Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس تحقیقات اخیر، که در چشم انداز اقتصادی منطقه ای آسیا و اقیانوسیه صندوق بین المللی پول به تفصیل آمده است، کاهش موانع غیرتعرفه ای می تواند تولید ناخالص داخلی را تا حدود 1.6 درصد افزایش دهد و به طور بالقوه حدود یک چهارم از زخم های برآوردی از همه گیری کرونا را التیام بخشد.

 

گروه بین الملل بازارنیوز: تانیا میرحسینی؛اگرچه شتاب کاهش موانع تجاری در سال‌های اخیر کم شده است، اما به طور کلی تجارت از لحاظ تاریخی یک محرک قدرتمند برای رشد اقتصادی و کاهش فقر در قاره آسیا بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که موانع تعرفه ایِ تجارت در آسیا به طور کلی پایین است، اما شاخصه های جدیدی از موانع غیرتعرفه ای نشان می دهد که این موانع در بسیاری از بازارهای نوظهور آسیایی و اقتصادهای در حال توسعه همچنان بالا هستند. برخلاف تعرفه‌ها، این موانع شامل سیاست‌هایی می‌شوند که اصطکاک‌هایی مانند الزامات در حوزه مجوز یا محدودیت در تجارت،  محدودیت در پرداخت‌ها یا  محدودیت در مبادله ارزهای خارجی را ایجاد می‌کنند.

براساس تحقیقات اخیر، که در چشم انداز اقتصادی منطقه ای آسیا و اقیانوسیه صندوق بین المللی پول به تفصیل آمده است، کاهش موانع غیرتعرفه ای می تواند تولید ناخالص داخلی را تا حدود 1.6 درصد افزایش دهد و به طور بالقوه حدود یک چهارم از زخم های برآوردی از همه گیری کرونا را التیام بخشد. با توجه به اینکه پیش‌بینی‌های صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که تولید ناخالص داخلی در سال 2024، 6 درصد کمتر از روند پیش از بحران در اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه آسیا خواهد بود (که برابر با ضرر سالانه حدود 1 تریلیون دلار است)،  این یافته‌ها اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند.

 

موانع تجارت

برای درک بهتر این موضوع، بهتر است تاریخچه فعالیت های فرامرزی قاره آسیا را در نظر بگیرید. رشد قدرتمند تولید ناخالص داخلی در آسیا برای چندین دهه با افزایش مستمر معیارهای باز بودن تجاری، مانند سهم تجارت کالا و خدمات در تولید ناخالص داخلی و مشارکت بیشتر در زنجیره‌های ارزش جهانی همراه بود. با این حال، این باز بودن تجاری در سال‌های اخیر متوقف شده است و نشان می‌دهد که موتور رشد سنتی آسیا حتی قبل از همه‌گیری کرونا کند شده بود.

این مسئله با اصلاحات کندتر در آسیا همزمان شد. میانگین تعرفه ها در آسیا از بیش از 50 درصد در دهه 1970 به شدت کاهش یافت و در اوایل سال 2000، تک رقمی شد. اما مسئله مالیات و میانگین تعرفه ها، تمام ماجرا نیست. اگرچه تجزیه و تحلیل ملموس این موضوع به دلیل محدودیت داده‌ها چالش برانگیز بوده است اما باید قبول کرد که مدت‌هاست موانع غیرتعرفه‌ای به‌عنوان یک مانع قابل‌توجه در تجارت آسیایی در نظر گرفته می‌شود.

نمودار (1): موانع تجاری غیر تعرفه­ای[3] (میانگین موزون، تولید ناخالص داخلی 2019)

توضیحات: موانع تجاری غیرتعرفه ای آسیا با تغییرات اندکی در سال های اخیر، در سطح نسبتاً بالایی باقی مانده است.

SourceEstefania-Flores، Furceri، Hannan، Ostry and Rose (2021)

 

برای غلبه بر این محدودیت ها، مقاله پژوهشی صندوق بین المللی پول، معیار جامعی از محدودیت های تجاری برای 159 اقتصاد جهان از سال 1949 تا به امروز جمع آوری کرده است. شاخص موانع غیرتعرفه ای موجود در این مقاله، از داده های موانع تجاری در گزارش سالانه صندوق بین المللی پول در مورد ترتیبات مبادلاتی و محدودیت های مبادله ای استفاده می کند و موانع مختلفی مانند الزامات حوزه مجوز یا موانع مستندسازی برای آزادسازی ارز خارجی را در بر می گیرد.

این شاخص نشان می‌دهد که برخلاف کاهش شدید تعرفه‌ها در نیم قرن گذشته، موانع غیرتعرفه‌ای کمتر کاهش یافته و در سطح نسبتاً بالایی باقی مانده‌اند. رتبه آسیا در این شاخص از نزدیک 20، بالاترین سطح، در دهه 1960 ، به حدود 15 تا سال 1995 کاهش یافت، اما از آن زمان تاکنون تغییر چندانی نکرده است.

 

مزایای باز بودن تجاری

اگر چه اقتصادهای بزرگ در حال ظهور آسیا مانند چین و هند نیز زمینه اصلاحات در موانع غیرتعرفه ای را تا حدودی فراهم کرده اند، اما رتبه شاخص موانع غیر تعرفه ای به ویژه برای کشورهای کم درآمد آسیایی مانند نپال، بنگلادش و میانمار همچنان بالا است. میانگین مطالعات در میان بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه آسیا همچنان به طور قابل توجهی بالاتر از سایر مناطق است.

تحلیل تجربی نشان می‌دهد که کاهش موانع غیرتعرفه‌ای، منافع اقتصادی بالقوه زیادی را به همراه دارد. کاهش قابل توجه در حذف الزامات حوزه مجوز صادرات و تامین مالی در اوایل دهه 1990 توسط سریلانکا، به افزایش تولید ناخالص داخلی تا حدود 1 درصد در کوتاه مدت کمک کرد. این میزان پس از پنج سال به حدود 1.6 درصد افزایش یافت.

نمودار (2):  از بین بردن موانع

توضیحات:کاهش موانع غیرتعرفه ای از لحاظ تاریخی با نتایج اقتصادی مثبت تری همراه بوده است.

Source: Estefania-Flores، Furceri، Hannan، Ostry and Rose (2021).

بهبودها از سرمایه گذاری و بهره وری بیشتر حاصل می شود، نه مستقیماً از طریق خالص صادرات بالاتر.  این مسئله نشان می‌دهد که چگونه پیشرفت‌های آزادسازی تجاری از طریق کانال‌های متعددی رخ می‌دهد که شامل مزایای حاصل از تخصص، انتقال فناوری و تخصیص مجدد منابع به شرکت‌های مولدتر است.

از آنجایی که واکسیناسیون، بهبودی پس از همه گیری کرونا را تقویت می کند، سیاست گذاران باید اصلاحات اقتصادی را برای حمایت از رشد و به حداقل رساندن زخم های ناشی از این بحران همه گیر، به ویژه در اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه، در اولویت قرار دهند. این اقدامات می تواند شامل سیاست هایی با هدف معکوس کردن عقب ماندگی ناشی از همه گیری کرونا در سطح آموزش و مهارت نیروی کار و همچنین اصلاحات در بازار کار و محصول باشد.

تحقیقات ما نشان می دهد که چگونه کاهش هزینه های تجارت بین الملل می تواند در این حوزه کمک کند:

کاهش موانع کالایی:  بسیاری از اقتصادهای آسیایی به مجوزهای واردات و صادرات نیاز دارند و در همین زمینه درخواست های زیادی برای آزادسازی و استفاده از ارز خارجی ارائه می هند. رفع چنین موانعی می تواند بروکراسی اداری و هزینه های معاملات بین المللی را کاهش دهد.

کاهش محدودیت حوزه خدمات: بسترهای قابل توجهی برای کاهش محدودیت ها در حوزه معاملات غیرکالایی  نظیر خدمات سفر،  خدمات حمل و نقل و مشاوره و نقل و انتقالات بین المللی وجود دارد. همانند همان اصلاحاتی که استرالیا در دهه 1980 انجام داد، اصلاحاتی مانند این ها احتمالاً در سال های آینده منفعت بیشتری را برای کشورها به همراه خواهد داشت زیرا تجارت در حوزه خدمات با سرعت بیشتری رشد خواهد کرد.

در حالی که کاهش موانع تجاری می تواند به افزایش تولید در میان مدت کمک کند، می تواند پیامدهای توزیعی بالقوه نامطلوبی نیز داشته باشد در حالی که افراد دارای وضعیت بهتر در این اتفاق اغلب سود بیشتری می‌برند، اما تخصیص مجددِ پس از اصلاحات،  هم برندگان و  هم بازندگانی را همراه خواهد داشت. بنابراین، همراهی اصلاحات تجاری با سیاست هایی برای کاهش تأثیرات بر نابرابری، از جمله حمایت مالی از سخت ترین آسیب ها و برنامه های بازآموزی برای کمک به کارگران برای یافتن مشاغل جدید ضروری است.

از آنجایی که اقتصادهای جهان طی سالیان طولانی با تأثیرات این همه‌گیری مواجه خواهند بود، استقبال مجدد از باز بودن تجاری یک راه امیدوارکننده برای ترمیم ساختار اقتصادی است. التیام زخم های این بیماری همه گیر یک اولویت است و تحقیقات ما نشان می دهد که کاهش موانع تجاری می تواند موتور رشد آسیا را دوباره روشن کند.

 

Source: https://blogs.imf.org/2021/11/19/how-trade-can-help-speed-asias-economic-recovery/?utm_medium=email&utm_source=govdelivery

[1] How Trade Can Help Speed Asia’s Economic Recovery

[2] Pragyan Deb, Julia Estefania-Flores, Siddharth Kothari, and Nour Tawk

[3]  شاخص موانع غیرتعرفه ای معیاری تجربی از محدودیت های رسمی در برابر جریان های بین المللی کالا و خدمات است و با استفاده از داده های گزارش سالانه صندوق بین المللی پول در مورد ترتیبات مبادلاتی و محدودیت های مبادله ای ساخته شده است. از 0 تا 20 رتبه بندی می شود که سطوح پایین تر نشان دهنده محدودیت های تجاری کمتر است.

برچسب ها: آسیا ، تجارت ، کرونا ، تجارت لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000PnV

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: آسیا تجارت کرونا تجارت صندوق بین المللی پول تولید ناخالص داخلی همه گیری کرونا باز بودن تجاری نشان می دهد حال توسعه موانع تجاری محدودیت ها تعرفه ها تعرفه ای تا حدود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۸۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان : دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم

رئیس جمهوری ترکیه امروز (جمعه) تعلیق مبادلات تجاری با رژیم صهیونیستی از سوی آنکارا را اقدامی ضروری دانست و نخست‌وزیر رژیم اشغالگر را فردی بی‌رحم توصیف کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، «رجب طیب اردوغان» اظهارداشت: آنچه از سوی [رژیم] اسرائیل علیه فلسطینی‌ها انجام می‌شود، قابل قبول نیست و اسرائیل تاکنون حدود ۴۰ هزار فلسطینی را کشته است. ما به عنوان مسلمان نمی‌توانیم در مقابل این جنایات سکوت کنیم.

وی اضافه کرد: مرحله قطع روابط تجاری با [رژیم] اسرائیل ضروری بود و انجام شد. حجم تجارت سالانه ما با اسرائیل ۹.۵ میلیارد دلار بود و ما چنین در نظر گرفتیم که این تجارت وجود ندارد و فاز جدیدی را آغاز کردیم.

اردوغان اضافه کرد: در دیدار سال گذشته خود با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل در آمریکا در حاشیه نشست‌های سازمان ملل متحد، مواضع خود و گام‌هایی را که باید برداشته شود به او گفتم، اما نتانیاهو بی‌رحم است و بی‌رحمی او از طریق قتل عام علیه فلسطینی‌ها استفاده شد و ما نمی‌توانستیم بیشتر از این صبور باشیم.

رئیس جمهوری ترکیه خاطرنشان کرد: برخی احزاب سیاسی در ترکیه قبل از انتخابات به ما در رابطه با روابط با اسرائیل حمله می‌کردند و این حملات غیرقابل توجیه بود. ما تا پایان انتخابات صبر کردیم و اکنون تصمیم به قطع کامل روابط تجاری با اسرائیل گرفتیم.

این اظهارات پس از آن بیان شد که وزارت تجارت ترکیه‌ پنج‌شنبه شب در بیانیه‌ای توقف روند صادرات و واردات به مقصد فلسطین اشغالی یا از مبدأ آن را تایید کرد.

بلومبرگ پیشتر در گزارشی نوشته بود: آنکارا از روز پنجشنبه، تمامی واردات از اسرائیل و صادرات به آن را متوقف کرد.

رئیس جمهوری ترکیه، پیشتر از در دستور کار بودن قطع کلیه روابط تجاری با رژیم اشغالگر خبر داده بود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رقابت کشتی آزاد و فوتسال ایران برای تاجگذاری در قاره آسیا
  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • سفر هیأت تجاری و اقتصادی ترکمنستان به افغانستان
  • واکنش رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری
  • تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • اردوغان : دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • باید موانع از پیش‌روی تولیدگران و فعالان اقتصادی برداشته شود
  • باید موانع را از پیش‌روی تولیدگران و فعالان اقتصادی برداریم
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند