Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محسن فخری زاده» دانشمند هسته‌ای ایران در ۷ آذر ۱۳۹۹ در منطقه «آبسرد» در دماوند در جریان یک عملیات تروریستی از قبل برنامه ریزی شده از سوی عوامل رژیم صهیونیستی ترور شد و به شهادت رسید.

«هادی گل محمدی»، تحلیلگر سیاسی و امنیتی در نخستین سالگرد شهادت فخری زاده به خبرگزاری «آناتولی» گفت این حادثه موجب اتخاذ «موضع قاطعانه‌تر» در برنامه هسته‌ای ایران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت، دولت اصلاحات «حسن روحانی» رئیس جمهور سابق که نگران تشدید تنش بود، صبر را انتخاب کرد، اما مجلس شورای اسلامی ایران در آن برهه تصمیم گرفت با تصویب لایحه‌ای تحت عنوان «برنامه اقدام راهبردی» برای مقابله با تحریم‌ها و حفظ حقوق مردم، اقدام عملی انجام دهد.

«ابوالفضل عمویی»، نماینده ارشد مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، یک سال پس از ترور فخری زاده  گفت، ایران اینک بسیاری از قدرت هسته‌ای خود را بازیافته و این مسیر پاسخی به ادامه تحریم‌ها و فشارها بر مردم ایران است.

وی به خبرگزاری آناتولی گفت: «ترور محسن فخری زاده توسط رژیم صهیونیستی به ایران ثابت کرد که علیرغم پذیرش و اجرای محدودیت‌ها در برنامه هسته‌ای این کشور، خصومت‌ها با ایران کاهش نیافته است و دانشمندان ما همچنان آماج خباثت عوامل خارجی هستند.»

به گفته وی، ترور دانشمند ارشد هسته‌ای نقش مهمی در تسریع اقدام مجلس ایران برای تصویب قانون کاهش محدودیت‌های هسته‌ای داشت. این مقام مجلس ایران افزود که فخری‌زاده مستقیماً در برنامه هسته‌ای ایران دست نداشت، اما در فعالیت‌های تحقیقاتی مختلفی از جمله در زمینه دفاع زیستی و دفاع هسته ای مشغول بود.

«سیدحسین موسویان»، کارشناس امورهسته‌ای نیز در این زمینه گفت نفوذ جاسوسان اسرائیلی و آمریکایی یک احتمال است، اما بازرسان آژانس می‌توانند نقش جاسوس برای انتقال اطلاعات باشند. به گفته وی، تجارب گذشته ثابت می‌کند که گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران همیشه به رسانه‌ها درز کرده است. اگر می‌توانند آنها را به رسانه‌ها برسانند، چرا قادر نباشند آنها را به دستگاه‌های اطلاعاتی خارجی برسانند.

«جواد حیرانی نیا»، تحلیلگر مسائل خارجی نیز معتقد است که ترور دانشمندان هسته‌ای بی‌اعتمادی ایران را به آژانس افزایش داد و افزود که اطلاعات هنوز از طریق آژانس بین المللی انرژی اتمی و بازرسان آن به اسرائیل درز می‌کند.

او گفت که ترور فخری زاده، توسط «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر سابق رژیم اسرائیل در سال ۲۰۱۸ با هدف پس راندن برنامه هسته‌ای ایران بود.

وی گفت: «البته هرگونه اقدام خرابکارانه برنامه هسته‌ای را برای مدتی متوقف می‌کند، اما اگر هدف از بین بردن برنامه هسته‌ای ایران بوده است، تاکنون موفق نشده است.»

«مهدی فخری‌زاده»، فرزند دانشمند شهید محسن فخری‌‌زاده، نیز طی سخنانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه پنجم آذر در تهران با اشاره به مجاهدت‌های علمی شهید فخری‌زاده گفت:« دشمنان،‌ شهید فخری‌زاده را بهتر می‌شناختند. او جهادگری بود که جان خود را در راه تلاش‌های بزرگ علمی‌اش تقدیم کرد و خدا مقام والای شهادت را پاداش او قرار داد.»

فخری زاده ادامه داد: «شهید فخری‌‌زاده بیش از ۴۰ سال جهاد علمی در عرصه‌های مختلف داشت و دست به کاری نمی‌زد مگر اینکه در سطح ایران یا جهان برای بار اول باشد. دشمنان، ترور این جهادگر علمی را با هدف توقف اندیشه انجام دادند. آن هم اندیشه‌ای که برهم زننده نظم نوین جهانی‌شان بود. اندیشه‌ای که رشد عملی کشور را به دنبال داشت و دستاورد آن خودکفایی کشور بود.»

فخری‌زاده تلاش دشمن برای جلوگیری از پیشرفت علمی ایران را مظلومیت کشور دانست و گفت، دشمن بداند که ما دانشمندان‌مان را که نعمت‌های بزرگ الهی هستند می‌شناسیم و راه آن‌ها را ادامه خواهیم داد.

وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب دباره شهید فخری‌زاده گفت: «همانطور که رهبر معظّم انقلاب فرمودند مجازات عاملان و آمران این جنایت و پیگیری دستاوردهای شهید، باید از سوی مسئولان دنبال شود.»/فارس

منبع: فردا

کلیدواژه: محسن فخری زاده برنامه هسته ای ایران شهید فخری فخری زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۸۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در پاسخ به پرسشی درباره ادعاهای رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه ایران چند هفته تا دستیابی به اورانیوم با غنای لازم برای تولید سلام هسته ای فاصله دارد، گفت: ما از تلاش های گسترده آژانس بین المللی انرژی اتمی برای تعامل با ایران در مورد مسائل دیرینه مربوط به تعهدات پادمانی ایران قدردانی می کنیم.

این مقام وزارت خارجه آمریکا افزود: ما به حمایت از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تلاش‌هایشان ادامه خواهیم داد. ما همچنین به مشورت نزدیک با تروئیکای اروپا و سایر شرکا در این مورد ادامه خواهیم داد.

پاتل تصریح کرد: رئیس جمهور آمریکا به وضوح گفته است که ما تمام تلاش خود را می کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نمی کند. اما ارزیابی‌ای درباره اظهارات گروسی ندارم که ارائه کنم.

وی بار دیگر گفت: اما مطمئناً از تلاش‌های او (گروسی) برای تعامل با حکومت ایران در رابطه با تعهدات پادمانی آنها قدردانی می‌کنیم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تازگی در گفتگو با شبکه آلمانی دوویچه وله با تکرار ادعاهای سیاسی و تحریک‌آمیز درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان مدعی شد که ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی، چند هفته فاصله دارد.

رافائل گروسی در گفت‌وگو با دویچه‌وله افزود: این بدان معنا نیست که ایران در این مدت زمان، سلاح هسته‌ای خواهد داشت. هرچند غنی‌سازی اورانیوم در سطح بالا مایه نگرانی است، اما نمی‌توان به این نتیجه مستقیم رسید که ایران دارای سلاح هسته‌ای است. "یک کلاهک هسته‌ای فعال، به چیزهای دیگری به‌غیر از تولید مواد شکافت پذیر نیاز دارد."

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی تصریح کرد: همچنین به تدابیر جبرانی ایران تحت برجام اشاره و ادعای کاهش دسترسی‌های آژانس به مراکز اتمی ایران را تکرار کرد. وی مدعی شد: «من بارها به همتایان ایرانی خود گفته‌ام که ما دسترسی و دید لازم را که به اعتقاد من باید ضروری باشد، نداریم و این مساله باعث گمانه‌زنی (درباره برنامه اتمی ایران) می‌شود.»

او مدعی شد: "وقتی همه اینها را کنار هم می گذارید، مطمئناً با علامت سوال های زیادی روبرو می شوید." گروسی همچنین با تکرار ادعاهای سیاسی پادمانی درباره فعالیت‌های اتمی کشورمان افزود که این مساله محور مذاکرات وی با مقام های ایران است.

گروسی نزدیک به پنج سال است که ادعاهایی را به واسطه اطلاعات و ادعاهای غیرمستند علیه برنامه هسته‌ای کشورمان مطرح می‌کند. این ادعاها ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارد که با هدف امنیتی سازی پرونده هسته‌ای ایران در اختیار رسانه‌ها و مقامات آژانس قرار می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست؛ با این حال اسفند گذشته در جریان سفر دو روزه رافائل گروسی مدیرکل آژانس به تهران، به صورت داوطلبانه با فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان این سازمان، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد.

در پی این توافق (موسوم به بیانیه ۴ مارس) جلساتی در سطح کارشناسی برگزار شد و با تعاملات انجام شده از ابتدای سال جاری تاکنون، ایران و آژانس پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در ارتقاء همکاری‌های خود طبق بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ داشته‌اند. در نتیجه این روند چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شده، گفت وگوها و تعاملات ایران و آژانس افزایش یافته و گفت وگو در مورد حل و فصل موضوعات فنی دیگری در جریان است.

مدیرکل آژانس درباره تهدید ادعایی اسرائیل برای تجاوز به تاسیسات اتمی ایران تصریح کرد که چنین اقدامی «خلاف مقررات بین‌المللی» و «ممنوع» است. وی با اشاره به ادبیات مشابه وزیر کابینه رژیم صهیونیستی درباره حمله اتمی به غزه افزود: من معتقدم عادی سازی ادبیات در مورد سلاح های هسته‌ای، کاملاً تاسف بار است. ما پیمانی تحت عنوان عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای داریم که از بروز جنگ اتمی و شرایطی که غیرقابل کنترل باشد جلوگیری می‌کند.

او درباره برخی گزارش‌های ادعایی پیرامون مذاکرات پشت پرده میان ایران و آمریکا برای از سرگیری اجرای توافق سال ۹۴ هم گفت: این سووال را باید ایالات متحده و ایران پاسخ دهند اما آژانس همواره بر لزوم گفت‌وگو تاکید کرده است.

گروسی ادامه داد: چیزی که من به آن علاقه دارم گفت‌وگوی میان ما، یعنی آژانس و ایران است، زیرا موارد زیادی وجود دارد که باید روشن شود و به همین دلیل است که به زودی به تهران سفر خواهیم کرد. او با تکرار ادعاهای سیاسی درباره برنامه اتمی کشورمان مدعی شد که پیام او در این سفر، این است که ایران باید برای حل وفصل مسائل پادمانی بیشتر همکاری کند.

به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران تاکید که دارد که همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب توافقنامه‌ جامع پادمانی جریان دارد و این سازمان باید بدون جانبداری، مسائل باقیمانده را حل و فصل کند.

دیگر خبرها

  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • افزایش بهره وری موقوفات در دستور کار سازمان اوقاف قرار دارد/ از دانشمندان ایرانی حمایت می کنیم
  • اولیانوف: سفر گروسی به روسیه در حال برنامه ریزی است 
  • ادعای بی‌اساس گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران تکرار شد
  • گروسی به تهران سفر می‌کند
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: اهداف برنامه هسته‌ای ایران ابهام دارد
  • گروسی: حمله به تاسیسات هسته‌ای قدغن است/به‌زودی راهی تهران می‌شوم
  • اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم
  • گروسی: به زودی به ایران سفر می‌کنم