Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا همزمان با پایان دور نخست مذاکرات وین برای رفع تحریم‌ها و بازگشت هیات‌ها به پایتخت‌ها برای اخذ مشورت فضای رسانه ای و تبلیغاتی مسمومی علیه ایران به راه افتاد. رسانه های غربی درخواست‌های ایران را حداکثرگرایانه و فرابرجامی خواندند ادعاهایی که با پاسخ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و سعید خطیب‌زاده سخنگوی دستگاه دیپلماسی روبرو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 تا قبل از آغاز مذاکرات و زمانی که ایران در پی بررسی نحوه ورود به مذاکرات برای رفع تحریم‌ها بود، کشورهای غربی از لزوم حضور سریعتهران در پای میز مذاکره و سخن گفته و ایران را متهم به وقت کشی می‌کردند. با مشخص شدن تاریخ و زمان مذاکرات از سوی ایران، رویکرد تهدید و تحریم را در پیش گرفتند و ادعاهایی مانند اقدام ایران برای غنی سازی ۹۰ درصدی را منتشر کردندهر چند این ادعا از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی رد شد. با ورود تیم مذاکره کننده تنها نکته‌ای که غربی‌ها به ‌آن پرداختند، ترکیب و تعداد تیم مذاکره کننده بود.‌در فضای رسانه‌ای در حالی حضور ۴۰ نفر در ترکیب تیم ایران بزرگنمایی شد که هیات‌های غربی در دوره‌های گذشته با تعداد بیشتری در مذاکرات حضور می‌یافتند.

گفت و گوهای نمایندگان ایران و ۱+۴ در وین از هشتم آذر تا ۱۲ آذر در وین برگزار شد در این دور از مذاکرات تیم ایران دو پیش نویس به طرف‌های غربی ارائه کرد و علی باقری اعلام‌کرد پیش نویس سومی هم قرار است به طرف‌های مذاکره کننده ارائه می شود.

با این حال طرف های غربی که با تصور اعطای امتیازات اندک و دریافت امتیازات حداکثری به وین آمده بودند، از متون پیشنهادی و خواسته‌های روشن جمهوری اسلامی ایران رضایت نداشتند، اگرچه نتوانستند بر این متون ایراد حقوقی گرفته یا آنها در تضاد با برجام توصیف کنند. اما صهیونیست‌ها، آمریکایی‌ها و رسانه‌های غربی با فضاسازی‌های غیرمستند، عدم جدیت و وقت کشی ایران در مذاکرات را مطرح کردند، در حالی که نهایتا طرف مقابل خواستار وقفه در گفت و گوها برای اخذ مشورت از پایتخت‌های خود شد.طی روزهای اخیر و در حالی که قرار است در پایان هفته جاری مذاکرات از سر گرفته شود، این فضاسازی از سوی غربی‌ها افزایش یافته است.

عمده‌ترین ادعا حداکثری و فرابرجامی بودن متون ارائه شده از سوی ایران به این کشورها است. این ادعا در حالی مطرح می‌شود تمام مشکلات احیای توافق هسته‌ای در ماه‌های اخیر خواسته‌های فرابرجامی آمریکا و اروپا بوده است. آمریکای ترامپ به امید مطالبات بیشتر از برجام از این توافق خارج شد و طرف‌های غربی هم با این خواسته فرابرجامی همراهی کردند. ادعای آشکار آمریکا گنجاندن مباحث منطقه‌ای و موشکی ایران در برجام بود که‌ آشکارا زیاده خواهانه و فرابرجامی بود.

ترامپ با همین بهانه از توافق خارج شد و فشار حداکثری و مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ بر ایران اعمال کرد ولی در تمام این مدت کسی از مطالبات حداکثری و فرابرجامی اروپا و آمریکا سخن نگفت. در عین حال نباید فراموش کرد که آمریکا در حال حاضر عضو برجام نیست و نمی‌تواند در گفت و گوها شرط و شروط بگذارد وعملا گره اصلی هم خروج آمریکا از برجام و نقش تعهداتش است.  

 در هر صورت تیم مذاکره کننده ایران با ارائه پیش نویس دو سند گامی اساسی و مهم در مسیر گفت و گوها برداشت و طرف های مقابل را نیز تشویق به ارائه متون و پیشنهادات روشن خود در چارچوب برجام کرد. موضوع پیش نویس سند نخستی که تیم مذاکره کننده ارائه کرد، رفع تحریم های ظالمانه و غیرقانونی علیه ایران  و پیش نویس سند دوم نیز در مورد گام های جبرانی ایران در زمینه تعهدات هسته ای است.

دست بر قضا ایران باز هم همان برجام را می‌خواهد و درخواست و مطالبه بیشتر از آن را درخواست نکرده است. ایران همانطور که امروز خطیب زاده در نشست خبری اعلام کرد نه چیزی کمتر از برجام را نمی پذیرد ونه چیزی بیشتر از برجام نیز تعهد می دهد. کانون تمرکز تیم ایران در مذاکرات روشن است وان اینکه تحریم‌های ناسازگار با برجام به هر نحو باید برچیده شود و آمریکا و اروپا فکر استفاده از این ابزارعلیه ایران را از سر بیرون کنند.

هیات اعزامی ایران با تعامل و انعطاف وارد وین شد ولی طرف مقابل ظاهرا چنین چیزی را در دستور کار نداشت حالا ایران  منتظر است نظر طرف مقابل را در مورد دو سندی که ارائه کرده دریافت کند. وی این را هم گفت که هر جا لازم باشد سندها و پیش نویس‌های جدید قابل رد و بدل شدن است.

امروز حسین امیر عبداللهیان که میزبان فیصل مقداد وزیر خارجه سوریه بود، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با بیان اینکه  جمهوری اسلامی ایران با حسن نیت، مدیریت، ابتکار و برنامه در دور اول مذاکرات جدید در وین حضور یافته است، گفت: از چند روز قبل هم چه در تماس با وزرای خارجه عضو شورای امنیت و چه در گفت و گوها با آقای جوسپ بورل اعلام کردیم که شما که آنقدر خود را در ماه‌ها و هفته‌های گذشته علاقمند به برپا شدن میز مذاکرات نشان می‌دادید برای لغو تحریم‌های برجام هم حسن نیت و برنامه داشته باشید.

وزیر امور خارجه یادآورشد: آنچه هیات ایرانی به عنوان متن مکتوب ارائه داده، ‌کاملاً در چهارچوب برجام هست و هیچ چیزی فراتر از آنچه در برجام مورد توافق قرار گرفته، در این متون، مورد درخواست طرف ایرانی قرار نگرفته است. لذا این ادعا که برخی طرف‌های غربی می‌گویند ایران مطالبات حداکثری داشته، مطالبات ما کاملاً منطبق بر برجام هست و ذره‌ای در این دور از مذاکرات ما مطالبه‌ای فرابرجامی نداشته‌ایم.

 رییس دستگاه دیپلماسی با اشاره به اقدامات مخرب رسانه و لابی‌های غربی گفت: در اثنای مذاکرات برخی از رسانه‌ها و لابی‌ها تلاش کردند القا کنند که جمهوری اسلامی ایران همزمان با مذاکرات غنی‌سازی ۹۰ درصد خود را شروع کرده است. در تماسی که بامداد جمعه آقای جوزف بورل با من داشت، این موضوع و نگرانی را مطرح کرد. به صراحت به ایشان گفتم که این صرفاً جوسازی است جمهوری اسلامی در همان چارچوبی که با شفافیت اعلام کرده و در چهارچوب ان‌پی‌تی غنی‌سازی ۲۰ درصد و بالاتر را ادامه می‌دهد و برای غنی سازی ۹۰% هیچ خبری را مورد تایید قرار نمی دهیم و کذب محض هست.

گذشته از موضع گیری وزیر امور خارجه در قبال  مباحث فوق، وی بر در اظهاراتی جامع و مانع بر چند نکته تاکید کرد و گفت: همزمان با میز مذاکره به عنوان پلن دو نخواهیم بود. منتظر می‌مانیم تلاش می‌کنیم با مذاکراتی متین و قوی بتوانیم در راستای لغو تحریم‌ها، پیشرفت‌های مورد انتظار ملت ایران حاصل شود.

رییس دستگاه دیپلماسی یاداورشد: ما توافق موقت را یک توافق خوب برای کشور ما نمی‌دانیم توافق باید جامع بوده و توافق باشد که جمهوری اسلامی ایران و مردم به طور ملموس از مزایای اقتصادی برجام و رفع تحریم‌ها استفاده کنند. تیم ما با همین رویکرد به وین برمی‌گردد و بحث کارشناسی خود را ادامه می‌دهد.

311311

کد خبر 1580225

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا جمهوری اسلامی ایران تیم مذاکره کننده طرف های غربی رفع تحریم ها گفت و گوها غنی سازی پیش نویس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۸۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای تکراری وزیرخارجه انگلیس علیه ایران

به گزارش خبرآنلاین دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس روز دوشنبه و در اظهاراتی گفت «پیشنهاد سخاوتمندانه‌ای» برای آتش‌بس ۴۰ روزه در غزه در مقابل آزادی اسرا اسرائیلی وجود دارد.

طبق گزارش الجزیره، وی مدعی شد: ایران با حمایت از حماس در غزه و حوثی‌های یمن (انصارالله) و حزب‌الله لبنان موجب بی‌ثباتی در منطقه می‌شود.

به نقل از ایسنا این ادعا در حالی است که انگلیس به همراه آمریکا بارها به خاک یمن حمله کرده‌اند و از حامیان رژیم صهیونیستی در نسل‌کشی در غزه بوده‌اند.

ایران هم بارها اعلام کرده نیروهای مقاومت در منطقه بر اساس منافع کشورهای خود، به مبارزه علیه اشغالگری آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهند.

کامرون که در ریاض صحبت می‌کرد، ادامه گفت: اسرائیل باید از راه‌حل ۲ دولتی حمایت کند زیرا این امر در طولانی مدت به سودش خواهد بود. راه‌حل ۲ دولتی در طولانی مدت امنیت اسرائیل را تضمین خواهد کرد.

اخیرا نیز «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا توافق آتش‌بسی که به حماس پیشنهاد شده را «بسیار سخاوتمندانه» توصیف کرد و گفت حماس باید هرچه سریع‌تر درباره آن تصمیم‌گیری کند.

او مدعی شد که حماس در میان غیرنظامیان مخفی می‌شود و پایان‌نیافتن جنگ غزه به این دلیل است که حماس سلاح‌های خود را کنار نگذاشته، اسرا را آزاد نکرده و خود را تسلیم نکرده است!

بلینکن همچنین مدعی شد که اجرای راهکار ۲ دولتی در مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی و همچنین عادی‌سازی روابط میان تل‌آویو و کشورهای منطقه «بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس» خواهد بود.

او همچنین با طرح این ادعا که حماس تنها مانع حصول توافق آتش‌بس در جنگ غزه است، گفت سران جنبش مقاومت فلسطین باید هرچه سریع‌تر درباره پیشنهادی که به آن‌ها شده تصمیم‌گیری کنند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901148

دیگر خبرها

  • رمزگشایی از دلیل ترک ایران توسط مدافع عراقی
  • کارگران و کارفرمایان دو بال سخت‌کوش تولید هستند
  • رمزگشایی از محرومیت ورزشی روسیه/ نوبت اسرائیل هم می رسد؟
  • ادعای تکراری وزیرخارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای تکراری وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • بعد از حمله ایران حماس راحت‌تر نه می‌گوید!
  • ببینید | ادعای عجیب وزیر صمت درباره تولید خودرو در ایران
  • استقرار تیپ مستقل ارتش در ایلام از مطالبات دیرینه مردم است