Web Analytics Made Easy - Statcounter

دنیس جت روز دوشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا، نسبت به تاثیر طرف‌های سوم همچون رژیم صهیونیستی بر مذاکرات وین و اینکه دولت بایدن چگونه می‌تواند آن را مدیریت کند، گفت: طرف سوم اصلی، اسرائیل است و آنها دستیابی به یک توافق را بسیار سخت‌تر خواهند کرد.

وی افزود: به گمان من، همه شش کشور حاضر در مذاکرات، خواستار رسیدن به توافق هستند همانگونه که پیش از این هم انجام دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو موسس دانشکده امور بین‌الملل پنسیلوانیا در پاسخ به این سوال که همه می‌دانند رژیم صهیونیستی با این توافق مخالف است، چرا آمریکا نتوانست جلوی خرابکاری اسرائیل را بگیرد و چه تضمینی وجود دارد که اسرائیل خرابکاری‌های خود را متوقف کند، اظهار کرد: آمریکا نمی‌تواند اسرائیل را به توقف مجبور کند.

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی از آغاز مذاکرات هسته‌ای ، تمام ابزار و لابی‌های گسترده خود را برای ممانعت از رسیدن به یک توافق با ایران به کار گرفت و پس از آن یعنی امضای برجام توسط ایران و گروه ۱+۵ از هر تقلایی برای خرابکاری در این توافق، دریغ نورزید.

با روی کار آمدن دونالد ترامپ که ضدیت آشکار با تمام اقدامات باراک اوبامای رنگین پوست داشت، فرصت برای ضربه زدن به این توافق برای تل‌آویو فراهم شد و لابی‌های تنیده شده در ستاد انتخاباتی و خانوادگی ترامپ، کار را در هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ تمام کردند و ترامپ به طور رسمی به مشارکت آمریکا در برجام پایان داد و پس از آن، شدیدترین تحریم‌های اقتصادی، سیاسی و همچنین اقدامات تروریستی را علیه مردم ایران به کار گرفت.

اکنون بار دیگر با نزدیک شدن به شروع مذاکرات رفع تحریم ایران در وین، یائیر لاپید وزیر خارجه رژیم صهیونیستی راهی لندن و پاریس شده است تا آخرین چوب‌ها را از طریق این دو کشور اروپایی عضو برجام لای چرخ دور جدید مذاکرات بگذارد و طرف‌ها را از رسیدن به هرگونه توافقی بازدارد. 

این مساله دستاویزی برای رسانه‌های معاند جمهوری اسلامی ایران شده است و با برجسته سازی این سفر و خرابکاری‌های رژیم صهیونیستی، سعی دارند با تلاش هیات مذاکره کننده ایران که برای برداشتن شدیدترین تحریم‌های ضد مردمی آمریکا در وین به سر می‌برند، مقابله کنند.

همچنین وزیران خارجه انگلیس و رِژیم صهیونیستی هم در آستانه آغاز مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ برای رفع تحریم‌ها، در یادداشت مشترک در روزنامه تلگراف، بر عزم دو طرف برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای تاکید کردند.

«لیز تراس» و «یائیر لاپید» مدعی شده‌اند «لندن و تل آویو شب و روز برای مقابله با دستیابی ایران به سلاح هسته ای با یکدیگر کار خواهند». 

در ادامه این مصاحبه، سفیر پیشین آمریکا در آرژانتین درباره اقدامات اساسی که طرف‌های حاضر در مذاکرات وین باید انجام دهند، گفت: برای موفقیت در مذاکرات، همه طرف‌ها باید به طور جدی مذاکره کنند و انتظار نداشته باشند که تمام خواسته هایشان برآورده شود.

وی افزود: آنها باید بیاموزند که هر یک از طرفین باید چه چیزهایی را برای دستیابی به توافق انجام دهند و بتوانند آن را به خانه ببرند و از آن دفاع کنند.

این استاد دانشگاه آمریکا که نزدیک به نیم قرن در وزارت خارجه این کشور فعالیت داشته است، درباره اینکه ایران چه دستاوردی را می‌تواند به خانه ببرد و از آن دفاع کند، اظهار کرد: فکر می‌کنم بازگشت به برجام و برداشته شدن تحریم‌هایی که ترامپ اعمال کرده است، یک دستاورد خواهد بود.

جت در پاسخ به  این سوال که چرا دولت بایدن با گذشت نزدیک به یکسال پس از روی کار آمدن، هنوز نتوانسته است برای اجرای کامل این توافق بازگردد، مدعی شد با توجه به بروز مشکلات غیرقابل پیش بینی مثل شیوع کرونا و نیز مسائل و مشکلات اقتصادی آمریکا، بازگشت به توافق برجام جزو اولویت های نخست دولت بایدن قرار نگرفت.

وی درباره توانایی دولت بایدن برای لغو تحریم‌ها هم خاطرنشان کرد: آنها قادر نیستند همه تحریم ها را بردارند چرا که برخی مشمول قوانین داخلی هستند.

استاد دانشگاه دولتی پنسیلوانیا در حوزه روابط بین‌الملل یادآور شد: اگر طرفداردن ترامپ اکثریت را در سنا یا مجلس به دست آورند، دستیابی به توافق برای دولت بایدن با توجه به موضع تهاجمی آن حزب بسیار دشوارتر خواهد شد.

جت نسبت به مانع‌تراشی برخی سناتورهای جمهوری‌خواه و ابزار دولت بایدن برای مهار آنها اینگونه پاسخ داد که "دولت آمریکا نمی‌تواند از تلاش کنگره جلوگیری کند، اما تصور نمی‌کنم در صورت مذاکره مجدد، آنها در مانع‌تراشی موفق شوند."
دور جدید مذاکرات وین که از سوی ایران "مذاکره برای رفع تحریم" نامیده شده است، امروز (دوشنبه) با حضور معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سایر طرف‌های این توافق آغاز می‌شود.

در این مذاکرات، آمریکا به دلیل عضو نبودن در برجام به طور غیرمستقیم مورد مذاکره قرار گرفته می‌شود تا بپذیرد تحریم‌های غیرقانونی علیه مردم ایران را بردارد و تضمین دهد که دیگر شاهد خروج این کشور از این توافق نخواهیم بود.

برچسب‌ها برجام وین دونالد ترامپ اختصاصی ایرنا برنامه هسته ای ایران دولت بایدن رژیم صهیونیستی پروندهٔ خبری مذاکرات برای رفع تحریم ها در وین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام وین دونالد ترامپ برجام وین دونالد ترامپ اختصاصی ایرنا برنامه هسته ای ایران دولت بایدن رژیم صهیونیستی رژیم صهیونیستی مذاکرات وین دولت بایدن رفع تحریم تحریم ها هسته ای طرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۰۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد

رئیس سابق بخش مالی سازمان جاسوسی موساد گفت: ایران یک شبکه مالی جهانی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده و موفق شده ضمن ناکام گذاشتن تحریم‌ها، ۸۰ میلیارد دلار درآمد اندوخته جدید داشته باشد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه تایمز اسرائیل نوشت: اودی لوی پس از ۳۵ سال فعالیت در اطلاعات اسرائیل در سال ۲۰۱۶ از سمت ریاست واحد جنگ اقتصادی موساد کنار رفت. وی دهه‌ها را صرف تحقیق در مورد جریان‌های پولی کرده که امکان بقای دشمنان اسرائیل به ویژه حماس، حزب‌الله و ایران را فراهم می‌کند.

لوی گفت: تل‌آویو باید از ائتلافی که برای دفع حمله مستقیم اخیر تهران به اسرائیل گردهم آمده، استفاده کند تا جریان پول جهانی را که شاهرگ حیات ایران است و اجازه دور زدن تحریم‌های آمریکا را می‌دهد، متوقف کند.

تایمز اسرائیل می‌افزاید: در شب بین ۱۳ و ۱۴ آوریل (۲۵ و ۲۶ فروردین)، ایران در یک حمله بی‌سابقه، در پاسخ به حمله ادعایی اسرائیل به سوریه، صدها موشک بالستیک و کروز را در کنار صدها پهپاد به اسرائیل شلیک کرد.

لوی خاطرنشان کرد: در آن شب اتفاق جدیدی در خاورمیانه و جهان رخ داد. ما ائتلاف جدیدی داریم که شامل عربستان‌، امارات‌، بحرین، اردن، اسرائیل، آمریکا، آلمان، فرانسه و بریتانیاست و اینها دقیقاً همان بازیگرانی هستند که اگر بخواهیم به یک نتیجه استراتژیک در برابر ایران برسیم، نه فقط برای تنبیه آن، بلکه برای تغییر وضعیت خاورمیانه با اعمال جنگ. اعضای ائتلاف ضدایرانی باید با اسرائیل همکاری کنند تا شبکه‌ مالی ایران را از بین ببرد.

به نوشته تایمز اسرائیل، ایده اعمال جنگ اقتصادی علیه تهران البته جدید نیست. جمهوری اسلامی از زمان انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ تحت تحریم‌ها قرار داشت و با آغاز برنامه هسته‌ای تهران در دهه ۲۰۰۰ تشدید شد.

لوی گفت: ایرانی‌ها برای سال‌ها، تحت هماهنگی قاسم سلیمانی، زیرساخت‌های باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کردند و قادر به انتقال پول در سراسر جهان برای ادامه تأمین مالی تمام زیرساخت‌های خارجی در سراسر خاورمیانه و پروژه هسته‌ای خود شدند. تحریم‌ها علیه ایران تا حد زیادی بی‌اثر بوده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای جهان احساس کردند که تحریم‌های آمریکا انگیزه سیاسی دارد، خاطرنشان کرد: علاوه ‌بر این، کشورهای اروپایی احساس کردند که تحت فشار زیادی در تجارت با ایران قرار گرفته‌اند و حتی مجازات می‌شوند، در حالی که آمریکا هیچ تحریمی را علیه سایر کشورهایی که منافعی مانند قطر دارند، اعمال نمی‌کند.

تایمز اسرائیل نوشت: طبق گزارش‌ها، ایران به طور فزاینده‌ای در دور زدن تحریم‌های اعمال‌شده بر صادرات نفت مهارت یافته و موفق شده است. در جلسه استماع کنگره آمریکا در ماه دسامبر گذشته، کلر یونگمن رئیس ستاد متحد علیه ایران هسته‌ای (UANI)، فاش کرد که تهران درآمد نفتی خود را از سال ۲۰۲۰ چهار برابر کرده است از سال ۲۰۲۱ توانسته بالغ بر ۸۰میلیارد دلار درآمد نفتی پس‌انداز کند. یونگمن خاطرنشان کرده بود که چین، بزرگ‌ترین خریدار غیرقانونی نفت ایران است. نفت بیشتر از طریق «ناوگان اشباح» متشکل از کشتی‌هایی که ایران با ترفندهای خود آنها را غیرقابل ردیابی می‌کند، صادر می‌شود. این ناوگان‌، متشکل از حدود ۳۰۰ نفتکش خارجی و دارای پرچم خارجی است.

به نظر می‌رسد چین نقش برجسته‌ای در کمک و حمایت از جمهوری اسلامی در دور زدن تحریم‌ها ایفا کند و این کار را فقط از طریق خرید نفت انجام نمی‌دهد. رسانه‌های اپوزیسیون ایران از قراردادهای پرسود مخابراتی بین تهران و پکن رونمایی کرده‌اند.

از سوی دیگر پروژه ویکیران نیز صدها هزار سند افشاشده از سازمان‌ها و صنایع دولتی ایران را جمع‌آوری و منتشر کرده که شبکه انتقال پول ساخته‌شده توسط ایران را افشا می‌کند؛ اینکه چگونه ایرانی‌ها پول را از بانک مرکزی به صرافی‌ها در ایران منتقل می‌کنند و از آنجا تحت پوشش شرکت‌های چینی، هنگ‌کنگی یا کشورهای دیگر، حساب‌های بانکی در چین باز می‌کنند و سپس پول را از آنجا به ویژه به امارات منتقل می‌کنند. همه اینها با همکاری کامل سیستم بانکی در کشورهای غربی، حتی در ایالات‌متحده اتفاق می‌افتد.

کارشناس سابق موساد افزود: در همه این سال‌ها، پول به صورت آزادانه و بدون مزاحمت به ایران منتقل و استفاده شده است. شبکه مالی مخفی ایران برای سال‌ها یک راز آشکار بوده، افزود: گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که حتی مبالغ هنگفتی نیز از طریق مؤسسات مالی غربی برای ایران ترانزیت شده است.

فایننشال‌تایمز فوریه گزارش داد که ۲ بانک بزرگ لویدز و سانتاندر در انگلیس، حساب‌هایی را در اختیار برخی شرکت‌های بریتانیایی قرار داده‌اند. این شرکت‌ها به طور مخفیانه متعلق به شرکت بازرگانی پتروشیمی (PCC) بودند؛ شرکت ایرانی که آمریکا آن را به جمع‌آوری صدها میلیون دلار برای سپاه متهم کرده است. شرکت مذکور، از شرکت‌های مستقر در بریتانیا برای انتقال پول از شرکت‌هایی که در چین و در ابتدای این زنجیره انتقال پول قرار داشتند، استفاده می‌کرد.

به نوشته تایمز اسرائیل، همین واقعیت که یک شرکت متعلق به جمهوری اسلامی توانسته آزادانه در لندن، یعنی در قلب سیستم مالی جهان فعالیت کند، برای لوی گیج‌کننده است.

دیگر خبرها

  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • مانع‌تراشی برای فعالیت تولیدکنندگان پذیرفتنی نیست
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • دولت آمریکا قصد اعمال تحریم‌هایی علیه یگان‌های نظامی اشغالگران را ندارد
  • الهندی: پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادربه حفاظت از خود نیست
  • الهندی:پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادر به حفاظت از خود نیست
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • هیئتی از مصر وارد اسرائیل شد
  • نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران