌های ضدافسردگی در دو سال اخیر با توجه به شیوع اپیدمی کرونا افزایش یافته است، اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که استفاده از برخی از این قرص‌ها می‌تواند بیماران کرونا را از مرگ نجات دهد.

این مطالعه نشان داده که داروی ضد افسردگی فلوکستین که با نام تجاری Prozac فروخته می‌شود، خطر مرگ را در بیماران مبتلا به عفونت شدید COVID-۱۹ کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مطالعه بزرگ با استفاده از داده‌های ۸۳۵۸۴ بیمار مبتلا به کرونا از ۸۷ مرکز بهداشتی آمریکا نشان داد که تجویز مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) بر مرگ و میر بیماران مبتلا به نوع حاد کرونا تأثیر دارد.

این مطالعه نشان داد که ۴۰۱ بیمار مصرف کننده دارو‌های ضد افسردگی نسبت به گروه کنترل ۶۸۰۲ بیمار که این دارو را دریافت نکرده بودند، میزان مرگ و میر کمتری داشتند.

از ۳۴۰۱ بیماری که برای آن‌ها SSRI تجویز شد، ۴۷۰ نفر که فلوکستین را به تنهایی مصرف کردند، تنها ۴۶ نفر یا حدود ۹ درصد جان خود را از دست دادند. این تعداد در مقایسه با بیش از ۱۳ درصد (بیش از ۹۳۰ بیمار) که از بین ۷۰۵۰ شرکت کننده در گروه کنترل که شامل افرادی بود که تحت درمان با دارو‌های ضد افسردگی قرار نگرفته بودند، بسیار کمتر است.

این مطالعه همچنین از دارو‌های ضد افسردگی دیگر از جمله فلووکسامین، استفاده کرده و نرخ‌های بالاتری نسبت به فلوکستین، اما نرخ‌های کمتری نسبت به گروه کنترل درمان‌نشده داشت.

بر اساس آزمایش اخیر در برزیل مشخص شد که فلوکسامین در کاهش خطر بستری شدن در بیمارستان بیماران کرونایی بسیار موثر است.

دارو‌های ضد افسردگی مانند فلوکستین و فلووکسامین حدود ۳۰ سال است که برای درمان بیماری‌های روانپزشکی استفاده می‌شود. چیزی که آن را در درمان مشکلات سلامت روان موثر می‌کند، توانایی آن در افزایش سطح سروتونین (یک انتقال دهنده عصبی مهم که بر مغز تأثیر می‌گذارد و در تنظیم خلق و خوی تأثیر می‌گذارد) است. جالب است بدانید که این دارو‌ها می‌توانند به عنوان عوامل ضد التهابی نیز استفاده شوند که می‌توانند به تسکین علائم در بیماران مبتلا به COVID-۱۹ کمک کنند.

دکتر یوگاش شاه عضو مرکز پزشکی Broadlawns در آیووا، ایالات متحده، می‌گوید که نتایج مطالعه جدید بسیار "امیدبخش" است.

او تاکید کرد که برای تایید یافته‌ها به تحقیقات بیشتری نیاز است. البته نباید دارو‌های ضد افسردگی را جایگزین واکسن کرد.

در هر صورت توصیه‌های پزشکی باید قبل از مصرف دارو‌های ضد افسردگی دریافت شود، زیرا این امر خطرات متعددی از جمله تقویت تمایل به خودکشی را به همراه دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دارو های ضد افسردگی بیماران کرونایی ویروس کرونا دارو های ضد افسردگی دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۱۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد

ابراهیم خالقی مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در هزار و چهارصد و هشتاد و هشتمین عمل اهدای عضو از اهداکننده مرگ مغزی این دانشگاه، مرحوم " محمدعلی درمیانی"، بیمار مرگ مغزی معرفی شده از بیمارستان شهید کامیاب (امدادی) مشهد پس از تایید مرگ مغزی و کسب رضایت خانواده‌اش، در بیمارستان منتصریه مشهد زیر عمل جراحی اهدای عضو قرار گرفت.

او افزود: کبد این بیمار مرگ مغزی در بیمارستان منتصریه به مردی ۵۳ ساله ساکن نیشابور که سال‌ها از بیماری نارسایی کبد رنج می‌برد، پیوند شد.

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین قرنیه‌های زنده یاد درمیانی برای پیوند به بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد و قسمتی از پوست وی برای پیوند به بیماران بخش سوختگی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد ارسال شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • کبد بیمار یزدی نجات بخش جان هم‌وطنی دیگر شد
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • سه پرواز پی در پی و نجات بخش اورژانس هوایی ارومیه
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند