Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، روزنامه واشنگتن پست در مطلبی به بررسی مسئله تشدید نظارت و کنترل شبکه‌های اجتماعی در آسیای مرکزی پرداخته است.

این روزنامه آمریکایی در مطلب خود خاطرنشان می‌کند که در کشورهای آسیای مرکزی تمایلی به بررسی این موضوع که تا چه حدی آنها می‌توانند آزادی اینترنت را محدود کنند، وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقابله آنها با فناوری‌های بزرگ در حالی صورت می‌گیرد که دولت‌های کشورهای آسیای مرکزی به طور فزاینده‌ای در برابر نفوذ غرب مقاومت می‌کنند و در عوض  به قدرت‌های مانند چین که سرمایه‌گذاری هنگفتی در منطقه می‌کنند، متمرکز می‌شوند.

آسیای مرکزی در خصوص کنترل اینترنت همچنین از متحد سنتی خود، فدراسیون روسیه، الگوبرداری می‌کند. کشورهای آسیای مرکزی از ترس واکنش عمومی باید با احتیاط حرکت کنند. روسیه مرتبا غول‌های فناوری را به دلیل امتناع از حذف محتوای که این کشور ممنوع اعلام کرده است، جریمه می‌کند، اما مقامات تاکنون در مورد فیلتر شبکه‌های اجتماعی محبوب مانند یوتیوب تردید دارند.

بازار آنلاین هلندی گلوبال ویس همچنین در مطلبی در مورد کنترل اینترنت در آسیای مرکزی نوشت و خاطرنشان کرد که مقامات منطقه در تلاش هستند تا از طریق بومی سازی داده‌ها کنترل بیشتری بر اینترنت به دست آوردند.

چندی قبل، در سال جاری میلادی، قزاقستان قانون جدیدی در مورد «بومی سازی داده‌ها» را به تصویب رساند که شرکت‌های شبکه های اجتماعی را ملزم کرده تا محتوای را  که از سوی مقامات محلی به عنوان خطرات بالقوه برای کودکان  شناسایی شده است، در عرض 24 ساعت حذف کنند. شرکت‌هایی که این قوانین را رعایت نمی‌کنند، بسته خواهند شد. مقامات این لایحه را با این استدلال که از حقوق کودکان حمایت می‌کنند، توجیه کردند.

غول های اینترنتی در گذشته در برابر چنین اقداماتی برای نظارت و کنترل محتوا مقاومت نشان داده‌اند، اما وجود امکان تعریف این قوانین  می‌تواند به مانعی غیر قابل عبور در آینده تبدیل شود.

در تاریخ 3 نوامبر، «اوزکام نظارت»، آژانس اصلی تنظیم کننده ارتباطات ازبکستان، دسترسی به چندین سرویس آنلاین را به دلیل عدم وجود ثبت رسمی در کشور مسدود کرد. برنامه‌های محبوب پیام رسان و ارائه دهندگان شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام، فیس بوک، اینستاگرام و لینکدین حدود یک ساعت در دسترس نبودند.

«شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان بی درنگ رئیس آژانس تنظیم کننده ارتباطات این کشور را به دلیل تصمیم «یکجانبه و اشتباه» برکنار کرد. با این حال، تنها چند ماه پیش، میرضیایف قانونی در مورد سیاست جدید برای بومی سازی داده‌ها را امضا کرد که طبق آن ارائه دهندگان خدمات آنلاین ملزم به ذخیره فیزیکی داده‌های شخصی شهروندان ازبکستان در داخل این کشور هستند.

در حالی که بازگرداندن دسترسی به شبکه‌های اجتماعی از سوی برخی ناظران به عنوان یک «پیروزی» تلقی می‌شد، این حادثه بیشتر شبیه نمایش از سوی میرضیایف بود، راهی برای آگاه کردن جامعه از این که وی شبکه‌های ارتباطی کشور و دسترسی به برنامه‌های محبوب شبکه‌های اجتماعی را کنترل می‌کند.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: شبکه های اجتماعی آسیای مرکزی واشنگتن پست شبکه های اجتماعی آسیای مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۲۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، شیخ بدرالدین حسون، از علمای برجسته سوریه در دومین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی عراق با شعار «طوفان الاقصی.. آرمان و هویت» تصریح کرد: جمعیت علمای رباط محمدی امروز ما را گردهم آورده و تقریب، میان ما الفت ایجاده کرده است.

وی بابیان این که ما امروز باید قرائت جدیدی از امور داشته باشیم، تصریح کرد: وزیر امور خارجه آمریکا 15 سال پیش از عراق به دمشق آمد و به رهبر آن گفت که ما امروز در نیویورک نیستیم. ما امروز در مرزهای تو هستیم. مقاومت و همه آنچه که به فلسطین مربوط می‌شود را از کشور خود بیرون کن و در ازای آن ما همه چیز را برای تو فراهم می‌کنیم. اما جواب سوریه این بود که شما امروز یا فردا از عراق خواهید رفت و فرزندان فلسطین تنها زمانی از این کشور خارج می‌شوند که به قدس بروند.

حسون ادامه داد: جوانی در تونس خود را آتش زد و همه خبرهای دنیا به سمت بهار عربی رفتند و تونس، مصر، لیبی، سودان و سوریه را ویران کردند. اکنون یک جوان از ارتش آمریکا خود را در برابر سفارت اسرائیل برای آزادسازی آتش زد.

وی افزود: بعد از چهار روز از طوفان الاقصی، مقامات پنج کشور خارجی (آمریکا، انگلستان، فرانسه، آلمان، کانادا ) وارد تل‌آویو شدند تا به همه ما بگویند که این تنها مسئله تل‌آویو، اسرائیل و یا یهود نیست. آمدند تا بگویند که ما با همه قوای خود آمده‌ایم تا به جهان اسلام بگوییم که ما با اسرائیل هستیم. آنها آمدند تا علیه اسلام، اعلام جنگ کنند.

وی در ادامه اظهار داشت امروز باید از مردم غزه بگوییم کسانی که دائما ما را به یاد این آیه می اندازد که خداوند فرمود: «کنتم خیر امة اخرجت للناس؛ شما بهترین امتی هستید که [برای اصلاح جوامع انسانی] پدیدار شده‌اید.» و این پیامی از سوریه و جای‌جای زمین به کودکان غزه است.

این عالم سوری در ادامه خطاب به همه علمای مسلمان گفت: بیایید یک بار دیگر بخوانیم که این امت، امت واحد است. 
 

دیگر خبرها

  • روستاهای حاشیه «دز» نگران نباشند؛ شرایط تحت کنترل است
  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • پادشاه اردن: کنترل اسرائیل بر گذرگاه رفح فاجعه غزه را تشدید می‌کند
  • سفیر ایران در دوشنبه: امنیت در آسیای مرکزی حائز اهمیت است
  • سازمان همکاری اسلامی خواهان آتش بس فوری در نوار غزه شد
  • درخشش بانوی خراسانی در مسابقات قهرمانی کاراته آسیای مرکزی _ ازبکستان۲۰۲۴
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • درخشش بانوی کاراته کای خوشابی در مسابقات قهرمانی کاراته آسیای مرکزی
  • درخشش کاراته کای خوشابی در مسابقات قهرمانی کاراته آسیای مرکزی