Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری فارس، محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین پیش از ظهر دوشنبه(هشتم آذرماه) در نشست خبری که در محل این تشکل سیاسی برگزار شد، با اشاره به روز مجلس اظهار داشت: آیت‌الله مدرس از معدود کسانی بود که حضرت امام با مصداق از او بعنوان یک نماینده انقلابی و ایثارگر و شجاع و خردورز نام می بردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بسیج امید و پشتیبان امام است و روزی که امام فرمان تشکیل بسیج را داد حتی جنگ تحمیلی آغاز نشده بود و این دوراندیشی امام را حکایت می‌کند. بسیج مختص صنف و قشر خاصی نیست ولی واژه بسیج حضور جوانان را تداعی می‌کند و یا بیانیه گام دوم رهبر انقلاب و امید ایشان به جوانان همخوانی زیادی دارد و بسیج یک مکتب است و یک شغل نیست. 

باهنر با اشاره به اظهارات اخیرش مبنی بر اینکه مسئولین ایرادات را به گذشتگان می اندازند و در اوایل انقلاب مشکلات را گردن رژیم سابق می‌انداختند که به حق هم بود، بیان داشت: نظام جمهوری اسلامی در سال 97 کارنامه‌ای از عمر 40ساله خود منتشر کرد؛ قدم های سنگین معجزه آسایی برداشته شده است ولی چون مطالبات مردم همواره جلوتر از امکانات کشور است همیشه از مطالبات عقبیم.

وی افزود: برخی رسانه‌ها دو جمله به حرف‌های من اشاره کردند و گفتند که باهنر گفته رژیم طاغوت هم عملکرد خوبی داشته است در حالی که من چنین چیزی نگفتم و این بداخلاقی رسانه‌ای بود و اگر سال‌های سال از خیانت‌ها و خباثت‌های رژیم پهلوی بگوییم جا دارد.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه مذاکرات دور اول می خواهد چارچوبی برای نحوه مذاکرات مشخص شود، گفت: هم دولت و هم وزیر امور خارجه و هم معاون وزیر خارجه بارها مواضع خود را اعلام کرده‌اند و مذاکره‌کنندگان وظیفه دارند آن را رعایت کنند. 

وی با بیان اینکه در مذاکره قصدمان تفاهم و یا منافع ملی بیشتر است و این را از حقوق قطعی خود می‌دانیم که تحریم‌ها بطور کامل لغو شود، گفت: اروپا باید تکلیف خود را روشن کند و الان همه معترفند تا حداقل 2030 اقتصاد چین، آمریکا را پشت سر می‌گذارد و این اروپا می خواهد همیشه زیر یوغ زورگویی های آمریکا باشد؟ اگر می‌خواهد موفق شود باید از منافع کوتاه مدت خود برای منافع بلند مدت خود دست بردارد. 

باهنر با تاکید بر اینکه اروپایی‌ها باید مشخص کنند که اینکه یک کشور بعد از توافق زیر میز زد چگونه باید جبران کنند، گفت: ما مذاکره را برای مذاکره نمی‌خواهیم و قصدمان تفاهم با رعایت عزت و مصلحت و منافع ملی است.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه در نظام مردم سالاری دینی ناچار به داشتن چند حزب قدرتمند متولی دار هستیم، گفت: تا زمانی که اینگونه نیست جبهه های ژله‌ای روان در انتخابات خود را نشان می دهند و ما را به مقصود و هدف نمی رسانند و باید فکر اساسی انجام شود.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین درباره ادغام شورای وحدت و شورای ائتلاف گفت: من بارها گفته‌ام که در نظام مردم سالاری دینی، ما ناچار به داشتن چند حزب فراگیر قدرتمند و موضع‌دار و متولی‌دار هستیم. حالا برخی ها معتقدند که باید دو حزب داشته باشیم یا برخی دیگر معتقد به حضور چند حزب در کشور هستند. چون در شرایط فعلی تعداد احزاب مورد تایید وزارت کشور زیاد است ناچارا در زمان انتخابات این احزاب باید با یکدیگر ائتلاف کنند که خروجی این رویه منجر به این می شود که آن اهداف مدنظر جریان‌های سیاسی محقق نمی‌شود. 

وی افزود: در شرایط فعلی شورای ائتلاف و شورای وحدت باید تلاش خود را بکنند که یک پارچه شوند همچنین در جبهه مقابل نیز اصلاح طلبانی که با اصل نظام مشکل ندارند توصیه ما به آنها این است که به سمت تشکیل یک حزب فراگیر بروند. 

باهنر خاطرنشان کرد: در عین حال مواضع شورای وحدت و شورای ائتلاف در برخی موارد با هم اختلاف دارند و هنوز تفاهمی برای ادغام این دو شورا صورت نگرفته است. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال فارس در خصوص موفقیت دولت سیزدهم در پروژه‌هایی مثل واکسیناسیون و عضویت در سازمان منطقه‌ای شانگهای علی رغم ادعای دولت سابق مبنی بر عدم امکان ورود به چنین عرصه‌های به دلیل نپیوستن به FATF اظهار داشت: دولت ها و مجالس که روی کار می‌آیند همه‌شان نقاط ضعف و قوتی دارند. حساسیت دولت‌ها با هم متفاوت است برخی به دنبال توسعه سیاسی می روند برخی به دنبال افزایش یارانه‌ها می‌روند برخی سیاست خارجی را اصل قرار می دهند و برخی دیگر تمرکز خود را بر روی سازندگی در کشور گذاشتند.

وی گفت: وقتی هم و غم یک دولت می شود برجام، بالطبع همه مسائل کشور را به این موضوع پیوند می زند. اگر دولتی بر رابطه با غرب تاکید کند طبیعی است که از رابطه با شرق باز می‌ماند و البته می‌دانیم که روسیه و چین هم منافع خود را دنبال می‌کنند و ما هم در ارتباط باید به دنبال تامین منافع ملی خود باشیم.  

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محمدرضا باهنر جامعه اسلامی مهندسین مذاکره دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۱۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت/ آمریکا در قبال فلسطین بر خلاف منافع ملی خود عمل کرد

مهسا مژدهی: روز ۳۰ فروردین چشم‌ها به شورای امنیت سازمان ملل دوخته شده بود تا فلسطین تبدیل به عضوی دائمی از سازمان ملل شود. رای وتوی ایالات متحده اما بر روی امیدها خط بطلان کشید. در آن روز از ۱۵ عضو شورای امنیت به‌ قطعنامه‌ای که می‌توانست به عضویت فلسطین در سازمان ملل بی‌انجامد، رای مثبت دادند. رای بریتانیا و سوئیس ممتنع بود و آمریکا در نهایت با وتو خود ماجرا را منتفی کرد. رابرت وود، معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، در این زمینه توضیح داد: ایالات متحده همچنان از راه‌حل دو دولتی به شدت حمایت می‌کند. این رأی مخالفت با حق تشکیل کشور فلسطین را نشان نمی‌دهد، بلکه اذعانی است به این که این امر تنها از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین حاصل خواهد شد. محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در بیانیه‌ای وتوی آمریکا را ناعادلانه، غیر اخلاقی و غیرقابل توجیه خواند. نماینده فلسطین در سازمان ملل، پس از رأی‌گیری به این موضوع اشاره کرد که فلسطینی‌ها با وجود وتو ایالات متحده از حق خود دست نخواهند کشید. او گفت:‌ این واقعیت که این قطعنامه تصویب نشد، اراده ما را نمی‌شکند و عزم ما را سست نمی‌کند. ما در تلاش خود متوقف نخواهیم شد.

ایالات متحده در کنار مقامات اسراییلی معتقد است حضور رسمی فلسطین در سازمان ملل، به روند صلح و دو کشوری آسیب می‌زند. این حرف در شرایطی مطرح می‌شود که راه‌حل دو کشوری و دو دولتی برای کشورهای مسلمان از جمله ایران راه‌حلی پذیرفته نیست. اما حتی اگر این راه‌حل یکی از گزینه‌های روی میز برای برخی از کشورها باشد، باز هم می‌توان گفت در سال‌ها اخیر گامی به سمت عملی شدن آن وجود ندارد و برخلاف گفته گیلعاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل گفتگوی صلحی وجود ندارد که حالا بخواهد کنسل شده یا غیرممکن باشد.

جعفر قنادباشی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرآنلاین درمورد هدف آمریکا از وتو قطعنامه پذیرش فلسطین در سازمان ملل و به رسمیت شناختن این کشور گفت: این رای وتو خلاف سیاست رسمی دولت امریکا است. آنها به‌ظاهر از سیاست دو دولتی در فلسطین حمایت می‌کنند. اما دلیل مخالفتشان به نوعی حمایت از اسرائیلی‌هاست. در واقع سیاست‌هایی که اتخاذ می‌شود مبتنی بر اصل حفاظت و سیاست از امنیت اسرائیل است. تصور آنها این است که اگر رای مثبت بدهند، مبارزات فلسطینی گسترش پیدا کرده و مبنای سیاسی پیدا می‌کند. چون به عنوان یک دولت دیده می‌شوند و مساله اتهام تروریست بودن به گروه‌های فلسطینی رنگ می‌بازد.

آمریکا قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد

واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل توسط آمریکا

چرایی سنگ‌اندازی واشنگتن در مسیر عضویت فلسطین در سازمان ملل

او تاکید کرد: آمریکایی‌ها به‌دلیل اینکه یک همسویی کامل با صهیونیست‌ها داشته باشند، در این شرایط که اسراییل در شرایط بسیار دشواری قرار دارد، این قضیه را وتو کردند که خلاف سیاست‌ها و منافع ملی آمریکا است. چرا که هر حمایتی از رژیم کودک‌کش و اشغالگر که جولان و کرانه‌باختری را طبق قطعنامه‌های سازمان ملل اشغال کرده، به‌طور کلی خلاف منافع آمریکا است و موجب خشم و نفرت عمومی و بدبینی جهانی علیه ایالات متحده می‌شود.

این دیپلمات سابق ادامه داد: همه جهان می‌داند که رژیم صهیونیستی یک مجرم بین‌المللی است و حمایت آمریکا از آنها که کودک‌کشی و نسل‌کشی و پاکسازی قومی و اشغال را در پرونده خود دارند، به ضرر واشنگتن است. در کرانه باختری ما هر شب کشته داده‌ایم. در نابلس در شب یکشنبه ۱۳ جوان کشته شدند و ۲۷ نفر به اسارت برده شدند. در این مناطق اشغالی طبق اصول سازمان‌ملل همه جهان باید کمک کنند تا منطقه از اشغال خارج شود.

منافع آمریکا این نیست که چهره خشن و ضدحقوق بشری از این کشور در دنیا ترسیم شود. بنابراین تصمیم اخیر هم مخالف دو دولتی است که بسیاری از کشورها مانند ما آن را قبول نداریم و هم علیه منافع کشورشان. چون اگر این وتو انجام نمی‌گرفت گامی به سوی سیاست دو دولتی هم برداشته می‌شد. این تصمیم بسیار عجیب است. حتی امنیت ملی امریکا نادیده گرفته شده است. وقتی سرباز آمریکایی به خاطر فلسطین خودش را آتش می‌زند یعنی پای امنیت ایالات متحده در میان است. بعید نیست در کنار کسی که خودش را آتش می‌زند کسانی هم پیدا شوند که به تجهیزات آمریکایی حمله کنند. ایالات متحده نگران شکست اسراییل و نگران موفقیت جبهه مقاومت است. برای این مساله است که آنها دست به اقدامی ضد امنیت و منافع ملی امریکا و سیاست رسمی خود زده‌اند.

جعفر قنادباشی در مورد اینکه موضوع دو دولتی که مورد قبول امریکا است با وتوی این کشور در چه وضعیتی قرار می‌گیرد گفت:‌ سیاست آمریکا در حدود ۴۰ سال پیش و زمانی که انورسادات در مصر صلحی با اسرائیل داشت و بعد مذاکراتی که کارتر و کلینتون با یاسر عرفات داشتند، این بود که صلحی بین اسراییلی‌ها و فلسطینی‌ها برقرار کنند. عرفات هم بر اثر این میانجیگری‌ها تشکیلات خودگردان را ایجاد کرد که معتقد بودند مقدمه تشکیل دولت فلسطین است. حتی به عرفات گفته شد که رام‌الله پایتخت فلسطین خواهد بود. سیاست دو دولتی سیاست جدیدی نیست و در قالب یک راه‌حل است که امریکایی‌ها برای فلسطین در نظر گرفته‌اند. اسرائیلی‌ها پیوسته خواسته‌اند این سیاست را از دستورکار ایالات متحده خارج کنند و مدتی هم ترامپ با طرح معامله قرن و کوچاندن فلسطینی‌ها به صحرای سینا را پیگیری کرد. وگرنه سیاست دو دولتی سیاست سنتی این کشور است. اما اسراییلی‌ها نتوانستند با وجود راه انداختن معامله قرن به‌جایی برسند. اتفاقی که افتاد این بود که با آمدن باید دوباره دستورکار آمریکا به سمت سیاست دو دولتی رفت. اما دولت بایدن با وتوی خود سیاست دو دولتی را به دست خود کنار گذاشت که اتفاق غیرمعمولی است.

۳۱۱۳۱۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898491

دیگر خبرها

  • رئیسی: داعیه‌داران دانشجو دوستی در آمریکا دانشجویان را به خاطر دفاع از مظلوم به خاک و خون می‌کشند
  • باهنر: یحیی گزینه خوبی برای تراکتور است
  • پاسخ مهم رهبری به توصیه‌ها برای مذاکره با آمریکا در برنامه هسته‌ای را ببینید | فیلم
  • کیهان: مذاکره با آمریکا به نفع آمریکا است نه ایران
  • مدیر یووه: تکلیف آلگری را آخر فصل مشخص می‌کنیم
  • تکلیف افزایش قیمت برق روشن شد
  • اجرای طرح نور تأمین کننده منافع زن و خانواده است
  • بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت/ آمریکا در قبال فلسطین بر خلاف منافع ملی خود عمل کرد
  • نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه
  • دست برتر ایران و روایت وارونه غربگرایان