Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، کود گرانول (خشک) یک نوع کود است که در قالب‌های کود خشک، خوشه‌ای، مایع و یا ضد پودر عرضه می‌شود،  اکثر فروشگاه‌های محصولات باغداری انوع مختلف کود گرانول را همراه با مجموعه‌ای از فرمول‌های تولید شده آن عرضه می‌کنند.

در دستگاه‌های گرانول ساز قدیم که به صورت یک تونل با ارتفاع دو متر بوده و به ‌صورت دوار کار می کند، مواد برای گرانول شدن داخل دستگاه ریخته می شود و به مدت یک تا دو ساعت همراه با ۲۰درصد آب شروع به چرخیدن می‌کند، در این دستگاه‌ها برای بهتر و یا کامل ساخته شدن گرانول و همچنین سریع‌تر پیش رفتن کار، از موادی مانند بنتونیت و گچ استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 برای چرخش و کار دستگاه‌های قدیمی به انرژی و نیروی کار زیادی نیاز است و در نتیجه قیمت تمام شده نیز افزایش می‌یابد.

سید محسن نظمیه، یک جوان مخترع یزدی که موفق به بومی سازی دستگاه جدید گرانول ساز شده است، در گفت و گو با خبرنگار فارس در این استان، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۸ مطالعات خود را برای ساخت دستگاه گرانول ساز و بومی‌سازی آن آغاز کرده و به همراه تیمش توانسته دستگاه مدرنی را در این حوزه طراحی کند.

وی با اشاره به رشته تحصیلی خود در زمینه کشاورزی افزود: بعد از تحقیقات مختلف متوجه شدم که ایران در زمینه مطالعات و فن‌آوری گرانول ضعیف و از دستگاه‌های بروز دنیا در این حوزه بی بهره است.

این جوان مخترع یزدی در ادامه با بیان این که ایران در زمینه تولید کود شیمیایی هم نیاز به توسعه بیشتر دارد، گفت: با انگیزه برطرف کردن این ضعف کارم را شروع کردم و هم اکنون دستگاه گرانول ساز را به صورت آزمایشی ساخته‌ام و با دوستانم طرح‌های مختلف دیگری برای عملی شدن در دست اجرا داریم.

نظمیه تصریح کرد: در حال حاضر موفق به اختراع و ساخت دستگاه گرانول ساز غلتکی شدیم که دیگر نیازی به ماده‌هایی نظیر بنتونیت و گچ ندارد و مواد می‌توانند به راحتی به صورت گرانول در بیایند.

وی بیان کرد: با این اختراع قیمت تمام شده کود نسبت به هزینه کارگری دستگاه، کم تر شده و مقدار هرگونه ماده‌ای که گرانول می شود، می‌تواند بسیار کاهش پیدا کند.

این جوان نخبه یزدی با اشاره به هزینه پایین کارکرد دستگاه و کارگر در این دستاوردش اظهار کرد: با این دستگاه می توان بعضی از کودهای را 100 درصد به صورت محلول و گرانول درآورد و استفاده آن برای کشاورزان بسیار راحت تر و به صرفه تر است.

این کارآفرین یزدی تصریح کرد: با تولید داخلی دستگاه گرانول مانع خروج بیش از چهار هزار و ۲۰۰ دلار ارز از کشور شدم و با توجه به ورود کودهای مورد استفاده کشاورزان از کشوهای اسپانیا، هلند، چین و ترکیه به نظر می رسد در آینده ای نزدیک دیگر نیازی به واردات آن نخواهیم داشت.  

نظمیه اعتماد کشاورزان را به تولیدات داخلی مهم دانست و عنوان کرد: اگر این دستگاه به تولید انبوه برسد، ما در بخش تولید کود می‌توانیم کودهای باکیفیت‌تر و بهتر با هزینه تولید و مصرف انرژی آب و برق کمتر داشته باشیم.

وی افزود: دستگاه‌های کودساز در ایران قدمت 25 ساله دارند. کسانی که در زمینة این کود فعالیت می‌کنند، نیز تخصص لازم را ندارند و باعث می‌شود کیفیت کودهای کشور ایران در سطح پایینی قرار بگیرد.

کارآفرین یزدی با اشاره به قول همکاری بسیج مهندسین سپاه این استان افزود: تاکنون از هیچ دستگاه دولتی یا مؤسسه خیری وام و کمکی نگرفته‌ایم. 

نظمیه وجود دلالان را مشکل اساسی عدم پیشرفت طرح خود دانست و تأکید کرد: طرح‌های دیگری هم در زمینه کودهای پایه ارائه داده‌ایم که 100 درصد کارهای آن انجام شده است اما با سنگ‌اندازی‌های زیادی مواجه شدیم.

وی از مسئولین با بیان اینکه مشکل اساسی داشتن زمین وسیع برای تولید کود است از مسئولین درخواست کرد: برای رفع کمبود زمین و انجام این عملیات در شرکت‌های صنعتی حمایت های لازم را انجام دهند.

نظمیه ادامه داد: متأسفانه شرکت‌های صنعتی بیشتر به فکر درآمدزایی از طریق سرمایه‌گذاری مالی هستند نه از طریق برای خلاقیت و نوآوری اهمیتی قائل نیستند.

این جوان خلاق گفت: زمان‌های زیادی از کارم مأیوس شدم، ولی همسرم مثل کوه پشت سرم بوده و همه‌جا کمکم کرده است، به من انرژی داده و باعث شده کار را دوباره شروع کنم.

نقش کود گرانوله در صنعت کشاورزی

محسن سیروس، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان کودهای کشاورزی ایران با اشاره به اهمیت کود گرانوله در صنعت کشاورزی، اظهار کرد: این کود از عناصری مانند ماده آلی برای اصلاح بافت ارگانیک خاک کشاورزی، گوگرد برای ضد عفونی زمین از عناصر مزاحم و سم زدایی از زمین کشاورزی و مبارزه با آفات، اسید هیومیک برای اصلاح بافت خاک و مبارزه با عناصر دیر هضم و غیر قابل هضم خاک، اسید فولویک برای کمک به جذب بهتر، عناصر میکرو المنت، عناصر میکرو مانند آهن، روی، منیزیم، منگنز ومس به جهت تامین نیاز غذایی گیاه و عناصر ماکرو مانند ازت، پتاسیم، فسفر و کلسیم جهت تامین نیازهای غذایی که همگی عناصر از منابع ارگانیک تهیه شده اند تشکیل گردیده است و تقریبا تمامی نیازهای خاک و گیاه را به عناصر مختلف غذایی و غیر غذایی برآورده می­ کند.

وی افزود: این کود پس از آنکه در زمین زراعی و یا باغی قرار گرفت به ترتیب و در ابتدا شروع به اصلاح بافت خاک کرده و بافت ارگانیک خاک کشاورزی را اصلاح می کند.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان کودهای کشاورزی ایران گفت: سپس نسبت به ضدعفونی کردن بافت خاک اقدام نموده و همزمان با آن سم زدایی از زمین را نیز انجام می دهد و در همین حال نسبت به مبارزه ارگانیک با انواع آفت ها عمل می نماید. در این احوال عناصر مزاحم موجود در خاک مانند فسفر نامحلول انباشته شده در اثر مصرف کود تریپل سوپر فسفات که تجربه ثابت کرده است برای بخش کشاورزی کشور مضر است و موجب مسمومیت فسفاته می­ شود نیز، به مرور زمان در کمتر از یک­ماه از زمین پاکسازی می­ شوند و درصورت قابلیت جذب به­ وسیله گیاه، به گیاه می ­رسند و در غیر اینصورت به روش‌­های مختلف دفع می­ شوند. عناصر غذایی مانند ازت، فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن، روی، منیزیم، منگنز و مس که در این کود وجود دارند، به مرور زمان و به صورت کند­رها، در فاصله زمانی بین ۴۰ تا ۸۰ روز جذب ریشه‌های گیاه می‌ شوند و تمامی نیازهای غذایی گیاه را تامین می­ کنند و به این ترتیب بدون هزینه اضافه و کوچکترین هدر روی منابع مالی کشاورزان عزیز، تمامی نیازهای غذایی گیاه و نیازهای حفاظتی و احیای زمین کشاورزی به خوبی و بدون کوچکترین کاستی برآورده می­ شود.

صرفه جویی در مصرف آب با استفاده از کود کامل گرانوله

وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۵ از این کود به صورت پایلوت استفاده شده و نتیجه مثبت آن، مشخص شده بود، اما این بار برای احیای زمین ۱۰ هکتاری که قبلا بایر بود برای کشت جو اقدام شد که نتایج خوبی در این خصوص بدست آمده است.

سیروس پربار شدن خوشه‌ها، کشت کاملا ارگانیک و بدون هیچ آفت را از جمله مزایای استفاده از کود گرانوله دانست و بیان کرد: کل آبیاری زمین سه بار بوده است (یعنی ۲ بار آبیاری و بعد از ۴ ماه، یک آبیاری دیگر). در صورتی که حداقل باید ۶ تا ۷ بار آبیاری شود تا محصول خوبی به دست آید.

این پژوهشگر حوزه کشاورزی با بیان این‌که ریشه های محصول با کود گرانوله بسیار سالم است و آبرسانی به گیاه راحت‌تر صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: اگر از کود شیمیایی استفاده شود کشاورز باید برای هر هکتار ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تومان هزینه کند. با استفاده از این کود گرانوله، این مبلغ به ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان کاهش یافته است.

وی افزود: سمپاشی حدود ۴۵۰ هزار تومان در هکتار هزینه دارد اما باز هم علف های هرز مشاهده می شود اما  با استفاده از اسن کود، در زمین علف‌های هرز، شته و آفت اصلا وجود ندارد.

نکته دیگر این است که وقتی از سم در کشت استفاده نشود، حشرات مفید مثل کفش دوزک، که از رشد شته به صورت ارگانیک جلوگیری می‌کند، از بین نمی روند و از هجوم حشرات مضر جلوگیری می‌شود.

انتهای پیام/چ

منبع: فارس

کلیدواژه: نخبه یزدی بومی سازی گرانول کود پایه واردات خبرگزاری فارس مهریز استان یزد بسیج مهندسی هزینه کم پدر و مادر سنگ اندازی تحریم خلاقیت نوآوری کاهش مصرف آب صنعت کشاورزی کود گرانول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۸۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، علی‌اکبر محرابیان امروز در بازدید از کارخانه‌های گروه مپنا در جمع خبرنگاران ضمن تبریک روز کارگر به عموم کارگران کشور اظهار کرد: صنعت نیروگاهی کشور امروز با رونمایی و راه‌اندازی سامانه ژنراتور‌های گازی، در کل صنعت نیروگاهی خودکفا شده و آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور نیز با توان متخصصان داخلی تکمیل شد.

محرابیان در ادامه سخنان خود به عملکرد دولت سیزدهم در بخش نیروگاهی کشور اشاره و بیان کرد: طی عملکرد دولت سیزدهم با کمک بخش‌های مختلف بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شد و این مهم نقش بسزایی در رفع ناترازی برق کشور داشته است.

وزیر نیرو با اشاره به لزوم حمایت مالی از واحد‌های نیروگاهی کشور به منظور افزایش راندمان و توسعه ظرفیت گفت: با وجود اهمیت بالای حمایت مالی از طرح‌های توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور، صندوق توسعه ملی به تعهدات خود در این حوزه به خوبی عمل نکرده است.

وی در همین رابطه اضافه کرد: موضوع رفع ناترازی نیاز به سرمایه‌گذاری دارد که این اتفاق علاوه بر افزایش رفاه عمومی همچنین به افزایش بازدهی در حوزه انرژی منجر شده و به اقتصاد کشور نیز کمک شایانی خواهد کرد.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود به برنامه‌های وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: طی سه سال اخیر برنامه‌های مشخصی برای مدیریت بار مصرف برق فصل گرم در دستور کار قرار گرفت که در سال ۱۴۰۱ برای این موضوع ۱۰۰ اقدام، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۴۰ اقدام و برای فصل گرم سال جاری نیز ۱۸۰ اقدام طراحی و‌اجرا شد.

محرابیان با تشریح بخش‌های مختلف برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق در سال جاری گفت: بخشی از اقدامات وزارت نیرو در این راستا به توسعه شبکه‌های انتقال، توزیع، افزایش پست‌ها و نظایر آن مرتبط است و بخشی نیز به افزایش ظرفیت و راندمان نیروگاهی کشور چه در بخش حرارتی و چه در بخش برقابی باز می‌گردد.

وی با تاکید بر ضرورت مشارکت همه بخش‌های مصرف کننده برق برای عبور موفق از اوج بار سال جاری گفت: با توجه به تجارب دو سال گذشته در حوزه مدیریت مصرف برق، برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای افزایش مشارکت بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است که از جمله آن می‌توان به اختصاص پاداش‌های ویژه به مشترکان بخش خانگی اشاره کرد.

محرابیان در همین رابطه اظهار کرد: بیش از ۸۰ میلیون پاداش اعم از هدایایی، چون لوازم برقی کم مصرف مورد نیاز خانه و خانواده، صد‌ها خودرو، بسته‌های اینترنتی و... برای مشترکان کم مصرف در تابستان سال جاری در نظر گرفته شده است که به افشار محتلف مانند کودکان، نوجوانان، بانوان و... که در مسابقات مربوطه شرکت کرده و در مدیریت مصرف برق سال جاری نقش آفرینی کنند، اهدا می‌شود.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی درباره نحوه مدیریت مصرف برق صنایع نیز اظهار کرد: سال گذشته برای اولین بار میزان مصرف کلی برق صنایع از میزان مصرف برق بخش خانگی در ایام فصل گرم سال فراتر رفت.

محرابیان در ادامه با تاکید بر اهتمام وزارت نیرو برای تامین برق کافی برای صنایع در دوره اوج بار مصرف امسال ادامه داد: بر اساس تفاهمنامه‌ای که با وزارت صمت و بر اساس قانون منعقد شده است، صنایع بزرگ ملزم به ایجاد نیروگاه به منظور تامین بخشی از برق مورد نیاز خود هستند.

وی با بیان این که انرژی مورد نیار صنایع امسال نیز در ساعات مختلف تامین می‌شود، گفت: هم اکنون ۵ واحد نیروگاهی صنایع در استان‌های مختلف کشور به بهره‌برداری رسیده است و صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه‌های خود تامین کرده‌اند، در اولویت اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق قرار نمی‌گیرند.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان واردات و صادرات برق کشور گفت: تبادل برق با کشور‌های همسایه یکی از سیاست‌های اصلی وزارت نیرو است که به صورت کلی در طول یک سال ما ٨٠ درصد صادرات و ٢٠ درصد واردات دا‌ریم.

وزیر نیرو در این بازدید همچنین گفت: گروه تولیدی مپنا یکی از افتخارات صنعت کشور است که نقش مهمی در اجرای فعالیت‌های نیروگاهی چه در داخل و چه در خارج از کشور دارد.

محرابیان با تاکید بر اینکه گروه مپنا به طور کامل مورد حمایت دولت قرار دارد، ادامه داد: این گروه صنعتی توانسته است در طول سال‌های گذشته با به روزرسانی دانش مهندسی و تکنولوژی، همسو با دانش روز جهان حرکت کند و نقش اثرگذاری در پاسخ به نیاز کشور در حوزه انرژی ایفا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی
  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است
  • تجلیل از ۱۳ مخترع برگزیده در جشنواره ملی اختراعات خلیج فارس
  • واگذاری بیش از ۹ هزار فقره انشعاب آب در استان مرکزی
  • صرفه‌جویی ۴۰۰ مگاواتی برق با اصلاح روشنایی معابر
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • صرفه‌جویی جالب به سبک کمیته داوران!
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود