Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@07:10:11 GMT

باقری: اصلاحات خود را روی پیش نویس اعمال کرده‌ایم

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۴۷۶۶

آفتاب‌‌نیوز :

باقری بیان کرد: از روز شنبه این جلسات در وین برگزار شد و تا دیشب (چهارشنبه) تا پاسی از شب جلسات ادامه داشت. امروز نیز جلساتی پیش رو داریم از جمله جلساتی با نمایندگان روسیه و چین داشتم و همینطور نشست با روسای هیأت‌های نمایندگی سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا که دو نشست دیروز برگزار شد و یک نشست هم امروز خواهم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون سیاسی وزیر خارجه یادآور شد: در این نشست‌ها ما دیدگاه‌های خودمان را در مورد موضوعات محوری و اصلی این دور از گفت‌وگوها به ویژه موضوع لغو تحریم‌های غیر‌قانونی و ظالمانه طرح کردیم و شاخص‌ها و ملاک‌هایی که برای بیان مواضع خودمان لازم بود با آن‌ها در میان گذاشتیم. آن‌ها هم در این زمینه سؤالاتی را مطرح می‌کردند و ابهام‌هایی داشتند که در این نشست‌ها تلاش شد که این ابهام‌ها رفع و به سؤالات آن‌ها پاسخ داده شود.

* ۲ سندی که در اختیار طرف مقابل قرار دادیم

وی گفت: دیشب دو سند را در اختیار طرف مقابل قرار دادیم. سند اول دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در مورد موضوع لغو تحریم‌ها است و همینطور سند دوم در مورد موضوع اقدامات هسته‌ای ایران است که در اختیار طرف مقابل قرار گرفت. قاعدتا طرف مقابل باید اینها را بررسی و آمادگی لازم را کسب کند برای این‌که وارد گفت‌وگوها و مذاکرات جدی با جمهوری اسلامی ایران در مورد متن‌های ارائه شده، شود.

* بازیگرانی به دنبال اخلال در روند گفت‌وگوها هستند/ اگر آن‌ها برای استمرار گفت‌وگوها آماده باشند، ما هیچ مانعی در این زمینه نداریم

رئیس هیأت مذاکره کننده ایرانی در وین با بیان این‌که نکته مهم این است که این گفت‌وگوها دارای آثار متنوع و متعدد بین‌المللی است، یادآور شد: بر همین اساس بازیگران دیگری که خارج از عرصه این گفت‌وگوها هستند، یا به طور مستقیم با به واسطه برخی از بازیگران داخل گفت‌وگوها، تلاش می‌کنند که در روند گفت‌وگوها اخلال ایجاد کرده و مسیر دستیابی به توافق و مسیر گفت‌وگوهای سازنده را دچار اخلال کنند.

این دیپلمات ارشد ایرانی گفت: من دیروز در جلسه با نمایندگان مختلف هیأت‌های ۱+۴ این بحث را مطرح کردم و هشدار دادم که باید تلاش بشود اجازه ندهیم که نگاه و رویکرد بازیگران خارج از گفت‌وگوها بر روند مذاکرات تاثیر منفی و سلبی بگذارد.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه افزود: امیدواریم بعد از ارائه پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران به طرف مقابل آنها بتوانند در کوتاه‌ترین زمان به یک جمع‌بندی برای ورود به گفت‌وگوهای جدی با جمهوری اسلامی ایران در مورد دو سندی که ارائه شده است، برسند.

باقری ادامه داد: ما به طرف مقابل اعلام کردیم که برای ادامه گفت‌وگوها آمادگی داریم. ما در وین هستیم که این گفت‌وگوها را ادامه دهیم. قاعدتا آن‌ها نیاز دارند که اسنادی را که ما در اختیار آن‌ها قرار دادیم، بررسی کنند. اگر آن‌ها برای استمرار گفت‌وگوها آماده باشند، ما هیچ مانعی در این زمینه نداریم.

وی اضافه کرد: قاعدتا امروز در تماسی که با آن‌ها داریم و آن‌ها با ما خواهند داشت، وضعیت بررسی این اسناد و همچنین جدول زمانی در گفت‌وگوهایی که بین جمهوری اسلامی ایران و نمایندگان ۱+۴ یک در وین برگزار می‌شود، مشخص خواهد شد.

معاون سیاسی وزیر خارجه در پاسخ به این سؤال که آیا امیدوار هستید که طرف‌های مقابل به این دو سند پاسخ مثبت دهند؟ گفت: این‌که بررسی این اسناد چقدر طول می‌کشد به آنها بستگی دارد. در نشستی که با برخی از روسای هیأت‌ها دارم، این موضوع طرح خواهد شد و امروز با آقای انریکه مورا (معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) هم جلسه دارم و قاعدتا ایشان در آن جلسه دیدگاه‌های طرف مقابل را داشته باشد که بتوانیم با به یک جدول زمانی برای پیشبرد گفت‌وگوها دست یابیم.

* آن چیزی که پیش روی ما قرار دارد، متن پیش نویسی است که در آخرین دور گفت‌وگوها در وین ۶ حاصل شده

باقری درباره اظهارات مقامات اروپایی درباره پیش نویس‌های قبلی و رفع تحریم‌ها نیز بیان کرد: آن چیزی که پیش روی ما قرار دارد، متن پیش نویسی است که در آخرین دور گفت‌وگوها در وین ۶ حاصل شده است و همه طرف‌ها اذعان داشتند و دارند که این متن حداکثر یک پیش نویس است که پیش نویس قابل مذاکره است.

وی با بیان این‌که هیچ اختلافی بین ما و آنها در این زمینه نیست، اظهار داشت: ما بر دو نکته تأکید کردیم یکی اینکه یک موارد اختلافی است که از قبل باقی مانده، ولی برخی موضوعات است که کاستی‌های اسناد است که درباره آن کاستی‌ها نگاه خود را در سند جدید بیان کردیم. برخی نکات است که در پیش نویس وجود دارد که با اسنادی که مورد قبول طرفین است مغایرت دارد و طرفین آن اسناد را قبول دارند. بر همان اساس ما پیش نویس را ارزیابی کرده و نگاه و اصلاحات خودمان را در مورد آن اعمال کردیم.

* با یک اصلاحاتی در متن مواجه شدیم که این اصلاحات در اختیار طرف مقابل قرار گرفته/ ارائه این ۲ سند نشانه جدیت ما بود

معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره این‌که چقدر احتمال می‌دهید تغییرات در دو پیش نویس از سوی طرف مقابل قابل قبول باشد؟ اظهار داشت: در ایران دولت جدیدی سر کار آمده و دولت تیم جدیدی را مامور ادامه گفت‌وگوها کرده است. بر اساس این واقعیت ما با یک اصلاحاتی در متن مواجه شدیم که این اصلاحات در اختیار طرف مقابل قرار گرفته و قاعدتا طرف مقابل هم این اختیار را دارد که نظرات خودش را درباره پیشنهادات و اصلاحاتی که ما روی متن پیش نویس اعمال کردیم، بیان کند. اساس مذاکرات هم بر همین نکته است.

باقری اضافه کرد: چون یکی از محورهایی که برخی جریان‌هایی که نمی‌خواهند گفت‌وگوها به نتیجه برسد، این بود که اینگونه القا می‌کردند که طرف ایرانی در گفت‌وگوها جدی نیست. ارائه این ۲ سند نشانه جدیت ما بود و ما حتی به صورت ریز نگاه و رویکرد و مواضع خودمان را در مورد بخش‌های مختلف سند ارائه کردیم.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: آفتاب

کلیدواژه: علی باقری برجام اختیار طرف مقابل قرار جمهوری اسلامی ایران گفت وگوها پیش نویس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۴۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی

به‌گزارش خبرگزاری صدا وسیما خراسان شمالی؛ مرتضی بهزادفر با حضور در نخستین برنامه زنده رصد شبکه اترک در سال جاری، با بیان اینکه طی سال‌های اخیر مقام معظم رهبری نامگذاری شعار سال را با نگاه عالمانه با محوریت اقتصاد قرار داده اند، گفت: مشارکت مردم و مردمی سازی اقتصاد بسترساز جهش در اقتصاد خواهد بود.
وی افزود: براساس ابلاغ سیاست‌های کلی در هر دو مورد بر موضوعات کلیدی نظیر پیشرفت اقتصادی توام با عدالت و مردمی سازی اقتصاد به عنوان هسته‌های اصلی و نقش مردمی به صورت ویژه تاکید شده است.

تعاونی‌ها به عنوان الگوی اصلی مردمی سازی اقتصاد
بهزادفر با بیان اینکه در برنامه پنجم و ششم توسعه توجه به سهم تعاونی‌ها به عنوان الگوی اصلی مردمی سازی اقتصاد تاکید شد، اما توفیق زیادی در این حوزه وجود نداشته است، ابراز امیدواری کرد: با سیاست‌های کلان و برنامه ریزی‌هایی که اکنون در زمینه مردمی سازی انجام شده و تاکیدات مقامات عالی رتبه کشور بر تدوین سند اجرایی یکساله زمینه تحقق این مهم در استان و کشور فراهم شود.

رشد اقتصادی استان بر اساس شعار
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به ابلاغ بخشنامه در قالب تدوین سند از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور به استان‌ها برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم اشاره کرد و افزود: در این برنامه بر رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال، شیوه‌ها و راهکار‌های مشارکت حداکثری مردم، فعالان اقتصادی و نخبگان، برنامه رشد اقتصادی، حفظ محیط زیست، حمایت از توسعه و تجاری سازی فناور‌های راهبردی، توجه به زنجیره‌های ارزش صنایع استان و توجه به نقش آفرینی پارک علم و فناوری و ظرفیت نخبگان و صنایع خلاق و... تاکید شده است.

احیای واحد تعطیل و توسعه تعاونی‌ها
وی ادامه داد: در این سند بر احیای واحد‌های راکد و نیمه تعطیل، توسعه تعاونی ها، مشارکت صندوق ها، بانک‌های خصوصی، بیمه‌ها و ابزار و شیوه‌های نوین تامین مالی و اتمام طرح‌های نیمه تمام که نقش پیشران اقتصادی در استان دارند نیز توجه ویژه شده است.

تهیه هشت بسته، محور اساسی جهش تولید در استان
بهزادفر اضافه کرد: برنامه رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال و همسو با سیاست‌های کلی برنامه هفتم پیشرفت و سند آمایش در برنامه اولیه پیشنهادی و عملیاتی این سازمان در قالب ۸ بسته، محور اساسی جهش تولید در استان تهیه شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: رویکرد سازمان برنامه و بودجه، برنامه ریزی برای انجام اقداماتی است که قابلیت اجرایی یک ساله داشته باشد تا نتیجه این اقدامات زودتر به منصه ظهور برسد.
توانمند سازی جوامع محلی در روستا‌های استان
بهزادفر در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه توجه به توانمند سازی جوامع محلی در روستا‌های استان به صورت ویژه در دستورکار قرار گرفته است، افزود: ۳۰ درصد اقتصاد مردم استان وابسته به روستا است و فعالیت بخش کشاورزی برای استان یک محور مهم رونق اقتصادی و زمینه مشارکت مردم با رویکرد تحقق شعار سال است.
وی تصریح کرد:در همین راستا توسعه اشتغال و اجرای طرح توان افزایی جوامع محلی مورد توجه جدی قرار گرفته است و تاکنون سند توسعه اشتغال برای ۵۰۰ روستای استان اجرا شده است.

دیگر خبرها

  • لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • روسیه پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته ای در فضا را وتو کرد
  • روسیه پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • رقابت روسیه و آمریکا در سازمان ملل بر سر استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا ‎‌
  • تبلیغ نافرمانی مدنی توسط رئیس جبهه اصلاحات
  • تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی
  • کیهان: مذاکره با آمریکا به نفع آمریکا است نه ایران
  • وال استریت ژورنال: آمریکا طرح تحریم برخی بانک‌های چینی را در دستور کار قرار داد
  • آغاز‌گر اصلاحات بزرگ