Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@03:50:15 GMT

واحدهای بوم‌گردی خلخال دو برابر افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۸۲۹۵۶

واحدهای بوم‌گردی خلخال دو برابر افزایش یافت

به گزارش ایرنا ،علی درویشی روز شنبه در نشستی با سرمایه‌گذاران طرح‌های بوم گردی خلخال افزود: درسال‌های گذشته مجوز راه‌اندازی ۲۵ طرح بوم‌گردی روستایی در این شهرستان از سوی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان صادر شده است که با احتساب پروانه‌های صادره  امسال مجموع مجوزهای صادر شده برای راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی با دو برابر افزایش به 50 واحد افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: اقامتگاه بوم‌گردی روستای کزج از توابع بخش خورش‌رستم خلخال به عنوان اولین اقامتگاه متمرکز درون‌ روستایی استان اردبیل است که با ۱۴ باب واحد مسکونی برای اولین بار در کشور با ظرفیت پذیرش ۱۰۸ نفر گردشگر دایر شده است.

درویشی افزود: با توجه به انتخاب خلخال به عنوان پایلوت طرح‌های اقامتگاه بوم‌گردی استان اردبیل این اداره توان خود را برای حمایت از متقاضیان بکار گرفته است.

او بیان‌ کرد: از زمان اجرای طرح‌های بوم‌گردی در خلخال تاکنون ۱۱ مورد پروانه بوم‌گردی در روستای کزج  و ۳۹ مورد پروانه فعالیت نیز برای روستاهای هدف گردشگری مجره، خوجین و خمس،گیلوان از توابع بخش مرکزی ، شاهرود و خورش رستم خلخال صادر شده است.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های موجود در مناطق عشایری این شهرستان جهت راه‌اندازی طرح‌های بوم‌گردی اظهارکرد: اداره میراث فرهنگی خلخال برای تسهیل در صدور مجوز راه‌اندازی این گونه طرح‌ها همه خدمات مربوط به استعلام‌های اداری و سایر موارد را انجام داده و مجریان این طرح‌ها هم از تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت با بازپرداخت طولانی مدت بهره‌مند می‌شوند.

رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی خلخال با تاکید بر حمایت از سرمایه‌گذار این طرح گردشگری و با معرفی به بانک‌های عامل و استفاده از تسهیلات کم‌بهره بانکی جهت ایجاد اشتغال گفت: حمایت از طرح‌های بوم‌گردی روستایی از برنامه‌های این اداره در سال جاری است.

درویشی با بیان اینکه ۵۰ درصد از مجموع روستاهای هدف گردشگری استان اردبیل در خلخال واقع شده است، از برنامه‌ریزی برای توسعه طرح‌های ایجاد اقامت‌گاه بوم‌گردی در روستاهای هدف گردشگری منطقه در جهت ایجاد اشتغال پایدار روستایی و رونق اقتصاد روستاهای این شهرستان خبر داد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خلخال اظهار کرد: صاحبان همه هتل‌ها و واحدهای بوم‌گردی و خانه مسافری مجاز موظف به راه‌اندازی سامانه اینترنتی هوشمند مسافر برای ارایه مشخصات مسافرین ورودی به اداره اماکن انتظامی این شهرستان هستند.

شهرستان خلخال با ۸۶ هزار نفر جمعیت در جنوب اردبیل در همسایگی استان‌های آذربایجان‌شرقی، زنجان و گیلان واقع شده و راه های ارتباطی خلخال به اسالم ، پونل، ماسوله وماسال چهار  جاده ارتباطی این شهرستان با استان گیلان و همچنین راه‌های خلخال به گیوی ،کوثر، فیروزآباد،سه راهی سرچم به اردبیل، میانه و راه در حال احداث خلخال به منجیل از جمله راه های ارتباطی این منطقه با مرکز استان و استانهای آذربایجان شرقی و زنجان است. 

وجود ۱۲ کیلومتر مرز مشترک با استان گیلان ، جاده زیبا و جنگلی خلخال به اسالم، مناطق نمونه گردشگری الماس ، چشمه ازناو ، چشمه میرعادل بولاغی اندبیل ، امامزاده عبدالله کلور ، جاده زیبای خلخال به شاهرود ، آبشار نره‌گر روستای هدف گردشگری اسبو ، آبشار سفیداب روستای لرد ، آبشار سجن بخش شاهرود ، آبگرم روستای تیل ، روستاهای هدف گردشگری کزج ، نمهیل ، برندق و خمس ، قلعه کیلوان ، کاروانسرای چنارلق ، کاروانسرای شاه‌عباسی ، پل تاریخی پردیس و بنای چهار گوش همراه با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی خلخال را به یکی از شهرستان های گردشگرپذیر استان اردبیل و کشور تبدیل کرده است. 

برچسب‌ها خلخال استان اردبیل بوم گردی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خلخال استان اردبیل بوم گردی خلخال استان اردبیل بوم گردی روستاهای هدف گردشگری طرح های بوم گردی استان اردبیل میراث فرهنگی راه اندازی طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۲۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود

ایسنا/خراسان رضوی یک فعال محیط زیست گفت: باید از برگزاری تورهای متفرقه و بی‌شماری که فقط با هدف کسب درآمد فعالیت کرده و هیچ مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت و محیط زیست نمی‌پذیرند، جلوگیری شود.

اسماعیل باقریان در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص تورهای طبیعت‌گردی و تاثیر آن‌ها بر محیط زیست اظهار کرد: طبیعت‌گردی که امروزه در فرهنگ عامه به هرگونه سفر به مناطق طبیعی با انگیزه‌های گوناگون به ویژه گلگشت و تفریح گفته می‌شود با اکوتوریسم یا طبیعت‌گردی اصولی تفاوت دارد.

وی افزود: اکوتوریسم سفری مسئولانه به عرصه‌های طبیعی است که اهدافی همچون حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست، آموزش و ارتقای سطح زندگی جوامع بومی را در برمی‌گیرد، به گونه‌ای که اکوتوریست‌ها (طبیعت‌گردان مسئولیت‌پذیر) ضمن لذت بردن و بهره‌مندی از مواهب طبیعت، حفاظت از طبیعت را در اولویت قرار می‌دهند، اثرات منفی بسیار کمی در محیط به جا می‌گذارند و شرایطی را نیز برای اشتغال و بهره‌مندی اقتصادی جوامع بومی فراهم می‌کنند.

باقریان با بیان اینکه در طبیعت‌گردی اصولی باید ظرفیت بُرد مناطق در نظر گرفته شود که متاسفانه در ایران به ندرت مورد توجه قرار می‌گیرد، عنوان کرد: ظرفیت بُرد یک منطقه طبیعی، به سطح استفاد مجاز از آن منطقه برای بازدید طبیعت‌گردان گفته می‌شود، به گونه‌ای که با کمترین تاثیر منفی روی منابع بیشترین رضایت را برای طبیعت‌گردان داشته باشد. ظرفیت بُرد بیانگر میزان محدودیت‌های طبیعی، اجتماعی و مدیریتی برای بازدید از یک منطقه است.

این فعال محیط زیست ادامه داد: بی‌توجهی به رعایت ظرفیت بُرد و حضور انبوه و پرتعداد مردم در مناطق بکر طبیعی که اغلب بدون مدیریت و نظارت درست توسط نهادهای دولتی مسئول انجام می‌شود، از یک سو به منابع طبیعی شامل خاک، پوشش گیاهی و... آسیب می‌زند، موجب آلودگی بیش از حد و غیر قابل پالایش در محیط می‌شود و زندگی حیات وحش آن مناطق را با اختلال مواجه می‌کند و از سوی دیگر باعث عدم بهره‌مندی درست و رضایت خود طبیعت‌گردان می‌شود.

وی با اشاره به پدیده زیانبار و رو به گسترش آفرود یا بیراهه‌نوردی در طبیعت تصریح کرد: این پدیده اغلب با هجوم پرتعداد خودروهای دو دیفرانسیل و موتورهای کراس به مناطق بکر و آسیب‌پذیر طبیعت همراه است که علاوه بر آسیب رساندن به پوشش گیاهی عرصه‌های طبیعی موجب فرسایش یا فشردگی خاک شده و امکان رویش دوباره گیاهان در خاک را از بین می‌برد.

باقریان اضافه کرد: این پدیده همچنین زیستگاه جاندارانی را که به آن پوشش گیاهی (گون‌ها، بوته‌ها و...)  وابسته‌ هستند، نابود می‌کند. سروصدای ناشی از ورود گروه‌های آفرود و موتورهای کراس به طبیعت و زیستگاه‌های حیات وحش می‌تواند ضمن ایجاد هراس و وحشت برای پرندگان و جانوران مختلف، در فرایندهای حیاتی مانند جفت‌گیری، لانه‌سازی و زادآوری آن‌ها نیز اختلال ایجاد کند.

این فعال محیط زیست گفت: افرادی که زحمت سفر به طبیعت را به خود می‌دهند اما به جای لذت بردن از سکوت و آرامش طبیعت یا گوش سپردن به موسیقی دلنشین آب، وزش نسیم، صدای پرندگان و... به صدای اغلب گوشخراش باندها و اسپیکرها گوش می‌دهند، درک درستی از طبیعت‌گردی ندارند.

وی خاطرنشان کرد: پخش موسیقی با صدای بلند در طبیعت نه تنها موجب هراس و وحشت پرندگان و حیوانات و دور شدن آن‌ها از لانه و زیستگاهشان می‌شود، بلکه ظلمی در حق سایر گردشگرانی است که برای بهره‌مندی از آرامش طبیعت، رنج سفر را متحمل شده‌اند.

باقریان با بیان اینکه جایگزینی طبیعت‌گردی معمول و زیانبار فعلی با اکوتوریسم یا گردشگری اصولی نیاز به آگاهی، آموزش و مدیریت دارد، عنوان کرد: باید قوانین و مقرراتی در این زمینه وضع و اجرا شود که براساس آن‌ها گروه‌های طبیعت‌گردی از طریق موسسات مجاز گردشگری و با همراهی راهنمایان آموزش‌دیده و مسئول وارد مناطق حساس و آسیب‌پذیر طبیعت شوند و از برگزاری تورهای متفرقه و بی‌شماری که فقط با هدف کسب درآمد فعالیت کرده و هیچ مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت و محیط زیست نمی‌پذیرند، جلوگیری شود.

این فعال محیط زیست بیان کرد: در حال حاضر امکان آموزش تورگردان‌ها و راهنمایان طبیعت‌گردی از طریق موسسات و آموزشگاه‌های مختلف دولتی و غیر دولتی وجود دارد اما این آموزش‌ها هنگامی گسترش یافته و نتیجه‌بخش خواهند بود که با نظارت و مدیریت دقیق و درست دولت در مناطق طبیعی همراه شوند و افراد ناآگاه و غیر مسئول امکان برگزاری تور در این مناطق را نداشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم پرداخت پاداش افزایش تولید به کارگران در واحدهای تولیدی
  • اقرار مقام ارشد نظامی انگلیس به ضعف دفاعی این کشور در برابر حملات موشکی
  • کشف 10 کیلوگرم شیشه از قاچاقچیان مواد مخدر در خلخال
  • طبیعت‌گردی خطرناک در کنار ببر‌های درنده (فیلم)
  • جمعه و شنبه پیش رو شرایط برای طبیعت‌گردی مساعد نیست
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • بوم‌گردی عشایری در لرستان راه‌اندازی می‌شود
  • طبیعت‌گردی خطرناک در کنار ببرهای درنده | ویدئو
  • آماده باش هلال احمر/ پرهیز از طبیعت گردی در کوهستان های البرز
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود