Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نظر گرفتن منافع سهامداران در بودجه ۱۴۰۱ از موضوعاتی است که باید به آن توجه شایانی شود و شایسته است مواردی در بودجه لحاظ شود تا مصلحت‌ سهامداران را در پی داشته باشد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش تسنیم، مدیر صندوق و سبدگردان سرمایه‌گذاری ملی ایران وظیفه اصلی سازمان بورس و اوراق بهادار را استیفای حقوق جامعه بزرگ سهامداری از دولت برشمرد و اظهار کرد: سازمان بورس نماینده مردم و نماینده سرمایه‌گذاران در حاکمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین، این سازمان صیانت از حقوق سهامداران را در سرلوحه فعالیت‌های خود قرار داده است. هر تصمیمی که در دولت گرفته می‌شود، می‌تواند به جامعه سهامداری آسیب‌زننده باشد، از این‌رو باید احقاق حق‌وحقوق سهامداران از طریق سازمان بورس انجام شود.

یاسر فلاح ادامه داد: باید به این نکته توجه شایانی شود که تصمیم‌هایی که در وزارتخانه‌های نفت، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و وزارتخانه اقتصاد و امور دارایی اخذ می‌شود، همگی بر جامعه بزرگ سهامداری تأتیر می‌گذارد. جامعه سهامداری اکنون جمعیت بسیاری را در برمی‌گیرد؛ بنابراین، توجه ویژه به منافع سهامداران در بودجه 1401 از جملهه موضوعاتی است که باید در اولویت قرار گیرد و در تنظیم بودجه لحاظ شود تا خروجی آن به مصلحت‌ سهامداران منتج شود.

وی با اشاره به افزایش چشمگیر جمعیت سهامداران کشور طی سال‌های اخیر، اذعان داشت: پیشنهاد می‌شود رییس سازمان بورس در جمع اعضای کابینه دولت قرار گیرد، حتی اگر از حق رأی برخوردار نباشد. رییس سازمان بورس در هیأت دولت، می‌تواند نقش کلیدی در روشن و شفاف کردن تأثیرات تصمیم‌های مختلف اقتصادی در وازتخانه‌های مختلف داشته باشد. اینکه این تصمیم‌ها چه تأثیری بر صنایع و شرکت‌های بورسی دارد و چگونه در دارایی و زندگی سهامداران نمود پیدا می‌کند.

مدیر صندوق و سبدگردان سرمایه‌گذاری ملی ایران اظهار امیدواری کرد: در بودجه 1401، چه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و چه مسئولان در دولت، به اهمیت تأثیر تصمیم‌های‌شان در نظام اقتصادی به ویژه بازار سرمایه، با نگاه آسیب‌شناسانه بنگرند و از حق و حقوق جامعه بزرگ سهامداری حتما حفاظت و حراست کنند. سازمان بورس و اوراق بهادار با رایزنی‌های خود با دولت و هیأت دولت نقش بسزایی در این مهم دارد.

توجه به حذف قیمت‌گذاری دستوری در بودجه 1401

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به حذف ارز ترجیحی در بودجه 1401 تصریح کرد: هرگونه قیمت‌گذاری در حوزه‌های مختلف، ایجاد رانت می‌کند. حذف قیمت‌گذاری‌هایی که از سوی دولت انجام می‌شود را باید به فال نیک گرفت. درباره ارز ترجیحی نیز باید گفت منافع این ارز در برخی بخش‌ها به عموم مردم رسیده است و در برخی بخش‌ها خیر. لازم است در بخش‌هایی که منافع آن به مردم نرسیده است، تخصیص ارز 4200 تومانی به سرعت حذف شود و در بخش‎هایی که منافع ارز ترجیحی به مردم رسیده است مانند صنایع دارویی، دولت این روند را ادامه بدهد.

وی ادامه داد: در حوزه صنایع دارویی، منافع ارز ترجیحی به مردم و بیماران خاص رسیده است. در صنایع دیگر، بهتر است به صورت تدریجی، ارز ترجیحی حذف شود تا بساط رانت برچیده شود و در نهایت، موضوع قیمت‌گذاری دستوری در دیگر حوزه‌ها نیز باید برداشته شود، زیرا این موضوع شدنی نیست که برای نمونه، فولاد در بورس کالا عرضه شود اما قیمت آن را دولت تعیین کند.

به گفته فلاح، نمی‌شود خودرو در بورس عرضه شود و شرکت‌های خودروسازی سهامی عام شوند و مردم سهامدار آن باشند، در حالی که قیمت خودرو را دولت تعیین می‌کند. از این‌رو، لازم است هم سهامداران و هم مسولان، تکلیف خود را نسبت به بورس بدانند.

ضرورت اجتناب از رفتارهای جزیره‌ای در بخش‌های مختلف اقتصادی

وی با تأکید بر لزوم همسویی بخش‌های اقتصادی در وازتخانه‌های مختلفی همچون صمت، نیرو، شهرسازی، کشاورزی و نمود آن در بودجه 1401 و بازار سرمایه خاطرنشان کرد: رفتارهای جزیره‌ای یکی از مشکلات اساسی در ساختار دولت است. به بیانی دیگر، بخش‌های مختلف رفتارهای مستقلی از خود نشان می‌دهند و متأسفانه هماهنگی کلان و یکپارچه‌ای میان این بخش‌ها مشاهده نمی‌شود.

مدیر صندوق و سبدگردان سرمایه‌گذاری ملی ایران با اشاره به تشکیل شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: در این شورا تلاش می‌شود میان بخش‌های مختلف اقتصادی دولت، هماهنگی و اتحاد ایجاد شود. طبیعی است با به عضویت درآمدن رییس سازمان بورس در کابینه دولت، هم‌افزایی میان بورس و بخش‌های مختلف اقتصادی، به شکل موثرتری ایجاد می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مختلف اقتصادی بخش های مختلف سازمان بورس بودجه 1401 ارز ترجیحی قیمت گذاری تصمیم ها بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۳۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش سازمان بورس، نوید خالقی اظهار داشت: از زمان اجرایی شدن دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری از اواخر خرداد ماه ۱۴۰۰ تاکنون، تعداد ۱۹ موافقت اصولی تأسیس شرکت کارگزاری در بازار سرمایه، صادر شده که ۱۱ مورد توانستند با احراز شرایط دستورالعمل، به مرحله تاسیس و ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها رسیده و ۱۰ شرکت کارگزاری، مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس دریافت کرده‌اند.

رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: مطابق دستورالعمل، شروع به فعالیت شرکت‌های کارگزاری طی ۴ مرحله صورت می‌گیرد و شرکت کارگاری پس از «دریافت موافقت اصولی، تأسیس شرکت کارگزاری، دریافت مجوز‌های فعالیت شرکت کارگزاری و عضویت نزد ارکان بازار سرمایه» می‌تواند خدمت رسانی و فعالیت خود را آغاز کند.

وی با بیان این که اکنون با توجه به شرایط بازار درخواست‌ها برای تاسیس شرکت کارگزاری در نوسان است، گفت: بعد از کارگزاری‌های جدیدالتاسیس «پویان، هامرز، آسمان، اعتبار تابان، راهین، یزدان و آرتان» اخیرا سه شرکت جدیدالتاسیس به مرحله دریافت مجوز فعالیت رسیده‌اند.

خالقی تصریح کرد: مجوز فعالیت شرکت جدیدالتاسیس «پاداش و پویش» در بهمن ماه ۱۴۰۲ صادر شد که عضویت نزد ارکان بازار سرمایه را هم گذرانده شده و فعالیت خود را آغاز کرده اند.

وی افزود: در روز‌های آینده نیز مجوز فعالیت شرکت جدیدالتاسیس «ایده آل» صادر خواهد شد و این کارگزاری پس از طی مراحل اداری می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند. همچنین شرکت کارگزاری «خردمند» نیز مجوز تاسیس کارگزاری را از سازمان دریافت کرده است و نزد مرجع ثبت شرکت‌ها و سازمان به عنوان نهاد مالی به ثبت رسیده است.

خالقی با تاکید بر این که در حال حاضر هیچ‌گونه درخواست باز بلاتکلیف، برای تاسیس شرکت کارگزاری وجود ندارد، گفت: در حال حاضر در صنعت کارگزاری هیچ صفی برای دریافت مجوز وجود ندارد و متقاضیانی که برای تاسیس کارگزاری درخواست می‌دهند پس از تکمیل مدارک خود وفق دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری و گذراندن تشریفات قانونی و مقرراتی مندرج در همان دستورالعمل نتیجه به متقاضیان اعلام می‌شود و متقاضیانی که موافقت اصولی از سازمان دریافت می‌کنند باید تأییدیه‌های لازم را برای اعضای هیات مدیره و مدیر عامل پیشنهادی وفق دستورالعمل تأیید صلاحیت حرفه‌ای مدیران نهاد‌های مالی مصوبه شورای عالی بورس، دریافت کنند.

وی با اشاره به این که حدود ۸ درخواست برای تاسیس کارگزاری در جریان است، تاکید کرد: برخی از این درخواست‌ها نواقصی داشته که برای تکمیل پرونده به متقاضیان بازگردانده شده، برخی در حال تکمیل توسط متقاضیان بوده و برخی دیگر در مرحله مصاحبه هستند.

تشخیص کارگزاری‌های مجاز

رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان گفت: هر شخصی اعم از مشتریان، سهامداران و بانک‌ها که با شرکت‌های کارگزاری در ارتباط هستند، می‌توانند اطلاعات مربوط به لغو و صدور مجوز‌ها را با مراجعه به سامانه نهاد‌های مالی دارای مجوز به نشانی CFI.SEO.IR با جستجوی نام شرکت کارگزاری مدنظر از حوزه فعالیت شرکت کارگزاری و معتبر بودن مجوز‌های آن‌ها اطمینان حاصل کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بازارگردانی در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت
  • اختصاص ۱۵ همت برای ۲۶ پروژه‌ پیشران معاونت علمی
  • بر اساس آمار سازمان ثبت احوال؛ سال گذشته مردان بیشتر فوت کردند
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • خدمت به محرومین و توانمندسازی آنان، اولویت مهم کمیته امداد 
  • تکمیل متروی گلبهار به مشهد در اولویت قرار گرفت
  • اوکراین صدور گذرنامه برای مردان خارج‌نشین را متوقف کرد