Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@03:10:57 GMT

روند خروج نخبگان از کشور نگران کننده است

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۳۳۵۴۷

روند خروج نخبگان از کشور نگران کننده است

آفتاب‌‌نیوز :

رحمت الله نوروزی در خصوص وضعیت خروج نخبگان از کشور، گفت: با توجه به تاکیداتی که مقام معظم رهبری و امام (ره) داشتند، باید برای حفظ نخبگان تلاش کنیم. ما بعد از انقلاب، گام‌های خوبی را توسط همین نخبگان برداشتیم اما نتوانستیم حمایت‌های لازم را از این قشر داشته باشیم؛ نخبگان نباید اشتیاقی برای رفتن از کشور داشته باشند و باید به توسعه همه جانبه کشور کمک کنند و این کار نیازمند حمایت از آنها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده علی آباد در مجلس با تاکید بر کوتاه کردن بروکراسی اداری برای فعالیت نخبگان، گفت: مجلس باید ریل‌گذاری کرده و برای راحت تر کردن فعالیت آنها، بروکراسی اداری را کوتاه کند. نخبگان از بی توجهی مسوولین ناراحت هستند؛ بنابراین این قشر نباید در سیر بروکراسی اداری و بانک ها درگیر شوند و باید فضا را برای آنها فراهم کنیم اما بسیار نسبت به این موضوع بی توجهی شده است. اگر ژاپن به پیشرفت رسید، به این دلیل بود که توسعه کشور را بر پایه علم قرار داد همانطور که در احادیث و روایات داریم که پیامبر(ص) تاکید بسیاری به علم آموزی داشتند اما ما به توصیه پیامبر(ص) هم عمل نکردیم.

نوروزی با بیان اینکه مجلس و دولت اقدامی برای حمایت از نخبگان انجام نداده‌اند، اظهار کرد: نخبگان باید میدان دار باشند مقام معظم رهبری هم در بیانیه گام دوم انقلاب، به صورت صریح تاکید داشتند که فضا باید دست اندیشمندان و نخبگان باشد و همانطور که می‌بینیم بسیاری از انتصابات رهبری از میان قشر نخبه و جوان است اما ما فقط شعار دادیم و شعارها را عملیاتی نکردیم. بعضی از طرح‌های مجلس الویت ندارد و باید به جای آنها طرح هایی برای جذب نخبگان ارائه کرده و از آنها در حوزه‌های صنعت، نفت و اقتصاد استفاده کنیم و افراد با تجربه هم باید به جوانان کمک فکری دهند.

نایب رییس فراکسیون فرهنگیان مجلس در پایان خاطرنشان کرد: ما نگران روند خروج نخبگان از کشور هستیم، باید به این قشر میدان داد چراکه هر حوزه‌ای را به جوانان واگذار کردیم شاهد موفقیت در آنجا بودیم.

منبع: شفقنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: رحمت الله نوروزی مهاجرت نخبگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۳۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد

رئیس سازمان غذا و دارو درباره روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب‌العلاج توضیح داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی غذا و دارو، سید حیدر محمدی در خصوص تأمین داروی بیماران تالاسمی اظهار کرد: چند سالی است که با مشارکت انجمن تالاسمی و متخصصین خون و آنکولوژی روند تأمین داروی این بیماران با استفاده از داروهای تولید داخل بهبود یافته است.

وی با اشاره به اینکه تمامی داروهای بیماران تالاسمی در کشور تولید می‌شود، افزود: با توجه به تقاضای برخی بیماران و تفاوت اثربخشی روی آنها، بخشی از سهمیه تأمین داروی این بیماران از مسیر واردات صورت می‌گیرد.

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ میزان داروهای وارداتی بیماران تالاسمی افزایش چشمگیری داشت که با تلاش بانک مرکزی و تأمین ارز، تأمین دارو نیز انجام شد؛ امسال نیز امیدواریم که با کمک بانک مرکزی و تأمین ارز مورد نیاز، داروی این بیماران را تأمین کنیم.

وی با اشاره به اینکه میزان تولید و واردات داروی بیماران تالاسمی رشد خوبی داشته است، گفت: بخشی از هزینه‌های داروی این بیماران توسط بیمه سلامت و صندوق بیماران صعب‌العلاج تقبل می‌شود تا بیماران دغدغه‌ای برای تأمین دارو نداشته باشند.

محمدی با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود، اضافه کرد: برخی از شرکت‌های خارجی به بهانه تحریم، از فروش دارو به ایران ممانعت می‌کنند، که دلیل برخی کمبودهای مقطعی همین محدودیت‌های بین‌المللی است. در سازمان غذا و دارو به صورت مستمر هر مسیری را برای تأمین داروی بیماران سپری کرده و تلاش می‌کنیم در حد نیاز افرادی که نسبت به داروی داخلی حساسیت دارند به داروی وارداتی نیز دسترسی داشته باشند.

وی در خصوص تأمین داروی بیماران خاص اظهار کرد: داروی بیماران خاص به صورت مستمر تأمین می‌شود، اما داروی بیماران نادر داروهایی هستند که بعضاً هزینه‌اثربخشی آنها به اثبات نرسیده است و ممکن است خود کشور تولیدکننده نیز در حال بررسی هزینه اثربخشی آن باشد؛ بنابراین هزینه اثربخشی دارو قبل از ورود به کشور باید بررسی شود. عمده داروی بیماران خاص در کشور تولید می‌شود، اما ممکن است در مورد برخی کمبودها بحث تولید داخل و نمونه خارجی مطرح باشد که طبیعتاً مکلف هستیم داروهایی که دارای مشابه تولید داخل هستند و اثربخشی آنها به اثبات رسیده را مورد حمایت قرار دهیم، اما در صورتی که اثبات شود نمونه داخلی روی بیمار اثرگذار نیست سهم کمی از بازار از طریق واردات تأمین می‌شود.

کد خبر 751461

دیگر خبرها

  • روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد
  • رویداد گفتاورد ملی نخبگان برگزار می‌شود
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • آمار نگران‌کننده هواپیما‌های سالم کشور؛ فقط ۷ تا ۸ فروند!
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • برگزیده بنیاد نخبگان کرمان، کارگر نمونه کشور
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • نماینده مجلس نگران ترکیه شد؛ آنجا هر مرد ۱۵ شریک جنسی زن دارد؟
  • راه خروج از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند