Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از همدان, علی بایگانه,مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: سالانه بین ۶۲۰ تا ۶۵۰ هزار هکتار سطح زیر کشت استان همدان محصولات زراعی است که حدود ۲۰۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و مابقی  به‌صورت دیم کشت می‌شود.

او ادامه داد:محصولات آبی آن شامل گندم –جو-سیب زمینی –چغندر قند ونباتات علوفه‌ای است و محصولات دیم شامل غلات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان بیان کرد: سالانه بین ۳ تا ۳/۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی در استان تولید می‌شود که متاسفانه به‌دلیل بارندگی کم سال گذشته این میزان کاهش پیدا کرد و در سال زراعی ۹۹-۱۴۰۰ که باتمام رسید حدود ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن محصول برداشت شد که بخش عمده آن شامل غلات –نباتات علوفه‌ای و سیب زمینی و چغندر بود.

بایگانه گفت: آخرین برداشت محصولات زراعی مربوط به سیب زمینی و چغندر بود که برداشت سیب زمینی باتمام رسید، اما در شهرستان‌های جنوبی استان در مزارع محدودی چغندرقند همچنان در حال برداشت است.

او تصریح کرد: استان همدان قطب تولید سیب زمینی کشور است و سالاته حدود یک میلیون تن سیب زمینی و حدود  ۵۰۰ هزار تن هم چغند قندر در این  استان تولید می‌شود.

کشت انتظاری مختص مناطق سردسیر

او گفت: یک امکانی که برای مناطق سرد سیر وجود دارد کشت انتظاری است که از اوایل آذر ماه کشت می‌شود و در خرداد ماه برداشت می‌ شود؛ که می‌توان آن را در زمین‌های آیش و در تناوب با غلات کشت کرد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان بیان کرد: محصولاتی، چون حبوبات _نباتات علوفه‌ای و گیاهان روغنی، چون گلرنگ را می‌توان به‌صورت انتظاری کشت کرد.

کشت انتظاری را در زمین‌های آیش انجام می‌دهند که سبب حاصلخیزی خاک و افزایش عملکرد می‌شود همچنین باعث درآمد زایی خوب برای کشاورز می‌شود.

بایگانه یاد آور شد درکشت انتظاری مراحل رشدی گیاه نسبت به کشت بهاره سریع‌تر است.

انتهای پیام/غ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی محصولات آبی محصولات دیم محصولات زراعی استان همدان کشت انتظاری سیب زمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۴۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور ۳۰ درصد اسناد تک برگی اراضی زراعی استان اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، و به نقل از روابط عمومی دادگستری استان اردبیل، یوسف خدادادی روز چهارشنبه در نشست بررسی آخرین وضعیت حدنگاری در گرمی (مغان) گفت: سال گذشته به طور میانگین برای ۱۹ درصد اراضی زراعی این شهرستان اسناد رسمی صادر شد که امسال به ۳۰ درصد افزایش یافت و تلاش می‌شود تا پایان سال این رقم به ۴۵ درصد برسد.
وی با اشاره به اولویت اجرای قانون حدنگاری در دستگاه قضایی و اهتمام به اجرای دقیق و کامل آن، بیان کرد: پیشرفت‌های خوبی در سایه همکاری و ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های مرتبط از جمله در بحث صدور اسناد زراعی انجام شده است.
معاون قضایی رئیس‌کل دادگستری استان اردبیل افزود: اجرای قانون حدنگاری و تثبیت مالکیت موجب شفافیت و پیشگیری از بروز فساد و وقوع جرم می‌شود و در کاهش اختلاف‌های ملکی و میزان ورودی پرونده‌ها به محاکم نیز بسیار موثر است؛ از این رو موضوع در شورای حفظ حقوق بیت‌المال تا رسیدن به نتیجه به جد پیگیری می‌شود.
خدادادی گفت: اراده جدی بین مسئولان شهرستان گرمی برای اجرای کامل قانون حدنگاری وجود دارد که انتظار می‌رود در سایه این اراده و انجام هماهنگی‌های لازم، به هدفگذاری‌های ترسیم شده در راستای صدور اسناد مالکیت اراضی زراعی این شهرستان دست یابیم.
وی با بیان اینکه تصمیم‌هایی نیز در مورد بافت‌های مسکونی گرفته شده است، اضافه کرد: در همین راستا سه هزار و ۴۰۰ فقره پرونده در حال رسیدگی بوده و هماهنگی لازم برای سرعت‌بخشی به صدور اسناد این زمین‌ها انجام شده است.
معاون قضایی رئیس‌کل دادگستری استان اردبیل بیشترین مشکل در صدور اسناد اراضی زراعی را کمبود نیروی انسانی واحد‌های ثبتی و نبود اداره ثبت در بخش انگوت عنوان کرد و ادامه داد: این موضوع در نشست‌های کمیته استانی مطرح می‌شود تا نسبت به برطرف کردن آن اقدام لازم صورت گیرد.

دیگر خبرها

  • مبارزه علیه سن مادر در ۱۸ هزار هکتار از مزارع رزن
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۷۵ هکتار از اراضی زراعی چهارباغ
  • قلع و قمع ۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی شهرستان سامان
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • ۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی سامان تخریب شد
  • اسناد تک برگی برای اراضی زراعی صادر می شود
  • آزادسازی ۷۳ هکتار اراضی کشاورزی در ساوجبلاغ
  • ۷۳ هکتار از اراضی کشاورزی و باغی ساوجبلاغ آزادسازی شد
  • صدور ۳۰ درصد اسناد تک برگی اراضی زراعی استان اردبیل
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد