Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@02:59:08 GMT

سفره مردم در سال‌های اخیر کوچک‌تر شده است

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۲۶۴۵

سفره مردم در سال‌های اخیر کوچک‌تر شده است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری گفت: نرخ بیکاری چهارمحال و بختیاری از ۲۰.۸ در سال ۹۶ به ۱۵.۲ درصد در سال ۹۲ رسید، اما هنوز نرخ بیکاری این استان نسبت به سایر استان‌ها بالاتر بوده و طی سال‌های اخیر سفره مردم در شهرها و روستاها کوچک شده است.

علی شهریارپور ۱۱ آذرماه در شورای اداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه شیوه بودجه‌ریزی کنونی نمی‌تواند کشور را از چالش خارج کند، اظهار کرد: هدایت منابع در کشور باید به سمت رشد شاخص‌های اقتصادی باشد، رویکرد جدید در بودجه‌ریزی همین مسئله است و اختصاص بودجه به زیرساخت‌ها انجام نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه چند مسئله در بهبود شاخص‌های اقتصادی در استان تاثیرگذار است، عنوان کرد: تولید ناخالص یکی از این شاخصه‌ها است که متاسفانه در این بحث در استان با معضل مواجه هستیم، همچنین سهم استان در تولید سرانه در مقایسه با آمار کشوری حدود ۵۰ درصد کمتر است.

وی افزود: نرخ بیکاری چهارمحال و بختیاری از ۲۰.۸ در سال ۹۶ به ۱۵.۲ درصد در سال ۹۲ رسید، اما هنوز نرخ بیکاری این استان نسبت به سایر استان‌ها بالاتر است، طی سال‌های اخیر سفره مردم در شهرها و روستاها کوچک شده و این مسئله در بهبود شاخص‌ها تاثیر دارد.

شهریارپور با بیان اینکه باید تمرکز بودجه در توزیع اعتبارات بر آمایش سرزمین باشد، خاطرنشان کرد: باید اولویت بر اجرای پروژه‌ها در مناطق کم‌برخوردار باشد، باید از محل فروش اموال مازاد کسری بودجه جبران شود، هدف برای توسعه استان برای تامین منابع ۳۵ درصد از محل بهره‌وری و ۶۵ درصد از محل سرمایه‌گذاری باشد که طبق برآورد اولیه ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۷۶۱ پروژه نیمه‌تمام در استان وجود دارد، توضیح داد: ۱۱۵ پروژه دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد، ۲۹۱ پروژه دارای پیشرفت فیزیکی بین ۵۰ تا ۸۰ درصد و ۳۵۵ پروژه نیز پیشرفت فیزیکی آن‌ها کمتر از ۵۰ درصد است.

وی تاکید کرد: مدیران دستگاه‌های اجرایی در تخصیص اعتبارات اولویت را به پروژه‌های دارای پیشرفت فیزیکی بالا اختصاص دهند، همچنین مدیران تامین اعتبار به پروژه‌های ملی را از وزارتخانه‌های مربوطه پیگیری کنند.

شهریارپور در پایان گفت: تخصیص بودجه در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۰ درصد و برنامه سال ۱۴۰۰ تاکنون ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، مدیران نسبت به جذب اعتبارات اهتمام بورزند.

پروژه‌های پیشران توسعه در چهارمحال و بختیاری برای ارائه در سفر ریاست جمهوری مشخص شده است

در ادامه جلسه الله‌کرم نصیری- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به سفر ریاست جمهوری و هیات دولت به این استان در آینده‌ای نزدیک، اظهار کرد: تعدادی طرح و پروژه دارای اولویت در استان که پیشرفت و توسعه این استان را تسریع خواهد کرد در این سفر ارائه می‌شود.

وی افزود: پروژه آبرسانی بن- بروجن برای تامین آب شرب نیمی از جمعیت چهارمحال و بختیاری، پروژه راه‌آهن مبارکه- سفیددشت به شهرکرد، تعدادی از محورهای مواصلاتی مانند جاده شهرکرد- شلمزار، پارک علم و فناوری، طرح‌های راکد و ... در این سفر برای جذب اعتبار مطرح خواهد شد، این پروژه‌ها پیشران توسعه استان هستند.

نصیری با اشاره به مشکل خشکسالی در چهارمحال و بختیاری، توضیح داد: این مسئله از بیش از یک دهه گذشته گریبانگیر استان شده است، به‌همین علت تخصیص آب به پروژه‌های سرمایه‌گذاری و طرح‌های کشاورزی توسط وزارت نیرو وجود ندارد، اکنون ۳۳ طرح سرمایه‌گذاری در حوضه زاینده‌رود معطل تخصیص آب هستند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ذخیره گندم استان در وضعیت مطلوبی است، عنوان کرد: ۵۰۰۰ تن گندم در آذرماه توزیع شده است و ۱۰ هزار تن نیز آماده حمل به استان بوده و حدود ۲۶ هزار تن گندم نیز در سیلوها ذخیره شده است.

وی در پایان تاکید کرد: سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری باید بر بحث توزیع نهاده‌های دامی کنترل و نظارت بیش‌تری داشته باشد، در خصوص قیمت آرد نیز تا حدودی نگرانی وجود دارد، برخی استان‌ها قیمت را افزایش داده‌اند، اما در استان قیمت تغییری نداشته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی منطقه چهارمحال و بختیاری پروژه عمراني لایحه بودجه ۱۴۰۱ دولت سیزدهم چهارمحال و بختیاری پیشرفت فیزیکی نرخ بیکاری پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۲۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضابیگی: دولت مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه اعتماد، علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز و عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت با هزینه‌هایی که خودش به زندگی مردم تحمیل می‌کند نمی تواند انتظار داشته باشد تورم، شرایط کاهشی داشته باشد. کدام یک از اقلام که در اختیار دولت است سیر نزولی پیدا کرده است؟ در واقع آنها از یک سری شاخص های مربوط به رشد صحبت می‌کنند اما عملا آنچه در زندگی مردم مشاهده می شود متفاوت است.‌

دولت برای اینکه مصارف و منابع خود را تراز کند قیمت ارز ترجیحی را کاهش می‌دهد طبیعتا آن گرانی به زندگی مردم تحمیل می‌شود. ممکن است در بودجه، تراز منابع و مصارف برقرار شده باشد اما در زندگی مردم، درآمدها و هزینه با یکدیگر همخوانی ندارد به بیان دیگر ما مشکلات را به زندگی مردم منتقل کردیم و در مقابل مردم هم امکان تأمین این کسری را نخواهند داشت.

دولت افزایش حقوق کارگران را نپذیرفت و بدون اینکه نماینده کارگران پذیرفته باشد در نهایت حداقل حقوق را مبنا قرار دادند. این وضعیت در شرایطی است که تورم قیمت های اقلام اساسی به طور جدی احساس می شود و برخی از اقلام حتی از سفره های مردم حذف شده است. علاوه بر این، هزینه درمان، ایاب و  ذهاب و سایر موارد نیز وجود دارد.

به عنوان مثال در شهری مثل تهران، هزینه حمل و نقل حدود ۳۵ تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است آن هم در شرایطی که دولت در تأمین منابع مناسب خود برای اداره کشور در بودجه سال ۱۴۰۳، ۵۰ درصد به مالیات افزوده است و نمی تواند این رقم را به همه استان های کشور تعمیم داد. به عنوان مثال وضعیت اقتصادی یک استان وضعیت رو به رشدی دارد اما در مقابل استان دیگری با وجود وسعت و امکانات و ظرفیت، چندان مناسب نیست. برای این استان به عنوان مثال سهم ۳۰ درصدی درنظر می گیرند و ۲۰ درصد سهم را برای استان دیگری که وضعیت اشتغال و اقتصادی بهتری دارد در نظر می گیرند.‌ بنابراین وقتی این ۸۰ درصد در کنار هم قرار می گیرند تورم ۸۰ درصدی به کشور تحمیل می شود و این موضوع، زندگی مردم را متاثر می کند.‌

دیگر خبرها

  • علیرضابیگی: دولت مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد
  • پروژه پمپاژ آب ناغان می‌تواند در بخش کشاورزی تحول ایجاد کند
  • تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری با ۹۵ میلیارد تومان اعتبار
  • تجلیل از نامداران فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری
  • میزان بارندگی در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد/ بیشترین بارش‌ها برای فرخشهر
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد/بیشترین بارش‌ها برای فرخشهر
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد
  • اعلام میزان بارندگی سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
  • بیش از 95 درصد مردم چهارمحال و بختیاری به شاخص‌های سلامت دسترسی دارند
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌و بختیاری اعلام شد