Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از ساینس‌دیلی، حالت تهوع و استفراغ بر روی بیش از ۸۵ درصد زنان باردار به خصوص در اوایل بارداری، اثر می‌گذارد و می‌تواند به طور قابل توجهی به کیفیت زندگی آن‌ها ضربه وارد کند.

"آلبرت تی‌لیو" (Albert T. Liu)، نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: علت بروز تهوع و استفراغ در طول بارداری هنوز مشخص نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظریه‌های متفاوتی پیشنهاد شده است، اما هیچ‌یک از آن‌ها قطعی نیستند.

او افزود: حالت تهوع، استفراغ و یبوست به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی افراد در طول بارداری اثر می‌گذارد و با پیشرفت این علائم کنترل کردنشان دشوار شده و حتی گاهی بیمار نیاز به بستری شدن دارد.

میکروب‌های مفید

پروبیوتیک‌ها به عنوان باکتری‌های مفید در نظر گرفته می‌شوند. این باکتری‌ها را می‌توان در مواد غذایی مانند ماست، کفیر، کیمچی، کلم ترش و تمپه که یکی از فرآورده‌های سنتی سویا است، یافت.

پروبیوتیک‌ها را به صورت مکمل غذایی نیز می‌توان یافت. به گفته‌ی مرکز ملی سلامت تکمیلی و یکپارچه (NCCIH) پس از ویتامین‌ها، پروبیوتیک‌ها در رتبه سومین مکمل غذایی پر مصرف میان بزرگسالان قرار می‌گیرد.

تصور می‌شود که پروبیوتیک‌ها گروهی از میکروب‌های گوناگون هستند که به آن‌ها "میکروبیوم روده" گفته می‌شود و در سیستم گوارش قرار دارند.

در طول بارداری، با افزایش هورمون‌های استروژن و پروژسترون تغییرات فیزیکی زیادی روی می‌دهد. این تغییرات برای میکروبیوم‌های روده نیز رخ می‌دهد و بر عملکرد سیستم گوارش فرد اثر گذاشته و باعث بروز عوارضی مانند تهوع، استفراغ و یبوست می‌شود.

دانشمندان می‌خواستند بدانند که آیا مکمل‌های پروبیوتیک می‌توانند عملکرد سیستم گوارش را در طول بارداری بهبود بخشند یا خیر.

این مطالعه ۱۶ روز زمان برد و ۳۲ شرکت‌کننده در آن حضور داشتند. این افراد به مدت شش روز و روزانه دو بار، کپسول پروبیوتیک مصرف کردند و دو روز نیز مصرف آن‌ها را متوقف کردند و سپس دوباره این چرخه را تکرار کردند.

این کپسول‌ها بدون نسخه در دسترس عموم قرار دارند و عمدتا حاوی لاکتوباسیلوس، نوعی باکتری، مفید هستند. هر یک از این کپسول‌ها در زمان تولید حاوی تقریبا ۱۰ میلیون موجود زنده بود.

شرکت‌کنندگان به مدت ۱۷ روز بر علائم خود نظارت کردند و به طور کلی ۵۳۵ داده برای بررسی آماری توسط محققان به دست آمد.

محققان دریافتند که مصرف پروبیوتیک‌ها به طور قابل توجهی حالت تهوع و استفراغ را کاهش داد. ساعاتی که افراد حالت تهوع را تجربه می‌کردند تا ۱۶ درصد و تعداد باری که استفراغ می‌کردند تا ۳۳ درصد کاهش یافت. مصرف پروبیوتیک باعث افزایش کیفیت زندگی و بهبود علائمی مثل خستگی و بی‌اشت‌هایی شد و همچنین یبوست را در زنان باردار کاهش داد.

سرنخ‌های جدید از میکروب‌های روده

شرکت‌کنندگان پیش از آزمایش و در انجام آن، نمونه مدفوع خود را نیز در اختیار محققان قرار دادند تا آن‌ها تعداد و نوع میکروب‌ها و سایر محصولات جانبی گوارش را مورد بررسی قرار دهند.

چنین کاری به محققان در بررسی نشانه‌های زیستی مربوط به تهوع شدید در مدفوع کمک کرد. آن‌ها همچنین اثربخشی پروبیوتیک‌ها را بر شرکت‌کنندگان بررسی کردند.

آن‌ها دریافتند که کمبود باکتری حامل آنزیم هیدرولاز نمک صفراوی با استفراغ بیشتر در دوران بیماری ارتباط دارد.

این آنزیم که نمک صفراوی تولید می‌کند باعث جذب مواد مغذی می‌شود. پروبیوتیک‌ها باکتری دارای این آنزیم را افزایش دادند و به همین دلیل تهوع و استفراغ کاهش یافت.

یافته‌ی دیگر محققان این بود که سطوح بالای میکروب "آکرمانسیا" (Akkermansia) و "آموسینیفیلا" (Amuciniphila) روده در ابتدای مطالعه با تعداد بیشتر استفراغ همراه بود. پروبیوتیک‌ها به طور قابل توجهی میزان این میکروب‌های خاص را کاهش داده و باعث کاهش استفراغ شدند.

این موضوع نشان می‌دهد که این دو میکروب نشانه‌های زیستی قابل اعتمادی برای پیش‌بینی استفراغ در دوران بارداری هستند.

یافته دیگر محققان نشان دهنده افزایش سطح ویتامین E پس از مصرف پروبیوتیک‌ها بود. میزان بالای سطح ویتامین E با کاهش استفراغ در زنان باردار همراه بود.

اگرچه نتایج این تحقیقات جالب بوده است، اما محققان معتقدند از آن‌جا که جامعه آماری مورد مطالعه کوچک بوده است برای اثبات اثر پروبیوتیک‌ها باید مطالعات دیگری انجام شود.

این یافته‌ها در مجله‌ی Nutrients به چاپ رسید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استفراغ دوران بارداری طور قابل توجهی تهوع و استفراغ طول بارداری پروبیوتیک ها حالت تهوع میکروب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۸۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمیق ترین حفره آبی جهان در این منطقه کشف شد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دیلی میل، مانند سیاهچاله های فضایی در منظومه شمسی، ویژگی های مرموزی نیز روی زمین وجود دارند که گودال های آبی هستند. عمق این حفره های عظیم در اقیانوس های زمین ممکن است به اندازه طول آسمانخراش باشد.

تصور می شود این حفره های مذکور که اواخر عصر یخی به وجود آمده باشند، نقاط اکولوژیکی مهمی هستند که انبوهی از گیاهان و حیوانات در آنها زندگی می کنند. اکنون محققان بزرگترین حفره آبی در جهان را شناسایی کرده اند که در خلیج چتومال واقع در مکزیک قرار دارد.

حفره آبی مذکور به نام «تام جا» (Tamm Ja) در زبان قوم مایا به معنی آب عمیق است و عمق آن به ۴۲۰ متر زیرسطح دریا می رسد. محققان تاکنون هیچ گاه به انتهای این گودال نرسیده اند.

پیش از این محققان تصور می کردند تام جا دومین گودال آبی جهان باشد اما اندازه گیری های جدید حاکی از آن است که عمق آن از گودال رکورد دار پیشین که در چین قرار دارد، بیشتر است.

نمونه برداری و بررسی حفره آبی تام جا در سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی انجام شد اما محققان سال قبل از وجود آن خبر دادند. به هر روی آنها عمق این حفره را ۲۷۴.۴ متر تخمین می زدند که معادل ارتفاع برج ویلیامز در هیوستن آمریکا است.

اما در واقع تخمین های پیشین ۴۰۰ فوت کوتاه تر از عمق تایید شده فعلی هستند. محققان طی یک بررسی جدید در چتومال مکزیک توانستند با کمک ابزار پروفایلر CTD (رسانایی، دما و عمق) در دسامبر سال گذشته به تخمین دقیق تری از عمق تام جا دست یابند.

این دستگاه مجموعه ای از کاوشگرهاست که به یک قاب فلزی دایره شکل متصل هستند و به وسیله یک کابل به اعماق آب ارسال می شود.

قبل از آن محققان از روش نگاشت صداگیر پژواک(echo sounder mapping) استفاده کردند که با کمک پالس های امواج صوتی عمق را تخمین می زند.

در دسامبر ۲۰۲۳ میلادی یک ماموریت اکتشافی غواصی انجام شد تا شرایط محیطی در این گودال شناسایی شود. سوابق پروفایلر CTD از ۴۲۰ متر زیر سطح دریا فراتر رفت و هنوز به انتهای گودال نیز نرسیده بود. به این ترتیب تام جا به عنوان عمیق ترین گودال آبی جهان تایید شد.

کد خبر 848756 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم آب مکزیک فضا

دیگر خبرها

  • استفاده محققان از باد به عنوان ابزاری برای جابجایی اشیا
  • اختراعی که «مرد عنکبوتی» را بی‌اعتبار می‌کند!
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در نمایشگاه علوم آزمایشگاهی
  • چرا برخی زنان باردار مُهر می‌خورند؟
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در کنگره علوم آزمایشگاهی
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در این منطقه کشف شد
  • بهترین صندلی در هواپیما برای مسافرانی که از پرواز می‌ترسند
  • بخشی از عوارض آزادراه تهران-شمال به محیط زیست اختصاص یابد