Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: مصرف تخم و گوشت بلدرچین کوچکترین پرنده حلال گوشت جهان در استان افزایش یافته است.

سورنا چایچی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه بلدرچین یک نوع از گونه‌های مختلف طیور و کوچکترین پرنده حلال گوشت است که در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است، گفت: بلدرچین ها در طبیعت بیشتر در کشتزار غلات و زمین های ناهموار و میان علفزارها زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: گوشت و تخم بلدرچین برای مردمان ارزش غذایی و دارویی دارد و بعضی عقیده دارند که با خوردن گوشت و تخم بلدرچین احساس سلامت و جوانی می کنند.

چایچی ادامه داد: وجود ویژگی مناسب همچون رشد سریع، بلوغ زودرس، تولید تخم بالا، کوتاهی فاصله میان نسل ها، بالا بودن تراکم پرورشی در واحد سطح، ارزان بودن جیره مصرفی، حساسیت کم نسبت به بعضی از بیماریهای طیور، قیمت بالای تولیدات شامل گوشت و تخم به خصوص در بازگشت سریع سرمایه ثبت شده باعث شده بلدرچین پرنده مطلوب نظر کشاورزان و پرورش دهندگان تلقی شده و علاقه‌مندان زیادی به پرورش صنعتی این پرنده روی آورند.

گیلان استانی مستعد برای پرورش بلدرچین

وی اضافه کرد: استان گیلان از جمله مناطق مستعد با اولویت های خود در بین استان‌های کشور در فعالیت پرورشی بلدرچین در سال‌های اخیر است.

چایچی گفت: با توجه به شرایط پاندمی کرونا و توصیه پزشکان به گوشت و تخم‌مرغ استقبال متقاضیان زیاد شده است.

مدیرامور طیور سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: با توجه به استقبال  پرورش بلدرچین در استان نیاز است توجه و برنامه‌ریزی و تدوین ضوابط و دستورالعمل های جدیدی صورت بگیرد.

وی یادآور شد: شناسایی واحدهای کوچک فاقد مجوز بلدرچین و انطباق این واحدها با ضوابط و مقررات و دستورالعمل‌های مرتبط با صدور پروانه‌های بهره‌برداری از مراجع ذیربط را از طریق کارگروه ساماندهی و همچنین اجرای برنامه‌های مدیریتی آموزشی و ترویجی در زمینه های بهداشت و تغذیه پرورش پرنده است.

پرورش دهندگان بلدرچین نهاده دولتی ندارند  

چایچی اظهار کرد: با توجه به اینکه اکثر پرورش دهندگان بلدرچین با ظرفیت حدود ۲ هزار قطعه و فاقد مجوز هستند، نهاده ها به قیمت های غیردولتی تهیه می‌ شوند و به همین دلیل با توجه به هزینه جاری دیگر فعلا با این شرایط برای تولیدکنندگان کوچک بلدرچین توجیه مناسبی ندارد.

وی گفت: راهکار لازم برای توسعه بلدرچین تاثیر قوانین و مقررات مربوط به صدور مجوز استان و ایجاد تشکل و سازمان‌های سازماندهی واحدهای کوچک تحت نظارت واحدهای پشتیبان ذیصلاح است.

بیشتر گوشت و تخم بلدرچین های گیلان در استان مصرف می شود

چایچی با اشاره به اینکه اکثر تولید تخم و گوشت بلدرچین در استان مصرف می شود، خاطرنشان کرد: حدود ۱۰ درصد بلدرچین های گیلان به خارج از استان صادر  می‌شود.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی گوشت تخم مرغ پرورش بلدرچین بازار گوشت و تخم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۷۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه بهار فصل تخم گذاری پرستو‌های دریای است، گفت: پرستو‌های دریایی تیره در غرب تالاب انزلی ۱۰۰ لانه ساختند.
تورج صادقی با اشاره به ورود هزار پرستوی دریایی تیره به غرب تالاب انزلی افزود: این پرستو‌ها با آشیانه سازی در چندین کلونی بزرگ لانه گزینی خود را آغاز می‌کنند.
وی با بیان اینکه این گونه از پرنده‌ها کلونی در غرب تالاب بندر انزلی زاد آوری دارند اضافه کرد: عمق مناسب آب، پوشش گیاهی مطلوب و زنجیره غذایی کامل بستر مناسبی برای لانه گزینی این پرستو‌ها است.
صادقی گفت: کارشناسان محیط زیست همزمان با زاد آوری این پرنده ها، کار حلقه گذاری جوجه‌های این پرستو‌ها را آغاز می‌کنند. 
پرستو دریایی تیره با (نام علمی: Chlidonias hybridus) گونه‌ای پرستوی دریایی از تیرهٔ کاکائیان است. این پرستوی دریایی پرنده‌ای پرجنب و جوش است که برای به دست آوردن غذا شیرجه رفته و آن را می‌قاپد.
این پرنده اغلب در آب‌های داخلی زندگی می‌کند و در زمستان‌ها نیز گاه به صورت گذری در کرانه‌های دریا‌ها دیده می‌شود و بر علف‌های شناور روی آب در تالاب‌ها آشیانه می‌سازد. 
گیلان دارای بیش از ۳۰ هزار هکتار پهنه تالابی است و این پهنه‌ها زیستگاه بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجر است.

دیگر خبرها

  • معرفی بیش از ۹۷۰۰ گیلانی برای دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی
  • استقبال گسترده از فعالیت‌های فرهنگی امامزاده قاسم(ع) تهران/فعالیت‌ها با پیوست رسانه ای انجام می شود
  • ۸۵ گیلانی امروز به سرزمین وحی اعزام می شوند
  • رقابت بیش از ۲۷ هزار داوطلب گیلانی در نوبت اول کنکور سراسری
  • رقابت بیش از ۱۱ هزار داوطلب گیلانی در ۲ گروه آزمایشی
  • دانش‌آموزان گیلانی همیار و سفیر نجات غریق می‌شوند
  • تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی
  • آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی
  • تامین نفت سفید ۱۱ هزار خانوار گیلانی فاقد گاز طبیعی
  • آغاز دوره‌های آموزش ارتقای مهارت فرش بافان گیلانی