Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-07@02:39:09 GMT

کتاب «مجمع البيان» طبرسی

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۴۳۶۲۲

کتاب «مجمع البيان» طبرسی

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، کتاب «مجمع البيان» به نویسندگی «ابوعلی فضل بن حسن طبرسی» به چاپ رسیده است.

اثر حاضر از تفاسير ارزشمند شيعی است که با روش علمی در قاهره نگارش يافته است؛ مرکز تحقيقات علمی مجمع تقريب مذاهب اسلامی نيز اين تفسير را بر اساس همان چاپ دارالتقريب مجددا" با افزودن مقدمه ای منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



چاپ دارالتقريب حاوی چند مقدمه است که ارزشمندی و ارجمندی اين تفسير را بيش از پيش نمايان می سازد.

اولين مقدمه، سخن کمیته نظارت بر چاپ اين کتاب است که در آن، هدف از انتشار اين تفسير و چگونگی تصحيح آن بيان شده است. دومين مقدمه، به نویسنده اين تفسير، امام طبرسی اختصاص دارد که در آن به اختصار، وی و آثارش معرفی شده اند.

در مقدمه سوم، عالم جليل القدر شيعه، محمد تقی قمی درباره جايگاه قرآن و محوريت آن در نزد مسلمانان و نيز اهتمام علماء و متفکران اسلامی به اين کتاب آسمانی و هدف از چاپ تفسير مجمع البيان طبرسی بحث کرده است.

شيخ محمود شلتوت در مقدمه بعدی اين تفسير به معرفی و بررسی اين تفسير پرداخته و ارزشمندی آن را بيان کرده است.

مقدمه پايانی نيز به قلم نویسنده کتاب است که در آن، طی هفت بند درباره تعداد آيات قرآن و سودمندی شناخت آن ، قراء و راويان مشهور هر شهر و ديار، تأويل و تفسير و معنا ، نام‌های قرآن و معانی آنها ، برخی علوم قرآنی، روايات و اخبار مشهور درباره فضائل قرآن و اهل آن ، استحباب تلاوت درست و زيبايی قرآن سخن رفته است.

روش مفسر بر اين اساس بوده که درباره نام‌های سوره ، فضيلت آن، مکی يا مدنی بودن سوره و آيات سخن گفته، سپس با ذکر آيه يا آياتی از قرآن، به بيان قرائت‌ها و حجت‌های آن پرداخته، سپس کلمات دشوار را استخراج و تشريح کرده است. اعراب و تجزيه و تحليل نحوی نيز از ويژگی‌های ديگر اين تفسير است.

به تفسير آيه يا آيات پرداخته و گاهی درباره «المعنی» مفسر در بخش اسباب نزول، قصه‌های قرآنی، ترتيب آيات و سور بحث کرده است.
 
انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: علامه طبرسی کتاب تقریبی قاهره معرفی کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۳۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر

دمی همدم و همراه شدن با حضرت حافظ پیشینه‌ای چند قرنی در میان ایرانیان و فرهنگ ایرانی دارد. بدون شک همه ایرانیان از خردسالی با حافظ و فال این شاعر و عارف نامی آشنایی دارند.  

به گزارش «زی‌سان»، حافظ‌خوانی در مراسم‌های مختلف همانند لحظه سال تحویل و شب یلدا، بخشی از فرهنگ و سنت دیرینه جامعه ایرانی است. در کنار خواندن غزلیات، گرفتن فال حافظ نیز یک رسم همیشگی برای ایرانیان است.  

این باور قدیمی در میان ایرانیان وجود دارد که حضرت حافظ داننده عالم نهان و غیب است و در لحظات مختلف با رجوع فال حافظ می‌توان تصمیم درست را گرفت. فال یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت به تفال حافظ بدین گونه است:‌

خُرَّم آن روز کز این منزلِ ویران بروم

راحتِ جان طلبم و از پِیِ جانان بروم

گرچه دانم که به جایی نَبَرد راه غریب

من به بویِ سرِ آن زلفِ پریشان بروم

دلم از وحشتِ زندانِ سِکَندَر بگرفت

رخت بربندم و تا مُلکِ سلیمان بروم.

چون صبا با تنِ بیمار و دلِ بی‌طاقت

به هواداریِ آن سروِ خِرامان بروم

در رهِ او چو قلم گر به سرم باید رفت

با دلِ زخم‌کَش و دیدهٔ گریان بروم

نذر کردم گر از این غم به درآیم روزی

تا درِ میکده شادان و غزل‌خوان بروم

به هواداری او ذَرِّه صفت، رقص‌کنان

تا لبِ چشمه‌ی خورشیدِ درخشان بروم

تازیان را غمِ احوالِ گران‌باران نیست

پارسایان مددی تا خوش و آسان بروم

ور چو حافظ ز بیابان نبرم رَه بیرون

همرهِ کوکبهٔ آصفِ دوران بروم

تعبیر و تفسیر غزل

احساس غم و تنهایی بر وجودت سایه افکنده است و می‌خواهی تغییری در وضعیت زندگی خویش بدهی. اگر می‌خواهی به مقصود و مراد دلت برسی از سرزنش‌ها و حرف‌های دیگران دلگیر و ناراحت مشو. تو می‌دانی که هدفت ارزش این همه سختی را دارد پس با قدرت به تلاشت ادامه بده. دقت و تعمق بیشتری داشته باش. بیهوده ناامید و مأیوس نباش و با اندک ناملایمتی هراسان نشو. اگر برخی از اطرافیانت به تو انرژی منفی می‌دهند، از آنها دوری گزین و به دوستان مثبت و دلسوز بپیوند.    

  tags # فال حافظ سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (18 اردیبهشت)
  • کتاب «اخلاق النبی(ص) و اهل بیته(ع)» به زبان ترکی استانبولی ترجمه و منتشر شد
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • رویترز: ارتش اسرائیل تخلیه ساکنان رفح را به عنوان مقدمه حمله زمینی آغاز کرد
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (17 اردیبهشت)
  • فال حافظ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • عریانی مقدمه بی‌حیایی است
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (16 اردیبهشت)
  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • اقدامات بی بدیل امام صادق علیه السلام در حفظ و صیانت از روایات