Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@02:34:05 GMT

بازار سرمایه استارتاپی شد

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۹۹۸۵۳

به گزارش بورس تابناک، حجت اسماعیل زاده، معاون پذیرش فرابورس ایران، در مورد عرضه شرکت استارتاپی تپسی در بازار سرمایه، اظهار کرد: دی ماه سال ۹۹ بود که  پذیرش مشروط این شرکت صادر شد، در حال حاضر نیز با توجه به سپری شدن فرآیندهای لازم برای درج نماد از سوی شرکت استارتاپی تپسی نماد این شرکت در بازار فرابورس ایران درج شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون پذیرش فرابورس ایران در خصوص روش ارزشیابی شرکت های استارتاپی، بیان کرد: تمام شرکت های یاد شده از دو طریق مورد ارزشیابی قرار می‌گیرند به طوری که می توان در گام نخست به ارزشیابی توسط نهاد های مالی و در گام بعد ارزشیابی توسط کارشناس رسمی اشاره کرد.
اسماعیل زاده در مورد نحوه خرید سهام شرکت های استارتاپی، اظهار کرد: عرضه سهام تپسی برای سرمایه گذاران واجد شرایط و حرفه ای خواهد بود، که این امر طبق ضوابط استارتاپ ها انجام  می شود اما این مساله به معنای سرمایه‌گذاری فقط توسط اشخاص حقوقی نیست بلکه تعریف سرمایه‌گذاران حرفه‌ای شامل سهامداران حقیقی نیز می شود.
وی گفت: به نظر می رسد که استقبال خوبی در بازار سرمایه به منظور خرید سهام این شرکت استارتاپی صورت گیرد زیرا شرکت تپسی اولین شرکت استارتاپی است که در بازار سرمایه درج می‌شود و همین امر ممکن است جذابیت خاصی را برای سرمایه‌گذاران به دنبال داشته باشد.
معاون پذیرش فرابورس ایران در مورد میزان ریسک متفاوت شرکت‌های  استارتاپی، تشریح کرد: شرکت های استارتاپی به نسبت سایر شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه پروفایل ریسک متفاوتی دارند، که این میزان تفاوت به سبب ویژگی‌های خاص این شرکت هاست به طور ی که می‌توان به میزان زیاد بودن دارایی های نامشهود در ترکیب دارایی این شرکت‌ها، حساسیت به تغییرات تکنولوژیکی و سایر موارد اشاره کرد.
اسماعیل زاده در مورد ورود سایر استارتاپ ها به بازار سرمایه، تصریح کرد: سال گذشته تعداد ۶ استارت در خواست خود را برای ورود به بازار سرمایه به فرابورس ارسال کردند که اطلاعات خود را در حال حاضر به روز رسانی نکرده اند. اما در حال حاضر با در نظر گرفتن شرکت استارتاپی تپسی اکنون دو شرکت استارتاپی دیگر شامل فیلیمو و کافه بازار نیز درخواست فعالِ در دست بررسی دارند.
وی در مورد آینده شرکت های استارتاپی در بازار سرمایه، بیان کرد: از نظر کارشتاسان به نظر می رسد میتوان به آینده این شرکت ها خوشبین بود، زیرا بر اساس آمار بدست آمده از تجربیات جهانی شاهد  افزایش روز افزون نقش این شرکت‌ها در اقتصاد دنیا هستیم و کشورهای دنیا تجربیات موفقی در این خصوص دارند.
 معاون پذیرش فرابورس ایران در مورد اقدامات و حمایت های صورت گرفته از سوی سازمان بورس و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: در دوسال اخیر زحمات زیادی توسط سازمان بورس و شرکت فرابورس ایران در تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفته است که اکنون دستاورد آن نهایی شدن ضوابط خاص شرکت‌های استارتاپی و درج اولین شرکت استارتاپی در فرابورس ایران است. همچنین مقرر شده که اسامی شرکت های استارتاپی نیز همانند شرکت‌های دانش بنیان روی سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درج شود تا ما بتوانیم آن ها را بر اساس  قوانین موجود بررسی کنیم.

 

منبع: سنا

منبع: تابناک

کلیدواژه: زلزله جنوب ایران یوسف نوری آلودگی هوا جمعه سیاه اعتراضات اصفهان اومیکرون عرضه اولیه استارتاپ تپسی زلزله جنوب ایران یوسف نوری آلودگی هوا جمعه سیاه اعتراضات اصفهان اومیکرون شرکت های استارتاپی فرابورس ایران بازار سرمایه شرکت استارتاپی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۹۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • ۹۰ درصد استارت‌آپ‌ها محکوم به شکستند/عدم بازارسنجی علمی فعالیت‌های جدید و نو
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • زیرمجموعه وسنا و مپنا به فرابورس می آید؟
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود