Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از نهادهای مرتبط به حقوق و آزادی روزنامه‌نگاران خواستار آزادی روزنامه نگار یمنی که در زندان آل سعود به سر می‌برد، شدند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، شماری از سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با حقوق و آزادی روزنامه نگاران خواستار آزادی «علی  محسن ابولحوم» روزنامه نگار یمنی (30 ساله) محبوس در زندان‌های عربستان شدند که اخیراً توسط دادگاه سعودی به 15 سال زندان محکوم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

القدس العربی نوشت: سازمان‌های حقوق بشر، از جمله سندیکای روزنامه نگاران یمن اعلام کردند  که ابولحوم قربانی یک حکم خودسرانه شده در حالی که مقامات سعودی  او را  به اتهام «ارتداد و ترویج عقاید الحادی» بازداشت کردند.

سندیکای روزنامه نگاران یمن از مقامات  خواست برای آزادی ابولحوم مداخله کنند و حکم خودسرانه صادر شده علیه  وی را رد کرد.

این اتحادیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که « همکاران علی محسن ابولحوم گزارش داده‌اند که وی در روز 23 اوت در مقابل خانه‌اش در شهر «نجران» در جنوب عربستان سعودی بازداشت شده است».

در این بیانیه آمده است که دادگاه نجران در 26 اکتبر گذشته حکم شدید علیه ابولحوم صادر کرد. او به دلیل توئیت‌هایی با حساب‌های جعلی که این روزنامه نگار هرگونه ارتباط با آن‌ها را رد می‌کند، به مدت 15 سال زندانی شد.

استقبال عربستان از قرار گرفتن نام حزب‌الله در فهرست تروریستی استرالیایمن| دیدار رئیس نیروهای نیابتی امارات با سفرای اعضای شورای امنیت/ تلاش ابوظبی برای سرکوب متحد عربستان

پیش از این سازمان غیردولتی گزارشگران بدون مرز از دولت عربستان خواست فورا  این روزنامه نگار یمنی را که به اتهام ارتداد به 15 سال زندان محکوم شده بود، آزاد کند.

حکم زندان «ابو لحوم» که مدیر اجرایی شبکه تلویزیونی «الوادی» و گوینده رادیو «یمن تایمز» بود، پس از توئیت‌هایی صادر شد که مقامات سعودی دعوتی به الحاد و ارتداد می‌دانستند.

«صابرین النوی» رئیس دفتر خاورمیانه برای گزارشگران بدون مرز گفت: «این حکم نشان می‌دهد که استفاده از اینترنت و پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی توسط روزنامه‌نگاران و وبلاگ‌نویسان به‌عنوان فضایی برای تبادل اطلاعات و گفتگو هنوز در عربستان به شدت کنترل می‌شود».

این سازمان با اشاره به اینکه بازجویی ابتدا بدون حضور کسی انجام شد، گفت که همسر ابولحوم بارها تلاش کرده تا با او تماس بگیرد اما موفق نشده و وی از انتخاب هر وکیلی محروم است.

شرایط روزنامه‌نگاران در عربستان سعودی بسیار متفاوت‌تر از روزنامه نگاران دیگر کشورها است؛ چراکه‌ آن‌ها در شرایط نابسامانی قرار دارند و مقامات سعودی همچنان به بازداشت خودسرانه روزنامه‌نگاران ادامه می‌دهند.

یک سازمان بین‌المللی حقوق بشر مقامات عربستان سعودی را به ادامه سیاست ارعاب و سرکوب ، اخراج ، زندان یا حتی قتل روزنامه نگاران متهم کرد.

عربستان تعدادی از روزنامه‌نگاران و وبلاگ‌نویسان را در پرونده‌های آزادی بیان بازداشت کرده که از جمله مهمترین آنها «رائف البدوی» فعال سعودی به اتهام توهین به اسلام، «ترکی الجاسر» فعال سعودی صاحب حساب کشکول و « مروان المریسی» روزنامه نگار یمنی هستند.

بر اساس طبقه بندی «گزارشگران بدون مرز»، عربستان سعودی در رده بندی آزادی مطبوعات جهان از میان 180 کشور در رتبه 170 قرار دارد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آزادی روزنامه نگار روزنامه نگار یمنی روزنامه نگاران عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۳۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، مراسم رونمایی از کتاب نقض حقوق بشر در کانادا و سوئد روز سه‎شنبه، ۱۱ اردیبهشت، با حضور کاظم غریب آبادی معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و جمعی از کارشناسان حقوقی و فرهنگی و همچنین اساتید دانشگاه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: غریب‌آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

در این مراسم از دو جلد کتاب با عنوان «نگرانی‌های حقوق بشری در دو کشور کانادا و سوئد طی دو دهه گذشته از منظر نهادهای بین‌المللی حقوق بشری» رونمایی شد.

غریب آبادی در این مراسم ضمن اشاره به اینکه بحث حقوق بشر از دو بعد مهم است، گفت: نخست حمایت و ارتقای حقوق بشر در داخل است و دوم از آنجایی که ما آماج اتهامات برخی کشورها قرار داریم، بنابراین وظیفه داریم وضعیت حقوق بشر را در این کشورها رصد کنیم و ببینیم که آیا در این زمینه صادق هستند یا خیر.

دبیرستاد حقوق بشر با بیان اینکه از اکتبر گذشته مشخص شد رویکرد جامعه بین‌المللی نسبت به حقوق بشر آنگونه که برخی کشورها می‌گویند، باید تغییر کند، اظهار کرد: ما برای اولین بار تصمیم گرفتیم وضعیت حقوق بشر را در داخل ایران به صورت مکتوب منتشر کنیم؛ همچنین یکی از کارهایی که در ستاد حقوق بشر انجام می‎شود، پایش حقوق بشر در برخی کشورهاست؛ ستاد حقوق بشر منبع را نه رسانه‌ها و ژورنالیستی بلکه بر رویکرد سازوکارهای بین‎المللی قرار داده است اما این به معنای درست بودن هرچه آن‌ها می‌گویند، نیست.

وی همچنین به بررسی گزارش گزارش‎گران سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در کشورها طی دو دهه اشاره کرد و گفت: این گزارش‎گران سفرهایی به کشورها دارند و گزارش‎ها و توصیه‎نامه‌هایی منتشر می‌کنند که این‌ها در ستاد حقوق بشر بررسی شده‎اند.

غریب آبادی، ادامه داد: در مرحله نخست بررسی وضعیت کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایسلند، کانادا، آلمان، سوئد در دستور کار قرار گرفتند؛ مبنای کتب بر زبان فارسی نبود و کتاب‎های مذکور به زبان انگلیسی هم منتشر شدند.

دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه دلیل انتخاب این هفت کشور این است که در وهله نخست این کشورها در زمینه حقوق بشر مدعی هستند و ثانیا این کشورها علیه ایران اقدامات و اتهاماتی وارد می‌کنند، عنوان کرد: رویکرد ما تدافعی نیست؛ به‎زودی و ظرف یک ماه آینده رویکرد تهاجمی در حوزه حقوق بشر را نهایی می‌کنیم که بعد پاسخگویی، رفع ابهام و تعامل هم دربردارد؛ تصمیم بر این است که در این رابطه سندی تهیه شود که پیش‌نویس آن آماده شده است.

وی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه کانادا کشوری است که گرفتار نقض گسترده حقوق بشر است و حقوق بومیان در این کشور نقض می‌شود، اضافه کرد: کانادا هم در داخل و هم در ارتباط با کشورهای دیگر حقوق بشر را نقض می‌کند؛ این کشور هر سال در نشست مجمع عمومی سازمان ملل علیه ایران قطعنامه صادر می‌کند.

غریب آبادی، اضافه کرد: سوئد نیز به همین شکل است؛ اکنون حمید نوری چهار سال است که در این کشور بازداشت است و همه حقوق وی نقض شده است؛ حمید نوری تبعه ایران است و وظیفه ما است که تمام تلاش‌ها را درباره این شهروند ایرانی انجام دهیم؛ ان‎شاالله که بتوانیم حمید نوری را به دامان خانواده بازگردانیم.

معاون امور بین‎الملل قوه قضاییه در بخشی دیگر با تاکید بر اینکه حقوق بشر یک موضوع سیاسی شده است، عنوان کرد: نهادهای حقوق بشری درباره فلسطین چه کردند، درباره دانشگاه‌های آمریکا نهادهای حقوق بشری هنوز یک بیانیه هم صادر نکردند؛ شورای حقوق بشر درباره آمریکا سکوت کرده، اما در ایران چه اتفاقی افتاده که این نهاد چندین بیانیه صادر می‌کند، اما کمیساریای عالی درباره آمریکا سکوت کرده است.

دبیر ستاد حقوق بشر، تصریح کرد: سیاست‎زدگی در حقوق بشر تنها درباره کشورها روی نداده و نهادهای بین‌المللی هم دچار این سیاست‌زدگی شدند.

غریب آبادی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه درباره بحث تحریم اقدامات زیادی انجام شده و ادبیات‎سازی گسترده‌ای درباره تحریم‌های یک‎جانبه صورت گرفته است، گفت: پرونده‎های زیادی در شعبه پنجاه‌وپنجم دادگستری تهران درباره تحریم‌ها باز شده است؛ همچنین پرونده‌هایی برمبنای طرح شکایت از سوی شاکی خصوصی از جمله بیماران پروانه‌ای تشکیل شده است.

دبیرستاد حقوق بشر، اظهار کرد: موارد نقض را باید با استفاده از ابزارهای خود پیگیری کرده و باید به دنبال اجرای حکم‌های صادرشده برویم، تاکید کرد: این موضوع پیگیری شده و آرای محاکم ما باید اجرا شود؛ در این رابطه کشتی که محموله نفتی آمریکا را داشت توقیف شد و براساس حکم دادگاه درباره بیماران پروانه‌ای باید صرف شود که اقدام خوبی است.

غریب آبادی در بخشی دیگر با بیان اینکه یکی از مطالباتی که مقام معظم رهبری همواره تاکید داشتند دفاع از حقوق مستضعفان است، افزود: در حوزه دفاع از حقوق مردم غزه اقدامات زیادی انجام شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر همچنین نقش سازمان‌های مردم‌نهاد و رسانه‌ها را در زمینه پایش و رصد حقوق بشری بسیار مهم خواند و گفت: در این موضوع نیز از اقدامات پژوهشگران و دانشگاه‌ها استقبال می‎شود.

در پایان این مراسم با حضور دبیر ستاد حقوق بشر و مدعوین، از کتاب نگرانی‌های حقوق بشری در دو کشور کانادا و سوئد طی دو دهه گذشته از منظر نهادهای بین‌المللی حقوق بشری رونمایی شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229029 برچسب‌ها حقوق بشر

دیگر خبرها

  • شهادت ۱۴۱ خبرنگار از ابتدای تجاوز اسرائیل به غزه
  • روز جهانی آزادی مطبوعات World Press Freedom Day + شعار و پوستر
  • این زن بخاطر نوع لباسش به ۱۱سال زندان محکوم شد
  • کارزار بین‌المللی در اعتراض به اقدامات دولت ایتالیا علیه یک روزنامه/ سه خبرنگار در خطر صدور حکم نُه سال زندان قرار گرفته‌اند
  • عربستان یک فعال زن را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد / اتهامات: انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌ها در فضای مجازی
  • برپایی نمایشگاه تذهیب «نقش و نگار» در برج آزادی
  • اختلاف‌نظر درباره تصادف‌های پرماجرای تهران | نخستین قربانی؛ موسیقیدان مشهور یا روزنامه‌نگار معروف؟
  • نارضایتی وزیر ارشاد از وضعیت روزنامه‌نگاران حوزه طنز
  • وضعیت حقوق بشر در ایران برای اولین بار به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود