Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-26@09:01:38 GMT

مدارک ترور الکاظمی به زودی منتشر می‌شود

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۸۳۱۹۸

مدارک ترور الکاظمی به زودی منتشر می‌شود

 عباس در توییتی نوشت که مدارک کافی و حقایق لازم از عملیات هدف گرفتن اقامتگاه نخست وزیر عراق کشف شده و تا چند روز آینده منتشر خواهد شد.

مشاور الکاظمی بدون توضیح بیشتری، برخی از  این مدارک را شامل فیلم و عکس از عملیات هدف گیری اقامتگاه نخست‌وزیر عراق عنوان کرد و نوشت که با انتشار این مدارک در روزهای آینده همه حقایق روشن خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عباس افزود: به کوشش هایی که برای فریب و انحراف افکار عمومی انجام می شود، توجه نخواهیم کرد و به حال افرادی که از روی بی اطلاعی تحت تاثیر این عوامل قرار می گیرند تاسف می خوریم زیرا حقیقت برای همیشه زنده خواهد بود.

در همین پیوند نیز، روز گذشته «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر خواستار فاش شدن تحقیقات در باره هدف گیری اقامتگاه الکاظمی و معرفی و مجازات عوامل سوء قصد نافرجام به جان نخست وزیر عراق شد.

صدر با انتشار توییتی تاکید کرد که آنچه در نتیجه تحقیقات به دست آمده باید علنی و منتشر شود و به هیچ وجه نباید به سادگی از کنار آن گذشت؛ زیرا، این حادثه به اقتدار دولت آسیب زده و حمله به اقامتگاه نخست وزیر تلاش برای به راه انداختن فتنه و تعرض آشکار به حاکمیت دولت بوده است.

وی ادامه داد: کسانی که این اقدام شرم آور و تروریستی را انجام دادند باید بازداشت و مجازات شوند.

صدر تهدید کرد اگر دولت نتایج تحقیقات را فاش و منتشر نکند به ناچار خود دست به کار خواهیم شد و همه ابعاد ماجرا را علنی خواهیم کرد.

از سوی دیگر، «کاظم الحاج» کارشناس امور امنیتی و راهبردی عراق پیشتر گفته بود که پهپادهای مهاجم به اقامتگاه مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق، ساخت فرانسه است.

الحاج در گفت وگو با شبکه تلویزیونی «دجله» با ذکر مختصات پهپادهای مهاجم با استناد به تصاویر منتشر شده از آن و نیز مهمات نصب شده روی این پرنده‌ها، تصریح کرد که این پهپادها فرانسوی است.

در همین حال، «حیدر البرزنجی» پژوهشگر و رصدکننده مسائل سیاسی عراق در گفت وگو با شبکه «العهد» عراق از پرواز هواپیماهای آمریکایی بر فراز منطقه سبز بغداد (محل اقامت نخست وزیر عراق)، لحظاتی پیش از سوءقصد پهپادی به منزل الکاظمی خبر داده بود.

این اظهارات در حالی است که سامانه ضدهوایی پیشرفته "سیرام" مستقر در سفارت آمریکا که از کیلومترها دورتر، کوچک ترین اهداف پروازی و تهدیدهای هوایی را رصد و رهگیری می کند نیز در شب حادثه حمله پهپادی به منزل نخست وزیر عراق غیر فعال شده بود؛ موضوعی که همچنان برای افکار عمومی محل ابهام و پرسش است؛ هر چند برخی ناطران با استناد به نشانه‌های متعدد چنین نتیجه گرفتند که آمریکا در سوءقصد به منزل نخست وزیر عراق در ۷ نوامبر جاری دست دارد. 

اواخر هفته گذشته برخی منابع عراقی از بازداشت دو افسر بلندپایه خبر دادند و تصریح کردند که این دو افسر وزارت کشور عراق، گزارشی درباره عدم سوءقصد به منزل الکاظمی با پهپادها داده بودند.

برخی رسانه های عراقی نزدیک به گروه های مقاومت خبر دادند که دو ژنرال عراقی شامل «ایاد العیساوی» مدیر کل مستندات جنایی و «صباح حسن الشبلی» مدیرکل بخش چک و خنثی سازی در پیوند با گزارشی مربوط به تلاش برای ترور نخست وزیر عراق بازداشت شده اند.

شبکه تلویزیونی «العهد نیوز» عراق اعلام کرد این دو افسر بلندپایه عراقی پیش تر گزارشی در رد سوءقصد به منزل مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق داده اند و اکنون در بازداشتگاهی ویژه به سر می برند.

پیش از اعلام بازداشت این دو افسر، برخی رسانه های عراقی از بازداشت مدیر بخش تخریب و خنثی سازی بمب در وزارت کشور عراق در ارتباط با سوءقصد به منزل مصطفی الکاظمی نخست وزیر این کشور خبر دادند.

در حالی که برخی رسانه های عراقی از فراخواندن ژنرال صباح حسن الشبلی به کمیته تحقیق سوءقصد به منزل الکاظمی برای ادای پاره ای از توضیحات خبر دادند چند رسانه دیگر عراقی اعلام کردند این ژنرال مدیر در مرکز «مبارزه با انفجار» (چک و خنثی سازی) از سوی «نیروی امنیت ویژه» مرتبط با کمیته تحقیق سوءقصد به منزل الکاظمی بازداشت شده است.

این رسانه ها گزارش دادند که اتهام ژنرال متخصص چک و خنثی سازی بمب این است که یکی از راکت های یافته شده در پشت بام منزل نخست وزیر عراق را منفجر کرده و کمیته تحقیق را گمراه کرده است. گفته شد که این راکت ها بر پهپادهای حمله کننده به منزل نخست وزیر عراق سوار و از آن شلیک شده اما عمل نکرده بود.

در نیمه آبان ماه گذشته، سوء قصد پهپادی به اقامتگاه مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق با واکنش ها و گمانه های گوناگون در درون و بیرون عراق روبه رو شد و برخی آن را طرحی آمریکایی با هدف تاثیرگذاری بر اعتراض های انتخاباتی عراق دانستند.

هنوز هم ابعاد این پرونده مبهم مانده و حاشیه های مهم این رخداد، همچنان سوال برانگیز است.

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 1577020

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مصطفی الکاظمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۳۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران

تین نیوز

4 کشور منطقه (ترکیه، عراق، امارات و قطر) برای ساخت مسیر جدید ترانزیتی اتصال اروپا به خاورمیانه توافق کردند.

به گزارش تین نیوز به نقل از عصرایران، مقامات عراق، ترکیه، قطر و امارات، یادداشت توافق برای ساخت مسیر ترانزیتی "راه توسعه" امضا کردند. این مسیر، اروپا را از طریق خاک ترکیه و عراق، به خلیج فارس متصل می کند. این مسیر از ایران عبور نمی کند.

امضای این یادداشت توافق روز دوشنبه توسط وزیران 4 کشور ترکیه، عراق، امارات و قطر در حضور سران ترکیه (اردوغان) و عراق (السودانی) در بغداد انجام شد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در سفر رسمی دیروز دوشنبه به بغداد و اربیل سفر کرد. این اولین سفر رئیس جمهوری ترکیه به عراق بعد از 13 سال بود.

این یادداشت توافق از طرف عراق توسط وزیر حمل و نقل (رزاق محیبس)، از طرف ترکیه توسط وزیر حمل و نقل و زیرساخت ( عبدالقادر اورال اوغلو)، از طرف قطر توسط وزیر حمل و نقل ( جاسم بن سیف السلیتی ) و از طرف امارات توسط وزیر انرژی و زیرساخت (سهیل محمد المزروعی) امضا شد.

دفتر نخست وزیر عراق اعلام کرد این پروژه به دستیابی به یکپارچگی اقتصادی و تلاش برای اقتصاد پایدار بین شرق و غرب، به تحریک رشد اقتصادی و تقویت روابط همکاری های منطقه ای و بین المللی کمک خواهد کرد. همچنین این طرح در مسیر افزایش تجارت بین المللی، تسهیل تحرک و فعالیت های اقتصادی، تجارت و ایجاد یک مسیر جدید حمل و نقل رقابتی و افزایش رونق اقتصادی بازرگانی کمک می کند.

امضای یادداشت توافق میان وزیران 4 کشور برای طرح راه توسعه - قصر جمهوری - بغداد

نخست وزیر عراق هم گفت: راه توسعه تنها کوتاه کردن فاصله نیست، بلکه به پل ارتباطی میان مردم و فرهنگ‌های منطقه تبدیل می‌شود و از امنیت و ثبات در منطقه حمایت می‌کند. وی افزود: این یادداشت تفاهم شامل اقدام کشورهای امضا کننده برای تعیین چارچوب های لازم برای اجرای طرح راه توسعه است.

راه توسعه

"راه توسعه" شامل دو مسیر زمینی خودرویی و راه آهن است که جنوب ترکیه را از نقطه مرزی فیشخاپور کردستان عراق به جنوب این کشور (بصره - بندر فاو) به خلیج فارس متصل می کند. این نزدیک ترین و سریع ترین مسیر اتصال اروپا به خلیج فارس است که از خاک ترکیه و عراق می گذرد.

فیشخاپور مرز کردستان عراق و جنوب ترکیه و در نزدیکی مرز سوریه است.

وزیر حمل و نقل و زیرساخت های ترکیه ( عبدالقادر اورالوغلو) روز یکشنبه گفت: با تکمیل پروژه "راه توسعه" که از ترکیه و عراق می گذرد، روند حمل و نقل کالا را 25 روز کاهش می یابد.
وی توضیح داد: حرکت کشتی‌های عبوری از کانال سوئز 35 روز و از جنوب افریقا بیش از 45 روز طول می‌کشد اما اگر راه توسعه تکمیل شود، این زمان به 25 روز کاهش می‌یابد.

عراق سال گذشته هزینه این طرح را  17 میلیارد دلار اعلام کرد.

امضای یادداشت توافق میان وزیران 4 کشور برای طرح راه توسعه - قصر جمهوری - بغداد

این مسیر ترانزیتی برای انتقال کالا میان ترکیه و کشورهای جنوب خلیج فارس است اما می تواند بخشی از مسیر اتصال شرق - غرب جهان نیز باشد. این مسیر همچنین می تواند به عنوان جایگزینی برای مسیر کنونی کانال سوئز و دریای سرخ مطرح شود.

با درگیری های ارتش امریکا و حوثی های یمن (انصارالله) در دریای سرخ و تنگه باب المندب، راه توسعه، از اهمیت بیشتری برخوردار می شود.

این مسیر از طریق جاده زمینی و راه آهن، جنوب ترکیه را به جنوب عراق و خلیج فارس متصل می کند.
 طول جاده زمینی و راه آهن در داخل عراق 1200 کیلومتر است.
 هزینه پروژه حدود 17 میلیارد دلار است. 10.5 میلیارد دلار برای ساخت راه آهن برقی و 6.5 میلیارد دلار برای جاده زمینی است.
این پروژه در 3 مرحله تکمیل می شود که مرحله اول در سال 2028، مرحله دوم در سال 2033 و مرحله سوم در سال 2050 به پایان می رسد.
این پروژه در مرحله اول 100 هزار فرصت شغلی و پس از اتمام، یک میلیون شغل ایجاد می کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اسموتریچ خواستار ترور رهبران حماس، نابودی کامل غزه و تحریم دولت رام‌الله شد
  • معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی فرنگی نوجوانان جام صفوی
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • ۸۰۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در منطقه ۱۲ اصفهان/ اجرای فاز نخست پردیس خانواده به‌زودی
  • موسوی بجنوردی: «دانشنامه حقوق ایران» به زودی منتشر می شود
  • موضع‌گیری وزیر بهداشت عراق درباره مجروحان در غزه
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟