Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز گزارش خود را در مورد عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم ارائه کرد.

در این گزارش تاکید شده تا سهم اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کلان کشور افزایش یابد.

بر اساس بررسی ها، سهم این اقتصاد در ایران بین ۳ تا ۶ درصد از تولید ناخالص داخلی است اما در بسیاری از کشورها ۳۰ درصد برآورد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف گذاری ها در اسناد بالادستی مصوب دستیابی به سهم ۱۰ درصدی از تولید ناخالص داخلی را تا افق ۱۴۰۴ تعیین کرده است.

همچنین در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ سیاست‌گذاری برای توسعه اقتصاد دیجیتال بر بستر شبکه ملی اطلاعات به وزارت ارتباطات تکلیف شده است.

گزارش ۶ ماهه دیوان محاسبات کشور نشان می دهد با گذشت شش ماه از سال اقدام خاصی از سوی دولت قبل برای اجرای این بند از قانون بودجه سالانه صورت نگرفته است.

کمیسیون صنایع و معادن مجلس گزارش داده در حوزه تحقق دولت الکترونیک، اطلاعات بعضی از پایگاه اطلاعاتی کشور به دلیل ناقص بودن، قابل استناد نیستند.

به علاوه بعضی سازمان ها و نهادهای تابع برخی پایگاه‌های اطلاعاتی حاضر نیستند از طریق تبادل ملی اطلاعات(NIX) با سایر دستگاه‌های اجرایی و حاکمیتی، اطلاعات را مبادله کنند.

بر اساس این گزارش ۲۳ پروژه اولویت دار در حوزه دولت الکترونیک وجود دارد که ۲۴ درصد از پروژه ها پیشرفتی در حدود ۵۰ درصد و غیرقابل قبول داشته اند.

ساماندهی دفاتر پیشخوان ۱۰۰ درصد، توسعه و استقرار نظام جامع سلامت الکترونیک ۳۲ درصد، استقرار پنجره واحد داده‌ها و اطلاعات کشور و نظام دسترسی به آنها ۷۵ درصد پیشرفت داشته اند. این در حالی است که گزارشی از پیشرفت سامانه شناسایی و مبارزه با کالای قاچاق ارائه نشده است.

کمیسیون صنایع و معادن مجلس با استناد به گزارش اتحادیه بین‌المللی مخابرات اعلام کرده ۴۳ درصد منازل در روستاهای کشور اینترنت ثابت ندارند. مجلس یازدهم در تبصره ششم قانون بودجه سال ۱۴۰۰ توسعه زیرساخت ۵ میلیون درگاه اینترنت ثابت را برای شرکت مخابرات ایران تکلیف کرده بود که دیوان محاسبات گزارش داده در شش ماه نخست امسال اقدامی در این باره رخ نداده است.

افزون بر این، ۳۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات وزارت ارتباطات و منابع داخلی شرکت‌های زیرمجموعه آن باید به توسعه اینترنت روستایی اختصاص می یافت که این حکم از قانون بودجه سال ۱۴۰۰ هم فاقد عملکرد شناخته شده است.

گزارش سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی کشور تا پایان سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰ نشان می دهد درصد زیادی از روستاهای کشور فاقد هرگونه ارتباطات مخابراتی بودند.

بر اساس این گزارش، تنها ۲۸ درصد از روستاهای سیستان و بلوچستان ارتباط مخابراتی داشته اند.

در بخشی از جمع بندی این گزارش گفته شده تا اعضای کمیسیون صنایع در نظر دارند گزارشی از مهمترین اقدامات وزارت ارتباطات با هدف افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی را در ماه های آینده دریافت کنند.

کمیسیون صنایع و معادن مجلس یازدهم همچنین یادآوری کرده که کشور به حداقل ۱۰ هزار متخصص امنیت سایبری نیاز دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مجلس یازدهم صحن علنی کمیسیون صنایع و معادن شبکه ملی اطلاعات کمیسیون صنایع و معادن مجلس قانون بودجه سال وزارت ارتباطات سال ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۲۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها در دیلم

به گزارش خبرنگار مهر، علی سملیان ظهر چهارشنبه در آئین امضای قرارداد اجرای طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها (FTTx) در دیلم اظهار کرد: طرح فیبر نوری منازل و کسب و کارها یکی از روش‌های دسترسی به اینترنت ثابت است که به جای تمام یا بخشی از کابل مسی از کابل‌های فیبر نوری بهره می‌برد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات بوشهر افزود: توسعه شبکه فیبرنوری و ایجاد زیرساخت ارتباطی مناسب و دسترسی مردم به ارتباطات پرسرعت، با کیفیت و امن از اهداف اصلی اجرای این طرح است.

سملیان با بیان اینکه تمامی خانوارهای شهرهای دیلم و امام حسن از این طرح بهره مند می‌شوند، گفت: زمان اجرای این طرح فیبر نوری ۶ ماه پیش بینی شده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بوشهر بیان کرد: قرارداد اجرای طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها بین شهرداری‌های دیلم و امام حسن و شرکت ایرانسل در راستای هوشمندسازی این شهر به امضا رسید.

وی در پایان با تجلیل از تلاش‌های فرماندار شهرستان دیلم افزود: شهرداری‌های دیلم و امام حسن تمام همکاری لازم را با شرکت ایرانسل خواهند داشت تا در مدت مشخص شده در قرارداد، پروژه اجرایی و به مردم دیلم و امام حسن تقدیم شود.

کد خبر 6087871

دیگر خبرها

  • ۲۳۲ روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند
  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور
  • ۹۵ درصد روستاهای خوزستان از اینترنت بهره‌مند هستند
  • پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • اجرای طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها در دیلم
  • اجرای پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها در ۵ شهر استان سمنان
  • برقراری اینترنت پرسرعت همراه در مسجد شکر طبس
  • یک نماینده مجلس: اپراتورها از جیب مردم سرقت می‌کنند!
  • تسریع اجرای پروژه فیبرنوری استان بوشهر
  • افت و خیز سرعت اینترنت ایران در داشبوردهای جهانی