Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، منابع مصری که در جریان جزئیات مربوط به میانجیگری قاهره میان تل‌آویو و حماس برای تبادل اسرا قرار دارند، اعلام کردند، سفر «عباس کامل» رئیس سازمان اطلاعات مصر به فلسطین اشغالی که قرار بود در پایان نوامبر گذشته انجام شود به پایان ماه جاری میلادی «دسامبر» موکول شده و دلیلش آن بوده که واسطه‌های مصری نتوانسته‌اند موافقت رژیم صهیونیستی در مورد تصور حماس از مرحله اول قرارداد تبادل اسرا را کسب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منابع در گفت‌وگو با روزنامه «العربی الجدید» مدعی شدند، حماس در برابر آزادی تعدادی از اسرای زن و سالخورده از زندان‌های رژیم صهیونیستی و نیز افزایش افراد موجود در لیست دارای محکومیت‌های بالا، بر تحویل یک ویدئو به تل‌آویو که تنها سرنوشت دو نفر از اسرای اسرائیلی را توضیح می‌دهد اصرار دارد و طرف اسرائیلی با این موضوع به شدت مخالفت کرده و خواستار مدرکی خاص درباره وضعیت نظامیان اسیرش بدون دادن امتیازی شده است.

در ادامه این گزارش آمده، در دیدار ماه گذشته «ایال حولتا» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و «رونن بار» رئیس «شاباک» با عباس کامل در قاهره بحث‌های مفصلی درباره گام اول تبادل اسرا انجام شد.

العربی الجدید افزود، تأخیر در سفر عباس کامل به دلیل اختلافات در پرونده تبادل اسرا و در پی آن تأخیر در پرونده‌های دیگر مانند پرونده بازسازی نوار غزه است. حماس اخیرا در عدم ارتباط پرونده تسهیلات ویژه غزه و بازسازی و به صورت کلی آتش‌بس با پرونده اسرا موفق بوده اما در خصوص میانجیگری مصر، همه پرونده‌ها به هم مرتبطند و تعلل در یک پرونده باعث اخلال در دیگری می‌شود.

بر اساس این گزارش، مصر بر گروه‌های فلسطینی و در رأس آنها حماس و جهاداسلامی اعمال فشار می‌کند تا برخی مطالبات رژیم صهیونیستی را که دارای ابعاد منطقه‌ای هستند در چهارچوب میانجی‌گری محقق کند تا راهی برای رسیدن به توافق تبادل اسرا و آتش‌بس باز شود.

در همین ارتباط «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس هفته جاری در سخنانی گفت،چهار نظامی اسرائیلی که در دست گردان‌های «القسام» (کتائب القسام) شاخه نظامی حماس اسیر هستند خورشید را نخواهند دید جز زمانی که اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی خورشید آزادی را ببینند.

هنیه تأکید کرد، مسأله اسرا در رأس اولویت‌های حماس و مقاومت فلسطین قرار دارد.  

العربی الجدید در ادامه گزارش کرد، بنا به گفته عباس کامل قرار بود در پایان ماه گذشته میلادی توافقی شامل مواردی چون آتش‎بس طولانی مدت، تبادل اسرا، کمک‌های انسانی، بازسازی غزه و بازگشت تشکیلات خودگردان به غزه هر چند به صورت نمادین امضا شود.

بنا به گفته منابع آگاه ، یکی از دلایلی که میانجیگری مصر را به تعویق انداخت اصرار رژیم صهیونیستی بر ارتباط آتش‌بس در تمام کرانه باختری و نوار غزه است.

 گردان‌های القسام در ژوئیه ۲۰۱۴ از به اسارت گرفتن «آرون شاؤول» نظامی صهیونیست در جنگ ۵۱ روزه و رژیم صهیونیستی در آگوست ۲۰۱۵ از قطع تماس با «هدار گولدن» نظامی صهیونیست در رفح واقع در جنوب نوار غزه خبر داد.  

«آبراهام منگستو» دیگر نظامی صهیونیست نیز در ژوئیه ۲۰۱۵ هنگام عبور از حصار امنیتی در شمال نوار غزه ناپدید شد و رژیم صهیونیستی از ناپدید شدن یک نظامی دیگر خود به نام «هشام السید» در ابتدای ۲۰۱۶ در مرزهای غزه خبر داد.

القسام تا کنون از دادن هرگونه اطلاعاتی درباره این چهار اسیر صهیونیست خودداری کرده است.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: تبادل اسرا جنبش حماس عباس کامل رژیم صهیونیستی العربی الجدید تبادل اسرا عباس کامل نوار غزه آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۵۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو حماس: در مذاکرات به سازوکار مشخصی رسیدیم

  به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما عضو جنبش حماس تاکید کرد رژیم صهیونیستی بر موضوع تبادل اسیران تمرکز می‌کند، اما در مذاکرات سازوکار مشخصی حاصل شد.

اسامه حمدان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی العربی گفت: هیأت مذاکره کننده حماس دو روز را در چارچوب مذاکرات جدی سپری کرد. آنچه می‌توانم بگویم آن است که حماس با نرمش همه ایده‌های مطرح شده را بررسی کرد و پاسخ‌های دقیقی با در نظر گرفتن منافع ملت ما ارائه کردیم که شامل پنج نکته است. نکته اول متوقف کردن کامل و فراگیر تهاجم علیه نوار غزه، نکته دوم عقب نشینی کامل رژیم اسرائیل از نوار غزه، نکته سوم بازگشت آوارگان و کمک‌رسانی به آنان، نکته چهارم، آغاز برنامه بازسازی نوار غزه و پایان محاصره آن و نکته پنجم تبادل اسیران است.

حمدان افزود: اشغالگران همواره تلاش می‌کنند بر موضوع تبادل اسیران تمرکز کنند و نمی‌خواهند به ایده‌های مربوط به چهار مسئله نخست پاسخ دهند. موضع پایدار ما آن است که فقط امکان دستیابی به توافق فراگیر وجود دارد. به نظر من به نقطه نزدیک در این باره رسیدیم و به رایزنی با رهبری حماس نیاز داریم، به همین علت هیئت مذاکره کننده امشب از قاهره بازخواهد گشت و پس از آن، پاسخ نهایی به ایده‌های مطرح شده ارائه خواهد شد.

او خاطرنشان کرد: درباره مسائل مشخص با میانجی‌ها از جمله آمریکایی‌ها گفتگو و بحث شد و به سازوکار مشخصی رسیدیم. این سازوکار به رایزنی با رهبری حماس پیش از دادن نظر نهایی نیاز دارد.

دیگر خبرها

  • لاپید کابینه رژیم صهیونیستی را به باد انتقاد گرفت
  • نتانیاهو کار مذاکرات با حماس را پیچیده کرد
  • منبع صهیونیستی: نتانیاهو مذاکرات را به شکست کشاند
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • عضو حماس: در مذاکرات به سازوکار مشخصی رسیدیم
  • هشدار مصر به اسرائیل ؛ زرنگی ناشیانه صهیونیست‌ ها در طرح حمله به رفح
  • خانواده‌های اسرای صهیونیست: جنگ را متوقف کنید
  • حماس: اگر آمریکا تصمیم بگیرد که جنگ متوقف شود، این اتفاق خواهد افتاد
  • حماس: برای توافق درباره آتش‌بس و تبادل اسرا به قاهره می‌رویم
  • حماس: برای رسیدن به توافق به قاهره می‌رویم