Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، این ۲ جزیره واقع در دریای کارائیب هفته گذشته پس از اعمال تمهیدات سخت تر کرونایی از سوی دولت فرانسه برای مهار کرونا، صحنه ناآرامی و آشوب بود.

واکسیناسیون اجباری برای کارکنان بخش بهداشت و درمان، تمهیدی که پیشتر در فرانسه به اجرا گذاشته شده است، موجب رنجش ساکنان این جزایر شد که اکثرا سیاهپوست هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت بهداشت فرانسه با صدوری بیانیه ای اعلام کرد تصمیم بر آن است که نهایی کردن اجرای واکسیناسیون در مارتینیک و گوادلوپ تا ۳۱ دسامبر (۱۰ دی) به تعویق افتد.

این وزارتخانه افرادی را که از زدن واکسن خودداری کرده بودند، به مرخصی بدون حقوق فرستاد، اما اکنون می گوید به افراد تعلیق شده زمان بیشتری برای گفت و گوی شخصی با مدیرانشان می دهد در حالی که همچنان حقوقشان را دریافت می کنند.

برخی از ساکنان این جزایر، حکم واکسیناسیون اجباری را بازگشتی به دوره برده داری فرانسه دانسته و تاکید کرده اند که باید از حق انتخاب در مورد درمان بهداشتی برخوردار باشند.

جلسه دولت فرانسه در حالی برگزار شد که ناآرامی در جزیره مارتینیک همچنان ادامه داشت. سخنگوی محلی دولت فرانسه به رویترز گفت: شب گذشته پرتنش تر از شب های قبل بود.

ژرار دارمنن وزیر کشور فرانسه گفت که در مارتینیک و گوادلوپ پس از تیراندازی های شامگاه پنجشنبه و زخمی شدن چند نفر، ۱۰ تن بازداشت شدند.

خبرنگاران از سازمان های تلویزیونی، خبری و عکاسی فرانسه نیز در جریان این حملات هدف قرار گرفتند. به گفته مقام های محلی، یک نیروی پلیس به شدت زخمی شد و نیاز به جراحی پیدا کرد.

در گوادلوپ که اعتراض ها هفته گذشته از آنجا آغاز شد، یک بی اعتمادی تاریخی نسبت به نحوه مدیریت دولت فرانسه بر بحران سلامتی وجود دارد. شماری از ساکنان این منطقه به طور سازمان یافته در معرض آفت کش های سمی مورد استفاده در مزارع پرورش موز در سال های ۱۹۷۰ قرار گرفتند.

به گزارش یورو نیوز، گوادلوپ که در غرب اقیانوس اطلس قرار دارد یکی از پنج جزیره ای است که به‌نوعی استان فرادریایی فرانسه محسوب می شود. جزیره مارتینیک، رئونیون، مایوت و گویان دیگر شهرستان های فرادریایی فرانسه را تشکیل می دهند.  در این جزایر که در دو قاره آفریقا و آمریکا قرار دارد، مردم با تبعیض های زیادی روبرو هستند.

اغلب ساکنان گوادلوپ همچون دیگر جزیره های فرادریایی فرانسه را سیاهپوستان تشکیل می دهند. سیاهپوستانی که نسل‌های بجای مانده از دوران برده داری سازمان یافته حکومت های گذشته فرانسه در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم هستند.

مجمع‌الجزایر گوادلوپ برای اولین بار توسط کریستوف کلمب در سال ۱۴۹۳ میلادی کشف شد و آن را کاروکرا (Karukera) یا " جزیرهٔ آبهای زیبا " نامیدند.

در سال ۱۶۳۵ گوادلوپ توسط فرانسویان تسخیر شد. مدتی نیز بریتانیا بر آن تسلط داشت؛ ولی از سال ۱۹۴۶ مجمع‌الجزایر گوادلوپ به صورت یکی از شهرستان‌های فرادریایی فرانسه درآمد.

برچسب‌ها مارتینیک ویروس کرونا فرانسه واکسن کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مارتینیک ویروس کرونا فرانسه مارتینیک ویروس کرونا فرانسه واکسن کرونا دولت فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۵۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محاصره اقتصادی اسرائیل در مدیترانه تکمیل می شود؟

به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، علیرضا تقوی نیا؛ کارشناس مسائل غرب آسیا در یادداشتی آورده است:
 
روز ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، سرتیپ یحیی سریع سخنگوی ارتش یمن از آغاز مرحله چهارم محاصره دریایی اسرائیل و هدف قرار دادن کشتی های به مقصد بنادر رژیم صهیونیستی خبر داد.
 
در این خصوص چند نکته باید ذکر شود:
 
1) یمن با موفقیت توانست دریای سُرخ را بر روی اسرائیل ببندد و بندر ایلات را در خلیج عقبه از حیز انتفاع ساقط نماید.
 
اما هنوز سایر بنادر فلسطین اشغالی مانند حیفا، اسدود، عکا، عسقلان و ... قادر به تامین نیازهای تجاری و صنعتی اسرائیل هستند در نتیجه حیات اقتصادی این رژیم (ولو با هزینه بالاتر) ادامه دارد.
 
2) در حین جنگ با غزه، کشورهای خائن عربی مانند امارات، سعودی و اردن با ایجاد یک کریدور زمینی از امارات تا فلسطین اشغالی، سعی کردند نیازهای اسرائیل را تأمین کنند که البته بعد از حمله تروریستی به کنسولگری ایران، نیروی دریایی سپاه قسمت دریایی این مسیر را بست و یک کشتی تجاری را توقیف نمود. (در نتیجه این کریدور نیز تقریبا امنیت و مزیتش را برای دولت یهود از دست داد).
 
3) دریای مدیترانه مهمترین مجرای تنفس اقتصاد اسرائیل است که اگر به طور کامل بر روی کشتی های به مقصد یا از مبدأ فلسطین اشغالی بسته شود، این رژیم نمی تواند مدت زمان زیادی را دوام بیاورد؛ زیرا تنگنای ژئوپلیتیکی رژیم صهیونیستی به گونه ای است که ۹۵ درصد نیازهای تجاری آن از طریق دریا تأمین می گردد.
 
4) از لحاظ فنی زدن کشتی های اسرائیلی و حامیان آن در مدیترانه بسیار سخت و پیچیده است اما احتمالا ارتش یمن تسلیحاتی دارد که در بالای ۲ هزار کیلومتر می تواند یک شناور را مورد اصابت دقیق قرار دهد.
 
البته بعید نیست جبهه آزادیبخش پولیساریو (عمل کننده در صحرای غربی)، دولت حامی محور مقاومت الجزایر، حزب الله لبنان و دولت سوریه در این سری عملیات به یمنی ها کمک کنند(ولو حمایت اطلاعاتی).
 
5) احتمالا عملیات نیروهای یمنی در مدیترانه از طریق پهپاد و موشک های بالستیک یا کروز ضدکشتی باشد.
 
البته این احتمال هم وجود دارد که سایر اضلاع محور مقاومت نیز عملیات هایی را علیه کشتی های اسرائیلی در مدیترانه انجام دهند اما یمنی ها مسئولیت حمله را برعهده گیرند.
 
6) دولت انقلابی یمن در حال تبدیل به یک قدرت منطقه ای است که ابرقدرتی مانند آمریکا نیز نتوانسته آن را کنترل و محدود کند و دریای سرخ و تنگه باب المندب همچنان در کنترل و تحت اشراف ارتش یمن قرار دارد.
 
7) جمهوری اسلامی ایران به عنوان عمق استراتژیک محور مقاومت در حال انتقال تجربه و تکنولوژی خود به متحدانش است و همین امر باعث شده با کمترین هزینه و خسارت، از طریق بازی در زمین خاکستری بتواند امنیت، بقا و اهداف خود و حامیان گسترش انقلاب اسلامی را تامین کند.
 
8) تسلط بر دریای مدیترانه یعنی اشراف و کنترل بر تجارت دریایی شمال آفریقا، جنوب اروپا، ترکیه، روسیه و غرب آسیا.
 
اگر یمنی ها بتوانند یک کشتی اسرائیلی را در مدیترانه بزنند، معادلات قدرت بازهم جابجا خواهد شد و ارزش نظامی، پرستیژ و قدرت تاثیرگذاری دولت هایی مانند آمریکا که مدعی تامین امنیت متحدان شان هستند بیش از پیش در عرصه بین الملل کاهش می یابد.
 
9) تجارت دریایی روسیه، ترکیه و ‌کشورهای پیرامون دریای سیاه به طور کامل از طریق مدیترانه انجام می شود و اگر محور مقاومت بتواند حداقلی از تسلط ژئوپلیتیکی خود را بر مدیترانه تثبیت کند، می تواند وزن و جایگاه بسیار بیشتری در معادلات قدرت بین الملل کسب کند.
 
نکته مهم اینست که نباید دولت یمن را جدا از ایران، عراق، سوریه، حزب الله لبنان و ... دید.
 
در واقع محور مقاومت یک جبهه پیوسته، همبسته و متحد است که هماهنگ و یکپارچه عمل می کند.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نیویورک میزبان جزیره آزمایشگاهی اقلیمی
  • مقام فرانسوی انفعال دولت را در برابر نسل کشی در غزه محکوم کرد
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • بندر جدیدالاحداث بوموسی آخرین بندرگاه دریایی جمهوری اسلامی ایران
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • فیلم| اسرائیل دست به دامان فرانسه شد
  • محاصره اقتصادی اسرائیل در مدیترانه تکمیل می شود؟
  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین
  • حمله پلیس فرانسه به حامیان فلسطین در دانشگاه «ساینس پو»