Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، « مسعود منصور » امروز (شنبه) در حاشیه نشست کارگروه ملی مقابله با بیان زایی که در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: طبق آمارها ۷۰ میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض فرسایش آبی به وسیله سیلاب‌ها و روان‌آب‌ها و حدود ۳۰ میلیون هکتار از عرصه کشور در معرض فرسایش بادی قرار دارد که عدد کمی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد: از این ۳۰ میلیون هکتار حدود ۱۳.۵ میلیون هکتار به طور مستقیم متاثر از فرسایش بادی است و به دلیل اثر و نتایجی که بر روی زیرساخت ها و زیستگاه دارد به عنوان مناطق بحرانی قلمداد می‌شود.

وی اضافه کرد: این عرصه ها نسبت به سایر عرصه‌های موجود در کشور برای اقدامات اجرایی در اولویت هستند، البته مابقی عرصه‌ ها هم برای اینکه به این شرایط دچار نشوند، نیازمند اقدامات پیشگیرانه هستند.

منصور با بیان اینکه ۳هزار و ۵۰۰ کیلوگرم بر مترمربع در هر هکتار فرسایش بادی داریم، گفت: وقتی عملیات تثبتی انجام می‌شود این عدد به حدود ۳۵ کیلوگرم بر مترمربع می‌رسد که این موضوع از اهمیت اقدامات بیان زدایی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۷۵ به عضویت کنوانسیون مقابله با بیان‌زایی و کاهش اثرات خشکسالی درآمد و متعاقبا در سال ۱۳۸۹ هیات وزیران مصوبه‌ای را گذراند که در آنجا کارگروه ملی مقابله با بیان‌زایی و کاهش اثرات خشکسالی شکل گرفت و اعضای آن نیز شامل نمایندگانی از دستگاه‌های مختلف و اثربخش، انجمن‌های علمی، سمن‌ها، اساتید، محققان و سایر دستگاه‌هایی که کارگروه ضرورت می‌داند، شد.

وی ادامه داد: مهمترین رسالت کارگروه هم افزایی همکاری میان همه دستگاه‌ ها برای جلوگیری از تخریب زمین، فرسایش و احیای مناطق بیابانی است.

منصور با اشاره به اینکه حدود چهارسال کارگروه مقابله با بیابان به دلایل مختلف تشکیل نشده است افزود: رییس جمهوری،  وزیر جهادکشاورزی را به عنوان رییس این کارگروه منصوب کرد و در شرایط جدید با استعلام از دستگاه‌های مختلف نمایندگان آنها برای حضور در کارگروه معرفی شدند.

وی اظهارداشت: براساس مصوبه هیات وزیران سازمان جنگل‌ها به عنوان دبیرخانه این کارگروه نقش خود را انجام می‌دهد، همچنین قرار است جلسات کارگروه به صورت منظم و مستمر برگزار شود و امیدواریم مصوبات آن به شرایط کشور کمک کند.

به گزارش ایرنا، کارگروه ملی مقابله با بیابان زایی امروز و پس از گذشت چهار سال فعالیت خود را آغاز کرده است.

به تازگی سند بهره‌برداری از اراضی بیابانی تهیه و این عرصه‌ها برای انجام طرح‌ های پرورش شتر، بهره‌گیری از انرژی‌ های نو و گردشگری در بیابان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

تحقیقات نشان می‌دهد بیش از ۸۸ درصد از اراضی منابع طبیعی کشور ما می‌تواند تحت تاثیر بیابان‌زایی (سه شاخص کاهش پوشش، کاهش حاصلخیزی و کاهش ذخایر کربن) قرار گیرد و مطابق بررسی سال ۲۰۱۸، نزدیک به ۳۷ میلیون هکتار از عرصه کشور در معرض تخریب سرزمین قرار دارد.

نشست کارگروه ملی مقابله با بیابان زایی امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی، رییس سازمان جنگل ها، رییس سازمان هواشناسی، رییس سازمان مدیریت بحران کشور، نمایندگانی از آموزش و پرورش، معاونت علمی ریاست جمهوری  و جمعی از مدیران سازمان محیط زیست در محل این وزارتخانه برگزار شد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور سید جواد ساداتی نژاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور سید جواد ساداتی نژاد وزارت جهاد کشاورزی سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور سید جواد ساداتی نژاد کارگروه ملی مقابله میلیون هکتار سازمان جنگل ها جهاد کشاورزی رییس سازمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۷۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد

رئیس جهاد کشاورزی مازندران از اجرای تجهیز و نوسازی ۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی این استان بین ۲۱۰ هزار هکتار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، بابک مؤمنی عصر امروز_یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در برنامه زنده رادیویی «رادیو سراسری گفت‌وگو» با اشاره به اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری این استان اظهار کرد: بزرگترین طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری مازندران در شهرستان آمل در حال اجراست.

وی با بیان اینکه تجهیز اراضی با محوریت اراضی شالیزاری در حال اجراست و متوسط مالکیت اراضی شالیزاری ۰.۷ هکتار است، تاکید کرد: تجهیزات و امکانات در اختیار این مزارع قرار ندارد و ابعاد قطعات مهندسی شده و هندسی نیست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه با توجه به حرکت کشاورزی به سمت اقتصادی و هوشمندانه، باید اراضی کشاورزی ما اقتصادی و مهندسی شده باشد، اظهار داشت: این طرح با الگوگیری از کشور ژاپن در ایران اجرا شد و یک نظام تحویل و مدیریت آب با محوریت آب و آبیاری و زهکشی اراضی در هر یک از قطعات اجرایی شد که مصرف نهاده‌ها را مدیریت بهینه می‌کند و انقلابی در مدیریت مزارع به‌وجود می‌آورد.

مؤمنی این طرح را زیرساختی و مهم دانست و گفت: از ۲۱۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان ۶۰ هزار هکتار تاکنون تجهیز و نوسازی شد و سرعت اجرای این پروژه با توجه به محدودیت منابع کند است و باید با جدیت و شتاب بیشتری دنبال شود.

وی با بیان اینکه به دنبال توسعه و ارتقا این طرح هستیم که بتوانیم سامانه‌های کم فشار آبیاری و انتقال آب با لوله را هم در این طرح اجرا کنیم، تصریح کرد: آب‌بندان را در بالادست مزارع و در پایین دست مزارع نیز بازچرخانی آب را داریم تا منجر به کاهش تلفات آب را داشته باشیم.

این مسؤول با اشاره به اینکه با توجه به اینکه انتقال آب و زهکشی اراضی در مزارع سنتی اراضی شالیزاری وجود نداشت طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری به صورت کامل و با همه ملحقات طرح در روستای نوایی محله فریدون‌کنار اجرایی شد، خاطرنشان کرد: این طرح به عنوان یک پایلوت ملی است تا در جایگاه یک کار ترویجی مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 750896

دیگر خبرها

  • ۲۹ هکتار از اراضی کشاورزی بخش قلعه‌نو آزادسازی شد
  • رفع تداخلات اراضی پیش‌نیاز تثبیت مالکیت است
  • حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • مقابله با تغییر کاربری ۱۲۸۷۰ هکتار از اراضی زراعی البرز
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی