Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@03:28:30 GMT

پنج چالش و تهدید جامعه پزشکی

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۹۳۲۲

پنج چالش و تهدید جامعه پزشکی

رئیس‌ کل سازمان نظام‌پزشکی ایران، به تشریح پنج چالش و تهدید اصلی جامعه پزشکی پرداخت.

به گزارش مشرق، محمد رئیس زاده رئیس‌ کل سازمان نظام‌پزشکی ایران در نشست مجمع انجمن‌های علمی پزشکی که در محل سازمان نظام پزشکی برگزار شد، گفت: شما به خانه خودتان آمده‌اید و سازمان نظام‌پزشکی متعلق به جامعه پزشکی است و ما منتخب آن‌ها و اعضا انجمن‌ها هستیم و قطعاً بدون ارتباط با انجمن‌های علمی هیچ کاری پیش نخواهد رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه سازمان نظام‌پزشکی برای عملکرد مناسب و پرقدرت خود نیازمند حداکثر اتصال و همگامی با مؤلفه‌های قدرت خود است، تاکید کرد: اصلی‌ترین مؤلفه قدرت یک نظام صنفی، همراهی و همگامی اعضای آن صنف است و هرچه همراهی و مشارکت و همفکری بیشتر باشد وزن و شأنیت این سازمان در مجامع عمومی بیشتر می‌شود

بیشتر بخوانید

ادعای کمبود پزشک درست نیست

رئیس‌زاده در ادامه پنچ چالش و تهدید اصلی جامعه پزشکی و اعضای سازمان را برشمرد و گفت: دو چالش اصلی بیرونی یکی تهدید شأن و هویت و شخصیت جامعه پزشکی است که متأسفانه به‌نظر می‌رسد جامعه پزشکی مورد هجوم سازمان‌یافته و طراحی‌شده قرار دارد که شاید یک دلیل آن رشد قابل‌توجه و تعجب برانگیز این جامعه در ۴۰ سال اخیر است که بسیار خوب عمل کرده و نتایج عملکرد خوب خود را می‌بیند.

وی افزود: دومین مورد از مشکلات بیرونی بحث‌های معیشتی و اقتصادی است که موضوع بسیار مهمی است. سه مورد داخلی نیز مربوط به اعضای جامعه پزشکی از جمله بحث اخلاق حرفه‌ای و رعایت اخلاق است و دیگری بحث آموزش و پیشرفت و توانمندسازی‌های علمی و عملی است و سومی نیز موضوع تعارضات بین رشته‌ای است که باید در تمام این حوزه‌ها اساتید و پیشکسوتان و انجمن‌ها و سازمان‌های ذی‌نفع و ذی‌ربط با سازمان نظام پزشکی همفکری و همراهی داشته باشند تا با عملکرد حداکثری بتوان مشکلات و چالش‌ها را حل و تهدیدها را برطرف کرد.

رئیس زاده ادامه داد: انجمن‌های علمی قطعاً در این زمینه و زمینه‌های دیگر می‌توانند بسیار به نظام پزشکی کمک کنند. ازجمله مواردی که شاید منحصراً در اختیار انجمن‌های علمی است و بسیار خوب می‌توانند در این زمینه‌ها عمل کنند بحث ترویج اخلاق حرفه‌ای و صنفی است که کمیته اخلاق انجمن‌های اعلامی حتماً باید بسیار فعال‌تر شوند.

وی خاطرنشان گفت: در تعارضات بین رشته‌ای انجمن‌های علمی بسیار می‌توانند راه‌گشا باشند. در این راه انجمن‌های علمی می‌توانند با همکاری با هیأت‌های بورد و تدوین و به روز رسانی کوریکولوم‌های رشته‌های خود، معیار و خط کشی قانونی را که معیار مشخص شدن حیطه‌های عملکردی هستند را مشخص کنند. در بحث تعرفه‌ها نیز انجمن‌های علمی پزشکی اقدامات بسیار خوبی را انجام دادند و کارهای کارشناسی علمی ارائه دادند که مورد استناد سازمان نظام‌پزشکی قرار گرفته است.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو چالش تهدید سازمان نظام پزشکی سلامت سازمان نظام پزشکی انجمن های علمی جامعه پزشکی انجمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۹۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت

  به گزارش­ خبرگزاری صدا و سیما­؛ ­ماما‌های عضو هیئت مدیره نظام پزشکی‌های سراسر کشور در مراسمی که با حضور رئیس و اعضای هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی برگزار شد، بیانیه‌ای را صادر کردند. در این بیانیه آمده است: حرفه مامایی یکی از قدیمی­­ ترین­­ رشته‌های گروه پزشکی است که همواره در ارتقای سلامت زنان، کودکان و سلامت خانواده نقش ویژه­ای­داشته است. امروز که کشور شاهد چالش‌های جمعیتی ناشی از کاهش نرخ باروری است و تغییرات اقلیمی و محیط زیستی از یکسو و ظرفیت‌های تکنولوژی و هوش مصنوعی از سوی دیگر سلامت جامعه را تحت تأثیر قرار داده است، ضرورت دارد تا تغییر نگرش اساسی در مسئولین نظام سلامت و سازمان‌های مختلف جهت بهره­ ­مندی­ ­فراگیر خانواده‌ها به خصوص زنان باردار از خدمات با کیفیت مامایی و سلامت باروری صورت پذیرد تا بتوان با تبیین نقش­­ ماماها­­ در نظام سلامت برای دستیابی به اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گام‌های اساسی برداشت. لزوم توجه به سلامت نسل آینده و حل بحران‌هایی نظیر کاهش ازدواج، کاهش نرخ باروری و افزایش سزارین و عوارض ناشی از آن در مادران و کودکان ایجاب می‌نماید تا همگام با کشور‌های پیشرفته جهان، جایگاه و استقلال حرفه‌ای ­ماماه­ای­ کشور مورد توجه قرار گیرد. در این راستا جامعه مامایی کشور مصرانه خواستار رفع چالش‌های ذیل است تا بتواند با فراغ بال در خدمت نظام سلامت و زنان و نوزادان کشور باشد: - اصلاح نظام پرداخت در زایشگاه‌ها و پرداخت تعرفه زایمانی به­­ ماماهای­­ عامل زایمان در مراکز دولتی فاقد متخصص زنان - ⁠پرداخت ۳۰ درصد از تعرفه زایمان به­­ ماماهای­­ عامل زایمان در مراکزی که متخصص زنان حضور دارد و زایمان توسط­­ ماما­ ­انجام می‌شود. - ⁠پرداخت تعرفه‌های خدمات غیر زایمانی در حین­ لیبر - استاندارد سازی نیروی انسانی­­ ماما­­ برای حمایت و تکریم مادر باردار در حین­ لیبر­، زایمان و بهره­ ­مندی­­ تمامی مادران از مراقبت نفر به نفر مامایی در حین زایمان - فراهم شدن امکان حضور­ ­ماما­­ همراه (حسب درخواست مادر) در تمامی مراکز زایشگاهی دولتی و خصوصی - اجرای ماده ۴۵ قانون جوانی جمعیت جهت پوشش کامل بیمه‌ای خدمات مامایی (دارو، ­پارکلینیک) توسط بیمه‌های پایه و تکمیلی بالاخص بیمه تأمین اجتماعی. در پایان پیشنهاد می‌شود تا جهت نیل به اهداف قانون جوانی جمعیت و بهبود کیفی خدمات سلامت باروری و سلامت مادر و نوزاد، ساختار تشکیلاتی مامایی به اداره کل مامایی و سلامت باروری در حوزه ستادی وزارت بهداشت ارتقا یابد.

دیگر خبرها

  • امسال انجمن جراحان پلاستیک در کنگره جراحان حاضر نمی شود
  • جراحان پلاستیک از کنگره جامعه جراحان ایران انصراف داد
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • اساتید دانشگاه سرآمدان فرهنگی جامعه هستند
  • جلوی سقوط آزاد کاهش جمعیت گرفته شد
  • بررسی ابعاد مختلف تروما در کنگره جراحان ایران
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد
  • چرا انتشار اوراق رهنی مسکن در ایران گره گشا نبود؟
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت