Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه "هفت" در هفته دومِ پخش سری جدید کماکان در بدترین کنداکتور روی آنتن می‌رود؛ حرف‌هایی که به وضعیت اکران در سینماها و اظهار نظر سینمایی نماینده مجلس برگشت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ برنامه "هفت" شبکه سه بعد از مدت‌ها غیبت به دلیلِ‌شرایط کرونایی، دو هفته‌ای است که با اجرای «محمدحسین لطیفی» به آنتن برگشته اما بسیاری انتقاد دارند چرا این برنامه تلویزیونی در بدترین ساعتِ‌ ممکن، روی آنتن می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین عامل باعث شده گاه خود سینماگران به کرات بگویند این برنامه را ندیده و نمی‌بینند. بنابراین بود و نبودش هم نامحسوس است. 

حتی میزِ نقد پرحرف و حدیث هفته گذشته‌اش هم نتوانست کمکی به دیده شدنِ این برنامه در فضای‌مجازی کند. منتقد اصلی این برنامه همچنان مسعود فراستی است و میز نقد این هفته هم به فیلمِ "بازی مرکب" اختصاص داده شد.

اما در هفته دوم چه گذشت؟ از میزگرد بررسی وضعیت اکران در سینماها و صفِ طولانی اکران، حضور عوامل فیلم "دینامیت" در برنامه تا حرف‌های رسانه‌ای‌ها و انتقاد به انتشار عکسِ فرامرز صدیقی در فضای‌مجازی و همچنین میزِ نقدی که به سریال "مرکب" اختصاص پیدا کرد، نکاتی داشتند که قابل توجه است. 

بخش‌هایی از این برنامه در ادامه آمده است:

بررسی وضعیت اکران در سینماها و صفِ طولانی اکران با حضور سعید خانی (تهیه‌کننده و پخش‌کننده سینما)  و احسان رستگار (کارشناس) پیگیری شد. سعید خانی تأکید کرد: در قبل کرونا ظرفیت سینماها سالی 80 اکران بود. بعد از کرونا 200 فیلم در صف اکران ماندند و اگر راهکاری وجود نداشته باشد فیلم‌سوزی اتفاق می‌افتد. در اکران آنلاین بحث محافظت است. من حرفم این است که اساساً برخی فقط نگاه و سودشان در تولید است. در بحث پروانه ساخت هیچ بالانسی در ژانر فیلم‌ها نداشتیم.

وی همچنین افزود: مثلاً یک سال 20 فیلم می‌آید در یک ژانر مثلاً ژانر اجتماعی، اما باید در حوزه پروانه ساخت این موضوع مدیریت شود. باید در حوزه مجوز دادن‌ها مدیریت شود. به نظرم  اگر پخش‌کننده‌ای در شورای پروانه ساخت وجود داشته باشد تا مشاوره دهد، کار بهتر پیش می‌رود که مثلاً برخی فیلم‌ها که واقعاً در اکران فروش ندارند به اکران آنلاین برود. اما در ایران این بحث وجود ندارد یک پخش‌کننده باید بتواند در شورای پروانه ساخت حضور داشته باشد تا برای مارکت فروش مشاوره دهد.

خانی خاطرنشان کرد: نکته‌ای که وجود دارد این است که بحث فیلم‌سوزی تکراری است.  درست است که ظرفیت سینماها کم است اما نکته این است که برخی فیلم‌ها سربار اکران است. برخی فیلم‌ها که واقعاً ظرفیت اکران در هنر و تجربه را دارد در آنجا اکران شود. اگر هنر و تجربه را تقویت کنیم ظرفیت اکران بهتر می‌شود. یکسری از فیلم‌ها هم ظرفیت اکران در پلتفرم‌ها را دارد اما باید از آنها محافظت کرد. اساساً بعد از اینکه پلتفرم‌ها راه افتاد مردم برای هر فیلمی به سینما نمی‌روند.  مردم برای فیلم خوب به سینما می‌روند فیلم‌هایی که المان سینمایی ندارند در اکران آنلاین و پلتفرم‌ها اکران شوند.

احسان رستگار در این میزگرد، تأکید کرد: مسئله را باید در دو قالب مورد بررسی قرار داد یکی ابعاد کلان یکی ابعاد مصداقی مسئله؛ اول ابعاد کلان را مطرح می‌کنم. آنچه که به ذهن من می‌رسد این است که این اتفاق معلول یک فرآیند سیاستگذاری فرهنگی است. دولتی می‌آید سیاستگذاری فرهنگی خود را در چند بعد اجرا می‌کند. ما سیاستگذاری فرهنگی کوتاه‌مدت خیلی کم داریم. سیاستگذاری در حوزه فرهنگ بلندمدت و میان‌مدت است. دولتی می‌آید سیاستگذاری فرهنگی خود را در نهادهای مختلف جاری می‌کند. بعد این سیاستگذاری فرهنگی آیا بلافاصله رخ می‌دهد؟ خیر. ما ساحت فرهنگ‌مان در ذیل سیاست معنا پیدا می‌کند. آفت این است که نماینده مجلس می‌آید موضع‌گیری می‌کند که می‌خواهیم 30 فیلم را لغو مجوز کنیم. یعنی در عرض یک هفته نظرات عوض می‌شود.

وی افزود: ما سه ضلع داریم در این زیست بوم؛  یکی مدیران یکی تولیدکنندگان و یکی هم مخاطبان. مثلاً همین الان اگر شورای پروانه نمایش عوض شد نظرات همه عوض می‌شود چون الگوی رفتاری نیز عوض می‌شود. متأسفانه چنین بستر مناسبی مثل نمایش‌خانگی ذائقه مخاطب را مسموم می‌کند و مردم به این وضعیت اعتراض می‌کنند. اینجا بحث منتقد نیست اینجا بحث کیفیت آثار است که مردم را ناراضی می‌کند.

در بخشِ‌دیگری از این برنامه عوامل فیلم سینمایی "دینامیت" در استودیوی "هفت" حاضر شدند. سیدمسعود اطیابی کارگردان این فیلم به اصلاحیه و رفتارِ شورای پروانه نمایش با "دینامیت" اشاره کرد و گفت: موقعی که برای پروانه اقدام کردیم یک نفر هم در شورای پروانه نمایش و ساخت مخالف فیلم نبود. وقتی فیلم را می‌دیدند هم دوست داشتند فیلم نمایش داده شود و هم دوست نداشتند اکران شود. حدود سه سال فیلم در شورای پروانه نمایش بود و بحث اصلاحیه هم وجود نداشت. حتی یک بار یکی از شخصیت‌ها را دوباره فیلمبرداری کردیم.

وی افزود: نقد من این است که شورا یعنی نظر جمعی، اما در یک شورا نظر یک نفر باعث شد 27 دقیقه اصلاحیه خورد و سکانس‌های مهدی فقیه حذف شد. ما نهایتاً به رییس قوه قضاییه مراجعه کردیم و احقاق حق کردیم اما این بار هم با سانسورهای عجیبی رو به رو شدیم و 10 دقیقه تغییر دیالوگ داشتیم. اتفاقاً چیزهایی که سانسور شد روی فروشِ فیلم تأثیری نداشت. حتی سکانس فینالِ ما هم تغییر کرد.

ابراهیم عامریان تهیه‌کننده این فیلم در ادامه گفت: واقعاً برای اکران فیلم، راغب نبودیم و به جایی رسیدیم که گفتیم اصلاً اکران نکنیم چون خیلی از فیلم‌های قوی در گیشه نفروخته بود. ما تلفن‌های زیادی داشتیم که اصرار کردند اکران شود، اما دلیل اصلی این نبود که برای فروش برویم ما به دنبال احیای سینمای ایران بودیم. درست است که فیلم را قربانی کردیم اما تقریباً از فروش فیلم راضی هستیم. چون سینمادارها گفتند اگر فیلم را اکران نکنیم باید سینماها را تعطیل کنیم. یکی از حرفهایی که ما رویِ آن خیلی حساب کردیم این بود که فیلم تا زمانی که می‌فروشد روی پرده بماند. به نظرم فیلم "دینامیت" سینماها را نجات داد، چون "دینامیت" وقتی شروع کرد بقیه هم برای اکران فیلم راغب شدند.

میز رسانه با حضور امیرحسین مکاریانی، حسین سلطان‌محمدی و عباسِ گل به اخبار روز سینما پرداختند. مکاریانی در این بخش به انتشار عکس فرامرز صدیقی انتقاد کرد و گفت: در مورد انتشار عکس آقای صدیقی باید گفت این وضعیت خود بازیگرها را هم دلسرد می‌کند اصلاً کسی نپرسید که آیا ایشان خودشان دوست داشتند عکس‌شان منتشر شود یا خیر؟

او در وهله بعدی به حواشی صحبت‌های یک نماینده مجلس درباره مدیریت اکران پرداخت و افزود: نکته دوم درباره صحبت‌های یک نماینده مجلس است در عرصه فرهنگ با لحن سلبی حرف‌زدن کاری غلط است چون این راه به جایی نمی‌برد. این 30 فیلم کدام فیلم‌هاست و اگر این فیلم‌ها مشکل دارد قابل رفع است یا خیر؟ با این کلی‌گویی‌ها نمی‌شود در عرصه فرهنگ کار کرد. برای ساخت یک فیلم سینمایی متوسط در حال حاضر چند میلیارد هزینه می‌شود. این‌ها باعث دو قطبی فرهنگی می‌شود که اصلاً نتایج خوبی در کشور ندارد.

عباسِ گل هم ماجرای انتشار عکسِ فرامرز صدیقی را این‌گونه روایت کرد: شاید آقای صدیقی دلایلی برای گوشه‌نشینی داشته باشد و گویا ایشان خودخواسته از حوزه سینما کنار رفته‌اند. مسئولین وزارت ارشاد وظیفه دارند که پیگیر این دوستان باشند و نویسندگان هم در نگارش فیلمنامه خلاقیت داشته باشند. نکته دوم درباره تعداد فیلم نظر نمی‌دهم بالأخره عوامل فیلم زحمت کشیده‌اند به نظرم با تعامل باید حل شود تا ان‌شاءالله اتفاقات خوبی بیفتد ما امسال بعد از جشنواره فجر چالش عجیب‌تری خواهیم داشت.

حسین سلطان محمدی در بخشِ دیگری خاطرنشان کرد: در ابتدا ماجرای فرامرز صدیقی است که این نکته یک چیزی را بیان می‌کند که سینمای ما فقط در یک حدود خاصی فقط فیلم می‌سازد و برای عده‌ای خاص؛ ان‌شاءالله این ماجرا یک هشدار را به دوستان فیلمساز بدهد که مخاطب را همه‌گونه ببینند. آقای صدیقی اگر این اطمینان را داشت که در این سینما نقش متناسب با سنش برایش گذاشته می‌شود هیچ‌وقت از سینما کناره‌گیری نمی‌کرد. سینما وقتی از هنرمند تجربه پس داده خود مراقبت نمی‌کند وضعیت این می‌شود. سریال‌های نمایش خانگی هم پشت هم در حال ساخت است و خواننده‌ها به نمایش خانگی کوچ کرده‌اند که بحث سرمایه و ثروت بیشتر است.

او همچنین درباره اکران فیلم‌ها، گفت: درباره اکران فیلم‌ها باید گفت مثلاً جشنواره فجر دستاورد انقلاب است و فیلم‌ها عملکرد یک ساله سینماست. ما یکسری اصول را نباید فراموش کنیم. یکسری از فیلم‌ها به مرحله پروانه نمایش نمی‌رسد. نمی‌شود با آثار سلیقه‌ای برخورد کرد و گفت یکسری آثار اصلاً نباید نمایش داده شود. باید ریل‌گذاری کنیم برای سال‌های بعد باید پشت هنرمند گرفته شود. سینمای ما ارتباطش با مجلس بسیار کم است.

در میزِ نقد این هفته هم مسعود فراستی، جواد طوسی و سعید هاشم‌زاده به سریال "بازی مرکب" پرداختند. در بخشی از این نقدها، فراستی تأکید کرد:  من فکر می‌کنم خشونت در این کار یکی از دلایل اقبال آن است. خشونتی که ظاهراً علیه سرمایه‌داری است. خشونت ضد انسانی عنان گسیخته! گویی کُره لقمه مناسبی برای سرمایه‌داران است. کارهای کُره‌ای به شدت مبلغِّ سرمایه‌داری است. من شک دارم که این خشونت واقعاً در خود کُره وجود دارد که این همه در آثارشان وجود دارد. دوربین طرف مهاجمان است نه مردم. فیلمساز ادعا می‌کند ضد سرمایه‌داری است اما کاملاً همراه آن‌هاست. 

سعید هاشم‌زاده و جواد طوسی هم در ادامه نسبت به این سریال نقطه نظراتی داشتند که از مهمترین آنها می‌توان به ضعیف‌بودن "بازی مرکب"، سرمایه‌گذاری نتفلیکس روی شرق‌آسیا به خصوص سریال‌های کُره‌ای، تنزل سلیقه مخاطب و دم‌دستی و سطحی بودن سریال، اشاره کرد.

شروعِ سریال‌های جدید تلویزیون/ رنگِ سیما پلیسی، جنگی و کرونایی می‌شودپاسخ پندار اکبری به سؤالی درباره احتمال ساخت سریال گاندو3اوضاع نابسامان اصناف سینمایی؛ چند میگیری تهیه کنی؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سینمای ایران شبکه سه رسانه ملی سینمای ایران شبکه سه رسانه ملی شورای پروانه نمایش سیاستگذاری فرهنگی شورای پروانه فرامرز صدیقی نماینده مجلس پروانه ساخت اکران فیلم انتشار عکس فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۸۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد

مستند «ایساتیس» به کارگردانی علیرضا دهقان و تهیه‌کنندگی راحیل صحرایی و علیرضا دهقان بعد از موفقیت در جشنواره‌های داخلی و خارجی از زمستان ۱۴۰۲ در سینماهای منتخب گروه سینمایی هنر و تجربه در تهران و شهرستان‌ها به اکران عمومی درآمد و بر اساس آمار سامانه فروش فیلم‌های سینمای ایران «سمفا»، با بیش از ده هزار مخاطب اکنون عنوان پرمخاطب‌ترین فیلم این گروه را از آن خود کرده و رضایت مخاطبان و منتقدان را همراه دارد.

«مسعود فروتن» این فیلم را با فیلم «باد صبا» مقایسه کرد و کارگردانی این فیلم را ستود. «دکتر اصغر دادبه» چهره ماندگار ادبیات و فلسفه محتوای مطرح شده از فیلم را از جمله موارد مهم در لیست نجات فرهنگ ایران در طول تاریخ دانستند. «دکتر جوادیان» رییس مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی به عنوان مرجع معتبر در موضوع روایت شده در فیلم از تحقیق این فیلم و مستندات آن اعلام رضایت کردند. «رضا صائمی» منتقد سینما و فعال فرهنگی در فصلنامه سینما حقیقت به بررسی نوع روایت فیلم پرداخته و به استفاده از المان‌های آب، باد، خاک و آتش برای روایت داستان اشاره کرده است و تلاش فیلمساز را در معرفی یک شهر توسط این فیلم را پلی برای معرفی جهان دانسته است. مجله فیلم در یادداشتی به ترکیب تیم سازنده فیلم اشاره کرده است و نویسنده، اعتبار، سابقه و تبحر این گروه و انتخاب صحیح کارگردان و تهیه‌کننده فیلم را از نکات مهم و قابل توجه این مستند دانسته است.

«ایساتیس» پیش از این در جشنواره سینماحقیقت و جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، جشنواره جهانی فیلم فجر و جشن مستقل سینمای مستند ایران به نمایش درآمده است و موفق به کسب جایزه ویژه دبیر جشنواره سینماحقیقت، تندیس بهترین مستند بلند در بخش بین‌الملل جشنواره شهر و تندیس موسیقی از جشن مستقل سینمای مستند شده است. این فیلم همچنین در جشنواره‌های خارجی از جمله جشنواره فیلم مستند مسکو، جشنواره اوشن سیتی امریکا، کازان روسیه، جشنواره سبز مونتنگرو، جشنواره مستند ازمیر و... شرکت کرده و جوایزی از جمله جایزه بهترین فیلم جشنواره اوشن سیتی، جایزه بهترین فیلم جشنواره مونته نگرو را کسب کرده است.

موفقیت مهم و ارزشمند این فیلم اکران موفق و پرمخاطب در شهرستان‌هاست که بعد از موفقیت مستندهایی مانند «در جستجوی فریده» به کارگردانی آزاده موسوی و کوروش عطایی، «کاپیتان من» به کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور و همچنین فیلم‌های سینمایی «مقیمان ناکجا» به کارگردانی شهاب حسینی، «پوست» به کارگردانی بهمن و بهرام ارک و مجموعه فیلم‌های کوتاه «اتاق فرار»، «یک سانس چند رویا» و «فیلم کوتاه ژانر وحشت» نوید موفقیت و گسترش سینمای متفکر ایران را در سراسر کشور و برای مخاطبان گسترده‌ای در شهرهای مختلف به ارمغان می‌آورد.

امکان اکران برابر و عدالت در نمایش‌های سینمایی در تهران و استان‌ها باعث افزایش آمار مخاطبان فیلم‌های سینمای هنر و تجربه شده است که مانند نمونه‌های مشابه در سینمای جهان با وجود آمار کمتر مخاطب نسبت به سینمای بدنه وظیفه تأمین محتوا برای مخاطبان حرفه‌ای و علاقه‌مندان جدی سینما را دارد و در زمان اکران تمرکز بر تبلیغات گسترده و بازاریابی‌های رایج را ندارد.

داستان فیلم مستند «ایساتیس» به معرفی قنات‌ها و تاریخچه آن در استان یزد است و به این بهانه قسمت مهمی از تاریخ این استان کهن ایران را بازگو می‌کند و صدایی است شاعرانه و قصه‌گو که تا به حال ناشنیده مانده است. تدوین این فیلم توسط «بهمن کیارستمی» و «پویا پارسامقام» صورت گرفته و فیلمبرداری آن به عهده «مهدی آزادی» از فیلمبرداران نام آشنا و برنده جایزه معتبر و مهم «قورباغه طلایی» جشنواره کمرایمیج بوده است. داستان فیلم با صدای روان و آشنای «ابوالحسن تهامی‌نژاد»، «نصرالله مدقالچی»، «زهره شکوفنده» و «مریم شیرزاد» روایت می‌شود.

گروه سینمایی هنر و تجربه در سال‌های اخیر موفق به گسترش دامنه مخاطبان خود در سراسر ایران شده است. این گروه در حال حاضر دارای سانس‌های ثابت و مستمر در شهرستان‌هاست و کلیه فیلم‌های نمایش داده شده این گروه روزهای چهارشنبه به صورت متمرکز و در طی هفته به شکل تک سانس به نمایش در می‌آیند. همچنین تمام فیلم ها امکان اکران در سانس‌های ویژه و تک سانس در شهرهایی که توسط مخاطبین و علاقه‌مندان و عوامل فیلم و سینماها درخواست داده شود را خواهد داشت.

برای دسترسی به برنامه نمایش فیلم مستند ایساتیس و دیگر فیلم‌های هنر و تجربه و همچنین اطلاع از برنامه‌های جنبی به سایت این گروه به آدرس هنر و تجربه و صفحه‌های هنر و تجربه در شبکه‌های اجتماعی مراجعه کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • امیر جدیدی از «قهرمان» تا «منصور»
  • «شیعه مدیون قال صادق هاست»
  • «شیعه مدیون قال صادق‌هاست» در تهران اکران شد
  • واکنش حجازی به اتفاقات دیدار پرسپولیس و سپاهان
  • استایل جذاب شبنم قربانی و الناز حبیبی در اکران مردمی تمساح خونی در مشهد + عکس
  • «فسیل» در نمایش برخط هم رکورد زد
  • جزئیات مست عشق؛ مولانا و شمس در پرده سینما
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • «مدیر مدرسه» به اکران آنلاین رسید
  • «میان ستاره‌ای» نولان اکران مجدد می‌شود