Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@04:06:52 GMT

واکسن کووید-۱۹ برای مبتلایان به ایدز حیاتی است

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۲۱۹۸

واکسن کووید-۱۹ برای مبتلایان به ایدز حیاتی است

ایسنا/خراسان رضوی بر اساس به‌روزرسانی جهانی برنامه مشترک سازمان ملل متحد در مورد اچ‌آی‌وی/ ایدز در سال ۲۰۲۰ مشخص شده است که افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی پیامدهای شدیدتر بیماری کووید را تجربه می‌کنند.

به گزارش نیوزوایز، در اواسط سال ۲۰۲۱، اکثر افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی به واکسن کووید-۱۹ دسترسی نداشتند. در روز جهانی ایدز، مجمع انجمن‌های بین‌المللی تنفسی (FIRS) که انجمن قفسه سینه آمریکا (ATS) یکی از اعضای موسس آن است، از دولت‌ها، حامیان سلامت و سازمان‌های غیردولتی خواست تا واکنش خود به ایدز و کووید-۱۹ را با دسترس‌ قرار دادن بیشتر واکسن‌های کووید-۱۹ در سراسر جهان تقویت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرنطینه‌های کووید-۱۹ و سایر محدودیت‌ها آزمایش اچ‌آی‌وی را مختل کرد. در بسیاری از شهرها، این امر منجر به کاهش شدید تشخیص‌ها و ارجاع‌های درمانی شد.

علاوه بر چالش‌های ناشی از قرنطینه، واکسن‌ها برای بسیاری از بیماران اچ‌آی‌وی قابل دسترسی نیستند. تا جولای ۲۰۲۱، کمتر از ۳ درصد از مردم آفریقا حداقل یک دوز واکسن کووید-۱۹ دریافت کرده بودند، باوجود اینکه کشورهای جنوب صحرای آفریقا محل زندگی ۶۷ درصد افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی است.

مانند سال‌های گذشته سل که علائم مشابه کووید-۱۹ دارد، همچنان یکی از علل اصلی مرگ‌و میر در میان افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی است. در میان افراد مبتلا به عفونت نهفته سل، عفونت اچ‌آی‌وی قوی‌ترین عامل خطر شناخته شده برای پیشرفت بیماری سل است.

دکتر لین اشنپ، رئیس انجمن قفسه سینه آمریکا، یکی از اعضای مجمع انجمن‌های بین‌المللی تنفسی گفت: «بیمارانی که اچ‌آی‌وی مثبت هستند در معرض خطر بالای بیماری‌های تنفسی مانند سل و کووید-۱۹ هستند بنابراین واکسیناسیون و درمان زودهنگام کلیدی است. هنگامی‌که درمان پیشگیرانه به‌کار گرفته می‌شود، سل نهفته را می‌توان مدیریت کرد و واکسن‌های کووید-۱۹ که به‌طور گسترده در بسیاری از نقاط جهان در دسترس هستند می‌توانند خطر ابتلا به بیماری شدید و مرگ را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهند. بسیار مهم است که بیماران اچ‌آی‌وی به این اقدامات نجات‌دهنده دسترسی داشته باشند.»

انجمن قفسه سینه آمریکا در سال ۱۹۰۵ به‌عنوان انجمن ملی تحقیق و پیشگیری از سل شروع به کار کرد. امروزه، انجمن قفسه سینه آمریکا همراه با سایر اعضای موسس مجمع انجمن‌های بین‌المللی تنفسی که نماینده جوامع پیشرو تنفسی در جهان است، در حال تلاش برای بهبود سلامت ریه در سطح جهانی است.

از زمان شروع همه‌گیری ایدز، سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند که ۷۹.۳ میلیون نفر به اچ‌آی‌وی آلوده شده‌اند و ۳۶.۳ میلیون نفر بر اثر بیماری‌های مرتبط با ایدز جان خود را از دست داده‌اند.

آموزش، راهبردهای پیشگیری و داروهای جدید، به‌ویژه درمان‌های ضد رتروویروسی (داروهایی که بر مراحل متفاوت چرخه زندگی اچ‌آی‌وی تاثیر می‌گذارند و باعث نابودی این ویروس می‌شوند) از زمان اوج جهانی آن در سال ۲۰۰۴ تعداد مرگ‌ومیر ناشی از ایدز را ۶۴ درصد در سال کاهش داده است.

با این حال، برنامه مشترک سازمان ملل متحد در مورد اچ‌آی‌وی/ ایدز تخمین می‌زند که در سال ۲۰۲۰، ۳۷.۷ میلیون نفر با ایدز زندگی می‌کردند و حدود ۱.۵ میلیون نفر به‌تازگی مبتلا شده‌اند.

مجمع انجمن‌های بین‌المللی تنفسی معتقد است که پاسخ جهانی به اچ‌آی‌وی/ ایدز را می‌توان با موارد زیر تقویت کرد:

• افزایش آگاهی از ادامه تهدید جهانی بیماری مرتبط با اچ‌آی‌وی و ارتباط آن با پیامدهای کووید-۱۹، عفونت‌های سل و سایر بیماری‌های تنفسی؛

• بهبود نتایج سلامت افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی از طریق مراقبت از بیمار، ازجمله واکسن‌های کووید-۱۹ و تحقیق در مورد بهبود درمان‌ها و راهبردهای درمانی هم برای اچ‌آی‌وی و هم برای سل؛

• کاهش بروز و شدت بیماری‌های مرتبط با اچ‌آی‌وی با تقویت برنامه‌های پیشگیری انتقال از مادر به کودک و افزایش استفاده زودهنگام از درمان ضد رتروویروسی؛

• بهبود آموزش اچ‌آی‌وی در جوامع در معرض خطر برای کاهش بروز عفونت‌های جدید اچ‌آی‌وی؛

• کاهش نابرابری‌ها و تفاوت‌های بهداشتی مرتبط با اچ‌آی‌وی.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی بیماری ایدز ايدز همه باهم علیه کرونا واکسن کرونا کرونا در جهان افراد مبتلا به اچ آی کووید ۱۹ میلیون نفر واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۲۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، شهنام عرشی گفت: واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

وی افزود: واکسن روتاویروس در سنین ۲، ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود.

عرشی گفت: واکسیناسیون روتاویروس سالانه حداقل از ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: اواخر سال گذشته هم واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد.

وی گفت: این واکسن نیز در سنین ۲، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

کد خبر 6090502 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور