Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته می‌شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت‌های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجمع و «بست‌نشینی» جمعی از ایثارگران با چادر مسافرتی مقابل بنیاد شهید

دفتر مرکزی بنیاد شهید از روز گذشته، شاهد تجمع جمعی از ایثارگران مشمول ماده ۳۸ (جانبازان و آزادگانی که در هیچ یک نهادی استخدام نشده‌اند و از بنیاد شهید حقوق دریافت می‌کنند) است که خواستار پرداخت معوقاتشان هستند. این معوقات به حدود ۶۵۰ میلیارد تومان می‌رسد.گروهی از جانبازان و ایثارگران مشمول ماده ۳۸ قانون جامع ایثارگری در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات و مطالباتشان از صبح روز گذشته (شنبه ۶ آذرماه) در مقابل ساختمان مرکزی بنیاد شهید و امور ایثارگران تجمع کردند./فارس

کاش رامبدِ جوان، از سعدی یاد می‌گرفت

مهسا بهادری، روزنامه نگار در یادداشتی که خبرآنلاین منتشر کرد، از ویدیوی پرحاشیه تبلیغاتی رامبد جوان انتقاد کرد و نوشت: آقای جوان، زندگی ما با زندگی شما خیلی فرق دارد. شما می‌گویید هزینه‌هایت زیاد شده؟ غر نزن! به جایش رژیم بگیر. آن‌هایی که پوست و استخوانند چه کنند؟کاش می‌دانستید که هزینه‌ها و درآمدها چگونه است. البته به نظر می‌رسد که جناب سعدی، هفت قرن پیش و زمانی که گفت «بر احوال آن مرد باید گریست، که دخلش بود نوزده، خرج بیست!» بهتر از شما در جریان وضعیت اقتصادی و درآمدی مردم قرار داشته چون حداقل به جای پیشنهاد رژیم و بی دست و پا خواندن آن‌ها بر احوال‌شان می‌گریست.

نماینده پارلمان نیوزیلند برای وضع حمل، با دوچرخه خود را به بیمارستان رساند

آنه گنتر، نماینده پارلمان نیوزیلند، با احساس درد و نزدیک شدن زمان زایمان، سوار دوچرخه خود را برای وضع حمل به بیمارستان رساند؛ او یک ساعت پس از رسیدن به بیمارستان، فرزند خود را به دنیا آورد.این نماینده ٤١ ساله پارلمان نیوزیلند که متولد آمریکاست یکی از حامیان استفاده از دوچرخه است./بی بی سی

خط و نشان نماینده تهران برای وزیر ارشاد: این ۳۰ فیلم اکران شوند به مجلس احضار می شوید

بیژن نوباوه‌وطن نماینده تهران در مجلس: بیش از ۳۰ فیلم مسأله‌دار از کمیته شورای نمایش مجوز نمایش گرفته‌اند که در این فیلم‌ها ارزش‌های اخلاقی، انقلابی و ملی زیر سؤال رفته است.با وجود مخالفت‌هایی صورت گرفته اما این فیلم‌ها در کمیته شورای نمایش مجوز گرفته‌اند اما اگر این فیلم‌ها اکران شوند ما وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را به مجلس فرا خواهیم خواند.این فیلم‌ها در دولت قبل مجوز نمایش گرفته‌اند و مجوز آنها مربوط به دولت فعلی نیست.در این فیلم‌ها ارزش‌های اخلاقی، انقلابی و ملی ما به زیر سوال رفته و مطمئنا اکران آن با واکنش عمومی مواجه خواهد شد./ فارس

یک استکان چای ضرغامی با وزیر اطلاعات دولت اصلاحات

سیدعزت‌الله ضرغامی از دیدار با علی یونسی، وزیر اطلاعات دولت اصلاحات خبر داد و از کشف شبکه‌ای معارض با گردشگری ایران در آن مقطع زمانی سخن گفت.وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه دیدارهایش با مقامات دولت‌های پیشین و حاضر، این‌بار با علی یونسی، وزیر اطلاعات دولت سیدمحمد خاتمی دیدار داشته است. او در توئیتر نوشته است: «یک استکان چای با آقای یونسی. وزیر اطلاعات دولت اصلاحات، به دلیل تجربیات سازمانی و مطالعات شخصی مشاور خوبی در حوزه مامویتی است.از کشف شبکه‌ای در دوران مسؤولیتش می‌گفت که قرار بود نگذارند گردشگری در ایران به نتیجه برسد!»یونسی چهارمین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بود که پیش از آن، در سازمان قضایی نیروهای مسلح مسؤولیت داشت و از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ نیز دستیار حسن روحانی، رییس‌جمهور پیشین در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی بود.

قاضی سراج معاون سیاسی رئیس قوه قضاییه شد

قاضی ناصر سراج از سوی حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به عنوان معاون سیاسی رئیس قوه قضاییه منصوب شد.به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، قاضی سراج پیش از این دادستان نظامی تهران بود و مسئولیت‌های مختلف قضایی از جمله مشاور ریاست قوه قضاییه، ریاست سازمان بازرسی کل کشور، عضو معاون دیوان عالی، معاون سیاسی- امنیتی دادستان کل کشور، معاون دادگستری و سرپرست محاکم کیفری و دادسرای جنایی تهران و قضاوت در پرونده های مهمی از جمله پرونده‌ فساد سه هزار میلیاردی در کارنامه وی به چشم می‌خورد.گفتنی است، ساختار معاونت سیاسی ریاست قوه قضاییه در زمان ریاست مرحوم آیت الله یزدی ایجاد شد. این پست پس از دوره مدیریتی آیت الله یزدی در دستگاه قضایی منحل شد که پس از انتصاب قاضی سراج از سوی حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، برای بار دیگر معاونت سیاسی رئیس قوه قضاییه احیا گردید.

ذوالنوری: هیچ‌گونه تغییر در برجام را نمی‌پذیریم

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است که جمهوری اسلامی درصدد احقاق حقوق ملت ایران است نه برجامی که غربی‌ها بخواهند در آن تغییری ایجاد کنند.مجتبی ذوالنوری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اصول ایران در دور جدید مذاکرات برجام گفت: جمهوری اسلامی به دنبال فرار از برجام نیست، اگر کسانی می‌گویند جمهوری اسلامی انگیزه‌ای ندارد و این حرکات نمایشی است کاملاً اتهامی واهی است.این نماینده مجلس دلیل واهی بودن این اتهامات را این می‌داند که جمهوری اسلامی هزینه‌های برجام را داده و به دنبال این است که چک نسیه برجام را نقد کند.تلاش آمریکا برای خروج از برجام برنامه‌ای بود که دونالد ترامپ از زمان شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سر داشت. در نهایت در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ دولت ایالات متحدهٔ آمریکا رسماً از برجام خارج و بازگشت تحریم‌ها به صورت گذشته را اعلام کرد.ذوالنوری می‌گوید که جمهوری اسلامی درصدد احقاق حقوق ملت ایران است، نه برجامی که غربی‌ها بخواهند در آن تغییری ایجاد کنند. علاوه بر این جمهوری اسلامی اگر برای مذاکره می‌رود این مذاکره برای اجرایی کردن برجام است و ما هر چه مذاکره برای برجام لازم بوده را انجام داده ایم.

انتقاد کیهان از بانک مرکزی

روزنامه کیهان با انتقاد از عملکرد بانک مرکزی نوشت: آرامش به بازار ارز برگشت، دلار هم ارزان شد اما این چه وضعی است که بانک مرکزی سکوت کرده!روزنامه کیهان نوشت:سکوت و انفعال بانک مرکزی به عنوان متولی حفظ ارزش پول ملی در شرایط بروز التهاب در بازار قابل قبول نیست و هنگامی که یک اقدام مختصر از سوی این نهاد می‌تواند بر بازار تأثیر بگذارد، پس نباید از ابتدا اجازه بروز نابسامانی داده شود.

کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به تیم مذاکره کننده جدید

روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به ادامه مذاکرات برجامی در دولت جدید نوشت: اینکه کسانی که در گذشته همواره علیه مذاکره و علیه برجام سخن می‌گفتند و آن را مرده‌ای که قابل احیا نیست می‌دانستند، اکنون عزم جزم برای مذاکره دارند، نقطه قوتی است.روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:طبق آنچه مقامات وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کرده‌اند قرار است فردا دور جدید مذاکرات مربوط به برجام در وین برگزار شود.اینکه کارگزاران کنونی نظام جمهوری اسلامی، که در گذشته همواره علیه مذاکره و علیه برجام سخن می‌گفتند و آن را مرده‌ای که قابل احیا نیست می‌دانستند، اکنون عزم جزم برای مذاکره دارند، نقطه قوتی است که باید از آن استقبال کرد. حتی آن دسته از افراطیون مجلس که قبلاً نسخه‌ای نمادین از برجام را جلوی دوربین‌ها به آتش کشیدند و تلویزیون نیز این صحنه را خبری کرد و نشان داد نیز اکنون موافق مذاکره درباره برجام و احیاء آن شده‌اند و این نیز موجب خرسندی است.مقامات وزارت خارجه کشورمان بار‌ها تأکید کرده‌اند که با «مذاکرات نتیجه‌محور» موافقند و مذاکره را برای مذاکره نمی‌خواهند. این، نکته مهمی است، ولی چون از بدیهیات است، مطرح کردن آن جای سؤال دارد. مگر از دور هم جمع شدن و مذاکره کردن، انتظاری غیر از رسیدن به نتیجه می‌توان داشت؟! طرف مقابل هم قطعاً دنبال به دست آوردن نتیجه است. آنچه مهم است اینست که طرف ایرانی با هوشیاری درصدد باشد نتیجه‌ای منطقی که منافع کشور را تضمین کند به دست بیاورد.شنیده می‌شود گروه جدید مذاکره‌کننده درصدد است همه چیز را از ابتدا شروع کند و راه پیموده شده را نادیده بگیرد. اگر مذاکره‌کنندگان جدید چنین تفکری دارند، باید بدانند که برخلاف شعاری که می‌دهند، در پی مذاکره نتیجه‌محور نیستند، زیرا این تفکر به اتلاف وقت منجر خواهد شد و عملاً به مذاکره برای مذاکره تبدیل خواهد گردید. اگر گروه قبلی مذاکره‌کننده نتوانست به نتیجه نهائی برسد به این دلیل بود که موانعی از داخل کشور بر سر راه داشت. آن موانع، مخصوص دولت قبلی و گروه قبلی مذاکره‌کننده بودند و دولت فعلی با آن‌ها مواجه نیست. بنابراین، گروه مذاکره‌کننده جدید می‌تواند بدون برخورد با مانع به پیش برود و مذاکره را به نتیجه برساند. اگر این مذاکرات از همان نقطه که قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ رها شد ادامه پیدا کند، با توجه به اینکه موانع برداشته شده، قطعاً خیلی زود به نتیجه خواهد رسید.

انتقاد بسیج دانشجویی از انتصابات در هیات امنای دانشگاه تهران

بسیج دانشجویی در واکنش به انتصابات در هیئت امنای دانشگا تهران، از آن انتقاد کرد.حساب کاربری توییتر بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به انتصابات در هیات امنای دانشگاه تهران اعتراض کرد.در این مطلب که با هشتگ «هیئت امنای دانشگاه تهران» منتشرشده آمده است:جای تعجب است که دانشگاه تهران، به‌عنوان نماد آموزش عالی خود را وابسته به سرمایه بنیاد یا مؤسسه‌ای خاص کرده است. وزیر علوم پاسخ دهد، بالاخره تحول در دانشگاه چگونه رقم خواهد خورد؟».اگرچه بسیج دانشجویی دانشگاه تهران مشخصا به نام زاکانی اشاره نکرده اما سابقه تعارضات اخیر این نهاد با زاکانی حاکی از این است که به احتمال زیاد یکی از چهره‌های مورد اشاره باید شهردار تهران باشد.گفتنی است مهم‌ترین سابقه کاری علیرضا زاکانی تا پیش از حضور در مجلس ریاست بسیج دانشجویی بوده است!

نماینده مجلس خطاب به وزیر ارتباطات: پایتان را از روی سیم بردارید

نماینده مردم جیرفت در مجلس یازدهم از کاهش سرعت اینترنت در کشور انتقاد کرد و خطاب به وزیر ارتباطات گفت: پایتان را از روی سیم بردارید.ذبیح الله اعظمی در جلسه علنی امروز(یکشنبه) مجلس شورای اسلامی خطاب به عیسی زارع‌پور گفت: سرعت اینترنت نه تنها افزایش نیافت بلکه به شدت کاهش یافت به طوری که دانش آموزان و دانشجویان دچار مشکل شدند و فضای کسب و کار آسیب دیده است. آقای وزیر! پایتان را از روی سیم بردارید.نماینده مردم جیرفت در مجلس گفت: طبق اعتراف همکارانتان زیرساخت‌های اینترنت در استان کرمان مشکل اساسی دارد. فورا اقدامی کنید.وی با بیان اینکه آیا نمایندگان مجلس برگه دریافتی حقوق کارمندان قوه قضائیه استان‌ها را دیده‌اند؟ گفت: حقوق یک کارمند دادگاه با سابقه بیش از ۱۰ سال، کمتر از پنج میلیون تومان است. لطفا با طرح تسری حقوق کارکنان قوه قضائیه از حق از عزیزان دفاع کنید.اعظمی در تذکری به وزیر تعادن، کار و رفاه اجتماعی گفت: دانش آموختگان از خیر رفاه و آسایش گذشتند. به جای اینکه نیروی انسانی و دانش آموختگان را سر کار بگذارید، به آنها شغل بدهید. به خصوص برای دانش آموختگان حوزه کشاورزی شغل بدهید و برای ناظران بخش کشاورزی فکری بکنید تا از ظرفیت آنها برای توسعه بخش کشاورزی استفاده شود.

انتقاد نماینده مجلس از سید حسن خمینی

نماینده مجلس با انتقاد از بسته بودن حرم در هنگام نماز صبح گفت: حرمی که چند ده میلیارد برایش خرج شده امروز حتی کارکرد یک نمازخانه را ندارد!چند روز صحنه تاسف باری دیدم. درحالی که مردم در سرما در چادر به سر می بردند حرم امام(ره) هنگام نماز صبح تعطیل بود.تولید آستان حرم امام خمینی(ره) در زمانی که کشور نیاز به فعالیت فرهنگی دارد باید پاسخگو باشد که چرا وضعیت حرم به این شکل تاسف بار است؟

علت ترور فخری زاده از زبان فریدون عباسی

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: آنچه که باعث ترور ‎شهید فخری زاده شد، ایجاد سیستم هوشمند و دانش بنیان بکارگیری نخبگان در حل مشکلات و دستیابی به خودکفایی می باشد.فریدون عباسی نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توئیتر، نوشت:« دروغگویی رسانه های معاند برای همه آشکار است. آن چیزی که دشمن را می ترساند و باعث ترور ‎شهید فخری زاده شد، ایجاد سیستم هوشمند و دانش بنیان بکارگیری نخبگان در حل مشکلات و خودکفائی کشور است.‎معیشت امروز مردم، توسط شیطان بزرگ هدف گیری شده است. نخبگان با علم خود و مردم با صبر توام با امید از دستاوردها دفاع کرده و با ‎جهش تولید، در اقتصاد مهاجم خواهند بود.‎»شهید فخری زاده، دانشمند هسته ای کشورمان در هفتم آذر ماه سال گذشته در یک عملیات تروریستی به دست دشمنان به شهادت رسید.

صحنه‌ای عجیب در جریان جلسه رای اعتماد امروز در مجلس

امروز در حالی جلسه بررسی صلاحیت یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش برگزار شد که سید ناصر حسینی پور، نماینده مردم گچساران، بی توجه به جلسه رای اعتماد، مشغول خواندن کتابی به نام «پایی که جا ماند» بود.

کنایه یک فعال سیاسی به احمدی نژاد: دوری از قدرت معجزه می‌کند!

زیدآبادی نوشت که گویا آقای احمدی‌نژاد سخنان و برنامه‌های دولت خود را در طولِ هشت سال ریاست جمهوریش به کلی از یاد برده است زمانی که از حفر بی‌رویۀ چاه برای توسعۀ کشاورزی قاطعانه دفاع می‌کرد. گفته می‌شود در طول ریاست جمهوری او حدود سیصد هزار چاه غیرقانونی حفر شده است! بدون شک او در پدید آمدن بحران کنونی آب اگر بیش از دیگران مقصر نباشد، حتماً کمتر نیست.احمد زیدآبادی در کانال تلگرامی خود نوشت: "آب کم است ولی هست، مدیریت مصرف و توزیع آن نامناسب است. خوب مدیریت نمی‌کنند و بعد مردم را به جان هم می‌اندازند....مردم بیچاره چه گناهی کرده‌اند که اسیر یک عده مدیران و مقامات شده‌اند!"عبارات بالا سخنان محمود احمدی‌نژاد در بارۀ اعتراض مردم شهرهای اصفهان و شهرکرد به نحوۀ توزیع آب است.گویا آقای احمدی‌نژاد سخنان و برنامه‌های دولت خود را در طولِ هشت سال ریاست جمهوریش به کلی از یاد برده است زمانی که از حفر بی‌رویۀ چاه برای توسعۀ کشاورزی قاطعانه دفاع می‌کرد. گفته می‌شود در طول ریاست جمهوری او حدود سیصد هزار چاه غیرقانونی حفر شده است! بدون شک او در پدید آمدن بحران کنونی آب اگر بیش از دیگران مقصر نباشد، حتماً کمتر نیست.به نظرم حذف از گردونۀ قدرت در جمهوری اسلامی معجزه می‌کند! ای کاش می‌شد ترتیبی داد تا تمام صاحبان قدرت برای دوره‌ای از آن دور بمانند، آنگاه همه مدافع سرسخت حقوق مردم، آزادی، دمکراسی، عدالت و توسعه می‌شدند. این را به طعنه نمی‌گویم. واقعاً کارساز است!»

هدیه همسر سفیر ایران به رییس جمهور پرتغال

رئیس جمهور پرتغال از غرفه سفارت ایران در بازارچه خیریه دیپلماتیک که در شهر لیسبون برگزار شده بازدید کرد.مرتضی دامن پاک جامی سفیر ایران در پرتغال در صفحه توییتر خود در این زمینه نوشت: «در بازارچه خیریه دیپلماتیک لیسبون که با حضور ده ها سفارتخانه مقیم از جمله سفارت کشورمان، در مرکز کنگره لیسبون برگزار شد، آقای «مارسلو دی سوزا» رئیس جمهور پرتغال با حضور در غرفه ایران از تلاش همسران دیپلمات‌های ایرانی برای مشارکت فعال در بازارچه امسال تقدیر کرد و هدیه ای از پسته ناب ایرانی توسط همسر سفیر به وی تقدیم شد.بازارچه امسال که پس از وقفه ای دوساله به دلیل همه گیری کرونا، طی روزهای جمعه و شنبه برگزار شد، با استقبال خوب شهروندان پرتغالی و خانواده های دیپلمات‌های مقیم روبرو گردید. غرفه ایران که به شکلی زیبا با انواع محصولات سنتی ایران مثل گز، پسته، زعفران، خرما و سوهان و صنایع دستی متنوع شهرهای مختلف کشور تزئین شده بود، با ارائه چای و دمنوش، انواع نوشیدنی ها و شیرینی های سنتی ایرانی توجه بازدید کنندگان را به خود جلب کرد.»

مُهر محرمانه شورای نگهبان مانع پاسخگویی افراد می شود

حسین میرمحمد صادقی حقوقدان و سخنگوی پیشین قوه قضاییه در گفت‌وگویی در خصوص تلاش‌های جدید علی لاریجانی برای علنی شدن دلایل عدم احراز صلاحیت خود از سوی شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری، اظهار داشت: شیوه‌ای که شورای نگهبان در پیش گرفته است، موجب اثرگذاری منفی بر روی حیثیت افراد و شخصیت‌های سیاسی خواهد شد.وی تأکید کرد: وقتی یک فرد با نظر منفی شورای نگهبان مواجه می‌شود، تلاش می‌کند پاسخ‌ها و استدلال‌های خود را مطرح کند. اما نکته تأمل برانگیز این است که این شورا با یک مهر محرمانه بر روی نامه دلایل اعلامی خود، مانع از پاسخگویی طرف مقابل می‌شود.این حقوقدان با انتقاد از رفتار دوگانه شورای نگهبان، تصریح کرد: شورای نگهبان با اعلام علنی عدم احراز صلاحیت یک فرد موجب هتک حیثیت وی می‌شود و زمانی هم که فرد اصرار دارد که دلایل عدم احراز صلاحیت خود را به صورت علنی دریافت کند، به وی نامه‌ای را ارسال می‌کنند که بر روی آن مهر محرمانه درج شده است.

نیروی دریایی آمریکا: دو ماهیگیر ایرانی را نجات دادیم

نیروی دریایی آمریکا می‌گوید دو ماهیگیر ایرانی از وسط دریا نجات داده است.فرانس۲۴ نوشت: نیروی دریایی ارتش آمریکا می‌گوید: دو ماهیگیر ایرانی را که به مدت ۸ روز در دریا گرفتار شده بودند، در دریای عمان نجات داده است. بنا بر این گزارش، حال این دو نفر خوب گزارش شده است.فرماندهی مرکزی نیروهای دریایی آمریکا NAVCENT اعلام کرده نجات این دو ماهیگیر ایرانی روز شنبه انجام شده است. کشتی «چارلز درو» متعلق به آمریکا شش ساعت پس از اولین درخواست کمک این قایق کوچک ماهیگیری، ماهیگیران ایرانی را نجات داده و به آنها آب، غذا و کمک پزشکی رسانده است.فرماندهی مرکزی نیروهای دریایی آمریکا گفته این دو نفر به گشت دریایی عمان در نزدیکی مسقط تحویل داده شده و در هنگام تحویل در شرایط خوب و سلامت بودند.

اولیانوف: نگرش ها در وین مثبت است

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، نگرش‌ تیم‌های مذاکره کننده در آستانه مذاکرات وین را مثبت ارزیابی کرد و گفت که مشتاق شنیدن نظرات تیم ایرانی است.«میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در «وین» اتریش در آستانه مذاکرات روز هشتم آذر ماه «وین» برای احیای برجام تصریح کرد که همچنان احتمال رسیدن به توافق وجود دارد و نهایت تلاش برای تکمیل موفقیت‌آمیز مذاکرات برای احیای برجام ضروری است.وی در گفت‌وگو با خبرگزاری روسی «ریانووستی» تصریح کرد: «نگرش‌ها مثبت‌ است به این معنا که باید تمام تلاش خود را برای تکمیل موفقیت‌آمیز این مذاکرات انجام داد زیرا جایگزین از بد تا بسیار بد متغیر است. من مشتاقم آن چه را که شرکای ایرانی ما با آن به دور هفتم مذاکرات آمده‌اند، بشنوم».سرپرست نمایندگی دائم ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفت که نشست کمیسیون مشترک برجام دوشنبه بعدازظهر هشتم آذر ماه در هتل کوبورگ وین برگزار می‌شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: زلزله جنوب ایران یوسف نوری آلودگی هوا جمعه سیاه اعتراضات اصفهان اومیکرون بسته ویژه خبری بسته خبری اخبار روز زلزله جنوب ایران یوسف نوری آلودگی هوا جمعه سیاه اعتراضات اصفهان اومیکرون وزیر اطلاعات دولت مجلس شورای اسلامی دریایی آمریکا دانشگاه تهران بسیج دانشجویی جمهوری اسلامی شورای نگهبان مذاکره کننده نماینده مردم ریاست جمهوری نماینده مجلس برای مذاکره فیلم ها بنیاد شهید احمدی نژاد بانک مرکزی قوه قضاییه برگزار شد فخری زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۶۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاصله بین محمود احمدی نژاد و صادق محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روایت ها از دوران استانداری محمود احمدی نژاد در اردبیل و ردپای محصولی در سوآپ نفتی در همان دوره، بارها و بارها تکرار شده است.

محمود عباس‌زاده مشکینی، نماینده فعلی مشکین شهر در مجلس که طی روزهای اخیر مهمان «کافه خبر» خبرگزاری خبرآنلاین بود، روایت خود از این ماجرا را دارد. . او که در دوران استانداری احمدی نژاد در اردبیل، مدیر کل امور شهری و روستایی استانداری اردبیل بوده است می گوید؛«ما نفت را از آذربایجان به ارزانی می‌خریدیم و بعد به گرانی می‌فروختیم که در اینجا پولی نصیب استان می‌شد، به این صورت که آن زمان به اندازه بودجه عمرانی دولت از محل سوآپ پول به قلک عمرانی استان تزریق شد. لذا از دولت مرکزی پول نمی‌گرفتیم و یک خلاقیتی بود.»

او حضور محصولی در یکی از کارگزاری هایی که مسئول این سوآپ نفتی بودند را رد نمی کند و تاکید دارد؛«خیلی‌ها بودند که نفت و گازوئیل را می‌گرفتند و می‌بردند می‌فروختند و حاشیه سودی هم داشتند. محصولی هم مسئول یکی از این کارگزاری ها بود.»

بخش هایی از گفتگو با محمود عباس‌زاده مشکینی، نماینده مشکین شهر در مجلس یازدهم را بخوانید؛ (مشروح این گفتگو طی روزهای آینده منتشر خواهد شد.)

****

*آقای عباس‌زاده! روایت های زیادی از رابطه احمدی نژاد و محصولی در دوران حضورشان در ارومیه و اردبیل شنیده می شود، خصوصا در ماجرای سوآپ نفتی. روایت شما از این رابطه و پرونده چیست؟

در مورد محصولی قضیه به این ترتیب است که او در دوره‌ای تحت عنوان فردی از بخش خصوصی به اردبیل آمد، آن زمان احمدی‌نژاد استاندار اردبیل بود و این دو ارتباطی داشتند، بعد از آن هم در دولت احمدی‌نژاد وزیر شد و همکاری افزایش پیدا کرد.

فاصله بین احمدی نژاد و محصولی بیشتر خواهد شد

با توجه به اینکه بنده هر دو نفر را می‌شناختم از ابتدا متوجه تفاوت‌های فکری این دو نفر می‌شدم کما اینکه در شکل‌گیری جبهه پایداری که بنده فکر می‌کنم پایه‌گذار این جریان محصولی بود، این تفاوت خودش را نشان داد و معلوم بود که تفکر احمدی‌نژاد این نیست و هر چه جلوتر آمدیم این تفاوت‌ها آشکارتر و روشن‌تر شد.

بنده دو جریان احمدی‌نژاد و محصولی را به عنوان دو جریانی که زاویه آنها کم شود، پیش‌بینی نمی‌کنم و حتی اعتقاد دارم این زاویه بیشتر و بیشتر هم خواهد شد. اگر محصولی و احمدی‌نژاد را به عنوان دو فرد در نظر بگیریم فاصله آنها بیشتر خواهد شد اگر به عنوان دو جریان هم در نظر بگیریم، باز هم فاصله آنها بیشتر خواهد شد چراکه تفاوت‌های فکری ساختاری دارند.

سوآپ نفتی خلاقیت خوبی بود زیرا...

*شما در جریان مسائل مرتبط با قضیه سوآپ نفتی هم هستید؟

از نزدیک خیر اما از دور بله. جریان به این ترتیب بود که در آن زمان میان آذربایجان و ارمنستان اختلاف بود و ارمنستان میان آذربایجان و نخجوان که مربوط به خاک آذربایجان است، فاصله انداخته بود و آذربایجان نمی‌توانست به این استان سوخت برساند، از طرفی استان‌های ایران سهمیه نفت و گازوئیلی ندارند، آن زمان خلاقیت خوبی صورت گرفت و از داخل کشور چیزی به بیرون نرفت.

آن زمان میان ایران و جمهوری آذربایجان قراردادی بود که طبق آن نفت و گازوئیل را باکو از طریق پارس‌آباد وارد ایران می‌کرد، کامیون‌های آذری عرض استان اردبیل و آذربایجان شرقی را می‌پیموندند، به سمت جلفا می‌رفتند و مجدداً وارد خاک نخجوان می‌شدند، قرار بود حق راهی به ایران پرداخت کنند اما از دولت وقت ایران مجوز قانونی گرفتند و با ابتکاری گفتند که وقتی دولت مرکزی به اردبیل نفت و گازوئیل می‌دهد به جای اینکه این موارد را به پالایشگاه اردبیل بفرستد، سهم ما را از تبریز پرداخت کند و ما در داخل استان نفت و گازوئیل وارداتی باکو را استفاده می‌کنیم و کامیون‌ها هم دیگر عرض استان اردبیل را نمی‌روند، بلکه ما همین نفت و گازوئیل وارد شده را مصرف می‌کنیم و از سهم اردبیل و میزان سوخت مصرفی نخجوان را از تبریز می‌دهیم.

نفت را از آذربایجان به ارزانی می‌خریدیم و بعد به گرانی می‌فروختیم

ما نفت را از آذربایجان به ارزانی می‌خریدیم و بعد به گرانی می‌فروختیم که در اینجا پولی نصیب استان می‌شد، به این صورت که آن زمان به اندازه بودجه عمرانی دولت از محل سوآپ پول به قلک عمرانی استان تزریق شد. لذا از دولت مرکزی پول نمی‌گرفتیم و یک خلاقیتی بود.

البته این کار را به کارگزار می‌دادند که انجام دهد به این ترتیب که به او می‌گفتند سهم ما را بگیر و فلان جا بفروش، لذا این کار با مجوز و قانونی صورت گرفت و هم به نفع استان بود. دولت که تغییر کرد و اصلاح‌طلبان روی کار آمدند، پرونده تشکیل دادند شکایت کردند وکیل گرفتند و نهایتاً نتوانستند آنچه می‌خواهند را اثبات کنند.

هیچ کسی در جریان پرونده سوآپ نفتی بازداشت نشد

*اما آقای اقبال عباسی، شهردار وقت گفته که چند نفر در جریان این پرونده بازداشت شدند...

خیر، هیچ‌کس بازداشت نشد، اقبال عباسی شهردار اردبیل زمان استانداری احمدی‌نژاد بود که بعد اصلاح‌طلب شد. خیر قضیه به این ترتیب نبود، پرونده تشکیل شد، به تهران آمد و تا دیوان عالی کشور و آن اتهاماتی که اصلاح‌طلبان به اینها زده بودند، رأی برائت گرفتند که اگر این رأی صادر نمی‌شد اینها نمی‌توانستند وزیر و و کیل شوند...(با خنده)

*همه پول‌های ناشی از سوآپ...

من شخصاً در جریان روند آن پرونده قضایی بودم که نهایتاً رأی برائت صادر شد.

محصولی، مسئول یکی از کارگزاری هایی بود که نفت و گاز را می فروخت و حاشیه سودی داشت

*بنابراین منظور شما این است که از این سوآپ نفتی هیچ پولی عاید محصولی و احمدی‌نژاد نشد؟

آن زمان سازمان همیاری‌های احمدی‌نژاد بود که این سازمان هیئت امناء داشت و درآمد آن با سیاست‌گذاری هیئت امناء هزینه می‌شد، لذا بحث شخصی نبود. البته آن زمان فقط یک کارگزار نبود بلکه کارگزاران فراوانی بودند که با سازمان همیاری‌های شهرداری قرارداد می‌بستند و این کار را انجام می‌دادند، لذا کارگزار سود می‌کرد.

*محصولی هم یکی مسئول یکی از آن کارگزاری ها بود...

بله محصولی هم به عنوان کارگزار طرف قرارداد بود، البته خیلی‌ها بودند که نفت و گازوئیل را می‌گرفتند و می‌بردند می‌فروختند و حاشیه سودی هم استفاده می‌کرد. در حال حاضر هم شرایط به همین ترتیب است به عنوان مثال فردی که نفت ایران را به عراق می‌برد، سود می‌کند. در این مورد خیلی حرف‌ها گفته شد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898751

دیگر خبرها

  • ۲ وزیر احمدی نژاد رقیب قالیباف شدند /ذوالنوری هم وارد گود شد /اولین گزینه نایب رئیسی مجلس مشخص شد
  • روایت ده نمکی از پیشنهاد وزیر شدنش در دولت احمدی نژاد
  • عکس| سرنوشت ترسناک احمدی نژاد از زبان رائفی‌پور
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • فاصله بین محمود احمدی نژاد و محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد
  • فاصله بین محمود احمدی نژاد و صادق محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • یک نماینده مجلس: اپراتورها از جیب مردم سرقت می‌کنند!