Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از سازمان قضایی نیروهای مسلح، حجت الاسلام والمسلمین احمدرضا پورخاقان در دیدار با فرمانده مرزبانی ناجا و هیئت همراه گفت: این‌که پرونده‌های مرزبانی به نسبت مأموریت‌های محوله درصد پایینی دارند جای خوشحالی است و نشان از سلامت تشکیلات و مدیریت فرماندهان و سایر دست اندرکاران دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به جایگاه مهم عقیدتی سیاسی مرزبانی در حفظ و صیانت از نیروها اشاره کرد و گفت: فرد به گونه‌ای تربیت شود که یک خودنظارتی در درونش به وجود آید؛ حتی اگر یک نفر از لغزش و آسیب حفظ شود ارزش آن به مراتب بالاتر از حکمی است که مرجع قضایی صادر می‌کند و جدایی یک نظامی از تشکیلات می‌تواند ضربات جبران ناپذیری برای نظام داشته باشد.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح تیراندازی‌های مرزی را چالش مهمی برشمرد و تصریح کرد: وظیفه سنگینی برعهده مرزبانی برای حفظ مرزهای جمهوری اسلامی گذاشته شده است، از یک طرف ورود یک تروریست به کشور می‌تواند تبعات جبران ناپذیر امنیتی برجای بگذارد و از طرف دیگر افراد بی‌گناه به خاطر عدم اطلاع از قوانین مرزی و مشکلات مالی و اقتصادی و معیشتی گرفتار کولبری شده‌اند که کار را سخت می‌کند.

وی با اشاره به ابهامات قانون به کارگیری سلاح به خصوص در مرزها گفت: باید همه شبهات این قانون برطرف شود چون در کاهش آمار پرونده‌های تیراندازی منجر به جرح و مرگ موثر است.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح تلاش تمامی نهادهای ذی‌ربط برای ایجاد مشوق‌های مناسب برای سربازان مرزبانی را ضروری برشمرد و تصریح کرد: باید فکری کرد که سربازان برای خدمت در این مناطق اشتیاق داشته باشند چون خدمت در مرزها به خصوص استان‌های پرخطر سخت و دغدغه خاطر سرباز و خانواده‌اش است.

وی یکی از این مشوق‌ها را پرداخت درصدی از حق‌الکشف کالاهای قاچاق به کاشفین و سربازی که با جان و دل خدمت می‌کند، برشمرد.

 پورخاقان آمادگی سازمان قضایی نیروهای مسلح را برای برپایی کلاس‌های آموزشی جهت مرزبانان اعلام کرد و گفت: هرچه در میدان آموزش عرق بیشتری ریخته شود در میدان مبارزه از نیروهای خودی خون کمتری ریخته می‌شود و ورای آموزش، با اصلاح قوانین و سایر برنامه‌ها به دنبال آن هستیم که به نیروهای مرزبانی توجه بیشتری شود تا دلگرمتر شوند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: اعتقاد ما بر این است که نیروی مسلح اقتدارش باید حفظ و بین شخصیت حقیقی و حقوقی مجرم تفکیک قائل شد و مراقب شخصیت حقوقی افراد باشیم و اگر ابهت نظامی و نظامی‌گری ریخته شود جایگاه نیروهای مسلح و امنیت کشور خدشه دار خواهد شد.

فرمانده مرزبانی ناجا در ابتدای این دیدار انتصاب حجت الاسلام والمسلمین پورخاقان را تبریک گفت و ضمن اعلام آمادگی جهت همکاری، از رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح برای بازدیدهای مرزی به منظور افزایش روحیه معنوی و ارشاد و راهنمایی دعوت کرد.

امیر احمدعلی گودرزی با اشاره به ساختار مرزبانی گفت: نیروهای مرزبانی در ۸۷۵۵ کیلومتر مرز زمینی و دریایی در ۱۶ استان کشور مسئولیت سرزمینی دارند و ادامه‌دهنده راه رزمندگان هستند و معنویات خاصی بر این نیرو حاکم است.

این مقام انتظامی به اقدامات مرزبانی در مبارزه با قاچاق از جمله طرح رعد ۶ اشاره کرد و افزود: در قالب این طرح در یک هفته ۱۰۰۰ میلیارد تومان کالای قاچاق کشف و ضبط شده و سه کشتی با بیش از هزار تنی کالای قاچاق با پرچم سه کشور توقیف شده است.

وی با اشاره به هماهنگی خوب موجود میان مرزبانی با سازمان قضایی نیروهای مسلح در استان‌های مرزی گفت: بازدیدهای منظم مرزی مدیران و قضات سازمان قضایی نیروهای مسلح اثربخش است و برای مرزبانان هم قوت قلب است هم هماهنگی‌ها دو چندان می‌شود.

حجت الاسلام موسوی رئیس عقیدتی سیاسی، سردار سجادی رئیس بازرسی و سرهنگ اخشابی مشاور و رئیس دفتر فرمانده مرزبانی، سردار گودرزی را در این دیدار همراه می‌کردند.

کد خبر 641110 برچسب‌ها مرزباني قاچاق - قاچاقچی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مرزباني قاچاق قاچاقچی سازمان قضایی نیروهای مسلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۸۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد

به گزارش «تابناک»، در همین زمینه، روزنامه «شرق» در گفت‌وگویی با عبدالمحمد طاهری سعی کرده است جنبه‌های این اقدام و در کل مناسبات مرزی ایران و افغانستان در دوره حکومت طالبان را به شکل دقیق‌تر کنکاش کند. آنچه در ادامه می‌خوانید، ماحصل گپ‌و‌گفت با اولین مستشار و رایزن فرهنگی وزارت امور خارجه ایران در وزارت معارف افغانستان است که در کارنامه دیپلماتیک خود علاوه بر کارداری ایران، سابقه مشاور سیاسی برخی چهره‌های افغانستان نظیر محمد حنیف اتمر، وزیر امور خارجه سابق افغانستان را هم دارد.

‌جناب طاهری پنجشنبه هفته گذشته شاهد دستگیری تعدادی از مرزبانان ایرانی بودیم که به نظر می‌رسد با ورود اشتباهی آنان به خاک افغانستان رخ داد و ساعاتی بعد هم آزاد شدند. جدای از این نکته، شما روند درگیری و دستگیری مرزی بین ایران و افغانستان از زمان روی کار آمدن حکومت دوم طالبان را چگونه می‌بینید؟

اتفاقا نکته همین‌جاست که اگر موضوع صرفا ورود اشتباهی و غیرعمدی مرزبانان ایرانی به خاک افغانستان بود، دستگیری آنها از طرف طالبان می‌تواند یک واکنش طبیعی جلوه کند؛ کمااینکه در دیگر نقاط مرزی امکان وقوع آن وجود دارد. اما مسئله اساسی اینجاست که در بازه زمانی سه‌ساله‌ای که از روی کار آمدن حکومت دوم طالبان می‌گذرد، به نظر می‌رسد هم شدت درگیری‌ها با مرزبانان ایرانی و هم تعداد دفعات دستگیری مرزبانان کشور رو به افزایش است؛ تا جایی که اکنون خبرهایی دال بر این وجود دارد که وزارت کشور و هنگ مرزبانی ایران موضوع ایجاد دیوار مرزی را به شکل جدی‌تر در دستور کار خود قرار داده‌اند. هرچند به نظر می‌رسد در وهله اول این دیوار مرزی با هدف توقف در رفت‌وآمد مهاجران غیرقانونی به داخل خاک ایران، تردد‌نداشتن گروه‌های تروریستی و باندهای قاچاق مواد مخدر در مرز است، اما نمی‌توان شدت و وسعت درگیری نیروهای طالبان با مرزبانان ایرانی را هم یکی از عوامل مهم در تغییر نگاه تهران به حوزه مرزداری با افغانستان ندانست.

‌دستگیری مرزبانان ایرانی صرفا از این جنبه قابلیت ارزیابی دارد یا حضرت‌عالی ابعاد تحلیلی دیگری را متصور هستید؟

دستگیری مرزبانان ایرانی صرفا یک جنبه ندارد. جنبه مهم‌‌تر دیگر این است که ثابت شد طالبان فارغ از قرائت‌های ایدئولوژیک تندروانه خود که می‌تواند یک تهدید امنیتی باشد، مشخصا در موضوع سرزمین‌های ایران پشت دیوار مرزی حاضر به همکاری با ایران نخواهد بود. به بیان دیگر این‌دست رفتارها نشان از سخت‌گیری طالبان دارد و هم‌زمان با آن مؤیدی بر آن است که طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی و مرزداری را ملاک عمل و رفتار خود قرار نمی‌دهد و کوچک‌ترین توجهی هم به قراردادهای فی‌ما‌بین برای ترسیم مرز دو کشور ندارد.

‌پس به باور شما امکان تداوم و تشدید درگیری‌های مرزی و همچنین احتمال درگیری مرزبانان وجود دارد؟

بدون ‌شک چنین است. این یک چیز طبیعی است و در همه مرزها روی می‌دهد؛ اما موضوع مرز ایران و افغانستان از زمان طالبان فرق دارد.

‌چه فرقی؟

فرق اصلی به سایه سنگین نگاه‌های رادیکال ایدئولوژیک طالبان و خوانش‌های تند ناسیونالیستی آنان باز‌می‌گردد؛ بنابراین اساسا نیروهای مرزبانی افغانستان که همان نیروهای طالبان هستند، نیروهای آموزش‌دیده‌ای نیستند که بخواهند حرفه‌ای رفتار کنند، بلکه بر مبنای خوانش‌های ایدئولوژیک و قرائت‌های ناسیونالیستی پشتونی خود به مسائل مرزی و سرزمینی نگاه می‌کنند. در‌حالی‌که با توجه به حساسیت موضوع مرزبانی و مرزداری و همچنین حوزه امنیتی مربوط به حوزه هنگ مرزی باید مرزبانان افغانستان یا مشخصا نیروهای طالبان در حوزه مرزبانی و مرزداری تجربیات لازم را ببینند که خدای ناکرده از تکرار این اتفاقات جلوگیری شود یا از وقوع حوادث تلخ‌تر پیشگیری کرد. کسی نمی‌تواند تضمین بدهد که در درگیری‌های پیش‌روی احتمالی یا بروز خطای سهوی مرزبانان ما که کاملا طبیعی است، شدت تنش تا چه حد بالا خواهد رفت و آیا خدای‌ ناکرده این تنش‌ها کشته یا زخمی به دنبال خواهد داشت یا نه؟ اینجاست که وزارت امور خارجه، وزارت کشور و همچنین هنگ مرزی جمهوری اسلامی ایران باید به شکل جدی، صریح و بدون پرده، طالبان را وادار کند در موضوع مشخص مرزبانی و مرزداری یا به قوانین و مقررات پایبند باشد یا آموزش‌های لازم را در‌این‌باره ببیند که بداند اختلافات مرزی باید چگونه اداره شود. نمی‌توان با نگاه‌های شعاری، احساسی و ایدئولوژیک پشتونی به مرزداری پرداخت؛ چون این نوع نگاه‌های تندروانه که متأسفانه با نگاه‌های ایدئولوژیک هم درآمیخته است، خود‌به‌خود زمینه‌ای برای هرگونه درگیری و تنش ناخواسته خواهد بود.

مسئله خطرناک‌تر اینجاست که چون نیروهای طالبان با همان نگاه ایدئولوژیک تندروانه و قرائت‌های ناسیونالیستی پشتونی به مرزبانی و مرزداری نگاه می‌کنند، هرگونه تردد یا ورود سهوی مرزبانان ایرانی به خاک افغانستان را با نگاه امنیتی و تلاش برای بر‌هم‌زدن حاکمیت طالبان تحلیل می‌کنند که می‌تواند به یک واکنش و برخورد سخت طالب‌ها منجر شود. شاید در اتفاق پنجشنبه گذشته با یک مذاکره، شش مرزبان در کمال صحت و سلامت به کشور بازگشتند، اما نمی‌توان این یقین را حاصل کرد که در صورت بروز اتفاقات مشابه، درگیری‌ها بیشتر نشود. ما تجربه تلخ درگیری‌های مرزی طالبان افغانستان با نیروهای مرزی پاکستان در همین سه سال اخیر را فراموش نکرده‌ایم که کماکان ادامه دارد و حتی تشدید هم پیدا کرده است. پس این موضوع اصلا چیزی ساده و طبیعی نیست که بخواهیم از کنار آن و بدون حساسیت رد شویم. من معتقدم طالبان در حوزه مرزبانی و مرزداری با سوء‌نیت رفتار و برخورد می‌کند و باید هرچه زودتر جلوی آن گرفته شود تا این رویه به عادت طالبان تبدیل نشود که هر زمان و هر جا که دلش خواست، با سلیقه خود عمل کند. مرزبانی و مرز‌داری قاعده و قانون دارد و طالبان هم باید به آن تمکین کند؛ در غیر ‌این ‌صورت سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.

دیگر خبرها

  • شاهکار دیگر ارتش یمن در دریای سرخ و اقیانوس هند
  • دو ناوشکن آمریکایی را با تعدادی پهپاد هدف قرار دادیم
  • ترکیه: ۱۵ تروریست در شمال عراق از پای درآمدند
  • حمله موشکی به کشتی مرتبط با رژیم اسرائیل
  • توقیف محموله داروهای قاچاق در گمرک سرو ارومیه
  • خدمتگزاری به مردم افتخاری بزرگ برای نیروهای مسلح است
  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد
  • رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح: اگر جرمی در بین نیروهای مسلح اتفاق بیفتد مجازات این نیروها سنگین تر و شدیدتر خواهد بود
  • یزدی ها کمترین تعداد پرونده قضائی نیروهای مسلح کشور را دارند
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد ریال کالای قاچاق در ایلام