Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقدامات دولت قبل در شهرهای جدید باعث شده تا عملا یک زمین سوخته تحویل دولت سیزدهم شود.امروز ۶ شهر جدید نه مدیرعامل دارند و نه سرپرست. شرکت عمران پردیس نیز به‌واسطه برخی اقدامات دخل و خرجش با هم نمی‌خواند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شهرهای جدید کشور چند ماهی است در وضعیت مناسبی به سر نمی‌برند؛ سوء‌مدیریت و بدهی‌های سنگین که در دو سال آخر دولت دوازدهم بر شدت آن افزوده شد، امروز به چالشی برای این شهرها به‌خصوص شهرهای جدید اطراف پایتخت تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر جدید هشتگرد بیش از یکماه است که مدیرعامل ندارد. حق لطفی 25 مهرماه امسال با حکم زاکانی به‌عنوان مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران منصوب شد. این روزها متقاضیان مسکن مهر هشتگرد با مصائب متعددی روبرو هستند که اضافه دریافت بابت آورده و عرصه واحدهای مسکن مهر تنها یکی از آنهاست.

در پرند نیز با آن‌که تغییر مدیریتی صورت نگرفته اما، دریافت وام سنگین از سوی شرکت عمران این شهر برای تکمیل واحدهای مسکن مهر به‌زودی به چالشی برای شرکت مذکور تبدیل می‌شود که گریبان متقاضیان را نیز خواهد گرفت. این شرکت حدود 600 میلیارد تومان وام دریافت کرده که بازپرداخت آن باری است که به دوش دولت سیزدهم افتاده است.

در دیگر شهر جدید پایتخت یعنی پردیس وضعیت به‌مراتب بدتر است. شرایط در این شهر به‌گونه‌ای در حال رقم خوردن است که امید چندانی به تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن مهر در صورت تداوم این وضعت وجود ندارد. اخذ وام 1500 میلیارد تومانی (در 2 مرحله) نیز شرایط را بغرنج‌تر کرده، چراکه درآمدهای شرکت عمران شهر جدید پردیس با هزینه‌ها و تعهدات آن به‌هیچ عنوان همخوانی ندارد و یک تراز منفی ماهانه حدود 20 میلیارد تومانی در ماه نتیجه اجرای سیاست‌های دولت قبل برای پردیس است. در ادامه به بررسی وضعیت شهر جدید پردیس می‌پردازیم آنهم در شرایطی که مدیرعامل آن اخیرا شهردار منطقه 19 تهران شده است.

به گزارش تسنیم،  اوایل اردیبهشت ماه سال گذشته مدیرعامل سابق شرکت عمران پردیس از تصویب پرداخت وام 1000 میلیارد تومانی برای تکمیل زیربناهای و پروژه‌های مسکن مهر این شهر از سوی بانک مرکزی خبر داد.

مهدی هدایت در این‌باره گفته بود: با پیگیری‌های صورت گرفته از سوی وزیر -سابق- راه و شهرسازی، قائم مقام وزیر در مسکن مهر و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ایران امروز مصوبه نهایی پرداخت وام 1000 میلیارد تومانی برای زیربناها و تکمیل واحدهای مسکن مهر  از بانک مرکزی اخذ شد.

وی افزود: خوشبختانه با توجه به این‌که شعبه وام دهنده بانک مسکن در نارمک است،‌ پیگیر هستیم تا در اسرع وقت منابع مالی برای تکمیل پروژه‌های مسکن مهر و زیربناهای مورد نیاز تزریق شود. آذرماه سال 98 بانک مسکن با اشاره به درخواست شرکت عمران برای وام 1000 میلیارد تومانی اعلام کرد: «بر اساس بند «ب» تبصره قانون بودجه سال 98 مبلغ مصوب برای تکمیل عملیات زیربنایی فاز 11 شهر جدید پردیس و ایفای تعهدات باقیمانده شرکت فوق در قبال واحدهای در دست اجرای این فاز از جمله محوطه‌سازی است.»

گرچه مدیرعامل سابق شهر پردیس از هزینه وام 1000 میلیارد تومانی برای تمام واحدهای مسکن مهر خبر داده بود اما بخش زیادی از این مبلغ در فاز 11 و به شرکت ترکیه‌ای کوزو پرداخت شده است. این درحالی بوده که همزمان بابت طلب کوزو از شرکت عمران، زمین‌های تجاری مرغوبی در قالب تهاتر به این شرکت واگذار شده است. نکته جالب توجه این‌که شرکت ترکیه‌ای هنوز بخش عمده‌ای از عملیات آماده‌سازی و محوطه‌سازی سایت‌های مسکن مهر به خصوص زون‌های 2 و 3 را انجام نداده است!

*اقساط 37 میلیارد تومانی وام 1000 میلیاردی

 همانگونه که اشاره شد شرکت عمران پردیس یک وام 1000 میلیارد تومانی از بانک مسکن با سود 18 درصدی دریافت کرده که قسط ماهانه آن حدود 37 میلیارد تومان است. اقساط این تسهیلات بایستی از شهریور 1400 پرداخت می‌شد اما به واسطه وضعیت وخیم مالی، شرکت عمران درخواست تنفس در بازپرداخت را به بانک مسکن داده است. لازم به ذکر است درآمد ماهانه شرکت عمران پردیس از محل پروژه‌های مسکن مهر (فروش عرصه) و فروش زمین حدود 30 میلیارد تومان است، در واقع همین الان شرکت عمران با کسری 7 میلیارد تومانی برای پرداخت قسط ماهانه وام 1000 میلیارد تومانی روبروست.

این میزان درآمد در حالت خوشبینانه است، چراکه به واسطه رکود بازار مسکن تقاضا برای خرید عرصه واحدهای مسکن مهر کاهش یافته و درآمد روزانه یک میلیارد تومانی جوابگوی پرداخت اقساط سنگین وام نخواهد بود.

از سوی دیگر چندی قبل شرکت عمران پردیس یک فقره وام 500 میلیارد تومانی را برای تکمیل کارهای باقیمانده فاز8 این شهر از بانک مسکن دریافت کرده است. وامی که با احتساب سود آن اقساط حدود 17 میلیارد تومانی در ماه دارد. در مجموع اقساط وام 1500 میلیارد تومانی ماهانه حدود 54 میلیارد تومان است که 24 میلیارد تومان از درآمدهای ماهانه شرکت عمران بیشتر است.

به گزارش تسنیم، بنابر اعلام بانک مسکن 56 هزار واحد از 84 هزار واحد مسکن مهر شهر جدید پردیس تحویل متقاضیان شده است. به‌عبارت دیگر 28 هزار واحد این طرح باقیمانده است. حال این سئوال مطرح می‌شود که شرکت عمران پردیس که عملا توان پرداخت اقساط وام 1500 میلیارد تومانی را ندارد چگونه می‌تواند هزینه‌های جاری و عمرانی پروژه‌های باقیمانده مذکور و در دست احداث جدید در آینده تامین کند؟

شرکت عمران پردیس درخواست تنفس 6 ماه بازپرداخت اقساط وام را از بانک مسکن کرده، یعنی از 6 ماه آینده باید قسط 50 و چند میلیارد تومانی ماهانه پرداخت شود. در این شرایط نه تنها مدیرعامل آینده شرکت عمرا پردیس بلکه وزارت راه و شهرسازی درگیر این آشی می شوند که مسئولان دولت حسن روحانی آنرا پخته‌اند. واقعیت آن است که عوامل دولت قبل شرایطی را به‌وجود آورده‌اند تا شرکت‌های ورشکسته به دولت سیزدهم تحویل شود.

شهرهای جدید دیگر کشور از جمله صدرا در شیراز و گلبهار در مشهد نیز چند ماهی است که به دلیل برخی اتفاقات، مدیرعامل ندارند. همچنین شهرهای مهاجران و امیرکبیر نیز نه مدیرعامل دارند و نه سرپرست.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مسکن مهر پردیس شرکت عمران پردیس مسکن مهر پردیس شرکت عمران پردیس وام 1000 میلیارد تومانی میلیارد تومانی واحدهای مسکن مهر شرکت عمران پردیس شهر جدید پردیس مسکن مهر شهرهای جدید دولت سیزدهم برای تکمیل بانک مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۹۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است

 ارسلان مالکی  در جلسه شورای مسکن در استانداری لرستان اظهار داشت: نمی‌توان برای این ۱۰۰ هزار خانواده بدون مسکن برنامه نداشته باشیم، بلکه باید این موضوع رسیدگی و حل آن نیازمند یک هم افزایی و همدلی بین دستگاهی است.

وی افزود: با مطالعه و بررسی‌های انجام شده ظرفیت‌های استان لرستان شناسایی شده است که نیازمند همکاری سایر دستگاه‌ها هستیم و در این بین سازمان جهاد کشاورزی نقش موثرتری دارد تا مساله تامین زمین حل شود.

رییس سازمان ملی زمین و مسکن یادآور شد: برای حل مشکل زمین می‌توان از زمین‌های دستگاه‌های مختلف بهره گرفت که اجازه قانونی وجود دارد.

مالکی با تاکید بر اینکه مساله تامین زمین مسکن را باید بعنوان یک مساله جدی در لرستان مورد توجه باشد، گفت: لرستان در ارزیابی‌های مسکن ملی آخرین استان است که باید با همدلی و همکاری از مرحله تامین زمین عبور کمیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در سفر‌های استانی سایر استان‌ها از مرحله تامین زمین گذشته اند و ملاک ارزیابی‌ها تعداد وحد‌های تحویل داده شده است در لرستان، اما متاسفانه پس از گذشت سه سال از دولت همچنان در مرحله تامین زمین باقی مانده است.

لرستان و ظرفیت ساخت دهکده شهری

روح اله اکبری، مشاور وزیر راه و شهرسازی نیز در جلسه شورای مسکن با تاکید بر اینکه لرستان از ظرفیت خوبی برای ساخت دهکده شهری برخوردار است، گفت: دهکده شهری چیزی بین شهر و روستا است که در کشاورزی باغات حفظ می‌شود.

وی افزود: با توجه به امکاناتی اعم از آب و برق و سایر خدمات رفاهی که در روستا‌ها فراهم شده است بنوعی زیرساخت لازم برای دهکده‌های شهری فراهم است و فرایند تصویب ساخت آن در داخل استان قابل حل و فصل است.

اکبری با انتقاد از اینکه برخی دستگاه‌ها در اجرای مسکن ملی موضع سلبی دارند گفت: این طرح یک فعالیت بین بخشی است و نیاز به همکاری سایر دستگاه‌ها وجود دارد.

مشاور وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: استان لرستان به لحاظ توپوگرافی خشنی که دارد از نظر تامین زمین مورد نیاز شرایط سخت تری دارد، اما در بخش‌هایی از جمله بافت فرسوده سهم استان پررنگ‌تر در نظر گرفته شده است.

مهلت یک هفته‌ای استاندار لرستان برای تامین زمین طرح نهضت ملی مسکن

استاندار لرستان هم در این جلسه ضمن تعیین مهلت یک هفته‌ای برای تامین زمین طرح نهضت ملی مسکن، خواستار همکاری جدی دستگاه‌های مسئول در تامین زمین مورد نیاز ۱۱۶ هزار واحد مسکونی سهم لرستان شد.

ابوطالب شفقت با اعلام مهلت یک هفته‌ای به معاونت امور عمرانی استانداری، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، مسکن و شهرسازی و سایر اعضا آنها را موظف به ارائه آمار کسری زمین در روستا و شهر، شناسایی و تامین زمین مورد نیاز کرد.

وی با اشاره به اینکه مالکیت زمین در کشور از سه حالت خارج نیست، افزود: زمین‌های شهری متعلق به مسکن و شهرسازی است که باید آنرا بر اساس قانون و مجوز لازم در اختیار دولت برای ساخت و ساز قرار دهد، یا در بخش روستایی دولت گسترش داده که بخشی از زمین‌های زارعی خود مالکی در طرح هادی روستا قرار گرفته اند که بنیاد مسکن اجازه ساخت را صادر نماید و بخشی منابع طبیعی که آنهم می‌شود سهم دولت بنیاد مسکن و منابع طبیعی کمک کنند واگذار شود.

وی اضافه کرد: بافت‌های فرسوده و زمین‌های متعلق به شهرداری که با رابطه مناسب دولت و شهرداری باید آنها هم به ظرفیت زمین‌های طرح ملی اضافه شود.

استاندار لرستان با تاکید بر تدوین جدول شهر‌ها و روستا‌های بلاتکلیف در تامین زمین افزود: پس از عبور از این سه راه حل مسکن و شهرسازی و منابع طبیعی موظفند کسری زمین را تامین کنند.

شفقت افزود: اگر شرایط لازم در استان مهیا و قوانین کشوری اجازه واگذاری نداد از طریق هیئت دولت و وزرای محترم موضوع را پیگیری و به نتیجه خواهیم رساند.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • دولت مکلف شد 300 هزار هکتار به زمینهای قابل سکونت در شهرهای با تراکم زیر 70 هزار نفر اضافه کند
  • ضرورت احداث تهران جدید
  • تعدادی از واحد نهضت ملی مسکن در شهر جدید سهند تحویل می‌شود
  • ۱۰۰۰ قطعه زمین در راستای اجرای طرح جوانی جمعیت آماده سازی شد
  • انعقاد قرارداد ساخت ۳ هزار مسکن در شهر امیرکبیر
  • ۱۷۰ هزار طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید کشور فعال است
  • بیشترین حضور شرکت‌های خصوصی در شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم رقم خورد
  • رفع چاله‌های بزرگ مسکن مهر در دولت سیزدهم
  • ۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است
  • هزینه مسکن ملی پرند متری ۱۰ میلیون تومان برآورد می شود