Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@14:12:05 GMT

ورشکستگی دامداری های ایلام زیر تیغ مشکلات

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۳۷۷۸۷

ورشکستگی دامداری های ایلام زیر تیغ مشکلات

مشکلات مختلف در زمینه تامین نهاده، نبود بازار فروش و عدم نقدینگی باعث ورشکستگی بسیاری از واحدهای دامداری ایلام شده است.

به گزارش قدس آنلاین، شرایط آب و هوایی، مراتع بکر، کوه‌ها و جنگل‌ها باعث شده استان ایلام یکی از مناطق مستعد توسعه فعالیت‌های دامداری و دامپروری باشد.

استان ایلام هم اکنون با داشتن ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درصد از جمعیت دامی کشور و تولید بیش از ۱۵۰ هزار تن گوشت قرمز و سفید یکی از استان‌ها ی پیشرو در زمینه تولیدات دامی است.

روند دامداری و دامپروری از گذشته تاکنون در استان ایلام نشان داده است این استان جایگاه و منطقه‌ای مناسب برای توسعه فعالیت‌های مرتبط با دام است.

در این ارتباط هر چند تلاش‌های خوبی صورت گرفته است اما همچنان بیشتر دامداری‌ها به شکل سنتی و بدون برنامه ریزی و نقشه راه فعالیت می‌کنند.

دامداری‌های استان ایلام این روزها با دردسرهای نبود نهاده‌های دامی دست و پنجه نرم می‌کنند و با متحمل شدن ضرر و زیان فراوان، محصولات خود را به فروش می‌رسانند.

این در حالی است که نیاز سالانه ۵ هزار تنی نهاده‌های دامی در استان به ۳۰ هزار تن در سال به علت خشکسالی رسیده و تعداد مازاد دام عشایر نیز به ۳۰۰ هزار رأس افزایش یافته است.

به هر حال با وجود اینکه دولت دام مازاد را خریداری می‌کند و به ازای هر یک کیلوگرم گوشت دام خریداری شده سه کیلوگرم جو یارانه‌ای تحویل می‌دهد اما مشکلات تأمین نهاده‌های دامی همچنان ادامه دارد.

افزایش قیمت نهاده‌های دامی، قیمت‌های غیراصولی فروش شیر و حمایت نشدن دامداران و عشایر از سوی مسئولان سبب شده طی ماه‌های گذشته شاهد تعطیلی بسیاری از واحدهای دامداری در سطح استان باشیم که ادامه این روند می‌تواند ضربات جبران ناپذیری را به صنعت دامداری وارد کند.

فعالیت یک هزار و ۵۰۰ طرح صنعتی و نیمه صنعتی در ایلام

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی ایلام اظهار داشت: استان ایلام از دیرباز مهد و تمدن دام و دام داری بوده است.

درخشنده رحیمی اضافه کرد: دامداری یک ریشه تاریخی در استان داشته و شغل بسیاری مردم منطقه از قدیم بوده است، بنابراین بیشترین استعداد و پتانسیل استان در بخش دام و طیور در استان ایلام است.

وی افزود: استان ایلام دارای ۲ میلیون واحد دامی و بیش از یک هزار و ۵۰۰ طرح صنعتی و نیمه صنعتی در بخش دام و طیور است.

رحیمی در خصوص نهاده‌های دامی تصریح کرد: با توجه به کمبودهایی که در این حوزه وجود داشت دولت وارد عمل شده و سامانه‌ای تحت عنوان سامانه بازارگاه تهیه و هم اکنون نهاده‌ها در این سامانه به دامداران توزیع می‌شود.

معاون جهاد کشاورزی ایلام بیان کرد: نهاده‌ها بر اساس جمعیت دامی استان توزیع می‌شود.

تأمین نهاده دامداری از طریق سامانه بازارگاه

وی عنوان کرد: سامانه بازارگاه برای بخش طیور ۱۰۰ درصد نهاده‌ها را تأمین می‌کند چون کالای استراتژیک است و در بخش دام بین ۳۰ تا ۴۵ درصد نهاده دامی استان‌ها را تأمین می‌شود.

رحیمی افزود: همان مقدار که سامانه بازارگاه نهاده در اختیار جهاد کشاورزی استان قرار می‌دهد، به همان میزان نیز در بین دامداران توزیع می‌شود.

وی گفت: نهاده‌ها به ۲ روش نیز توزیع می‌شوند، دامدارانی که طرح صنعتی دارند این دامداران نهاده‌ها را به صورت خام تحویل می‌گیرند.

معاون جهاد کشاورزی ایلام اضافه کرد: دامدارانی که دام سبک، دام غیرصنعتی و روستایی دارند، از طریق اتحادیه دامداران استان به آنها نهاده تخصیص داده می‌شود.

توزیع ۷۵۰۰ تن نهاده دامی بین عشایر ایلام

مدیر کل امور عشایری ایلام  اظهار داشت: سایه شوم خشکسالی در مناطق عشایری استان ایلام تأثیر آن بیشتر است، عشایر استان در سال‌هایی که وضعیت نزولات آسمانی خوب است تقریباً میزان ۶۰ تا ۷۰ درصد علوفه دام خود را از مراتع استان که قابلیت خوبی هم دارد تأمین می‌کردند.

فرشاد یاسمی افزود: متأسفانه امسال به دلیل شرایط سخت خشکسالی، نهاده‌های دامی تنها تأمین کننده خوراک دام عشایر است.

وی بیان کرد: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته برای تأمین نهاده دامی عشایر، سهمیه‌ای که به امور عشایری استان اختصاص داده می‌شود بین اتحادیه‌های استان و عشایر توزیع می‌شود.

وی عنوان کرد: تا به امروز نزدیک به ۷ هزار و ۵۰۰ تن نهاده دولتی بین عشایر استان توزیع شده است.

یاسمی با اشاره به اینکه در سفر ریاست جمهوری به استان قرار شد هفت هزار و ۲۰۰ تن نهاده به عشایر استان اختصاص پیدا کند، افزود: از این میزان تاکنون ۲ هزار و ۴۰۰ تن توزیع شده است.

وی افزود: با توجه به اینکه شرایط خشکسالی در استان یک شرایط حاد است، نیاز علوفه دامی عشایری استان ۳۰ هزار تن در سال است.

باتوجه به مشکلات دامداران و عشایر استان ایلام نیاز است دولت توجه ویژه ای به این قشر که بیشترین اشتغال استان را به خود اختصاص داده است، داشته باشند.

منبع: مهر

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دامداران نهاده های دامی سامانه بازارگاه نهاده های دامی جهاد کشاورزی توزیع می شود استان ایلام عشایر استان نهاده ها هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۷۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، مسائل و مشکلات فعالان و تولید کنندگان حوزه دام و طیور مهاباد با حضور مسئولان استانی بررسی شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان در این جلسه از هماهنگی برای صادرات مرغ در استان گفت و افزود: استان آذربایجان غربی یکی از استان‌های تولید کننده گوشت مرغ هست که رتبه هشتم کشوری را دارد.

 بستانچی با بیان اینکه برای جلوگیری از خسارت به مرغدارها در برابر تولید مازاد، تشکل‌ها باید پای کار بیایند تا صادرات مستقیم صورت گیرد، اضافه کرد: هم اکنون سهم کل کشوراز تولید مرغ ۷ هزار تن است که ۵ هزارتن آن برای اتحادیه مرغداران و ۲۰۰۰ تن هم مربوط به زنجیره‌هاست.

شریفی مدیر تولید زنجیره یکپارچه  تولید مرغ هم می گوید: مقرر شده امسال تولید گوشت مرغ را  به ۱۵ هزار تن در سال برسانیم و ۲۵۰۰ تن افزایش تولید داشته باشیم.

مدیر جهاد کشاورزی مهاباد هم با اشاره به اینکه در شهرستان مهاباد حدود ۳۳۰ هزار راس دام سبک و۲۱ هزار راس دام سنگین جود دارد افزود: از این میزان سالانه حدود ۴ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز و بیش از ۱۶ هزار تن گوشت مرغ تولید می‌شود.

حقگوی گفت: در شهرستان مهاباد ۷۴ واحد دامداری فعال است که در مجموع بیش از ۳۷ هزار تن محصولات دامی شامل گوشت سفید، گوشت قرمز، عسل، شیر و فرآورده‌های دامی در در آن تولید می‌شود.

بهسازی و نوسازی جایگاه‌های دام روستایی،تامین نهادهای دام و طیور و  جوجه و افزایش پوشش  بیمه ای  واحدهای تولیدی از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • حمله خرس وحشی به یک دامداری در ایلام و تلف شدن دام‌هایش
  • ۳۰ تُن مکمل و افزودنی‌های غیرمجاز دامی در پردیس کشف شد
  • انجام کارهای بی‌منت در گرو داشتن تفکر بسیجی است
  • انجام کارهای بی‌منت در گروه داشتن تفکر بسیجی است
  • دست‌درازی به دختر خردسال توسط پدر | مادر با مفتول شوهرش را کشت!
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد
  • بانک آمریکایی «ریپابلیک فرست» اعلام ورشکستگی کرد