Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسانه‌ها از سفر رئیس جمهور فرانسه به عربستان و رایزنی با مقام‌های این کشور در مورد تحولات منطقه از جمله آخرین وضعیت موضوع هسته‌ای ایران و بحران در لبنان خبر دادند.

به گزارش مشرق، رئیس جمهور فرانسه روز شنبه در حالی برای دیدار با مقام‌های ارشد عربستان وارد این کشور  شد که برنامه هسته‌ای ایران از جمله محورهای مذاکرات طرفین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه روز شنبه با «محمد بن سلمان»، ولی‌عهد عربستان سعودی در آخرین مرحله از سفر دو روزه خود به خلیج فارس دیدار کرد. رایزنی در مورد برنامه هسته‌ای ایران، بحران‌های متعدد در لبنان و جنگ جاری در یمن از جمله محورهای مورد مذاکره طرفین اعلام شده است.

پیش از این، ماکرون در قطر بود و به خبرنگاران گفت که فرانسه و برخی کشورهای اروپایی در حال بررسی افتتاح یک نمایندگی مشترک دیپلماتیک در افغانستان هستند، اما تاکید کرد که این به معنای به رسمیت شناختن حاکمان طالبان این کشور نیست. رئیس جمهور فرانسه همچنین گفت که موضوع لبنان را با ولی‌عهد سعودی مطرح خواهد کرد.

در طول دیدارهای اخیر ماکرون از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، مذاکرات رفع تحریم‌های ایران با قدرت‌های جهانی که فرانسه یکی از طرف‌های آن است، از جمله محورهای مهم رایزنی با مقام‌های منطقه بوده است. فرانسه، آلمان و انگلیس اعلام کرده اند که توافق هسته ای ۲۰۱۵ با تغییرات جزئی راه رو به جلو   در مذاکره با ایران است.

این در حالی است که برخی منابع دیپلماتیک عر از سفر ولی‌عهد عربستان سعودی به چند کشور حاشیه خلیج فارس  با محوریت ایران و تقویت همکاری با کشورهای عربی خبر دادند. (جزئیات بیشتر)

خبرگزاری فرانسه نیز  به نقل از کاخ الیزه گزارش داد که امارات عربی متحده برای خرید ده‌ها جنگنده داسو رافال و بالگرد با مقامات فرانسه قرارداد امضاء خواهد کرد. «جرج قرداحی» وزیر اطلاع‌رسانی لبنان که روز گذشته و همزمان با سفر رئیس‌جمهور فرانسه به منطقه استعفای خود را اعلام کرد، در بخشی از اظهاراتش خبر داد که رئیس‌جمهور فرانسه بحران ایجاد شده در روابط ریاض و بیروت را مورد بحث و بررسی قرار خواهد داد.

تنش‌ اخیر میان لبنان و کشورهای حوزه خلیج فارس بویژه عربستان سعودی از آنجا آغاز شد که جرج قرداحی وزیر اطلاع‌رسانی لبنان در یک مصاحبه تلویزیونی که مربوط به پیش از انتصاب وی به عنوان وزیر است، خواهان توقف جنگ علیه یمن شد.

جورج قرداحی دومین وزیر لبنانی است که در کمتر از یک سال گذشته به علت اظهارنظر درباره اقدامات عربستان سعودی مجبور به استعفا شده است. در نوزدهم ماه می گذشته، «شربل وهبه» وزیر امور خارجه لبنان پس از بیان اظهاراتی درباره ترور «جمال خاشقچی» مجبور به استعفا شده بود.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو لبنان امانوئل ماکرون فرانسه عربستان سعودی محمد بن سلمان تحولات منطقه رئیس جمهور فرانسه ولیعهد عربستان سعودی خلیج فارس طالبان رئیس جمهور فرانسه عربستان سعودی هسته ای ایران خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۸۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «شی جین پینگ،» رییس‌جمهور چین امروز یکشنبه در یک سفر دو روزه به پاریس می‌رود و امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی‌اش، او را برای کاهش عدم تعادل تجاری تحت فشار قرار می‌دهد و تلاش می‌کند او را متقاعد کند که از نفوذ خود بر روسیه درباره جنگ اوکراین استفاده کند.

سفر رییس‌جمهور پین در در زمان افزایش تنش های تجاری بین اروپا و چین انجام می‌شود و در چین شرایطی احتمالاً این اهداف ماکرون به ارحتی محقق نخواهد شد.

فرانسه از تحقیقات اتحادیه اروپا در مورد صادرات خودروهای الکتریکی چین حمایت می کند و در ژانویه پکن تحقیقاتی را در مورد واردات براندی - که عمدتاً در فرانسه تولید می شود - آغاز کرد - اقدامی که به طور گسترده به عنوان تلافی جویانه در میان مجموعه رو به رشد تحقیقات اتحادیه اروپا تلقی می شود.

یکی از مشاوران کاخ الیزه پیش از سفر شی جین‌پینگ، سفری که اولین بار پس از ۵ سال به اروپا انجام می‌شود گفت: «ما باید به فشار بر مقامات چینی ادامه دهیم تا تضمین‌های بیشتری در مورد مسائل تجاری به ما بدهند».

رییس‌جمهور در این سفر با امانوئل ماکرون، رییس‌جمهور فرانسه و اورسولا فون‌درلاین، رییس کمیسیون اروپا دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

اختلافات بین ۲۷ عضو اتحادیه اروپا - و به ویژه بین فرانسه و آلمان - توانایی آنها برای نفوذ بر چین را تضعیف می کند. منابع آگاه اعلام کردند که اولاف شولز، صدراعظم آلمان به مکرون و شی در پاریس نخواهد پیوست.

کد خبر 6096914

دیگر خبرها

  • با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟
  • محورهای رایزنی وزرای خارجه روسیه و عربستان
  • ماکرون: فرانسه در وضعیت جنگی با روسیه قرار ندارد
  • محورهای رایزنی «بایدن» و «نتانیاهو»
  • رئیس‌جمهور چین وارد فرانسه شد+ فیلم
  • مکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • ماکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند
  • ماکرون: گفت‌وگو با روسیه باید ادامه پیدا کند