Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی ورشابی نقش مؤثری درجبهه «رقابیه» در عملیات «فتح‌المبین» داشت و در پایان فتح‌المبین از دهم فروردین آمادگی حضور در محور خرمشهر خود را به منطقه رساندند و در عملیات بیت‌المقدس نقش خود را ایفا کردند، در عملیات رمضان و آن گرمای شدید بخش زیادی از خاکریز‌های عملیات توسط مهدی و همرزمنشان انجام شد.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سردار فتح‌الله جعفری در یادداشتی با اشاره به درگذشت مهندس مهدی ورشابی می‌نویسد: «مهندس مهدی ورشابی از بنیانگذاران مهندسی جنگ جهاد سازندگی در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و دوران دفاع مقدس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جهادگر فداکار و مخلص جبهه‌های جنگ روز یکشنبه ۷ آذر۱۴۰۰ آسمانی شد و روح پاک و مخلص‌اش به شهدای هم‌رزم‌اش سیدتقی رضوی، محمد طرحچی، حسین ناجیان، و شهدای عزیز پیوشت این خبر برای هم‌رزمان حاج مهدی، فرماندهان سپاه، ارتش، جهاد تلخ بود و یکی از هم‌رزمان کار آمد و مؤثر در جنگ را از دست داده‌اند. در آغازین روزهای جنگ مهندس مهدی ورشابی وارد جنگ شد.

وی در عملیات «نصر» در ۱۵ دی ماه ۱۳۵۹ حضور داشت و شاهد شهادت فرزندان انقلاب در ۱۶ دی بود، همین حضور باعث شد در۲۰ دی ماه ۱۳۵۹ به اتفاق سیدتقی رضوی و محمد طرحچی از سوی حسن باقری به گلف اهواز، ستاد فرماندهی عملیات سپاه دعوت شوند. حسن باقری در آن جلسه تجربه عملیات نصر را گفت و با تاکید به این سه برادر جوان جهاد گفت ما در عملیاتها نیاز به تثبت خط داریم و این تثبت به دست شماست! ما وقتی در عملیات خط دشمن را شکستیم و تا هدف نهایی در طرح پیشروی کردیم، شما برایمان خاکریزبزنید، آن موقع است نیروهای ما تا تثبیت خط در مقابل ضد حمله‌های دشمن بعثی مقاومت می‌کنند.

این آغاز یک حرکت جدید و یک استراتژی در اداره جنگ بود. اولین منطقه‌ای که این نظر عملی شد در عملیات امام علی(ع) در تپه‌های الله‌اکبر بود. پس از موفقیت عملیات و شکست دشمن، محاصره تیپ ۳۵ زرهی ارتش بعث عراق سیدتقی رضوی، محمدطرحچی، مهدی ورشابی، یدالله شمایلی، محمدفروزش و شهشهانی با دیگر جهادگران شجاع به صحنه آمدند و در غرب تپه‌های الله‌اکبرخاکریزی از دامنه رمل‌ها در شحیطیه تا کرخه و از کرخه تا نیسان ایجادکردند و این شد خط تثبیت شده عملیات امام علی(ع) و غرب سوسنگرد و تا آخر جنگ این امتیاز بزرگ حاصل تفکری صحیح به تثبیت خطوط دفاعی ما کمک کرد.

مرحوم مهدی ورشابی

پس از آن درعملیات فرمانده کل قوا این تجربه تکرار شد و محمدطرحچی و مهدی ورشابی خاکریزی از کارون تا هور شادگان را ایجاد کردند که دشمن بعثی هفت روز به این خاکریز حمله کرد و رزمندگان دلیر و مقاوم در پشت خاکریر مردانه تا تثبیت ایستادند و ۱۱۰ شهید و صدها مجروح داشت اما خاکریز سقوط نکرد. تثبت خط به معنی موفقیت عملیات است تا دشمن مایوس و نا امید تن به خط دفاعی بدهد. اما ایجاد کانال سلمان، سدبندهای آن، جاده وحدت در آبادان، جاده کمربندی حمیدیه، ایجاد خاکریز در مناطق جنوب حمیدیه و سوسنگرد در تیر و مرداد و شهریور۱۳۶۰ درکارنامه پر افتخار جهادگران و مهدی ورشابی است.

درعملیات غرب الله‌اکبر در۱۱ شهریور۱۳۶۰ خاکریز دفاعی غرب شحیطیه را احداث کردند، روز ۱۲ شهریور۱۳۶۰ که خاکریز خط دفاعی تکمیل شده بود، هنگام نماز ظهر در صف نماز جماعت آنها گلوله‌ای فرود آمد و محمد طرحچی به شهادت رسید و مهدی ورشابی به شدت مجروح و به کما رفت. تصور می‌رفت که آقامهدی هم شهید شده؛ ولی حرکت پلکهایش او را راهی بیمارستان کرد. در حالی که فرماندهان از وضع بحرانی مهندس مهدی ورشابی نگرانی بودند ناگهان درآستانه عملیات فتح‌المبین وارد جبهه‌های جنگ شدند درحالی که هنوز جراحات ناشی از همان مجروحیت را داشتند.

مهدی ورشابی نقش مؤثری درجبهه «رقابیه» در عملیات «فتح‌المبین» داشت و در پایان فتح‌المبین از دهم فروردین آمادگی حضور در محور خرمشهر خود را به منطقه رساندند و در عملیات بیت‌المقدس نقش خود را ایفا کردند، در عملیات رمضان و آن گرمای شدید بخش زیادی از خاکریزهای عملیات توسط مهدی و همرزمنشان انجام شد. یکی از همان روزهای آبان ۱۳۶۱ حسن باقری فرمانده قرارگاه کربلا به مجتبی مومنیان گفت به مهدی ورشابی اطلاع بدهید به قرارگاه بیایند، آن زمان قرارگاه کربلا در تپه‌های ۲۰۲ در سنگرهای تیپ ۶۰ زرهی عراق در دامن شرقی تینه مستقر بود. وقتی مهدی ورشابی آمد، پس از احوالپرسی، حسن باقری که توانایی و تعهد آقای مهدی مظمئن بود، برای تاکید در امر مهمی از آقا مهدی پرسید شما مهندس هستید.

آقامهدی با خنده گفت برادر حسن والا اینطور میگن! حسن باقری برگه کاغذ سفیدی را برداشت و یک نقشه قرارگاه ترسیم کرد و گفت، اگر بتوانی قرارگاه خاتم‌الانبیاء را طی این نقشه‌ ظرف مدت دوهفته بسازی به شما مهندس خواهم گفت. مهدی گفت دو هفته فقط خاک‌برداری دارد. حسن باقری تکرار کرد. دوهفته! بعد از آنجا به تنگه برقازه رفتند، حسن باقری مکان و ابعاد و وضعیت جغرافیایی را برای ایشان مشخص کرد و نقشه داد و گفت دو هفته دیگر برای استقرار قرارگاه می‌آییم. مهدی هم نقشه را برداشت و رفت. وارد عمل شد و قرارگاه خاتم‌الانبیاء در تنگه برقازه را ظرف مدت دو هفته ساخت و از حسن باقری دعوت کرد که بازدید کند. پس از آن آقای حسن باقری به مهدی ورشابی می‌گفت آقای مهندس!

آقای مهدی ورشابی به همراه مسئول جهاد درقرارگاه خاتم‌الانبیاء سیدتقی رضوی نقش مؤثری درعملیات‌های والفجر مقدماتی، والفجر ۲، خیبر، بدر، بخصوص والفجر۸ و عبور از اروند، کربلا ۴ و ۵ و عملیات‌های غرب کشور با جهادگران بی ادعا، یدالله شمایلی، محمود حجتی، ابوالقاسم حجتی، بهمن قاضی، اسدالله هاشمی، سیدمحمدشهشهانی، محسن الشریف، سیدهاشم‌ساجدی، احمدکسایی، عبدالحمن جزایری، داود دانش‌جعفری، حسین عرب‌نژاد، ابوالفضل حسن‌بیگی، محمدرضاموحدیان، علی‌آبادیان، علی دلگرم، پورشریفی سید محمدلاله‌زار، حجت ملاآقایی، خلیل پرویزی، علی فارسی، صادق بابایی، مرتضی شادلو، سیدکمال کامروا، نواب و محمدتقی امانپور داشتند، جاده‌ها، خاکریزها، سیل‌بندها، پل‌ها، سرپل‌ها، آب راه‌ها، دژها، جنگ‌آب، احیاء اراضی و نوآوری درصنعت، بخشی از فعالیت‌های آنهاست. مهندس مهدی ورشابی پس از شهادت سیدتقی رضوی درقرارگاه خاتم‌الانبیاء مسئولیت مهندسی جهاد را به عهده داشتند. بعد از جنگ نیز به عنوان بازسازی مناطق جنگ زده، نقش موثری ایفا کردند که فعلا مجال بیان آن نیست و کتابی قطور از نقش و فعالیت او را می‌طلبد.
پس از جنگ از پای ننشست و در جهاد کشاورزی، مسئولیت آب و خاک، حضور مؤثر در دانشگاه دفاع ملی در جلسات تحقیقی تا آخرین روزهای حیاتش فعالیت داشت.

یادش گرامی.
 فتح‌الله جعفری ۱۴۰۰/۹/۸ »

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: 8 سال دفاع مقدس 8 سال جنگ تحمیلی شهدای دفاع مقدس شهدای جنگ تحمیلی قرارگاه خاتم الانبیاء مهندس مهدی ورشابی فتح المبین حسن باقری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۷۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات «وعده صادق» سنگین‌ترین ضربه بر پیکره رژیم صهیونیستی بود

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سردار شیرازی در همایش «یاد استاد» اظهار داشت: آیت الله مصباح یزدی شخصیتی شایسته و برجسته بود؛ به نحوی که در حوزه‌های دینی نظیر ندارد؛ علاوه بر این خوش‌فکری، بلندنظری، آینده‌نگری، عمیق بودن در مسائل علمی و قوی بودن در مبانی را می‌توان از دیگر خصوصیات ایشان دانست.

رئیس دفتر فرمانده کل قوا افزود: در خصوص استاد مصباح یزدی و مجاهدت‌هایی که از وی قابل ذکر است، می‌توان به کسب دانش، علم و معرفت و نیز پذیرش امر ولایت اشاره کرد؛ به همین دلیل مرکز تربیتی و آموزشی خاصی با رویکرد نو ایجاد کرد و برای اجرایی کردن فرمان ولی فقیه در جهاد تبیین وارد میدان شد و با جوانان حشر و نشر داشت.

سردار شیرازی با بیان اینکه طرح ولایت استاد مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت، عنوان کرد: آیت الله مصباح یزدی در دوره‌های طرح ولایت شخصاً حضور پیدا می‌کردند و حضور این استاد برجسته بالاترین اثر را برای جوانان کشورمان داشت؛ بنابراین انسان باید ببیند در هر شرایطی تکلیفش چیست و چه کاری باید انجام دهد.

رئیس دفتر فرمانده کل قوا افزود: فرمانده کل قوا از سال‌ها قبل امر به ایجاد خودکفایی و تولید در نیرو‌های مسلح داشتند؛ زیرا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، تقریباً هیچ تولیدی در حوزه نظامی و دفاعی از خودمان نداشتیم؛ یعنی در حقیقت نگذاشتند که داشته باشیم و از سوی دیگر جوان‌های ما را بر این باور نگاه می‌داشتند که ما این توان خودکفایی و استعداد آن را نداریم و دیگران باید بسازند و تولید کنند تا ما استفاده کنیم؛ در واقع این فرهنگ غالب آن زمان بود.

سردار شیرازی ادامه داد: ولی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در دوره دفاع مقدس، چون به شدت محتاج یک سری تجهیزات بودیم که آنها را در اختیار نداشتیم، به دنبال ساخت ملزومات مورد نیاز رفتیم و تولید کردیم؛ به شکلی که به واسطه همین خوداتکایی در طول این چند دهه به توانمندی دفاعی دست یافتیم که این توانمندی‌ها در بازدارندگی دفاعی کشور مؤثر هستند.

رئیس دفتر فرمانده کل قوا تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در نیرو‌های مسلح دنبال می‌کنیم، آموزش مدیران در قالب مدرسه حکمرانی است؛ در این مدرسه دوره‌های کوتاه‌مدتی برای تربیت مسئولان برگزار می‌شود و طی آن مسئولان کشوری و لشکری برای آشنایی با مدیریت حکمرانی در دوره‌های پیش‌بینی شده حضور می‌یابند.

سردار شیرازی با تأکید بر اینکه فرمانده کل قوا از وضعیت موجود رضایت مطلق ندارند، عنوان کرد: اخیراً در سطح نیرو‌های مسلح حرکت خوبی برای معرفی دستاورد‌های دفاعی مانند آنچه در نمایشگاه هوافضای سپاه وجود دارد، آغاز شده است به نحوی که بعضاً علاوه بر بازدیدکنندگان داخلی، برخی سیاسیون خارجی هم تقاضا دارند تا از نزدیک آنچه را که در این نمایشگاه قرار داده شده است، ببینند که می‌آیند و می‌بینند و وقتی لاشه پهپاد آمریکایی ساقط‌شده توسط پدافند هوایی کشورمان را می‌بینند، درخصوص توانمندی نیرو‌های مسلح کشورمان در زمینه پدافندی سوالاتی را مطرح می‌کنند.

رئیس دفتر فرمانده کل قوا همچنین به عملیات وعده صادق اشاره کرد و گفت: عملیات وعده صادق که بر اساس فرمایش فرمانده معظم کل قوا صورت گرفت، موجب آشکار شدن دست برتر ایران شد. این اقدام، مبارزه نظامی سخت با رژیم صهیونیستی بود؛ لذا به نظر می‌رسد بعد از ضربه نیرو‌های فلسطینی در عملیات طوفان‌الاقصی به ارتش رژیم صهیونیستی که اگر تَرکی بر پیکره این رژیم وارد شده بود، عملیات وعده صادق ضربه سنگین‌تری زد و شکافی بزرگ در بدنه آنها ایجاد کرد.

دیگر خبرها

  • عملیات «وعده صادق» سنگین‌ترین ضربه بر پیکره رژیم صهیونیستی بود
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • بدل کارلوس در اصفهان دیده شد! (عکس)
  • فرمانده نیروی زمینی سپاه: امنیت ملی خط قرمز ماست و در تامین امنیت با کسی شوخی نداریم
  • در عملیات وعده صادق تنها با ۲۰ درصد از توان مقابل ابرقدرت‌ها ایستادیم
  • سردار سلامی: «وعده صادق» استثنایی‌ترین تصمیم نظام بود
  • در «وعده صادق» تنها با ۲۰ درصد از توان مقابل ابرقدرت‌ها ایستادیم
  • (ویدیو) سردار حاجی‌زاده: تنها از ۲۰درصد توانمان برای تنبیه اسرائیل استفاده کردیم
  • تحقق وعده صادق با ۲۰ درصدتوان نیروها
  • این سردار سپاه، پزشکان را شگفت زده کرده بود /از حضور در عملیات پارتیزانی تا آزادسازی خرمشهر