Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@20:59:04 GMT

کدام سرطان‌ها واکسن دارند؟

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۱۱۸۴۹

دکتر نیما فتاحی گفت: بسیاری از انواع سرطان ها اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شوند به راحتی قابل درمان بوده و می توان از رشد و پیشرفت آنها جلوگیری کرد. ناطقان: به گفته یک پزشک کردستانی برای دونوع از سرطان ها واکسن وجود دارد؛ سرطان کبد که با واکسن هپاتیت ب که در دوره نوزادی تزریق می شود و نیز سرطان دهانه رحم که با واکسن گارداسیل در سنین بالای ۱۵ سال در خانم ها تزریق می شود و از سرطان دهانه رحم که یکی از عوامل ایجاد کننده ویروس پاپیلوم است جلوگیری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دکتر نیما فتاحی با بیان اینکه یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در ایران و جهان سرطان است اظهار کرد:  بسیاری از انواع سرطان ها اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شوند به راحتی قابل درمان بوده و می توان از رشد و پیشرفت آنها جلوگیری کرد.

وی مهم ترین اقداماتی را که برای کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان ها می توان انجام داد شامل پیشگیری از ابتلا و غربالگری جمعیت ذکر کرد و افزود: سرطان ها هم علت ژنتیکی و هم علت اکتسابی(محیطی) دارند که علت اکتسابی قسمت عمده آن به سبک زندگی فرد بستگی دارد که این سبک زندگی با اصلاح یا تغییرعادت ها قابل تغییر است و اگر اصلاح شود، می تواند از بروزخیلی از سرطان ها جلوگیری کند.

این پزشک عنوان کرد: در مرحله پیشگیری اولین شرط مهم، ورزش منظم در طول هفته است که در تحقیقات ثابت شده که می تواند در پیشگیری از سرطان نقش موثر داشته باشد.

وی ادامه داد: در رژیم های غذایی باید تا جای امکان مصرف گوشت قرمز را کم و ماهی را به جای آن افزایش داد وهمچنین مصرف میوه و سبزیجات را افزایش داده و مصرف فست فودها را کم کرد.

فتاحی، با بیان اینکه داشتن وزن مناسب نیز تا حدود زیادی می تواند از ابتلا به سرطان جلوگیری کند، بیان کرد: مصرف الکل، سیگار، تنباکو و پیپ از جمله فاکتورهای خطرناک در ابتلا به سرطان است، به عنوان مثال سرطان مثانه که یکی از موارد شایع مرگ و میر دراثر سرطان در آقایان است، بر اثر مصرف سیگار در آقایان به وجود می آید.

این پزشک کردستانی افزود: کمتر در معرض قرار گرفتن آفتاب می تواند به شدت ریسک ابتلا به سرطان پوست را کاهش دهد. رفتارهای پرخطر مانند تزریق مواد مخدر و استفاده از سرنگ مشترک ریسک ابتلا به هپاتیت و در نهایت ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهد.

به گفته وی برای دونوع از سرطان ها واکسن وجود دارد؛ سرطان کبد که با واکسن هپاتیت ب که در دوره نوزادی تزریق می شود و نیز سرطان دهانه رحم که با واکسن گارداسیل در سنین بالای ۱۵ سال در خانم ها تزریق می شود و از سرطان دهانه رحم که یکی از عوامل ایجاد کننده ویروس پاپیلوم است جلوگیری می کند.

دکتر فتاحی گفت: رایج ترین سرطان هایی که به وسیله غربالگری در مراحل اولیه قابل شناسایی هستند و می توان از پیشرفت آنها جلوگیری کرد شامل روده، ریه، دهانه رحم و سینه است.

وی ادامه داد: در سرطان روده برای افراد بالاتر از۵۰ سال به سه روش غربالگری انجام می گیرد و در صورتی که فرد در خانواده سابقه سرطان روده داشته باشد در سنین پایین تر این غربالگری ها آغاز می شود.

فتاحی این سه روش را این گونه تشریح کرد و افزود: کولونوسکوپی که هر ۱۰ سال یکبار آن را باید تکرار کرد، سیگمواندوسکوپی که بخش انتهایی روده را بررسی می کند، و هر ۵ سال یکبار باید تکرار شود، تست مدفوع که در این تست خون مخفی را در مدفوع بررسی می کنند و سالیانه باید انجام گیرد که اگر این تست مدفوع مثبت باشد باید کولونوسکوپی انجام گیرد.

وی عنوان کرد: در افرادی که سیگاری سنگین هستند در سنین ۷۵-۵۵ سالگی از سی تی اسکن ریه برای بررسی سرطان ریه در آن ها استفاده می شود.

این پزشک عمومی عنوان کرد: سرطان سینه که از مهمترین علل مرگ و میر در خانم ها می باشد، برای غربالگری آن می توان از ماموگرافی که یک نوع عکسبرداری رادیولوژی است و درسنین ۴۰-۶۵ سالگی باید انجام گیرد، استفاده و توصیه می شود که خانم های ۶۰-۴۰ سال هر سال باید ماموگرافی انجام دهند و از ۶۰ سالگی به بالا هر دوسال یکبار باید ماموگرافی انجام دهند، اما در سنین زیر ۴۰ سال در صورتی که در خانواده فردی با سابقه سرطان سینه وجود داشته باشد، از این روش های تصویربرداری برای غربالگری استفاده می شود.

وی عنوان کرد: نوع دیگری از سرطان که قابلیت غربالگری دارد سرطان دهانه رحم است که از طریق تست پاپ اسمیر غربالگری آن انجام می  شود که از ۲۱ سالگی شروع میشود و توصیه میگردد از ۳۰-۲۱ سالگی هر سه سال یکبار انجام گیرد و از ۶۵-۳۰ سالگی هر ۵ سال یکبار انجام گیرد. منبع: مشرق برچسب ها: سرطان ها ، واکسن ، پیشرفت

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سرطان ها واکسن پیشرفت سرطان دهانه رحم ابتلا به سرطان تزریق می شود سرطان ها انجام گیرد سال یکبار مرگ و میر خانم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۱۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تاکنون یک سوم جمعیت بالای ۳۰ سال برای انجام غربالگری قلب به مراکز بهداشت مراجعه کرده اند، از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بقیه هم خواست که با مراجعه سریعتر به این مراکز، تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   دکتر بابک اقبالی افزود: برنامه غربالگری قلب حوزه بیماری‌های غیرواگیر از سن ۳۰ سالگی به بعد انجام می‌شود، به این صورت که برای گروه سنی ۳۰ تا ۶۰ سال، هر سه سال یک بار و برای افراد بالای ۶۰ سال سالی یک بار، است.   وی ادامه داد: در حوزه غربالگری قلب میزان مراجعات در روستا‌ها ۷۰ درصد و در شهر‌ها ۳۰ درصد بوده که بسیار پائین است و ما از موارد باقی مانده در شهر‌ها و روستا‌ها می‌خواهیم که به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه کنند تا تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   او با بیان اینکه در غربالگری قلب مواردی همچون کلسترول، قند خون، فشار خون، چربی خون، میزان قد و وزن، سابقه خانوادگی و ... مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: در مواردی که احتمال خطر برایشان وجود داشته باشد فاصله زمانی برنامه مراقبتی‌شان کمتر می‌شود و به این افراد دارو‌های موردنیاز متناسب با وضعیتشان تجویز می‌شود.   دکتر اقبالی اضافه کرد: همچنین موارد با وضعیت بدتر و شدیدتر به سطوح ۲ و ۳ ارجاع می‌شوند و اگر فرد بیمار مشکلات دیابت، فشار خون، قند خون و چربی خون را داشته باشند، پرونده جداگانه‌ای برایش تشکیل می‌شود تا که مشکلاتش به‌طور ویژه‌تر و تخصصی‌تر با توجه به سابقه بیماری زمینه‌ای که دارد مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.   رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در موارد غربالگری شده برخی از افرادی که نیازمند آزمایش و پیگیری مجدد بودند، این برنامه را ادامه ندادند که این پیگیری نکردن، آسیب‌زا است و باعث می‌شود مشکلات احتمالی به‌موقع شناسایی و درمان نشوند.   دکتر اقبالی افزود: در مشاوره‌هایی که در حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر انجام می‌شود مواردی همچون آموزش تغذیه سالم، آسیب‌های ناشی از مصرف سیگار و دخانیات، مشکلات ناشی از مصرف نوشیدنی‌های گاز دار و ... ارائه و بیان می‌شود و نیز پاسخگوی سؤالات حاضران در این برنامه‌های مشاوره‌ای هم هستیم.   وی در پایان گفت: با دوری از مصرف دخانیات، تغذیه سالم و فعالیت‌های بدنی و کنترل استرس می‌توان از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کرد.

دیگر خبرها

  • دستگاهی برای غربالگری سرطان سینه با قیمت کم‌تر ساخته شد
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • دستور مهم رئیسی؛ تخصیص ۳میلیون یورو برای دیوارکشی مرزهای ایران | اعلام جزئیات جدید از انسداد مرزها؛ اولویت‌ با کدام مرزهاست؟
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب