Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

در حاشیه پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) که از روز هفتم آذر ماه امسال به میزبانی ترکمنستان آغاز به کار کرده، عصر روز گذشته دیداری بین رئیس جمهور کشورمان و رئیس جمهور آذربایجان صورت گرفت که الهام علی اف در این دیدار با اشاره به اهمیت ترانزیت و حمل و نقل جاده‌ای، گفت: «مصمم هستیم مشکل ترانزیت را حل کرده و زمینه حضور و فعالیت شرکت‌ های ایرانی را در آذربایجان فراهم کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به گزارش تین نیوز، آن چنان که که رسانه ها خبر داده اند، ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان نیز از درخواست رئیس جمهوری آذربایجان مبنی برتقویت مناسبات اقتصادی 2 کشور و توسعه مسیرهای ترانزیتی با حضور شرکت‌ های ایرانی، استقبال کرد.

در این زمینه یورونیوز سخنان رئیس جمهور آذربایجان در اجلاس اکو را منتشر کرده و نوشته است: الهام علی‌اف، رئیس‌ جمهوری آذربایجان در سخنان خود در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی(اکو)، کریدور زنگه‌ زور که نخجوان را به سرزمین اصلی متصل می‌کند، تمام شده خواند و گفت «این زیرساخت حمل و نقل جدید، بخش مهمی از کریدور شرق-غرب و شمال-جنوب خواهد بود. مطمئن هستم که کشورهای عضو اکو نیز از آن استفاده خواهند کرد.»

یورنیوز همچنین در گزارشی که 30 آبان ماه امسال(21 نوامبر) منتشر کرد، از قول مهمان علی‌اف رئیس خبرگزاری توران در باکو در مورد اهمیت دالان زنگه‌ زور برای ترکیه و روسیه نوشت: واقعیت امر این است که نخجوان اهمیت اقتصادی زیادی برای باکو ندارد و ایجاد کریدور بین جمهوری آذربایجان و نخجوان برای ما دارای اهمیت خاصی نیست. بیشترین تبادل تجاری نخجوان با ایران و ترکیه است و ما به عنوان جمهوری آذربایجان کشوری هستیم که بیش از ۸۰ درصد نیازهایمان را از طریق واردات کالا تامین می‌ کنیم بنابراین چیز زیادی برای صادر کردن به نخجوان نداریم که بگوییم می خواهیم راهمان را به نخجوان باز کنیم تا به آنجا کالا بفروشیم.

این روزنامه‌نگار آذربایجانی در برابر پرسش از چرایی اصرار آذربایجان بر گرفتن این کریدور از ارمنستان افزود: این اصرار از طرف آذربایجان نیست بلکه از سوی روسیه است. در واقع این روسیه است که از منافع کریدور بهره‌مند خواهد شد چرا که مسئله اصلی برای روسیه کریدورشمال-جنوب است که بندر اقیانوسی چابهار ایران و کشورهای خلیج فارس را از طریق راه‌ آهن به بندر پترزبورگ روسیه وصل می‌کند. این کریدور در حال حاضر به دلیل تحریم‌ ها علیه ایران و سایر ناکارآمدی‌ ها یک قطعه ناتمام و گمشده دارد و آن راه‌ آهن رشت-آستارا است که تکمیل آن تا پیش از ۲۰۲۶ نیز پیش‌ بینی نمی‌ شود.

به نوشته یورونیوز، حسن پاک‌ آیین سفیر اسبق ایران در باکو نیز گفت: کریدور زنگه‌ زور مشکل چندانی بین 2 کشور آذربایجان و ارمنستان محسوب نمی‌ شود و به راحتی و با بهبود رابطه بین این 2 کشور پس از تعیین حدود مرزی می‌ تواند تحقق پیدا کند و اتفاق خاصی هم نخواهد افتاد. مشکل آنجاست که ترکیه هم می‌ خواهد از این کریدور بهره‌ مند شود و به دریای خزر و آسیای مرکزی دسترسی داشته باشد و این چیزی نیست که ارمنستان بپذیرد چرا که ارمنستان به هر حال بر خاک خود حاکمیت دارد و با توجه به مشکلات تاریخی که با ترکیه دارد و عدم رابطه‌ اش با این کشور مایل نیست خاکش را در اختیار ترکیه بگذارد. بنابراین اگر مسئله کریدور را مسئله‌ ای در سطح قفقاز ببینیم که قرار است آذربایجان را به نخجوان وصل کند یک موضوع است اما وقتی موضوع را آن گونه که ترکیه می‌بیند اگر ببینیم موضوع چیز دیگری خواهد بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ترکمنستان رئیس جمهور حمل و نقل تین رسانه ترکیه روسیه بندر اقیانوسی خلیج فارس دریای خزر قفقاز راه آهن رشت آستارا ابراهیم رئیسی الهام علی اف الهام علی اف نخجوان بندر اقیانوسی چابهار رئیس جمهور آذربایجان ترانزیت بین ایران و آذربایجان اجلاس اکو کریدور زنگه زور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۴۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی قلهکی فعال رسانه ای در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

اظهارات بانکی پور نماینده مجلس: الان در ترکیه به طور متوسط هر مرد با ۱۵ زن شریک جنسی است و بعضی تا ۵۰ زن!

پی نوشت: این اظهارات (بر فرضِ صحت!) صرفا به دردِ ارائه در جلسات قرارگاه ها و مجموعه های سازمانی می‌خورد و انتشار رسمی آن، روابط گسترده ما را با همسایه مهم مان، دچار مشکل جدی می کند.

حتما آقای بانکی پور جلسه ارائه گزارش کارگروه آسیب‌های اجتماعی به رهبر انقلاب را به خاطر دارند که پس از آن رهبری گفتند از ناراحتی تا صبح نخوابیدم.

فهمِ منشاءِ مشکلات فرهنگی اجتماعی کشور توسطِ بانیان امر، ایرادِ جدی دارد!

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903102

دیگر خبرها

  • کایسری و مشکل قدیمی مصدومیت‌های کریمی
  • پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟
  • مذاکره جمهوری آذربایجان و اروپا برای توسعه کریدور میانه
  • گمرک پرویزخان رتبه نخست ترانزیت خارجی از مسیر ایران را کسب کرد
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین ۱۴۰۳
  • تداوم افزایش ترانزیت خارجی از مسیر ایران
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین‌ ماه
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین‌ماه
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت از مسیر ایران در فروردین ۱۴۰۳