Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان مدیرکل بهزیستی گیلان، با بیان اینکه آزمایشات ژنتیک قبل از ازدواج، قبل از بارداری و بعد از تولد فرزند انجام می شود، گفت: طی سال های ۹۸ و ۹۹ برای تمام خانواده های دارای دو معلول به بالا که ۱۷۰۰ مورد هستند، مشاوره ژنتیک و آزماشات تخصصی را آغاز کردیم.

حسین نحوی نژاد در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه بهزیستی استان گیلان بیش از ۹۰ درصد فعالیت های خودش را به مردم واگذار کرده است، گفت: بدون کمک خیرین و گروه های مردم نهاد انجام ماموریت های بهزیستی به ویژه در حوزه معلولان بسیار سخت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به پرداخت مستمری به خانوارهای دارای معلولیت از ۱۷۰ تا ۶۵۰ هزار تومان طی سال گذشته، افزود: در سال جاری این رقم به ۳۵۰ هزار تومان برای یک نفر تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان برای خانواده های پنج نفر به بالا رسیده است. علیرغم تحریم های ظالمانه و مشکلات اقتصادی، شاهد رشد صد درصدی مستمری ها هستیم، اما گرانی و ورم موجب شده مشکلات معلولان زیاد باشد.

مدیرکل بهزیستی گیلان، با بیان اینکه اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان بسیاری از مشکلات را حل می کند، متذکر شد: براساس ماده ۲۷ این قانون افراد معلول که سرپرست خانوار هستند، باید حداقل دستمزد شورای عالی کار معادل دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را دریافت کنند. همچنین حق پرستاری باید به خانواده هایی که دارای معلول در خانه هستند، تعلق بگیرئ.

نحوی نژاد، با تاکید بر لزوم پاسخگویی نظام بیمه ای برای رفاه حال معلولان، اضافه کرد: بودجه هی فعلی بهزیستی برای پوشش هزینه های توانبخشی و گفتاردرمانی و کاردرمانی و فیزیوتراپی و پروتز و... کافی نیست و لذا براساس ماده ۶ قانون حمایت از حقوق معلولان، باید خدمات توانبخشی از آموزش تا نگهداری در شورای عالی بیمه تصویب شود و هر ایرانی یک شناسنامه بیمه ای مراقب داشته باشد.

وی با بیان اینکه ۵۶ خدمت توانبخشی در شورای عالی بیمه مطرح شده است، گفت: براساس قانون سه درصد استخدامی ها و ۶۰ درصد مشاغل ساده همچون منشی گری، تلفنچی و ماشین نویسی باید به افراد دارای معلولیت برسد، اما کافی نیست و لذا امیدوایم با کارآفرینی و پرداخت تسهیلات بتوانیم برای معلولان اشتغالزایی کنیم.

مدیرکل بهزیستی گیلان، سازمان فنی و حرفه ای را موظف به ارائه آموزش و مهارت آموزی رایگان برای معلولان دانست و متذکر شد: سال گذشته برای ۴۴۰ نفر و از ابتدای سال تاکنون برای ۴۸۰ نفر شغل ایجاد کردیم و تا پایان سال ۱۰۰ نفر دیگر مشغول می شوندو

وی با اشاره به مناسب سازی ۳۰ درصدی معابر و اماکن عمومی گیلان از سوی شهرداری ها، عنوان کرد: مناسب سازی در چهار شاخص ورودی ها، بالابرها، سرویس های بهداشتی و دسترسی به بخش های مختلف اداری بررسی می شود؛ البته ۱۰ سال گذشته این میزان زیر ۱۰ درصد بود.

نحوی نژاد، استان گیلان را دارای ۱۰ مرکز ژنتیک دانست و تصریح کرد: سه آزمایشگاه تخصصی ژنتیک با بهزیستی استان طرف قرارداد هستند و لذا انجام مشاوره های ژنتیک به ویژه برای خانواده های دارای معلول در قانون برنامه ششم اجباری است.

مدیرکل بهزیستی گیلان، با بیان اینکه آزمایشات ژنتیک قبل از ازدواج، قبل از بارداری و بعد از تولد فرزند انجام می شود، گفت: طی سال های ۹۸ و ۹۹ برای تمام خانواده های دارای دو معلول به بالا که ۱۷۰۰ مورد هستند، مشاوره ژنتیک و آزماشات تخصصی را آغاز کردیم و در حال حاضر ۱۱۰۰ خانواده غربال شدند و تا پایان سال پوشش تکمیل خواهد شد.

وی ۳۵ درصد معلولیت ها را مادرزادی و ژنتیکی دانست و خاطرنشان کرد: در پنج سال اخیر آمار معلولیت های ژنتیکی بسیار کاهش یافته و از ۱۰ درصد به ۳.۸ درصد رسیدیم؛ البته معلولیت های اکتسابی همچنان وجود دارد.

نحوی نژاد، با ابراز امیدواری از به حداقل رسیدن معلولیت های ژنتیکی تا ۱۰ سال آینده، یادآور شد: معلولیت های مادرزادی ناشی از عفونت های دوران بارداری و زایمان های سخت وجود دارد و متاسفانه اغلب تجر به فلج مغزی می شود لذا باید در بیمارستان های دولتی و خصوصی زایمان های سالم داشته باشیم تا سیاست های فرزندآوری نیز تقویت شود؛ متاسفانه گیلان پیرترین استان کشور بوده و باید تعداد فرزندان سالم را زیاد کنیم که رابطه مستقیم با مراقبت های صحیح دوران بارداری و تغذیه سالم و زایمان سالم دارد تا بتوان فرزندان سالم تری به جامعه تحویل داد.

وی با بیان اینکه از سال ۸۹ ساخت مسکن برای معلولان را در قالب تفاهم نامه چندجانبه آغاز کردیم، گفت: با همکاری بسیج سازندگی و قرارگاه خاتم و بنیاد مستضعفین و ستاد اجرایی فرمان امام و خیرین مسکن ساز تاکنون ۳۷۰۰ واحد مسکونی را تحویل خانوارهای دارای معلول دادیم.

مدیرکل بهزیستی گیلان، از احداث ۹۵۰ واحد مسکونی برای خانوارهای دارای دو معلول به بالای فاقد خانه خبر داد و اضافه کرد: در حال حاضر ۲۳۰ واحد را تحویل دادیم و تا پایان سال ۵۰۰ واحد با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان آماده تحویل می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سازمان بهزیستی ژنتيك مدیرکل بهزیستی گیلان دارای معلول هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۴۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کد یکتا برای واحدهای صنفی اجباری است

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا رستگار رئیس اتاق اصناف در مصاحبه رادیویی، گفت: یکی از سیاست‌های دولت، خدمات الکترونیک است. یعنی یک سری خدمات نهادهای دولتی باید در بستر الکترونیکی انجام شود. یک سری مجوزها از سوی درگاه مجوزها اعطا شده و در ادامه نیز بحث الکترونیکی شدن روی داد که در دستور کار دولت است.

رستگار تاکید کرد: الکترونیکی کردن مجوزها نیازمند آن است که تمام کسانی که دارای مجوز کسب و کار هستند برای دریافت تسهیلاتی که دولت ارائه می‌دهد باید کد یکتا را داشته باشند.

وی گفت: کد یکتا متصل به حساب بانکی افرادی می‌شود که فعالیت اقتصادی دارند. بیشتر افراد باید جسم مجوز را با خود می‌بردند و یا استعلامی از نهادهای ذیربط انجام می‌شد تا اعتبار پروانه کسب بررسی می‌شد. با الکترونیکی شدن و ایجاد کد یکتا نیازی نیست که اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای پروانه کسب هستند مجوز را با خود ببرند.

این مقام صنفی یادآور شد: مهمترین موضوعی که اتاق اصناف و اتحادیه‌ها دنبال می‌کنند آن است که همه فعالان اقتصادی باید پروانه کسب داشته باشند. سپس آنکه این مجوزها مورد تأیید درگاه ملی مجوزها باشد. با کد یکتایی که افراد دریافت می‌کنند هم افرادی که مجوز دارند و یا مجوز قدیمی دارند و نیازمند به روز شدن هستند، عملیات به روز رسانی خود را انجام می‌دهند.

وی گفت: تهران دارای ۱۳۵ اتحادیه و نزدیک به ۵۰۰ هزار واحد صنفی دارای پروانه هستند و همه آنها باید کد یکتا را دریافت کنند. افرادی که پروانه کسب ندارند حتماً باید با این کد یکتا مجوز کسب و کار را دریافت کنند.

رئیس اتاق اصناف تهران خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم این است که همه مردم تا پایان این ماه باید برای دریافت کد یکتا به آدرس الکترونیکی اقدام کنند. غیر از آن افراد صنفی می‌توانند به اتحادیه مرتبط مراجعه کنند و اتحادیه‌ها نیز این کد را ارائه می‌کنند.

کد خبر 6095507

دیگر خبرها

  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • ۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند
  • یک درصد آسیب های اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • تردد سخت ۲ هزار معلول در شهر چابهار/ فرصت یک ماهه برای متناسب سازی محیط
  • یک درصد آسیب‌های اجتماعی رفتار‌های «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • کد یکتا برای واحدهای صنفی اجباری است
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • یک درصد آسیبهای اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • بیش از ۸۴ هزار تماس با مشاوره تلفنی بهزیستی مرکزی برقرار شد
  • خدمات بهزیستی البرز به افراد دارای اختلال اتیسم