Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ادامه یادداشت ششم آذر ۱۴۰۰ روزنامه فرهیختگان به قلم محمود زارعی پژوهشگر اقتصاد می‌خوانیم: سیستم توزیع یکی از ارکان بسیار مهم در فرآیند اقتصاد و تجارت است. شبکه توزیع علاوه‌بر تامین مواد اولیه برای یک تولیدکننده، موظف است محصول نهایی او را به دست مصرف‌کننده نهایی برساند. واسطه گری و دلال‌بازی یک رکن جدایی‌ناپذیر از یک بازار با سیستم توزیع سنتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واسطه‌گری‌ها علاوه‌بر آنکه موجب می‌شوند مواد اولیه با قیمت بالاتری دست تولیدکننده برسند و یک محصول با هزینه تمام‌شده بالاتری تولید شود، محصول نهایی را نیز گران‌تر به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسانند.

نوسانات شدید قیمت کالاها در یک دهه‌ اخیر باعث شده ثبات بازار از یک‌سو به یک مطالبه عمومی و ازسوی دیگر بی‌توجهی دولت‌ها به آن به یک آرزو برای مردم بدل شود. در این شوک‌های قیمتی همواره تولیدکننده و مصرف‌کننده متضرر بوده‌اند و این وسط دلال‌ها و واسطه‌ها با سوداگری بیشترین نفع را از توزیع سنتی بازار ازآن خود می‌کردند. در انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم نیز رئیس‌جمهور منتخب در رقابت‌های انتخاباتی با تکیه بر مدیریت زنجیره تامین وعده کاهش ۳۰درصدی قیمت‌ها را داد؛ اما واقعا چگونه می‌توان با بهبود فرآیند توزیع قیمت‌ها را کاهش داد؟

سیستم توزیع یکی از ارکان بسیار مهم در فرآیند اقتصاد و تجارت است. شبکه توزیع علاوه‌بر تامین مواد اولیه برای یک تولیدکننده، موظف است محصول نهایی او را به دست مصرف‌کننده نهایی برساند. واسطه‌گری و دلال‌بازی یک رکن جدایی‌ناپذیر از یک بازار با سیستم توزیع سنتی است. این واسطه‌گری‌ها علاوه‌بر آنکه موجب می‌شوند مواد اولیه با قیمت بالاتری دست تولیدکننده برسند و یک محصول با هزینه تمام‌شده بالاتری تولید شود، محصول نهایی را نیز گران‌تر به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسانند. علاوه‌بر آن به علت نبودن نظارت دقیق، مشخص‌نبودن قیمت اصلی بسیاری از کالاها و طولانی‌شدن مدت نگهداری در انبارها کیفیت محصول نهایی نیز افت کرده و مصرف‌کننده به‌مراتب بهره کمتری از کالا می‌برد.

امروزه یکی از ابزارهای بسیاری از کشورهای جهان برای مدیریت بازار، مدیریت زنجیره تامین است، درواقع مدیریت زنجیره تامین، فرآیند و فعالیت تامین مواد اولیه است که برای ایجاد یک محصول یا خدمات و ارائه آن کالا یا خدمات به مشتریان نهایی مورد نیاز است. هدف نهایی مدیریت زنجیره تامین، بهبود عملکرد زنجیره تامین و توزیع مناسب کالاهاست. در این فرآیند دسترسی به‌موقع و دقیق تولیدکنندگان به اطلاعات بازار، این امکان را می‌دهد تا تنها براساس تقاضای موجود، محصول را تولید و توزیع کنند. سیستم‌های زنجیره تامین موثر به تولیدکنندگان و خرده‌فروشان کمک می‌کند تا فعالیت اضافه را کاهش دهند. این موضوع هزینه تولید، حمل‌ونقل، بیمه و ذخیره‌سازی کالایی را که قابل فروش نیست نیز کاهش می‌دهد.

امروزه در بسیاری از کشورهای جهان شرکت‌های مدیریت زنجیره تامین وظیفه مدیریت بازار در محصولات و خدمات مختلف را برعهده دارند. این شرکت‌ها با مدیریت زنجیره‌ تولید یک محصول از مواد اولیه تا محصول نهایی، تامین پایدار کالا و تضمین کیفیت آن را برعهده دارند. در شرایط فعلی اقتصادی کشور توجه دولت سیزدهم به مدیریت زنجیره تامین و اهتمام به حمایت از شرکت‌های مدیریت زنجیره تامین می‌تواند گامی مهم برای عبور از سیستم سنتی بازار ایران باشد که درنهایت موجب تحقق وعده‌ دولت سیزدهم شده و می‌تواند به معیشت عمومی جامعه کمک شایانی کند. آنچه شرکت‌های زنجیره تامین می‌توانند برای اقتصاد فعلی کشور به ارمغان بیاورند در چند حوزه قابل بررسی است؛ اول آنکه این شرکت‌ها با حذف دلال‌ها موجب کاهش قیمت تمام‌شده‌ محصول می‌شوند و کالا را با قیمت کمتری به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسانند.

دوم آنکه با برنامه‌ریزی و بررسی بازار، این شرکت‌ها عهده‌دار تامین پایدار محصولات و تضمین امنیت توزیع کالا می‌شوند و سوم آنکه تضمین کیفیت و خدمات پس از فروش را نیز برعهده خواهند داشت. اگر از مزایای مختلف شرکت‌های‌ زنجیره تامین چشم‌پوشی کنیم حذف واسطه‌ها به‌تنهایی ارزش آن را دارد که این نوع شرکت‌ها مورد توجه مسئولان قرار گیرد و موجب شود با اعطای مشوق‌های مختلف زمینه را برای فعالیت این شرکت‌ها در کشور فراهم سازند.

یکی از اقدامات اساسی برای تسریع در فرآیند گسترش شرکت‌های زنجیره تامین، بهره‌گیری از ظرفیت استارتاپ‌ها در این حوزه است. به‌راحتی می‌توان با کمک تکنولوژی و استفاده از اپلیکیشن یک چرخه‌ مدیریت زنجیره تامین را با کمترین هزینه راه‌اندازی کرد. استقبال عمومی جامعه از نرم‌افزارهای خدماتی نیز نشان می‌دهد اقبال عمومی برای این سطح از فعالیت در جامعه وجود دارد. بهره‌گیری از تکنولوژی برای مدیرت زنجیره تامین، این امکان را می‌دهد تا شکل‌دهی شبکه ارتباطی بین کسب‌وکارهای خرد و متوسط حتی مشاغل خانگی علاوه‌بر تامین نیاز بازار، فرآیند اشتغال‌زایی را بهبود بخشد و معیشت عمومی جامعه نیز ارتقا یابد.

منبع: روزنامه فرهیختگان برچسب‌ها استارتاپ جهش تولید سازمان های مردم نهاد دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استارتاپ جهش تولید سازمان های مردم نهاد استارتاپ جهش تولید سازمان های مردم نهاد دولت سیزدهم دست مصرف کننده نهایی مدیریت زنجیره تامین زنجیره تامین محصول نهایی سیستم توزیع شرکت ها مواد اولیه واسطه گری یک محصول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۴۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: تا یکشنبه هفته آینده منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برای بررسی در صحن علنی مجلس هستیم. در صورت ارائه نشدن این برنامه، کمیسیون و نمایندگان اقتصادی مجلس برنامه خود را ارائه خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم جبران تأخیر ایجاد شده در اجرای سیاست‌های تامین اجتماعی
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • توزیع کالا درآذربایجان غربی نیازمند مدیریت است
  • وقوع بارش‌های پرحجم بهاری | لزوم توجه به هشدارها
  • وقوع بارش‌های پرحجم بهاری / لزوم توجه به هشدارها