Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دستور اول این شورا در جلسه آینده موضوع افزایش دانشجویان پزشکی است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۸۵۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست آیت الله دکتر سیدابراهیم رئیسی و با حضور رؤسای محترم مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و اعضا حقیقی و حقوقی شورای عالی انقلاب فرهنگی نهم آذرماه ۱۴۰۰ تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه اظهار داشت: دستور این جلسه در ادامه جلسه ۸۴۹ بود که وظایف کار قرارگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی با هدف توجه به مسائل اصل حوزه علم و فرهنگ و رصد و پایش و بازخورد سریع به مشکلات مردم در حوزه علم و فرهنگ بود. در این جلسه هم الزامات مرتبط با رویکرد جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان قرارگاه علم و فرهنگ کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. ۱۹ نفر از اعضای شورای عالی در مباحث مطروحه اظهار نظر کردند و در پایان ریاست محترم شورای عالی بر تعریف رابطه شورای عالی انقلاب فرهنگی با قوای سه گانه و سایر دستگاه و شورا‌های عالی و توجه به ارتباطات بین المللی حوزه علم و فرهنگ و همچنین پرهیز از ورود به حوزه‌های اجرائی مورد تاکید قرار گرفت. ادامه مباحث مرتبط با تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور جلسه آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد.

عاملی از انتخاب پنج نفر از نمایندگان شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و تصریح کرد: ۱۱ نفر از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در این دور جدید شورای عالی حضور ندارند که از زحمات و تدابیر آن‌ها تشکر می‌کنیم و قدردان زحمات آن‌ها هستیم. در جلسه ۸۵۰ نمایندگان شورای عالی در هیئت تجدید نظر وزارت علوم، وزارت بهداشت و همچنین دانشگاه آزاد مشخص شدند. دکتر محمدرضا مخبر دزفولی به عنوان نماینده شورای عالی در هیئت تجدید نظر وزارت بهداشت، دکتر عادل پیغامی در هیئت تجدید نظر دانشگاه آزاد و دکتر منصور کبگانیان در هیئت تجدید نظر وزارت علوم مورد تایید و تصویب قرار گرفتند. همچنین در هیئت نظارت بر مطبوعات دکتر حسین ساعی به عنوان نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی و دکتر محمدعلی کی‌نژاد نیز برای یک دوره‌ی دیگر به عنوان رییس هیئت عالی جذب مورد تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفتند.

وی افزود: این هیئت‌ها تجدید نظر از این جهت مهم‌اند که اختیارات رسیدگی به اموری که مسئولیت دیوان عدالت اداری بوده به هیئت‌های تجدید نظر واگذار شده است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دستور اول شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه آینده موضوع افزایش دانشجویان پزشکی است و ریاست محترم شورای عالی هم دستور جلسه ۸۵۱ را مورد تایید قرار دادند.


استاد دانشگاه تهران به ظرفیت مهم کشور در جذب و افزایش دانشجوی پزشکی اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۹۹؛ ۳۸ هزار نفر از داوطلبین علوم تجربی معدل بالای ۱۹ داشتند که این امر نشان دهنده ظرفیت داوطلبین پزشکی در ورود به حوزه حساس رشته‌های پزشکی است، اما میزان پذپزش ما در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در سال جاری ۸۵۰۰ نفر بوده است. از سوی دیگر در سال ۱۳۶۸ تعداد دانشکده‌های پزشکی در کشور ۲۷ دانشکده بوده است، اما اکنون این تعداد به ۶۸ دانشکده پزشکی رسیده است. همچنین در سال ۱۳۶۸ تعداد تخت‌های بیمارستانی کشور ۸۰ هزار بوده است که اکنون ۵۵۰ هزار تخت بیمارستانی است. دستگاه‌های مرتبط با موضوع از جهت تامین منابع مالی، موافقت خود را برای افزایش دانشجوی پزشکی اعلام کرده‌اند و نیز مطالعات دقیقی در زمینه مصوبه افزایش دانشجوی پزشکی صورت گرفته است. کمیسیون‌های تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی نزدیک به ۲۰ جلسه به این موضوع اختصاص داده‌اند و دو جلسه هم با حضور ذی نفعان موضوع در ستاد نقشه جامع علمی کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و افزایش پذیرش دانشجوی پزشکی در ستاد نقشه جامع علمی کشورتصویب شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عاملی شورای عالی انقلاب فرهنگی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزایش جذب دانشجوی پزشکی شورای عالی انقلاب فرهنگی افزایش دانشجوی پزشکی هیئت تجدید نظر علم و فرهنگ جلسه آینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۲۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خانه گفت‌وگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیاد‌های معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد، اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم، اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • معاون وزیر کار مُنکر پیشنهاد افزایش حق مسکن شد
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • ضرورت افزایش ظرفیت پزشکی در سال ۱۴۰۳
  • تاثیر ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال آینده