Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@01:04:32 GMT

پرنده‌های ایرانی کار نقشه برداری را آسان می‌کند

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۹۰۰۹۶

پرنده‌های ایرانی کار نقشه برداری را آسان می‌کند

نقشه برداری هوایی یکی از کاربردهای پهپادها است و اهمیتش سبب شده شرکت های داخلی، کشور را از واردات خارجی بی نیاز کنند.

به گزارش مشرق به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صالح خسروآبادی مدیرعامل شرکت طراحی پیشرفته آوا شریف از ساخت این پهپادها با هدف تامین نیاز کشور و در قالب طرح کلان ملی فناوری گفت و ادامه داد: پس بعد از تست موفق پهپادهای عمودپرواز بال ثابت الکتریکی، به سراغ حل چالش پهپاد عمودپرواز بنزینی رفتیم که پرنده سحاب، تجربه موفقی از تحقق این موضوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصویربرداری برای ۵ ساعت

این پرنده با وزن برخاست ۲۲ کیلوگرم دارای موتور بنزینی انژکتوری است که توانایی حمل ۲ کیلوگرم محموله دیده بانی یا تصویربرداری را برای مدت ۵ ساعت دارد. همچنین این پرنده از توانایی پرواز تا ارتفاع ۴۰۰۰ متر از سطح دریا برخوردار است.

بیشتر بخوانید

پهپاد ایرانی که زمین را سم پاشی می‌کند

این پرنده که در حال حاضر یکی از بهترین پرنده ‌های نقشه ‌برداری هوایی در ایران است، قابلیت نشست و برخاست عمودی دارد و به همین دلیل برای پرواز نیازی به باند پرواز ندارد. همچنین با این پرنده، مهمترین ریسک پرواز در فازهای نشست و برخاست به حداقل رسیده و نیاز به خلبان حرفه‌ای برای پرواز نیز از بین خواهد رفت.

صرفه جوی ۲۰ هزار دلاری به ازای هر فروند

دوربین‌های این پرنده از نوع ۴۲ مگاپیسکل و ۶۰ مگاپیکسل است. به صورت حدودی قدرت تصویربرداری این پرنده در یک ساعت پرواز با دوربین ۴۲ مگاپیکسلی برای نقشه ‌برداری با ارتفاع پروازی ۲۳۰ متر، ۲۰۰ تا ۲۵۰ هکتار در هر پرواز، ارتفاع پروازی ۳۸۰ متر، ۴۵۰ تا ۵۰۰ هکتار در هر پرواز و ارتفاع پروازی ۶۲۰ متر، ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ هکتار در هر پرواز است.

در صورت تولید این پرنده، به ازای هر فروند حدود ۲۰ هزار دلار صرفه جویی ارزی انجام می شود. نیاز کشور تنها در حوزه نقشه برداری هوایی حدود ۱۰۰ فروند در سال است.

در حال حاضر تست های زمینی و پروازی این پرنده به خوبی انجام شده و در حال توسعه سیستم پرواز فول اتوماتیک است.

این پرنده که در حال حاضر امکان تصویربرداری هوایی با آن در شرکت طراحی پیشرفته آوا شریف فراهم شده است، با حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مسیر توسعه قرار گرفته است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو پهباد ساخت ایران عکسبرداری فناوری برداری هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۰۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس

حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران  در همايش نقشه برداری گفت: سازمان فضایی کشور از دهه ۸۰ با توسعه سنجش از دور و موارد دیگر فعالیت خود را آغاز کرد که خوشبختانه در ساخت ماهواره و پرتاب‌گر در مسیر درستی قرار گرفته است.

او افزود: همچنين اقدامات خوبی در حوزه قضایی برداشته شده است به طوری که حوزه فضایی امکان دسترسی به بازده نقشه های زمینی را در مدت کوتاه تر در اختیار قرار می دهد،ماهواره خیام در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفته اطلاعات نقشه ای را به صورت کامل در اختیار قرار داد.

سالاریه  اظهار کرد: تصاویر ماهواره‌ای قابل ارائه شامل تصاویر ماهواره خیام با قدرت تفکیک مکانی یک متر به منظور تولید و به‌روزرسانی نقشه‌های پوششی کشور و نیز سایر داده‌های ماهواره‌ای مورد نیاز سازمان نقشه‌برداری کشور است که در ایستگاه‌های زمینی سازمان فضایی ایران دریافت می‌شود.

رئیس سازمان فضایی کشور  با بیان اینکه  سال گذشته با برخی از مجموعه های کشور تفاهم نامه ای منعقد شد به طوری که از تصاویر نقشه های فضایی می توان به راحتی استفاده کرد گفت: ماهواره‌ای دیکر در سازمان فضایی در حال تکمیل و آماده پرتاب است،در کنار ماهواره خیام ماهواره‌ای دیگر اعم از پارس یک است و همچنین امسال دو پرتاب ماهواره دیگر را داریم.

وی افزود: محموله‌های تصویربرداری ماهواره پارس ۱ می‌تواند در کمتر از ۱۰۰ روز ۹۵ درصد از اراضی کشور را تصویربرداری کند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ | برخورد کرکس روپل با یک هواپیما در ارتفاع ۱۱ هزار و ۳۰۰ متری
  • سازمان برنامه مکلف به نظارت برنحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد
  • سازمان برنامه موظف به نظارت جدی بر نحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد
  • نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • (ویدئو) اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان (فیلم)
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان را ببینید
  • فناوری‌های وارسی پروازی در فرودگاه گرگان انجام شد