Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روز‌ها که هفته بسیج را پشت سر گذاشتیم، نمایشگاهی در موزه‌ی هنر‌های معاصر فلسطین برپا شده که شامل آثار طراحی هنرمند جوان بوشهری، آقای «محمدعلی نادری» است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، این روز‌ها که هفته بسیج را پشت سر گذاشتیم، نمایشگاهی در موزه‌ی هنر‌های معاصر فلسطین برپا شده که شامل آثار طراحی هنرمند جوان بوشهری، آقای «محمدعلی نادری» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آثار این هنرمند، غالباً با تکنیک مداد و مدادرنگی اجرا شده است و موضوع آن‌ها پرتره‌ی شهدای دفاع مقدس است که غالباً شامل شهدای مشهور و شناخته‌شده می‌شود. البته تعداد قابل توجهی از آن‌ها هم به شهدای استان بوشهر، از جمله شهیدان بیژن گرد و نادر مهدوی اختصاص دارد.

نادری در این تابلو‌ها که همگی روی کاغذ گراف و با مداد سیاه اجرا شده، قدرت و خبرگی خود را در طراحی آناتومی انسان و به‌ویژه در پرداخت سایه‌روشن‌های لباس به نمایش گذاشته. در واقع آن ویژگی که به جذابیت این پرتره‌ها اضافه می‌کند، قاب‌بندی طراح از هیئت شهید است که محدود به صورت نشده و غالباً نیم‌تنه‌ی کامل ایشان را در بر می‌گیرد. این شیوه خلاف تصویرگری‌های مرسوم از شهدا، به‌خصوص طراحی‌های دیجیتالی و تصاویر رئال است که معمولاً چهره و صورت شهدا را مورد استفاده قرار می‌دهند و از ظرفیت‌های بصری آناتومی و فیگور شخصیت صرف نظر می‌کنند. طبعاً این ویژگی و به فعلیت رساندن این ظرفیت‌ها، شمّ هنری طراح را می‌رساند.
نادری در حفظ تناسبات بین سر و بدن شهید در طراحی خود کمابیش موفق بوده. اما در یکی-دو تابلو از آثار مجموعه هست که به شکل فاحشی این عدم تناسب پدیدار شده است.

همچنان که ذکر شد، نادری تمامی این پرتره‌ها را با مداد و بعضاً مداد کنته اجرا کرده، اما با استفاده‌ی محدود و کنترل‌شده از مداد رنگی به طراحی‌های سیاه و سفید خود جلوه‌ی بیش‌تری بخشیده است. او در هر تابلو از یک رنگ اضافه استفاده کرده؛ مثلاً در یکی رنگ قرمز، در دیگری سبز و... در معدودی از تابلو‌ها هم که متوسل به پاستل گچی شده، با رنگ سفید، نورپردازی‌های ظریفی روی چهره‌ی شهید انجام داده که به شیرینی اثرش می‌افزاید.

همچنین نادری پیرامون فیگورها، زمینه‌های متنوع، اما ساده‌ای را ایجاد کرده تا جلوه‌ی نورانیت شهید را در تضاد با این زمینه‌ها بیش‌تر کند. گاهی سایه‌پردازی است و گاهی فرم‌های ساده‌ی گرافیکی مانند مربع و مستطیل و همچنین قاب. این فرم‌های زمینه اگرچه درشت و سنگین و نزدیک به چهره‌ها هستند، اما مختصر و ساده‌اند.

در معدودی از تابلو‌ها هم دیده می‌شود که از موتیف ها‌ی نقاشی ایرانی، مانند – فرم‌های ابر و باد - کمک گرفته تا بر پیرنگ معنوی سوژه‌های خود تأکید کرده باشد. او تمایلی به فرم‌های انتزاعی و خلاقه نشان نداده است و مخصوصاً آن‌جا که از خطوطی برای القای قاب در گوشه‌های کار استفاده کرده، نشان می‌دهد که از مدرن‌گرایی در آثار خود پرهیز داشته است.

مجموعه‌ی این ویژگی‌ها در عین ساده و ابتدایی بودن، این نمایشگاه کوچک را برای دوست‌داران شهدا جذّاب می‌کند. خاصه اگر بدانند این هنرمند گمنام و بی ادعا، بدون هرگونه سفارش و تنها از روی عِرق و اعتقاد خودش این آثار را اجرا کرده.

چنین کار‌هایی در ترکیب بین سوژه با خلوص هنرمندش، ورای ارزش‌های فنی و تکنیکی خود، یک روح و صفایی دارند که در هر اثر هنری نمی‌توان یافت؛ می‌توان قربتاً الی الله پا در این نگارخانه گذاشت و فیضی برد.

این نگارخانه‌ی واقع در مرکز تهران، خیابان برادران شهید مظفر (صبا) حوالی چهارراه ولیعصر است و دست رسی به آن برای علاقه‌مندان دشوار نیست و حمایت از این هنرمند باصفا و گمنام، ارزش آن را دارد که یک بار تا موزه‌ی هنر‌های معاصر فلسطین قدم رنجه کنیم.

این نمایشگاه که به همت انجمن هنر‌های تجسمی انقلاب و دفاع مقدس برپا شده، روز شانزدهم آذر و هر روز تا ساعت ۶ عصر ادامه دارد. شاید استقبال هنردوستان و علاقه مندان، باعث شود که دست اندرکاران این مدت را تمدید هم بکنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: موزه فلسطین بوشهر موزه ی هنر های معاصر فلسطین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۲۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد

حسن عباسی فرماندار ویژه مهاباد امروز در نخستین جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، گفت: صنعت گردشگری یکی از شاخص‌های توسعه‌ای شهرستان مسافرپذیر مهاباد بوده که توسعه زیرساخت و تقویت این بخش در دستور کار قرار دارد.

وی بر حفظ و نگهداری از اماکن تاریخی تاکید کرد و ادامه داد: مکان‌های باستانی در مناطق مختلف نیز باید با استفاده از تابلو و علائم صیانت شوند.

واحد جولایی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مهاباد هم اظهار کرد: پارسال برای ۱۰ اثر فاخر شهرستان با هدف ثبت ملی تشکیل پرونده شده که امسال نسبت به لوح رسمی ثبت‌ملی آنها اقدام خواهد شد.

وی بیان کرد: همچنین پارسال ۵ کارگاه آموزشی در حوزه صنایع‌دستی با حضور اساتید برجسته برگزار شد و مورد استقبال شهروندان نیز قرار گرفت.

وی یادآورشد: بازسازی مساجد تاریخی، مرمت موزه، توسعه روستا‌های هدف گردشگری، سکوسازی اماکن تاریخی و ساماندهی زیرساخت‌های گردشگری از دیگر اقدامات پارسال بود.

بابک رستم‌پور شهردار مهاباد هم در این جلسه بیان کرد: ۲۳ میلیارد ریال برای مرمت، بازسازی و حفظ اماکن تاریخی سطح شهر در بودجه امسال پیش‌بینی شده است.

وی بیان کرد: محوطه‌سازی، حفظ بافت‌های تاریخی، کمک به اجرای طرح‌های گردشگری از دیگر برنامه‌های شهرداری در حوزه گردشگری شهرستان است.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • قدردانی از هنرمندان در یک پایگاه مهم موسیقی/ خاطراتی که زنده شد
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد
  • درخشش آثار هنرمند خراسانی در نمایشگاه جهانی هنر امارات
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • محمدعلی علومی درگذشت
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان شهرضایی
  • نمی‌توانم نسبت به ظلم و نسل‌کشی در غزه بی‌تفاوت باشم
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • افتتاح فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان
  • فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود