Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، یک مطالعه نشان داد طیف وسیعی از شاخص‌ها از جمله آلودگی و استرس با نسبت جنسی نوزادان ارتباط دارد، اما هنوز پیوندهای علّی این ارتباط مورد بررسی قرار نگرفته است. در این پژوهش مشخص شد که مجموعه‌ای از آلاینده‌ها و شاخص‌های فقر باعث تغییر در نسبت نوزادان پسر به دختر متولد شده از میلیون‌ها والد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مطالعه بر روی نیمی از جمعیت ساکن در ایالات متحده و کل جمعیت سوئد انجام شده و بیش از ۱۰۰ عامل احتمالی را مورد بررسی قرار داده است؛ به عنوان مثال آلودگی جیوه، کروم و آلومینیوم با تولد پسران بیشتر مرتبط است، در حالی که آلودگی سرب نسبت دختران را افزایش می‌دهد.

از دیگر عوامل موثر، نزدیکی به زمین‌های کشاورزی است که احتمالا به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی بیشتر، بر نسبت جنسی نوزادان موثر است. محرومیت، تعداد زیاد رستوران‌های فست‌فود و همچنین شاخص‌های استرس نیز با تغییر جنسیت جنین مرتبط هستند.

با این حال، سایر عواملی مانند فصل تولد، دمای هوا، میزان جرایم خشن و بیکاری همبستگی معنی داری نشان ندادند. به گفته پژوهشگران، مطالعات دیگری برای بررسی اثرات مواد شیمیایی بر سلول‌های انسانی یا مدل‌های حیوانی در آزمایشگاه برای مشخص شدن پیوندهای علّی مورد نیاز است.

دو شهر پرجمعیت، صنعتی و تمیز! | راز پاکی هوای این شهرها چیست؟

جنسیت نوزادان در زمان لقاح مشخص می شود، زمانی که باید دقیقا نیمی از سلول‌ها دختر و نیمی پسر باشند. اما عوامل هورمونی می‌توانند تعداد بیشتری از جنین‌های دختر یا جنین‌های پسر را در طول بارداری شکل دهند. آندری رزتسکی از دانشگاه شیکاگو گفت: «این منطقی است زیرا فیزیولوژی جنین نر و ماده یکسان نیست. آنها زمینه‌های هورمونی متفاوتی دارند.»

افسانه‌های زیادی در مورد نسبت جنسی و تولد وجود دارد، اما با تحقیقات علمی تایید نشده‌اند؛ داده‌های این پ‍ژوهشد در دو قاره آمریکا و اروپا و از میان ۱۵۰ میلیون نفر در ایالات متحده طی هشت سال و ۹ میلیون سوئدی در طول ۳۰ سال جمع‌آوری شده که از قدرت بالای آماری این مطالعه حکایت دارد.

آلودگی جیوه و نزدیکی به کارخانه‌های صنعتی، نسبت جنسیت را تا ۳ درصد در جمعیت ۱ میلیونی تغییر دادند که به معنای ۶۰هزار دختر بیشتر است. آلاینده‌های سمی به نام PCB نیز تعداد پسران را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

گرت نای، متخصص بارداری دانشگاه چستر، بریتانیا می‌گوید: «آلاینده‌ها ممکن است بر مراحل اولیه لقاح تأثیر بگذارند و منجر به یک جهت جنسیتی شوند. [اما] به تحقیقات سلولی بیشتری نیاز است.» او گفت: «تردیدی وجود ندارد که آلاینده‌ها در سلامت و بیماری نقش دارند و این شکل از تحقیقات محاسباتی به ما کمک می‌کند تا چرایی آن را درک کنیم.» 

کد خبر 641023 برچسب‌ها مرگ جنسیت آلودگی هوا نوزاد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مرگ جنسیت آلودگی هوا نوزاد آلاینده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۰۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا

گزارش جدید «انجمن ریه آمریکا» از «کیفیت هوا» در ایالات مختلف این کشور نشان می‌دهد افزایش حجم آلاینده‌های کشنده طی ۲۵ سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

به گزارش ایسنا، در گزارش ۲۰۲۴ این سازمان تاکید شده است مردمِ ایالات متحده طی ۲۵ سال گذشته بیشترین تعداد روزهایی با هوای «بسیار ناسالم» و «خطرناک» را به دلیل افزایش انتشار آلودگی ناشی از ذرات معلق تجربه کردند.

همچنین در مجموع این گزارش نشان می‌دهد که ۱۳۱ میلیون نفر (۳۹ درصد) در مناطقی با سطوح ناسالم آلودگی هوا زندگی می کنند.

گزارش امسال شامل جدیدترین داده‌های کیفیت هوای تضمین‌شده از سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ میلادی و به‌روزرسانی شده است تا استاندارد سالانه آلودگی ذرات جدید را که آژانس حفاظت از محیط‌ زیست ایالات متحده (EPA) در فوریه ۲۰۲۴ نهایی کرد، منعکس کند.

«هارولد ویمر»، رئیس و مدیرعامل انجمن ریه آمریکا در این باره گفت: ما از ۲۵ سال گذشته تاکنون که این تحقیق را دست گرفتیم در زمینه پاکسازی هوا پیشرفت‌هایی داشتیم که بخش عمده ای از آن به دلیل اجرای قانون هوای پاک است با این حال، زمانی که تهیه این گزارش را شروع کردیم، تیم ما هرگز تصور هم نمی کرد که در این بازه زمانی بیش از ۱۳۰ میلیون نفر همچنان هوای ناسالم تنفس می کنند.

وی افزود: تغییرات اقلیمی نیز در این زمینه بی تاثیر نیست. هر روز که سطوح ناسالم ازن یا آلودگی ذرات معلق وجود دارد به این معنی است که شخصی – کودک، پدربزرگ، مادربزرگ، عمو یا مادر – در تقلای نفس کشیدن است. ما باید کارهای بیشتری انجام دهیم تا اطمینان حاصل شود که همه هوای سالم تنفس می‌کنند.

همچنین این گزارش نشان داد از هر ۱۰ نفر تقریبا چهار نفر در منطقه ای زندگی می کنند که حداقل در یک معیار آلودگی هوا امتیاز منفی دارد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی انجمن ریه آمریکا، آلودگی هوا با ذرات ریز که به عنوان PM۲.۵، آلودگی ذرات یا دوده نیز شناخته می شود، می تواند کشنده باشد. این ذرات از آتش سوزی جنگل ها، اجاق های چوبی، نیروگاه های زغال سنگ، موتورهای دیزل و منابع دیگر می آیند. این ذرات میکروسکوپی می توانند حملات آسم، حملات قلبی و سکته مغزی را تحریک کرده و باعث سرطان ریه شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می‌شوند
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند
  • لزوم پیوند کودکان با طبیعت از بدو تولد
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 
  • هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
  • هوای ۲ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی آلودگی
  • پایداری هوای قابل قبول در پایتخت
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا