Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدای ایران، یادداشت میهمان؛ محسن علیپور مشاور اسبق وزیر آموزش و پرورش: گسترش بیماری کرونا در سال‌های اخیر سبب شد تا مدارس تعطیل و آموزش به صورت مجازی انجام شود. در روزهایی که خانواده‌های ایرانی درگیر آموزش‌های نوین از راه دور فرزندان خود هستند، خلاء بسیار بزرگی در بخش فضای آموزشی و رشد تکنولوژی به چشم می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر نشان می‌دهد که در سال‌های گذشته به مقوله بسیار مهم که امروز در سیستم‌های آموزشی دنیا از آن استفاده می‌کنند، توجه کافی نشده است.

زمانی که به دلیل گسترش بیماری کرونا؛ مدارس تعطیل و آموزش‌ها به صورت مجازی انجام شد، اکثر کشورها بدون هیچ دغدغه‌ای در فضایی مناسب به حیات آموزشی خود ادامه دادند و مشکلی در سیستم آموزش و پرورش آنها به وجود نیامد.

بسیاری از کشورها به دلیل وجود زیرساخت‌های لازم در این راستا توانستند در روزهای تعطیلی بلند مدت مدارس؛ شرایط آموزشی را مهیا کنند. گسترش بیماری کرونا؛ ما را به این مسئله مهم روی آورد که در بسیاری از حوزه‌های فناوری نسبت به دنیا عقب هستیم. فرصت‌های بسیاری برای قوی‌تر کردن زیر ساخت‌ها وجود دارد که بر اساس آن می‌توانیم به سمت تکنولوژی‌های نوین آموزشی و حوزه‌های مختلف در بحث فناوری با دنیا همسو شویم.

امروز شاهد هستیم شخصی به عنوان وزیر آموزش و پرورش توسط رئیس جمهور محترم دولت سیزدهم به مجلس شورای اسلامی معرفی می‌شود که در سوابق او ریاست فناوری و اطلاعات وزارت آموزش و پرورش هم دیده می‌شود.
کسی که این حوزه را به خوبی می‌شناسد، امروز به عنوان وزیر آموزش و پرورش به مجلس شورای اسلامی معرفی می‌شود و به دلیل آشنایی کافی با این حوزه؛ قطعا می‌تواند به عنوان یک فرد موثر در ورود تکنولوژی‌های آموزشی نوین گام‌های موثری بردارد. 

سیاست‌های وزارت آموزش و پروش قبل از گسترش بیماری کرونا، به رشد تکنولوژی نوین آموزشی توجه ویژه‌ای نداشت و بسیاری از طرح‌های آقای نوری، رئیس فناوری و اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در آن زمان به دلیل الویت طرح‌های دیگر نادیده گرفته می‌شد و به جهت عدم حساسیت مسئولین ارشد؛ بسیاری از طرح‌ها و برنامه‌های موثر ایشان نادیده گرفته شد.

امروزه با گسترش بیماری کرونا و نیاز به آموزش از راه دور به ما تلنگر زد که اگر آن طرح‌ها و برنامه‌ها در همان زمان معین اجرایی می‌شد، اکنون شاهد همچین ضعفی در سیستم آموزش از راه دور و آموزش نوین نبودیم. با توجه به اینکه دو سال از عمر برنامه شاد می‌گذرد اما همچنان این برنامه با مشکلات بسیاری همراه است. 

اکنون در عصر تکنولوژی زندگی می‌کنیم و تمامی نیازهای بشر نسبت به سال‌های گذشته هم متفاوت شده است. فراموش نکنیم در عصری زندگی می‌کنیم که با جملاتی همانند اینکه بیماری کرونا سرزده بود و احتمال آموزش از راه دور را نمی‌دادیم نمی‌تواند راه گشا باشد؛ بلکه در این عصر همانند کشورهای دیگه در بخش تکنولوژی باید زیرساخت‌های لازم را فراهم کنیم. 

باید در بخش فناوری و تکنولوژی به روز شویم و این کاملا اشتباه است که منتظر بمانیم تا مشکلی پیش بیاید و بعد برویم تا معضلات موجود را برطرف کنیم. امروزه دنیا به سمت هوشمندسازی شهرها ، هوشمندسازی مدارس و محیط‌های آموزشی پیش می‌رود. فناوری و گسترش تکنولوژی در حوزه آموزش می‌تواند به ما کمک کند تا درهای جدیدی از علم برای فرزندانمان باز شود و خلاء آن امروزه در سیستم آموزشی ما به صورت محسوسی احساس می‌شود. 

اکنون بهترین شرایطی که در سیستم آموزشی کشورمان وجود دارد، معرفی آقای نوری فارغ از همه مزیت‌هایی که به عنوان یک معلم و کسی که تمامی سطوح آموزش و پروش را به خوبی می‌شناسد؛ علی‌رغم همه این موارد، او آشنا به مسائل مالی و از جنس اقتصاد آموزشی و جنس اقتصاد معیشتی برای فرهنگیان عزیز است.

آقای نوری مزیت مهم دیگری هم دارند که در بخش فناوری آشنایی کافی دارند. این ویژگی خوب آقای نوری سبب می‌شود که آموزش و پرورش نوین و به روزی داشته باشیم. شاید این آغاز فصل جدیدی برای آموزش و پرورش باشد و آموزش سنتی خاتمه پیدا کند که سال‌ها عده‌ای در این راستا مقاومت کردند تا سیستم آموزشی ما از حالت سنتی به حالت مدرن تغییر پیدا نکند.

یقیقا آقای نوری در این راستا داری تجربه، تخصص و صاحب ایده هستند و ایشان می‌توانند آموزش و پرورش مدرن و با فناوری‌های به روز را جایگزین آموزش و پرورش سنتی کنند. انشالله ایشان، هوشمندسازی مدارس که دغدغه فعالان حوزه آموزش و پرورش است را به واقعیت تبدیل کنند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: یوسف نوری محسن علیپور محسن علیپور آموزش و پرورش وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش وزیر آموزش و پرورش گسترش بیماری کرونا سیستم آموزش آموزش و پرورش راه دور آقای نوری سال ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۶۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره «الف تا» فرصت بکر پرورش ایده های خاص مدارس است

به گزارش خبرنگار مهر، وحید خدابنده ظهر شنبه در وبینار تبیین دومین رویداد بین المللی « الف تا » که با حضور ۲ هزار نفر از آموزگاران استان در شبکه شاد برگزار شد، با تشریح نحوه برگزاری این رویداد بین المللی اظهار کرد: جشنواره «الف تا» بستری مناسب برای نشر و اشاعه ایده ها و تجارب خاص مدارس است.

وی خاطرنشان کرد: جشنواره «الف تا» بستری مناسب برای همکاران فراهم کرده است تا ایده ها و تجارب خاص مدارس خود را نشر و اشاعه دهند، لذا مشارکت حداکثری مدیران، آموزگاران، راهبران و سرگروه های آموزشی ابتدایی در این رویداد بین المللی با هدف ایجاد فرصت هم افزایی، هم گرایی و وحدت بخشی در راستای انتقال تجارب تحول آفرین انتظار می رود.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان اردبیل با بیان تفاوت دو بخش مدارس پیشتاز تحول و تک تجربه ها محورهای اصلی و فرعی رویداد از جمله مدیریت و رهبری مدرسه، فرآیندهای یاددهی-یادگیری، تولید محتوای آموزشی، روش تدریس و تولید فناوری های نوین آموزشی، برنامه تربیت، محیط تربیت و سلامت و تربیت بدنی اعلام کرد.

خدابنده همچنین برگزاری نشست های گفتگو محور معلمانه، نمایشگاه استانی و کشوری، تولید و انتشار محصولات چندرسانه ای مؤثر و ایجاد بانک تجربیات را از مهمترین برنامه های رویداد «الف تا» برشمرد.

در ادامه رییس اداره تکنولوژی، گروه های آموزشی و بررسی محتوای ابتدایی استان گفت: دومین رویداد بین المللی « الف تا » با هدف اجرای مطلوب برنامه طرح شهید همت و به منظور پیوند زدن تجارب ارزنده معلمان با آخرین یافته های علمی و پژوهشی معتبر اجرا می شود.

سجاد محسن پور تصریح کرد: متقاضیان شرکت در این جشنواره می توانند آثار و مستندات خود را در دو محور طراحی آموزشی و اجرای تدریس و نیز گفتمان آموزشی طبق شرایط تهیه فیلم تدریس تا ۲۰ اردیبهشت ماه در سامانه https://alefta.ir ثبت و بارگذاری کنند.

کد خبر 6089982

دیگر خبرها

  • هوشمندسازی ۴۰۰ کلاس درس در بردسکن
  • تقویت مدارس دولتی با رویکرد محرومیت زدایی
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • چین از مدل هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدئو رونمایی کرد
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی
  • جشنواره «الف تا» فرصت بکر پرورش ایده‌های خاص مدارس است
  • نمایشگاه دست ساخت‌های دانش آموزی در سنندج
  • جشنواره «الف تا» فرصت بکر پرورش ایده های خاص مدارس است