Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- ولی نصر متفکر سیاسی و مفسر مسائل بین المللی و از اساتید شناخته شده مسائل خاورمیانه در غرب است. او رئیس مدرسه مطالعات بین‌المللی پیشرفته دانشگاه جانز هاپکینز و مشاور "ریچارد هولبروک" دیپلمات ارشد امریکایی در امور پاکستان و افغانستان در کابینه اوباما بوده است. او در فارین افیرز نوشته است:

شعار دولت بایدن برای خاورمیانه ساده است:"به جنگ‌های همیشگی پایان دهید".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاخ سفید مشغول مدیریت چالش ایجاد شده توسط چین است و قصد دارد ایالات متحده را از درگیری‌های به ظاهر بی پایان و غیر قابل پیروزی در خاورمیانه جدا کند، اما عقب نشینی امریکا از منطقه یک خلاء سیاسی را ایجاد می‌کند که تهدیدی جدی محسوب می‌شود و با رقابت‌های فرقه‌ای ای پر می‌شود و راه را برای منطقه‌ای خشن‌تر و بی ثبات‌تر هموار می‌سازد.

امریکا نمی‌تواند تمام مخاطرات موجود در خاورمیانه را کاهش دهد، اما باید از بدتر شدن اوضاع جلوگیری کند. بهترین هدف برای واشنگتن آن است که از تشدید رقابت‌های منطقه‌ای جلوگیری کند به این امید که آرامش نسبی بتواند فرصتی برای توسعه چارچوب‌های منطقه‌ای تازه فراهم کند. به همین دلیل، تلاش‌های ایالات متحده برای خروج از منطقه باید همراه با کارزاری دیپلماتیک برای کاهش و حل مناقشات بین قدرت‌های منطقه‌ای باشد.

توافق هسته‌ای با ایران کماکان مهم‌ترین عامل بازدارنده برای بی ثباتی بیش‌تر منطقه‌ای است. بن بست یا شکست مذاکرات هسته ای، ایران و امریکا را در مسیر خطرناک رویارویی قرار می‌دهد و جهان عرب را درگیر ماجرا ساخته و به فرقه گرایی دامن می‌زند. دولت بایدن بازیگران منطقه‌ای را تشویق به گفتگو با یکدیگر کند، اما اگر تلاش برای بازگرداندن توافق هسته‌ای با شکست مواجه شود این گفتگو‌ها تداوم نخواهند یافت.

امریکا باید بداند سپردن منطقه به حال خویش یک بازی خطرناک است. بدون ترتیبات امنیتی تازه هرج و مرج و درگیری به امری عادی در منطقه تبدیل خواهد شد. درگیری آشکار بین ایران و اسرائیل و ظهور دوباره افراط گرایی مذهبی پیامد‌های فاجعه بار امنیتی و انسانی خواهند داشت. امریکا باید به این مسائل توجه کند. امریکا می‌خواهد از زیر بار فشار مشکلات خاورمیانه شانه خالی کند، اما نخست باید به دنبال جایگزینی پایدار باشد و این کار را باید با خنثی کردن درگیری و نزاع آغاز کند. بزرگترین تهدید برای منطقه بن بست رابطه امریکا با ایران است و نخست باید این مشکل را حل کرد.

 

منبع: فرارو

کلیدواژه: توافق هسته ای نزاع شیعه و سنی مقتدی صدر افراطی گرایی منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۰۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است

«دلشاد شهاب» سخنگوی دفتر ریاست منطقه کردستان عراق گفت که سفر نیچروان بارزانی به تهران با هدف تأکید بر عمق روابط دو طرف صورت گرفته است.

به گزارش مشرق، در حالی که «نیچروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق از روز گذشته در تهران به سر می‌برد؛ «دلشاد شهاب» سخنگوی دفتر او در مصاحبه‌ای گفت که جمهوری اسلامی ایران یک قدرت منطقه‌ای تأثیرگذار است.

او به شبکه روداو گفت: «رئیس اقلیم در این سفر می‌خواهد تاکید کند که اقلیم کردستان تهدیدی برای منافع همسایگان نخواهد بود و راهبرد اقلیم کردستان تعامل سازنده است».

سخنگوی ریاست کردستان عراق افزود: «اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی ایران روابطی تاریخی دارند و در دوران مبارزه با دیکتاتوری، ایران پناهگاه هزاران پناهنده عراقی بود و تا زمان سقوط رژیم دیکتاتوری، پایگاه مخالفان عراقی و اقلیم کردستان بود».

دلشاد شهاب همچنین گفت که از زمان تشکیل دولت در اقلیم کردستان، روابط اربیل و تهران بر پایه احترام به ایران بوده و طی این روابط، دو طرف منافع یکدیگر را حفظ کرده‌اند.

سخنگوی ریاست منطقه کردستان عراق، تأکید کرد: « جمهوری اسلامی ایران برای ما کشور مهمی است و مرزهای طولانی ما را به یکدیگر مرتبط می‌کند و همچنین روابط اقتصادی و تجاری قوی در کنار روابط دیپلماتیک دائمی و ادامه‌دار با یکدیگر داریم».

دلشاد شهاب افزود: «در تمامی شرایط سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک همسایه نزدیک است».

او با بیان اینکه از حدود دو سال پیش روابط ایران و منطقه کردستان عراق به سردی گراییده است؛ تأکید کرد: «همسایگی و روابط در منطقه ما با فراز و نشیب همراه است و در این مدت اخیر این روابط مقداری به سردی گرایید و از طریق این سفر می‌خواهیم این پیام را بدهیم که منافع مشترک میان ما بزرگ‌تر از این است که سردی بر آن چیره شود».

سخنگوی منطقه کردستان عراق در ادامه گفت که «همه نیروهای عراقی که در حال حاضر در قدرت هستند، پیشینه روابط مستحکم با جمهوری اسلامی ایران دارند و روزگاری ساز و کار تشکیل حکومت فعلی در تهران انجام می‌شد و امروز هم شکی نیست که ایران قادر به کمک در بهبود روابط اربیل و بغداد است».

«نیچروان بارزانی» روز گذشته در رأس هیأتی وارد تهران شد و امروز نیز با ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد. او همچنین قرار است با مقام معظم رهبری و همچنین محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز دیدار کند.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • آمریکا برای توافق ایران باید ماهی چاق خاورمیانه را به ما بدهد!
  • استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • ثبات بازار ارز یکی از دستاوردهای عملیات وعده صادق بود
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • هنیه: خواهان توافقی برای تضمین خروج اشغالگران از غزه هستیم
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد