Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی، شامگاه امروز شنبه (ششم آذرماه) در نشست ماهیانه جامعه اسلامی مهندسین اظهار داشت: بعد از 42 سال نواقص زیادی در کشور می‌بینیم و با آرمان‌های امام (ره) فاصله غیر قابل قبولی داریم.

وی افزود: افتخارات زیادی هم ایجاد شده ولی باید همواره بدنبال حرکت از خوب به عالی باشیم، چراکه مردم الان از رضایتمندی قابل قبولی از مسئولین برخوردار نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد ادامه داد: امروز از جمله معضلات کشور که حاصل بی تدبیری ها هست، این است که یکی از مریض ترین اقتصادهای دنیا را داریم و رشد نقدینگی و خلق پول وحشتناک است، ولی کنترل و مهارنقدینگی و تولید، باعث درمان این بیماری اقتصادی خواهد شد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد بیان داشت: تولیدکننده ها از قوانین بی حساب و کتاب خون گریه می‌کنند و امروز یک جنگ اقتصادی داریم که نیازمند فرمانده اقتصادی است و هرکسی نباید تصمیم جزیره ای خود را بگیرد.

محمد با بیان اینکه مناطق آزاد در دنیا یکی از مراجع اصلی توسعه اقتصادی سرزمین های اصلی هستند و وظیفه این مناطق ایجاد فضای تولید و رونق کسب و کار بوده که بعد از جنگ جهانی دوم ایجاد شدند، گفت: امروز بخش عمده تجارت دنیا در مناطق آزاد کشورها شکل می‌گیرد و این فکر درستی برای حراست از صادرات و تولید است.

 تولید در مناطق آزاد یک درصد و سرمایه‌گذاری 7 درصد است

وی افزود: 79 مجوز منطقه آزاد در کشور صادر شده که 32 منطقه فعال است ولی تنها 2 درصد از صادرات غیرنفتی کشور از مناطق آزاد است و تولید در آنها یک درصد و سرمایه‌گذاری 7 درصد است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد، با بیان اینکه مناطق آزاد ما گرفتار مشکلات زیادی هستند که اولین مسله زیرساخت‌هاست، بیان داشت: بعد از گذشت 39 سال هنوز کیش برق ندارد و 22 هزار واحد خالی در کیش داریم که اگر در آن سکونت کنند با مشکل بزرگ برقی مواجه می شویم.

محمد ادامه داد: ایجاد 7 منطقه آزاد جدید که امسال ابلاغ شد، اشتباه بزرگی بود؛ چون  ظرفیت مناطق آزاد فعلی هنوز بهره برداری نشده است و ولع ایجاد مناطق آزاد به کشور آسیب می زند.

 به دنبال ایجاد بورس بین الملل در مناطق آزاد هستیم/ طرح جامع مناطق آزاد تهیه شده است

وی با بیان اینکه به دنبال ایجاد بورس بین الملل در مناطق آزاد هستیم تا کمکی به بورس شود، گفت: ساماندهی رمزارزها را در مناطق آزاد طراحی کرده ایم، چراکه مناطق آزاد جای خوبی برای مدل‌سازی و پایلوت بودن است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور این است که مدیران نمی توانند تصمیم اتخاذ کنند و توپ در زمین دیگری انداخته می شود، اظهار داشت: طرح جامعی را در مورد مناطق آزاد طراحی کرده ایم تا هر منطقه آزاد بسته به ظرفیت‌ها و امکاناتش فعالیت کند.

وی افزود: یکی از موصوعات که پیگیری کرده و در کیش راه اندازی کردیم، سامانه شفافیت بود که 16 خدمت را در یک سامانه گذاشتیم تا مردم ببینند و کسی نتواند تصمیمی در اتاق تاریک بگیرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1119915 برچسب‌ها مناطق آزاد

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مناطق آزاد دبیر شورای عالی مناطق آزاد مناطق آزاد منطقه آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۸۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد

صندوق بین‌المللی پول از کاهش قابل توجه بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد ایران و الجزایر کمترین میزان بدهی خارجی را در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی طی این سال داشته‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود موسوم به چشم‌انداز اقتصاد منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی به بررسی میزان بدهی خارجی 28 کشور منطقه از جمله ایران پرداخته است.

بر اساس محاسبات این نهاد بین‌المللی ایران به همراه الجزایر کمترین نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 را در مقایسه با سایر کشورهای منطقه داشته‌اند.

در این گزارش نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 تنها 1.7 درصد اعلام شده است که کمتر از همه کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی به‌جز الجزایر است.

بدهی خارجی ایران در سال 2023 کاهش قابل توجهی نسبت به سال قبل داشته است. در سال 2022 نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی 2.2 درصد اعلام شده بود که بر این اساس این رقم در سال 2023 کاهش 22 درصدی داشته است.

میزان بدهی خارجی الجزایر به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال گذشته میلادی 1.3 درصد گزارش شده است. بحرین با بدهی 201.4 درصدی بدهکارترین کشور خاورمیانه شناخته شده است.

متوسط بدهی کشورهای منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی به کل تولید ناخالص داخلی آن‌ها در سال 2023 برابر با 47.8 درصد برآورد شده است.

نسبت بدهی کشورهای صادرکننده نفت منطقه به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال نیز 42.9 درصد اعلام شده است. بر این اساس متوسط بدهی خارجی منطقه 28 برابر ایران بوده است .

صندوق بین‌المللی پول نسبت بدهی خارجی عربستان به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2023 را 26.6 درصد محاسبه کرده است که 15 برابر بدهی خارجی ایران است. بدهی خارجی امارات متحده عربی نیز معادل 94.7 درصد تولید ناخالص داخلی آن در سال جاری برآورد شده که 55 برابر ایران است.

نسبت بدهی خارجی برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال عبارت است از: آذربایجان 9.8 درصد، عراق 22.8 درصد، کویت 35.8 درصد، عمان 60.3 درصد، مصر 50.1 درصد، گرجستان 71.8 درصد، اردن 84.1 درصد، مراکش 48.8 درصد، پاکستان 40.1 درصد، تاجیکستان 64.7 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کسب رتبه برتر در حوزه عمران و زیربنایی توسط منطقه آزاد چابهار
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • تصویب سند هوش مصنوعی در کشور به کجا رسید؟
  • ۳ برابر شدن سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد/ ۲۰۰ بسته سرمایه‌گذاری فردا رونمایی می‌شود
  • بازدید دبیر شورای‌ عالی مناطق آزاد کشور ازغرفه منطقه آزاد اروند در نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد
  • کسب رتبه برتر در حوزه های عمران، حقوقی و فرهنگی توسط منطقه آزاد اروند
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور