Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@23:35:02 GMT

جزئیات راه اندازی نظام ملی پیشنهادات در دانشگاه ها

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۰۷۵۲

جزئیات راه اندازی نظام ملی پیشنهادات در دانشگاه ها

غلامحسین رحیمی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره جزئیات راه اندازی نظام ملی پیشنهادات اظهار کرد: نظام پیشنهادها برنامه ای است که در برخی کشورهای دنیا شناخته شده است و یکی از کشورهای پیشرو در این‌زمینه ژاپن است.

وی افزود: هدف این نظام این است که مدیریت خود را در توان فکری کارکنان خودش شریک می کند. به عبارت دیگر از توان ذهنی و فکری کارکنان استفاده می شود برای اینکه بتوان در هر سازمانی مدیریت بهتری داشته باشیم و آینده بهتری بسازیم تا ساختن آینده با مشارکت فکری و ذهنی همه نقش آفرینان یک نهاد باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم افزود: نظام پیشنهادات معمولا دو نوع هستند؛ یکی نظام پیشنهادی نهادی است و دیگری نظام پیشنهاد موضوعی.

وی افزود: نظام پیشنهاد نهادی یعنی به طور مثال مدیریت یک‌ دانشگاه سیستمی را طراحی می کند که تمامی کارکنان در جهت بهبود انجام کارها و پیشرفت کارها برای سازمان پیشنهادی دارند ارائه دهند و این شامل همه می شود و این نیست که از قشر خاصی پیشنهاد خواسته شود. در این راستا در وهله اول شناسایی می شود که چه کسانی توانایی و چه کسانی انگیزه مشارکت را دارند. دوم این است که برخی پیشنهادات ممکن است قابلیت اجرا شدن نداشته باشد و برخی دیگر قطعا پیشنهادات ارزنده ای خواهد بود.

وی ادامه داد: در صورتی که چنین سیستمی فعال شود اصولا شوق و انگیزه در کارکنان بیشتر برانگیخته می شود؛ چرا که احساس مشارکت در مدیریت دارند.

این مقام مسول وزارت علوم ادامه داد: در چنین سیستمی اساتید، دانشجویان و کارمندان امکان ارائه پیشنهاد در همه شئون اداری، مالی و نیروی انسانی، آموزش، پژوهش، مشارکت در توسعه فناوری و به خصوص در تنظیم بهتر چشم اندازها و انجام بهتر ماموریت ها دارند.

رحیمی در ادامه بیان کرد؛ نظام پیشنهاد موضوعی این است که خود نهاد موضوعی را برای گرفتن نظرات دیگران پیشنهاد می کند؛حالا این موضوع می تواند برنامه یا مشکلی باشد.

وی افزود: مثلا یک دانشگاه برنامه دارد که در طول ۳ سال آینده جرو ۵ دانشگاه اول کشور و یا جزو ۱۰ دانشگاه برتر منطقه باشد. در همین راستا کارکنان دانشگاه اگر نظری دارند ارائه بدهند یا ممکن است دانشگاه مشکلی داشته باشد و سوال پیش می آید که دانشجوی شبانه یا نوبت دوم بگیریم یا نه. چون گرفتن دانشجوی شبانه هم مفید است هم نگرانی هایی را ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه نظام پیشنهادها یک شبکه نظم یافته با مجاری دو طرفه است که رابطه بین پیشنهاد دهنده و پیشنهاد گیرنده را برقرار می کند، گفت:این نظام در این راستا اجرایی می شود که ما از همه توان سیستم برای بهبود و پیشرفت سیستم استفاده کنیم.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تصریح کرد: اگر نظام پیشنهادات نهادی به هم بپیوندند، این را به عنوان نظام ملی پیشنهادات خواهیم شناخت. همین الان وزارت علوم در جهت طراحی نظام پیشنهادات نهادی و موضوعی و همچنین طراحی نظام ملی پیشنهادات اقداماتی را آغاز کرده است؛ منتها این نوع نظام در مرحله طراحی است منتها وزارت علوم اهتمام جدی دارد که پیاده سازی شود.

رحیمی خاطرنشان کرد: قاعدتا انتظار می رود یک سری از پیشنهادات که انعکاس دهنده نیازها و مشکلات فعلی ما هستند و یا برای ساخت آینده بهتر تنظیم شدند به عنوان موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری تلقی شوند یا حداقل جهت تنظیم موضوع پایان نامه را تعیین کنند. ما می گوییم پایان نامه و رساله ها باید تقاضامحور باشند اما خب این یک جمله کلی است و سوال اساسی اینجاست که آن تقاضا، نیاز و مساله چیست که براساس آن پایان نامه تنظیم شود.

وی بیان کرد: یکی از اهداف جزیی نظام ملی پیشنهادات در واقع این است که به یافتن عناوین پایان نامه ها و رساله هایی که کاملا معطوف به نیاز و مساله و کاربرد هستند، کمک کند.

کد خبر 5365537 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: غلامحسین رحیمی دانشگاه ها پایان نامه وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه های ایران آزمون دکتری تخصصی دانشگاه تهران دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی سازمان سنجش دانشگاه ها امتحانات پایان ترم دانشجویان شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شهید فخری زاده شورای عالی انقلاب فرهنگی نظام پیشنهاد وزارت علوم پایان نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۰۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی «مدارس سعادت» در دانشگاه آزاد اسلامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سروری مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم تکریم و معارفه رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه که در واحد قم برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی را پایگاهی از حوزه علمیه می‌دانیم، بنابراین هر فعالیت دینی، علمی، فکری و فرهنگی حوزه علمیه و خدمت به جوانان، نوجوانان و انقلاب اسلامی مورد استقبال دانشگاه آزاد اسلامی است و آماده همکاری با مجموعه حوزه‌های علمیه هستیم.

فعالیت دبیرستان معارف اسلامی در سطح دانشگاه آزاد

وی با بیان اینکه تعداد ۱۰ دبیرستان معارف اسلامی در سطح دانشگاه آزاد اسلامی در حال فعالیت هستند، افزود: در حال تربیت نیرو هستیم و در قالب مدارس علوم و معارف اسلامی شهید مطهری برای دانشکده‌های الهیات و حقوق دانشگاه آزاد اسلامی برنامه داریم، به‌طوری که دانش‌آموختگان دبیرستان معارف اسلامی با عنوان مدارس سعادت می‌توانند با دیپلم معارف اسلامی برای تحصیلات دانشگاهی وارد دانشگاه آزاد اسلامی شوند.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با آغوش باز از استادان و معلمانی که تربیت یافته حوزه علمیه هستند و آمادگی دارند که در دبیرستان‌های سعادت همکاری داشته باشند استقبال می‌کنیم و آنچه که برای ما مهم بوده، کادری است که بتواند دبیرستان‌های سعادت دانشگاه آزاد اسلامی را اداره کند.

فعالیت مدارس سعادت با نظارت یک عالم ربانی

سروری مجد با بیان اینکه دبیرستان‌های سعادت از تمامی ظرفیت‌ها و امکانات دانشگاه آزاد اسلامی استفاده خواهند کرد، تبیین کرد: دبیرستان سعادت هر استان باید تحت نظارت یک عالم ربانی اداره شود، بنابراین معتقدیم نظارت و رسیدگی آن عالم ربانی استان می‌توانند در آگاهی‌بخشی فرزندان این مرز و بوم با معارف اسلامی کمک‌کننده باشد.

۴۵ واحد دانشگاهی اصلی عهده‌دار اجرای جشنواره امامت و مهدویت

وی با اشاره به اینکه جشنواره‌های امامت و مهدویت امسال برای چهارمین سال در حال برگزاری است، ادامه داد: همه‌ساله از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان برنامه‌های متعددی در واحد‌های دانشگاهی سراسر کشور برگزار می‌شود که ۴۵ واحد دانشگاهی اصلی عهده‌دار اجرای جشنواره امامت و مهدویت هستند.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۵۳ هزار اثر در سامانه جشنواره امامت و مهدویت به ثبت رسید، افزود: امیدواریم سال ۱۴۰۳ تعداد آثار ثبت شده در سامانه به ۱۵۰ هزار اثر در حوزه امامت و مهدویت برسد و قصد داریم هرچه می‌توانیم جشنواره امامت و مهدویت را در بدنه دانشگاه آزاد اسلامی وارد کنیم تا مبنای تفکر این دانشگاه مهدوی باشد.

سروری مجد با بیان اینکه طی سه سال گذشته تعداد ۳۵ دفتر تقریب مذاهب در سطح واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور که تلفیقی از اهل سنت هستند تأسیس شده است، افزود: اهتمام به تقریب مذاهب در قشر نخبگانی دانشگاه آزاد اسلامی بسیار ضروری است بر همین اساس دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند پایگاهی برای موضوع تقریب مذاهب باشد.

فعالیت دانشگاه آزاد در راستای اهداف امامین انقلاب اسلامی

وی با اشاره به تفاهم‌نامه حوزه و دانشگاه آزاد افزود: امیدواریم یک پیوند دائمی در عرصه فرهنگی و علمی بین دانشگاه آزاد اسلامی و حوزه علمیه برقرار شود تا بتوانیم در راستای اهداف امامین انقلاب اسلامی گام برداریم.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد: دانشگاه آزاد اسلامی که مولود انقلاب اسلامی است با بودجه مردمی ایجاد شده، بنابراین معتقدیم آنچه را از مردم در اختیار ماست باید در خدمت مردم قرار دهیم.

به گزارش آنا؛ در این مراسم در حکمی از سوی آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه و دکتر محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با حفظ سمت به‌عنوان رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی معرفی و از تلاش‌های حجت‌الاسلام احمد مرادخانی با اهدای لوح سپاس تقدیر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت راه‌اندازی نظام سنجش تاثیر پژوهش/ اقتصاد تحت تاثیر پژوهش
  • دانشگاه فنی و حرفه ای بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب را حذف کرد
  • تضارب آراء در سیاست‌های ارزی طبیعی است
  • هاآرتص: حماس با قبول آتش‌بس، اسرائیل را غافلگیر کرد
  • راه‌اندازی «مدارس سعادت» در دانشگاه آزاد اسلامی
  • تلاش برای راه‌اندازی دانشگاه‌های وقفی در کشور
  • جزییاتی از توافق آتش‌بس غزه؛ حماس برای پایـان جنگ چه چیزی را پذیرفت؟
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن کارکنان و اساتید
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد تشریح شد